• Äldre 13 Jul 18:11
  1301242 visningar
  23123 svar
  +1
  23123
  1301242

  Har du förtroende för regeringen?

  Nu har mitt förtroende för regeringen ökat något.

  Sven Erik Bucht har gett den miljöpartistiske skogsutredaren sparken.
  Han växer mer och mer i mina ögon.

  Hela miljöpartiet borde dock få sparken ur regeringen.  Nu är Stina Bergström inte vilken random miljöpartist som helst, utan riksdagsledamot och miljöpolitisk talesperson.


  Här kommer några fler förslag för fritänkare inom Miljöpartiet i saker som är viktiga för oss alla.


  Maten är viktig, det är kul och modigt att ifrågasätta det privata ägandet av livsmedelsföretag och jordbruk. Då maten är så viktig för alla.


  Fisken är viktigt, det är kul och modigt att ifrågasätta det privata ägandet av fiskefångsten. Då fisken är så viktig för alla.


  Mediciner är viktiga, det är kul och modigt att ifrågasätta det privata ägandet av läkemedelsbolagen. Då mediciner är så viktig för alla.


  Hur det går när fritänkande får styra verkligheten kan beskådas i Venezuela, varför åker inte Miljöpartiets riksdagsgrupp dit, och ta gärna med Vänsterpartiets på samma gång, för att se hur det går när man tänker fritt men inte rätt?


  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
 • Äldre 13 Aug 11:32
  Kung Markatta skrev 2016-08-13 11:11:58 följande:

  Gymnasieminister Aida Hadzialic (S) fast för rattfylleri:

  www.svt.se/nyheter/inrikes/gymnasieminister-kallar-till-presstraff


  Jag hade inte krävt någons avgång för detta. Annan minister (ej nämnd) får säpotaxi och dricker mer.
  Hon har ju faktiskt vågat stå upp för saker, Finns ministrar som borde avgå före. Man undrar om det finns andra skäl?

  0,2 promille, de otäcka utlänningarna har ju 0,5 promille som gräns, en del riktigt otäcka har 0,8. Med detta försvarar jag givetvis inte rattfylleri.
  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
 • Äldre 14 Aug 13:39
  Flash Gordon skrev 2016-08-14 13:26:16 följande:
  Att köra rattfull räcker gott för att tvingas avgå.

  Först dricka och sedan gasa på.

  Riskera andras liv.

  .
  Och givetvis var detta första gången hon gjort så och givetvis så var det "bara två glas vin".

  Fatta slumpen va? Att första gången hon någonsin fyllekör så stoppas hon av polisen! Mäktigt oflyt!

  .
  Hon var i sak en meningslös minister. En sosse-broilier uppgödd i SSU och under upplärning i den stora ligan. Deras nästa stora stjärna, hoppades de.

  Du ser, det blir inte ens mer än någon enstaka rubrik ena dagen så är det över. Ingen bryr sig. Inga känslor.

  Ganska typisk denna mandatperiod.

  .
  Undrar om hon lyfter statsrådspension efter detta?
  Hon var ju ganska obekväm för de andra brödsåssarna, var mot religiösa friskolor bl.a.
  Även obekväm för det muslimska communityt: "Hade hon varit mindre integrerad så hade hon haft jobbet kvar" var en kommentar därifrån.

  Och varför höll Löfvén handen på Bostadsislamisten när han fick respass, men inte Gymnasieministern (varför fick hon inte posten som utbildningsminister istället för den inkompetente Fridolin?)
  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
 • Äldre 14 Aug 18:48
  -1
  KillBill skrev 2016-08-14 18:22:46 följande:
  Ja visst är det! Det finns nästan alltid värre exempel i SD.
  Är du verkligen säker på det?

  Pär Nuder slutade i riksdagen 2010, började jobba i eget bolag utan att ta ut lön, den fick skattebetalarna stå för trots att bolaget drog in 16 miljoner. En del av dessa pengar var pengar han fick från sin polare, världens girigaste såsse, Jan Emanuel Johansson för att han var rådgivare när han sålde sitt välfärdsbolag för 223 miljoner.

  Såssen Ulrika Messing plockade ut 2 357 00 under 2007-2014. Hon var bara 40 år när hon slutade. Hennes bolag omsatte mellan 3 och 8 miljoner/år. on gifte sig dessutom med en miljardär...

  Leif Pagrotsky och Lars Ohly har sedan de slutade tillhört ledighetskommitten och inte gjort ett dugg... 

  Messing, Nuder och Göran Persson (vars verksamhet knappast är obekant, ens för den mest förblindade såsse) har iallafall bidragit med vinstskatt och moms.
  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
 • Äldre 14 Aug 20:13
  KillBill skrev 2016-08-14 19:10:15 följande:

  Jag glömde att lägga till moderaterna.

  Lena Adelsson Liljeroth, Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt lever numer gott på bidrag. Den sistnämnde har tagit ut 1,5 miljoner i avgångsvederlag samtidigt som har har haft resultat på 7,5 miljoner kronor i egen firma..

  www.aftonbladet.se/nyheter/article23332618.ab

  Du har fel när det gäller Leif Pagrotsky, han är Sveriges generalkonsul i New York.


  Whatever...

  Men det är ändå SD som är värst. ?
  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
 • Äldre 15 Aug 07:18
  Flash Gordon skrev 2016-08-14 16:45:56 följande:

  Nu hittade jag den där.

  Det är en islamist och imam som klagar på att hon inte är rättrogen nog.

