• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-09-26 22:43:58 följande:
    Yx-tegner?

    "Vi prövas ej huggande järnen ännu?
    vi klyvas ej skuggande hjälmar itu?
    Förlorad är tiden i kojornas skygd.
    Till striden, till striden för fädernebygd!"
    Haha, ja det var ju passande, men jag tänkte nog på

    Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.
  • Flash Gordon

    Fortsatt på samma tema: "Regeringen kan väl inte vara ond?!"

    twitter.com/susannasilfver/status/1442029255408316419

    DN avslöjar nu att S & MP slöt en hemlig överenskommelse om att så snabbt som möjligt lägga ner Bromma flygplats. Påståendet att avvecklingen skulle ske av "marknadsmässiga skäl" var alltså bara påhitt. Återigen ljuger regeringen gränslöst inför media, väljare och andra partier.

    Fabricerade rapporter och lögner om skälen till "nödvändig avveckling".

    Regeringen ljuger och bedrar i ännu en fråga.


    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Flash Gordon

    Morgan är bara så usel ...

    När invandringskatastrofen 2015 inträffar mobiliseras hundratals, kanske tusentals, hyresvärdar för att ställa upp med boende.

    Det visar sig att lägenheterna i många fall förstörs av de boende under den relativt korta tid de bor där.

    Nu när värdarna vill ha kompensation för detta så hänvisar Morgan till att hyresvärdarna minsann tjänat pengar på att hyra ut "så varför har de inte avsatt pengar för underhåll från dessa intäkter?" 

    www.hemhyra.se/reportage/ministern-skjuter-ansvaret-for-ersattningsstriden-pa-hyresvardarna-tjanade-miljoner-var-ar-pengarna/

    Alternativet hade varit att fastighetsägarna inte fått hyra ut dessa lägenheter alls, då hade de stått med tomma lägenheter under många år och inte tjänat ett öre på dem. Nu har de haft hyresintäkter, så jag tycker det är fel att i det här läget skylla på staten när staten i stället medverkat till att förbättra de här bolagens ekonomi.

    "när staten medverkat till att förbättra de här bolagens ekonomi"

    Nä Morgan, tågordningen är att DU och din regering valde att släppa in hundratusentals invandrare på kort tid och NI stod helt utan boende för dessa individer .

    Då ställer hyresvärdarna upp för att lösa det problem NI har skapat - så bara betala notan för ert eget party. 


    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-26 18:58:39 följande:
    Nejdå. dra upp rullgardninen så kan vi gräva vidare i de spännande frågorna

    Försök tre:

    Var har du läst att att människosmugglare uppmanar flyktingar rösta på S? Är det på Flashback eller en transkribering av swebbTVs alternativa sanningar? Uppriktig fråga.

    Vad menar du västvärldens vänsterpropaganda är? Det som dessa smugglare använder och vad är deras egna påhitt om detta? Vad skiljer deras påhitt från propagandan och från verkligheten menar du?

    Så du menar att om flyktingar från afrika med muslimsk kulturell bakgrund från kulturkonservativa samhällen de flytt från röstade på de konstervativa islamofoberna skulle det inte varit så stor polarisering mellan kultur-konservativa och progressiva? 

    Jag tror du får förklara väldigt mycket mer för att förklara både tankarna du har om detta och vilka premisser du bygger detta resonemang på.
    Har sökt men hittar dem inte igen efter ~6 år och algoritmerna prioriterar helt andra ting med sökorden och fraserna jag kommer på. En återvändsgränd som får strykas. Det var dock skrivet på engelska så jag tvivlar på källorna du föreslår.

    I stort och relaterat till Sverige så skulle propagandan kunna beskrivas som att Sverige, sedan Göran Persson, skulle vara en slags fanbärare för idén om mångkultur/mångkulturalism och skulle ha givna partikonstellationer därefter (medan vi i praktiken har blivit mer och mer segregerade som folk sedan dess - trots att partier och maktbärande företrädare för idén har regerat och lett landet i stort under hela perioden därefter. Någonting stämmer alltså inte mellan ord/papper och verklighet, någonting som säkert kan beröra det här ämnet i viss mån).

