• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-06-14 22:28:37 följande:
    Har Delmi pekat ut enskilda journalister och opinionsbildare tidigare?
    Delmi har gett ut 67 rapport och du hittar alla här: www.delmi.se/publikationer/

    Delmi sammanställer forskningsresultat från olika forskningsfält och sannolikt har Delmi hänvisat till forskning som innehåller namn på personer. Återkom gärna när du kollat närmare på saken. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-06-15 19:43:21 följande:

    Nähä.. du har inget intresse i att gräva i vad Delmi publicerat eller inte publicerat - men du undrar ändå om Delmis publikationer nu skiljer sig från de publikationer de gjorde på uppdrag av alliansregeringen.. 

     Trots detta ointresse ( och själv sagda okunskap om området om vad Delmis publikationer innehåller) så dristar du dig till att säga att Delmis publikationers forkningsunderlag bygger på en uppfattning att vissa saker, fenomen, uttranden och beteenden är rasistiska och att det är inom det rådande paradigmet som just detta uppfattas eller tolkas som främlingsfientlighet eller rasism - och att dessa saker , fenomen, yttranden och beteenden inom ett annat paradigm inte skulle uppfattas eller tolkas som främlingsfientlighet eller rasism?Trots detta ointresse ( och själv sagda okunskap om området om vad Delmis publikationer innehåller) är du tvärsäker på att det material deras publikationer bygger på inte skulle kallas främlingsfientligt eller rasistiskt i ett annat paradigm.. ja det är ju klart, om det som idag kallas främlingsfientligthet och rasism i ett annat paradigm inte skulle kallas det så ...


    Jag har redan påpekat mitt intresse i grävandet - det var att reflektera Delmis nutida material med dåtida (dåtida som i under Alliansregeringens tid). Det har inte ens nödvändigtvis med forskningsrapporter att göra, men om något sådant ska till så räcker det med att se de valda.

    Paradigm och trender är två olika fenomen där det första berörde en vetenskapsteoretisk och epistemologisk diskurs - en given diskurs för alla som har intresse nog på området för att veta vad grundad teori, hermeneutik et cetera är.

    Det finns mer till den här diskursen men den kan kokas ner till att jag tvivlar på att vi har någon hållbar glädje av politik som har formats av känslobaserade forskningsrön. Politik stiftas i juridiska dokument och således bör ett - enligt mig - juridiskt sinne stifta politiken och inte ett trendkänsligt dito.

    Mer pragmatism. Tack. Mindre stoff som hör hemma i konstgallerior. Tack. My 2 cents. Take it or leave it.

    Det finns exempelvis anledningar till varför våra Mänskliga Rättigheter ruckas allt mer och mer ur fas - när ett konstverk, hur fint och storslaget det än må vara, inte passar in i konstgalleriornas veckotema?

    ?så hängs de ned och ställs undan.

    Reflektera över det en stund.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-06-15 19:43:21 följande:

    På fråga 1 säger jag att en spade måste få kallas en spade, oavsett vem det är som normaliserar främlingsfientlighet och rasism så skall det uppmärksammas, debatteras och hanteras..

    På fråga 2 säger jag att det finns gränsförskjutningar som till synes håller sig utanför direkt uttryckt främlingsfientlighet och rasism.  

    På fråga 3 säger jag att den som gör sig skyldig till ett brott skall lagföras för dessa brott. Nu är normalisering av rasism och främlingsfientlighet inte ett brott i Sverige - men de som gör sig skyldig till hets mot folkgrupp skall naturligvis lagföras oavsett vem det är.. Det var väl någon mindre begpvad SDare i belkinge som försökte försvara sitt brott het mot folkgrupp med att hans politiska uppfattning var att folkgrupp X var kriminella, ointelligenta mm..  det hjälpte naturligtvis och tack och lov inte..


    1. Hur ska det hanteras av nämnda orter? - var frågan även om jag noterar din dogmatism i allmänhet.

    2. Som att kalla enskild och hotfull individ samt dess gelikar för slödder?

    3.

    a. Anser du att vederbörande som Delmi har pekat ut kan lagföras under rubriceringen HMF?

    b. Hade du sett det som en gränsförskjutning av rubriceringen HMF om de aktuella skulle lagföras som så?
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-06-15 19:14:44 följande:

    Delmi har gett ut 67 rapport och du hittar alla här: www.delmi.se/publikationer/

    Delmi sammanställer forskningsresultat från olika forskningsfält och sannolikt har Delmi hänvisat till forskning som innehåller namn på personer. Återkom gärna när du kollat närmare på saken. 


    Tack.
  • EternalOptimist

    Hoppas att vänsterpartiet genomför sin misstroendeförklaring så att socialdemokraterna inser att dom inte kan ignorera vänsterpartiet! Socialdemokraterna svansar för mycket efter högerpartierna. Det som Sverige behöver är en radikal vänsterpolitik och inte någon rödblå smörja!!!!