  Hade hon bara följt Allah och inte druckit alkohol så hade hon inte åkt dit för rattfylla:
  https://twitter.com/mottfull/status/764433802336825345


  Hon körde helt lagligt fram till Skylten "Sverige" mitt på bron...därefter blev hon en livsfara och blev av med jobbet. Borde inte EU ha enhetliga regler? kanske inte 1,0 som Irland hade... Däremot är 0,5% nog rätt bra.
  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
 • Äldre 16 Aug 14:06
  KillBill skrev 2016-08-16 06:32:44 följande:
  Jag trodde att tråden handlade om regeringen men detta gäller väl en politisk tjänsteman på lokal nivå? Nåväl om det är ok att ta ur svängarna så kontrar jag med exempel från den norska regeringen. Där har justitieministern från främlingsfientliga Fremskrittspartiet blivit påkommen med att ha trollat en polis med en fejkprofil!

  www.dagbladet.no/nyheter/justisministeren-konfronterte-politimann-via-anonym-facebook-profil---sier-han-trykket-pa-feil-knapp/60602711
  1:e ombudsman i det aktuella partidistriktet är rätt högt uppsatt person inom partiet, men du hittar säkert någon borgare eller sverigedemokrat som är värre...
  Nej, just det du var tvungen att leta på andra sidan kölen.
  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
 • Äldre 23 Aug 19:47

  Regeringen med inbillningsministern Gustav Fridolin i spetsen storsatsar nu.
  Byter namn på "höstlov" till "läslov". Det finns runt 5000 skolor i Sverige. De "satsar" 5 miljoner. En tusenlapp till var skola. Briljant.


  För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
 • Äldre 26 Aug 19:12
  Digestive skrev 2016-08-26 01:35:46 följande:
  Har man råd att bo någonstans i Stockholms, Malmös, Karlstads läns inre regioner och så vidare så har man råd att bo utanför.

  Ta Vargön som exempel på en plats som ligger 1.) intill Vänern med underbara stränder, 2.) vid knuten av Hunneberg som är ett jättefint naturreservat med allt ifrån naturliga vattenkällor, fiskevatten bort till grottor, jaktmarker och friluftsliv samt 3.) har goda förbindelser till Göteborg med tåg (tar cirka 40 minuter, det motsvarar ungefär sträckan mellan Södertälje och Stockholm) - tinyurl.com/hxrzzrx.

  Fanns inte många annonser i Vargön just nu men jag har nyligen sett en tomt precis intill Hunnebergs bergsfot för 400 000 med avlopp och alting ordnat (ett brandskadat hus stod på tomten. En riktigt fin och stor villa (6 rum och uppåt) med välunderhållen trädgård samt med bra läge i samhället kostar omkring 2 500 000.

  En motsvarande radhusfyra i exempelvis Västra Frölunda kan kosta 2 500 000 utan problem och då är det hyra därtill - tinyurl.com/jk7mn5b.

  Kollar man i än mindre städer som Falköping så kan en radhusfyra gå loss på under 300 000 - www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-4rum-dotorp-falkopings-kommun-dotorpsgatan-56-a-9807698. Vad tomter utanför Falköping kostar är bara löjligt.

  I Upphärad (som ligger ungefär 30 minuter ifrån Göteborg med bil) så gick det att köpa två ordentliga tomtplatser för 300 000, för bara någon månad sen.

  Varför det inte byggs flitigare på sådana här platser? Det är inte trendmässigt rätt (även om det verkar vända något) men framför allt för att orterna inte får någon stimulans. Folk i allmänhet verkar vilja ha liv och rörelse serverat utan att behöva skapa en sådan miljö själva.

  Att stimulera sådana här orter med omnejd har regeringar från höger till vänster varit riktigt dåliga på.

  En ruralisering hade helt klart underlättat i bostadskrisen.
  Något som underlättat hade varit att lätta på de absurda reglerna för strandskydd = mer attraktivt att bygga utanför storstäderna.
  För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
 • Äldre 28 Aug 13:08
  Digestive skrev 2016-08-28 06:19:43 följande:
  Absolut. Att kunna bo som man vill är en enorm drivkraft och det finns en hel del bisarra regler. Har inte lagt mycket på minnet men har läst om flera knasiga exempel.
  Rännil i skogen gav strandskydd:

  skogsforum.se/viewtopic.php

  Jag har bekanta med strandtomt, som de allt som oftast får städa efter folk som utnyttjat allemansrätten. Såssarna drev igenom denna inskränkning i ägande och nyttjanderätten av egen mark. Du ser avundsjukan och missunsamheten hos såssar lysa igenom i inlägg #3694.

  Dessa socialister saknar förmågan att förstå att den som äger något vårdar det, oavsett om det gäller en byggnad, tomtmark etc. Ingen privatperson målar graffiti på sitt eget hus, slänger sopor på tomten eller utrotar viltstammen. Jämför det med hyreshus och de platser som kallas allmänna.

  Bill, härovanför har sin fulla rätt att införskaffa mark och upplåta till rådjur, älgar, kreti och pleti. Jag antar att han även är av åsikten att allehanda främlingar har rätt att campa på hans gräsmatta, plocka blommor i hans rabatt och att han sedan har skyldighet att städa efter dem.

  Han kan alltid hitta en plats att bada gratis, men inte nödvändigtvis välja någons sommarstugetomt.

  www.helahalsingland.se/halsingland/soderhamn/50-barplockare-slar-upp-taltlager

  www.expressen.se/nyheter/alf-svensson-riskerar-fangelse-for-sina-solstolar/


  För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?