    Jag menar att det finns många Afrika-Islamska människor i Sverige som värderingsmässigt har närmare till våra värdekonservativa strömningar än progressiva diton.

    Du gör själv värdeliknelser mellan det du kallar för yx-högern och Afrika-Islamska värderingssfärer så varför be mig förklara vad du själv menar? Missade du att parallellerna mellan dessa två går åt båda hållen? - liksom din nedlåtande jargong i allmänhet.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-26 19:28:02 följande:
    Det yttersta läget som Arpi refererar till är nog inte det boken i fråga refererar till?   

    Eller tror Arpi att en regering som inte består av SD eller har SDs stöd skulle vara en fascistisk stat som förtrycker sina medborgare?

    Har Arpi svalt alt.högerns idéer om att regeringen infört diktatur i Sverige?

    Sanningen är att antalet mord per capita inlusive gängens mord på varandra i Sverige är lägre än antalet mord per capita i Finland

    svenska.yle.fi/artikel/2021/04/21/kommentar-vi-forfasas-over-gangskjutningar-i-sverige-men-borde-prata-mer-om

    "

    Fallen av dödligt våld i Finland har minskat i en stundvis rätt brant nedåtpekande kurva och vi är i dag långt från de höga siffror vi såg på 70-, 80- och 90-talen.


    Men Finland placerar sig fortfarande på skamlistan i internationella jämförelser om brott mot liv. Vi hamnar på sjätte plats bland EU:s 27 länder och på åttonde plats bland OECD:s 38 länder i antal dråp och mord i förhållande till folkmängd.


    I Norden är vi klart våldsammast, med 1,44 brott mot liv på 100 000 invånare. Nästa på listan är Sverige med 1,09, Danmark med 1,08 och Norge med 0,51. (Källa: Henkirikoskatsaus 2020)


    Enligt uppgifter till polisen har Sverige 124 fall av dödligt våld år 2020, jämfört med 90 dråp och mord i Finland på en befolkning som är hälften så stor.


    När det gäller dödligt våld mot kvinnor är jämförelsen än mer dyster. I Sverige dödas i medeltal 15 kvinnor per år av sin man, nuvarande eller ex. I Finland dödas lika många ? igen, på en befolkning som är hälften så stor"

    yle.fi/uutiset/3-11743093

    "Poliisin tietoon tuli vuonna 2020 57 tappoa ja 33 murhaa. Tapon yrityksiä tehtiin viime vuonna puolestaan 363 kertaa ja murhaa yritettiin 36 kertaa.


    Toteutuneita henkirikoksia eli tappoja ja murhia oli viimeksi viime vuotta enemmän vuonna 2014, jolloin poliisin tietoon tuli 100 tappoa ja murhaa. Kun yritykset lasketaan mukaan, on määrä ollut viime vuoden tasolla viimeksi yli 10 vuotta sitten.

    ...


    Loppuvuonna henkirikokset vähenivät

    Loppusyksyn ja talven aikana henkirikostilanne muuttui valoisampaan suuntaan. Vuoden lopussa tapahtui vähemmän henkirikoksia kuin millään vuosineljänneksellä neljään vuoteen.


    Jos syy henkirikosten määrän kasvuun oli päihdeongelmaisten ongelmien kasvu, loppuvuodesta tilanne saattoi helpottaa.


    Myös ravintolat saivat loppuvuonna olla jälleen vapaammin auki kevääseen verrattuna.


    Se, oliko henkirikosten määrän kasvu viime vuonna vain satunnainen piikki, jää nähtäväksi.


