• Äldre 21 Mar 14:27
    1481178 visningar
    23133 svar
    -17 +24
    23133
    1481178

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • Mon 14 Jun 2021 21:00
    Fredan skrev 2021-06-14 20:02:39 följande:
    På det hela taget är det en ytterst begränsad del av forskningen som kommit fram till att rasism är normaliserat i media. Om du googlar så kommer du också att inse det.

    Regeringen tycks ha ett starkt inflytande över Delmi.

    Forskningsrapporterna är tillgängliga för alla. Delmi är bara en onödig kostnad. Eller kan de inte googla på regeringskansliet?
    Det kommer alla socialdemokratiska partiarbetare att bli varse den dagen en blå-gul regering byter ut dagens ledamöter i Delmi mot mindre vänsterlutande individer.

    Då jä*lar kan jag lova dig att det kommer att klagas på "politiserade myndigheter".
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Mon 14 Jun 2021 21:05
    Flash Gordon skrev 2021-06-14 21:00:28 följande:
    Det kommer alla socialdemokratiska partiarbetare att bli varse den dagen en blå-gul regering byter ut dagens ledamöter i Delmi mot mindre vänsterlutande individer.

    Då jä*lar kan jag lova dig att det kommer att klagas på "politiserade myndigheter".

    Hehe, vilket trams.  Så nu är ledamöterna i Delmi vänsterlutande? Så lät det minsann inte när högerliberala tankesmedjan Timbro använde sig av Delmis rapporter.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Mon 14 Jun 2021 22:07
    Padirac skrev 2021-06-14 19:53:01 följande:
    Delmi har i sin rapport om det aktuella läget konstaterat att det i media, bland opinionsbildare och i sociala medier förekommer 'normalisering av främlingsfientlighet och rasism'  - är inte det intressant för dig att reflektera över?

    Delmi konstaterar utifrån känd forskning att det verkar vara en trend att nationalistiska och främlingsfientliga och rasistiska tankeströmningar vinner kraft i samhället genom att media, opinionsbildare och sociala media  - är inte det en av de rörliga faktorer som du är intresserad av?

    Uppströms eller nedströms normalisering av rasism och främlingsfientlighet?  Än så länge ligger majoritetssamhället och forskningen inte i den strömmen - även om det finns stora grupper som har dessa främslingsfientliga och rasistiska kulturbrillor på sig så är det inte mainstream i majoritetskulturen.

    Vad är uppströms? Källan till tankeströmningarna? Eller betyder uppströms att de som är där ännu inte flutit ned till punkten där rasism och främlingsfientlighet normaliseras..
    Padirac skrev 2021-06-14 20:20:58 följande:
    aha.. så vad är då den grundade teorin? finns det en grundad teori? På vilket sätt skiljer det sig från det underlag Delmi har byggt sin rapporter på?
    Jag provar såhär istället:

    Det teoretiska ramverk - hermeneutik - som den aktuella forskningen tillämpar är sprungen ur teologi. Den primära byggstenen inom sådan forskning är tolkning.

    Därmed är det intressant med trender och paradigm då faktorer som dessa är avgörande för det aktuella forskningsområdet.

    När det sedan kommer till kritik så kan den riktas från en annan trend eller paradigm.

    Exempelvis jag anser att forskning som ska användas som politiska underlag bör ha ett mer jordnära fokus än att den bygger sina premisser på hur - exempelvis - Thomas av Aquino beskriver Treenigheten.

    Grundad teori är en form av empirisk forskning som bygger på att forskningen ska kunna upprepas och härledas.
  • Mon 14 Jun 2021 22:28
    KillBill skrev 2021-06-14 20:59:43 följande:

    Nej. Det jag menar är att om Moderaterna (och övriga allianspartier) har synpunkter på Delmi så kan de inte peka på någon annan. Det var den moderatledda alliansregeringen som bildade Delmi och gav kommittén dess uppdrag att förmedlar forsknings­resultat som kopplas till migration. 


    Jag har noterat att den högerliberala tankesmedjan Timbro genom åren har använt sig av forskningsresultat från Delmi men då var det ingen i högerblocket som protesterade. Det var först då forskningen misshagade borgerliga opinionsbildare som det blev jobbigt. 


    Har Delmi pekat ut enskilda journalister och opinionsbildare tidigare?
  • Fredan
    Mon 14 Jun 2021 23:15
    Padirac skrev 2021-06-14 20:14:21 följande:
    Nu var det ju inte all media påstods normalisera frömlingsfientlighet och rasism - det var viss media som gjorde det enligt forskningen och enligt de empiriska exempel de tog med utifrån forskningens resultat.

    Hur fick du delmis rapport att handla om alla media, eller hur fick du mina ord att hanklda om all media?

    Regeringarna har gett delegationen olika direktiv - sen ska de självständigt arbeta utifrån detta direktiv. Det är så det fungerar i svensk förvaltning.

    Hur menar du att regeringen har ett starkt inflytande över delmi?  Hur tänker du dig att det skulle fungera om delmi inte var uderställd justiriedepartementet? Skulle det vara ett utskott i rikdagen?  En artikelserie i samnytt eller reportage i Riks?  hahaha.. 