  • nattuw
    Padirac skrev 2021-06-12 17:33:37 följande:
    Menar du att om socialdemokraterna är mot normaliserin av  främlingsfientlighet, rasism, nazism, fascism, diktatur eller totalitära ideologier som kommunism, militärjuntor så ska inte univerisitet få forska om dessa saker?
    Socialdemokratin försöker brunsmeta allt och alla som inte tjänar deras syften. När universitetens forskning används för att stödja den socialdemokratiska brunsmetningen så handlar det inte längre om forskning utan om att stödja socialdemokratin på bekostnad av forskningen.
  • Flash Gordon

    Riksdagen verkar i alla fall inte ha förtroende för Stefan & C:o.

    Om han fälls nu i omröstning på tisdag(?) är han då den förste statsministern som fälls i en förtroendeomröstning?
    .


    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Less is more

    Det kommer fortsätta. Svensk politik kommer fortsätta se ut så här oavsett regering.

    Det är för många partier som kan bilda regering ihop. Det får finnas flera partier för demokratins skull. Men för att bilda en regering blir det rörigt.

    Röran är här för att stanna.

    Sen skulle man önska politiker som inte göder kontraproduktiv politik inom olika områden. De tänker inte hela linan ut i olika sakfrågor. Inga riktiga konsekvensanalyser uppfattar jag det som.

  • KN75

    Sveriges sittande regering har varit en mycket dålig regering för landet Sverige och för medborgarna.
    Under ledning av Socialdemokraterna har utvecklingen gått åt fel håll och särskilt  för det som blivit den för innevånarna viktigaste frågan, lag o ordning/integrationspolitiken.
    Samhällsproblemen och kriminaliteten har under S-regeringens tid bara ökat och ökat.

    Oacceptabelt, oacceptabelt, oacceptabelt... Är uttalanden utan mening som vi fått höra igen och igen.
    Men det mest oacceptabla är denna S-regerings fullständiga oförmåga att agera. Detta under obegripligt stor inverkan av det lilla extremistpartiet MP.
    Faktum är ju att framförallt MP, men även i hög utsträckning S, enda agerande har varit att försöka dölja och förneka Sveriges katastrofala samhällsproblem.

    Det har under rätt lång tid varit på väg en tydlig svängning i den allmänna debatten och nu verkar vi ha nått en gräns, en sorts tipping-point, där det inte längre går att dölja och förneka att sittande regering är en dålig regering, att de är inkompetenta och olämpliga för att leda landet Sverige och dess innevånare. Ännu mera inkompetenta pga extemist-partiet MP:s vansinniga och helt oproportionerliga inflytande. Det enda som gör att detta parti ens existerar måste vara för att de har modeordet "miljö" i sitt namn och att detta ord verkar vara nog för att lura 3% av väljarna. Dessa 3% är sannolikt helt oförstående för politik i allmänhet och helt ovetande om de fruktansvärda samhällsproblem vi har dragit på oss i Sverige.

    Svängningen i den allmänna debatten och i människor medvetande visas tydligt genom att i den allmänna debatten idag resoneras alltmer om Sveriges katastrofala samhällsproblem, om kriminaliteten kopplad till invandring/integrationspolitik på ett mera ärligt sätt och med ordval som för bara några år sedan endast SD vågade uttala.
    Detta trots att en stor majoritet av media, av s k tyckare och av parti-apparaten och dess propaganda, m fl, fortfarande enträget och med den drucknes envishet försöker dölja, förneka och förminska Sveriges hemska samhällsproblem.
    Det är tydligt att människor i allmänhet alltmera har börjat genomskåda dessa försök att dölja och förneka.

    Den förra borgerliga regeringen var på de allra flesta sätt mera framgångsrik, mycket mera kompetenta och skickliga. Det var i de allra flesta stycken en mycket bättre regering.
    Detta visas inte minst av att nästan alla innevånare fick det bättre under deras regeringstid.
    Men deras största misslyckande, kanske deras enda stora misslyckande, var just i integrationsfrågor.
    "Öppna-våra-hjärtan" var det enda stora misslyckandet som fällde den förra regeringen, trots att den i övrigt i de allra flesta fall var en mycket bättre och mera kompetent regering. 

    I det alternativ till borgerligt regeringsparti som nu växer fram så ser jag dock inga sådana tendenser, inget sådant vansinne som att "öppna-våra-hjärtan".
    Självfallet finns det detaljer i deras politik, detaljer i vissa partiers politik, som inte är jättebra för alla men jag är helt övertygad att totalt sett så är de ett mycket bättre och mycket skickligare alternativ, för Sveriges bästa, för innevånarnas bästa.
    Särskilt i den för de Svenska väljarnas viktigaste fråga att motverka kriminaliteten och dess samband med integrationspolitiken.

    Vissa kan haka självfallet upp sig på vissa delfrågor, försöka söka detaljer hos något av partierna, för att försöka misskreditera detta regeringsalternativ.
    Men sådana detaljer finns precis lika självfallet i alla regeringsalternativ. Sanningen är ju att hos t ex MP och VPK finns ännu mer idiotiska inslag och detaljer än hos t ex KD eller SD.
    Men som helhet börjar det ändå bli tydligt att den sittande regeringen är direkt dålig och att ett annat regeringsalternativ sammantaget skulle vara mycket bättre för Sverige och mycket mera kompetent att agera mot de samhällsproblem vi har dragit på oss.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?