    ? On mahdollista, että henkirikosten pitkän aikavälin kehitys pysähtyy tai lähtee kasvuun, jos nämä uudet rajoitukset, kriisit ja päihdeongelmat näkyvät näin selvästi. Tulevaisuudessa meillä voi olla enemmän henkirikoksia kuin tällä hetkellä, Vuorela toteaa."


     
    Jag tolkar det som att han beskrev läget som gällde. Angripare på ingång i hemmet som skapar en situation som potentiellt kräver nödvärn, varför angriparna möts av beskyddare med tillhygge.

    Det övriga tvivlar jag har något med det andra att göra. Varför gör du en sådan koppling till tweeten överhuvudtaget?

    Man får en klarare bild om man läser vidare i Ivar Arpis respons på Twitter:
    https://twitter.com/Ivarpi/status/1440637600608391171
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-09-26 16:25:26 följande:
    Aha, två konkreta förslag: Lättare att vräka gängkriminella från hyresrätter och lättare att LVU-placera ungdomar under längre tid.

    Inga kioskvältare ur mitt perspektiv - då tror jag att S-tankarna om en reglerad arbetskraftsinvandring har betydligt större effekt.

    Det senare skulle ju också vara en uppgörelse med nyliberalismen som ju är en viktig faktor att ta hänsyn till om man vill förstå varför invandring och integration inte varit kompatibla med varandra i Sverige.

    Dessutom skadar det inte att komma ihåg att MP hade större inflytande över invandringspolitiken på allianstiden är nu när de sitter i regeringen - och med lite tur kan det nog bli så att MP inte kommer att ingå i regeringen Andersson.
    Du glömde svara på frågan.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2021-09-27 04:56:45 följande:

    Fortsatt på samma tema: "Regeringen kan väl inte vara ond?!"

    twitter.com/susannasilfver/status/1442029255408316419

    DN avslöjar nu att S & MP slöt en hemlig överenskommelse om att så snabbt som möjligt lägga ner Bromma flygplats. Påståendet att avvecklingen skulle ske av "marknadsmässiga skäl" var alltså bara påhitt. Återigen ljuger regeringen gränslöst inför media, väljare och andra partier.

    Fabricerade rapporter och lögner om skälen till "nödvändig avveckling".

    Regeringen ljuger och bedrar i ännu en fråga.


    En tissel-tassel-regering förnekar sig sällan.

    Bara att lägga sådant här på minnet när det börjar ojas över någon skribent som (oftast i brist av förståelse) inte riktigt har respekterat den demokratiska processen i tanken.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2021-09-27 06:39:59 följande:
    Du glömde svara på frågan.
    Nej då. svaret finns i mitt inlägg - tänk efter lite bara.

    Jag kan väl också tillägga att jag inte tror att internet i sig har inneburit att en form av inskränkthet som tidigare inte fanns har etablerats.

    Den brunblå metoden att ta del verkligheten i tillrättalagt och lättillgänglig form, som t ex genom twitterkommentarer har ett flertal historiska motsvarigheter.

    Det finns folk till allt och det kommer alltid att finnas folk som behöver någon som talar om för dem hur de ska tolka sin omvärld, och de osjälvständigt tänkandes ikoner kan heta Arpi, Bali, Mao, Trump eller något annat.
  • pyssel
    nihka skrev 2021-09-26 12:47:55 följande:

    Det är klart att det måste känns splittrande när man tror det finns ett likhetstecken mellan "kan vara" och "är alltid". Det svart-vita tänket omöjliggör såna tankar som sällan, ibland och ofta. Man är kvar med alltid och aldrig och verkligheten låter sig inte ringas in av den typen av kategoriskt tänk. 


    Så gott att du nu gjort upp med dig själv och det svart/vita "klan betyder bara familj". Dina trådbröder har visst hjälpt dig på traven istället för att skapa osämja med dig när de upprepat använt ordet klan kopplat till en rad våldsamma sammanhang. Eller det kanske kan förklaras av "kvinnan tige i (er) församlingen".
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?