    Jag tror att det är lämpligt att ansvariga inom förvaltning har bättre underlag än resultat från googlingar  - det är häpnadsväckande vilken omfattande okunskap och vilket förakt för kunskap som presenteras.
    Jag har inte påstått att det gäller "all media", så den frågan får du nog ta tillbaka.

    Regeringen tillsätter ju för bövelen medarbetarna i Delmi, samt beslutar vad deras budget blir. Det kanske kan ge en hint om hur de kontrollerar Delmi.

    Du har fortfarande inte kunnat presentera vad delmi är bra för. Pengar i sjön och dumvänstern vill höja skatterna. Känns det igen. Delegaterna skulle kunna ta jobb som diskare istället och börja generera pengar till statskassan istället för att belasta den.
  • Fredan
    Mon 14 Jun 2021 23:16
    KillBill skrev 2021-06-14 20:47:10 följande:
    Om du tror att Hanif Bali idag skulle sammankoppla Sverigedemokraterna med fördomar, rasism, skuldbeläggning, främlingsmyter och främlingshat så som han gjorde 2011 visar du tydligt att du inte har förstått dagens politiska klimat. 

    Jag frågade vad det har med saken att göra.
  • Fredan
    Mon 14 Jun 2021 23:19
    Padirac skrev 2021-06-14 20:16:14 följande:
    Jas, media är en spegling av verkligheten - och det förekommer alltså att främlingsfientlighet och rasism normaliseras. Det är just det Delmis rapport lyfter fram Skål
    Var det inte nyss så att du påstod att det var forskningsrapporterna som lyfte fram detta? Och de lär ju lyfta fram detta med eller utan delmi. Eller hur?

    Lägg ned delmi omedelbart. deras råd i migrationsfrågan har lett till rasism och mord. Tycker du det är bra?
  • Mon 14 Jun 2021 23:32

    Delmi har ju varit ute och slirat på trovärdigheten och objektiviteten förr:

    twitter.com/HkanBostrm/status/1403333943299018757

    tidskriftenrespons.se/artikel/vi-behover-studera-historien-att-forsta-att-vi-star-infor-nya-utmaningar/

    "Delmis tillkomsthistoria och närhet till makten gör det svårt att bortse från den politiska dimensionen hos verksamheten.

    DELMIS PRODUKTION HITINTILLS har också delvis bekräftat dessa farhågor. I en rapport från slutet av 2016 hävdades det till exempel att invandringen skulle rädda svensk glesbygd, baserat på orimliga antaganden kring tillväxt och demografi. Rapporten kritiserades kraftfullt i Ekonomisk Debatt av professorn i internationell migration Per Lundborg. Delmi har helt enkelt haft en tendens att skönmåla invandringspolitikens ekonomiska effekter, vilket som av en händelse råkar ligga i linje med regeringens intresse. Delmi har också tolkat sitt uppdrag väldigt brett. Delegationen har till exempel låtit kartlägga hur riksdagens näst största oppositionsparti, det invandringskritiska Sverigedemokraterna, beskrivs i medierna. Att en migrationspolitisk forskningskommitté ägnar sig åt något sådant blir fullständigt obegripligt om man inte tar på sig de politiska glasögonen. 

    Delegationen har också ägnat sig åt att kartlägga hur invandringen beskrivits i medierna generellt och naturligtvis kommit fram till att den beskrivits för negativt. Vetenskapligheten i denna typ av studier är minimal på rent teoretiska grunder."


    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Mon 14 Jun 2021 23:34
    Fredan skrev 2021-06-14 23:19:52 följande:
    Lägg ned delmi omedelbart. 
    Alternativet till att lägga ned är förstås att en ny blå-gul regering byter ut nuvarande ledamöter mot experter på området från exempelvis Ungern och Polen som kan få räkna på invandringens effekter och ge råd till regeringen.
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Mon 14 Jun 2021 23:43
    Fredan skrev 2021-06-14 23:19:52 följande:
    Var det inte nyss så att du påstod att det var forskningsrapporterna som lyfte fram detta? Och de lär ju lyfta fram detta med eller utan delmi. Eller hur?

    Lägg ned delmi omedelbart. deras råd i migrationsfrågan har lett till rasism och mord. Tycker du det är bra?
    Tror du att medlemmar i riksdagens utskott sitter och läser forskning och forskningsrapporter   Ja jävlar

    ...det skulle väl resultera i den del lustiga och sorgliga situationer...  

    än värre var ju att stackarens partikamrater försvarade summan 40 tusen miljarder..  det behövs uppenbarligen stöd för vetenskaplighet och verklighet i olika omfattning till ledamöterna - att de själva skulle läsa forskning och forskningsrapporter ... nej.. de har naturligtvis experter som sammanfattar och förtydligar olika forskningsresultat om det är aktuellt för de saker utskotten arbetar med. 

    Det verkar vara svårt att förstå hur arbetet i utskotten fungerar och vad delmi gör - jag vet inte om jag förmår förklara detta för dig {#emotions_dlg.flower}

    Här kommer i alla fall 'om delmi'

    "Delegationen för migrationsstudier - Delmi - är en kommitté som tillkommit genom regeringsbeslut i november 2013. Delmi initierar studier och förmedlar forskningsresultat på migrationsområdet som underlag till framtida migrations­politiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten. Delmi är dubbelt oberoende, både gentemot sin uppdragsgivare och de forskare som anlitas."

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?