Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
 • KillBill

  Har du förtroende för regeringen?

  Tom Araya skrev 2016-05-03 21:10:11 följande:
  Jag har missat det....har han presenterat ett konkret åtgärdspaket för de problem som tas upp i artikeln?
  "Den tredje mars i år skrev Statsminister Stefan Löfven och Civilminister Ardalan Shekarabi i Dagens Nyheter att statliga myndigheter bör flyttas ut från Stockholm för att landet skall hålla ihop och bygder inte skall känna sig övergivna. Det är bra, det är självklart och det är på tiden. Naturligtvis skall resurser, möjligheter och ansvar fördelas rättvist. Deras resonemang är klokt. Kanske klokare än vi förstod när artikeln skrevs"
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-05-04 02:06:32 följande:
  Sparkad GD får topplön hos Migrationsverket

  omni.se/sparkad-gd-far-topplon-hos-migrationsverket/a/gP375

  Vem är det som tar beslutet om att ge denna människa dessa jobb?
  I mina ögon borde hon knappt vara betrodd att skura toaletterna på regeringskansliet.

  Angeles Bermudez- Svankvist anställdes av regeringen Reinfeldt. Angeles avskedades av samma regering hösten 2013. Angeles hade som generaldirektör ett avtal som gav henne rätt till en statlig anställning med full lön under lång tid. 


   


  Det som  (den nuvarande ) regeringen har gjort är att man gett Angeles Bermudez- Svankvist ett tidsbegränsat uppdrag på Migrationsverket fram till december 2016. Den lön som Angeles får från uppdraget med den förra regeringen kommer att minskas med den lön som den nuvarande regeringen har avtalat med Angeles. Jag tycker att det är smart att Regeringen ser till att de som uppbär ?fallskärmar? får jobba för pengarna. Alternativet hade varit att staten hade betalat ut ersättningen utan att få något tillbaka. 


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-05-04 01:19:17 följande:
  Staten döljer den verkliga skattechocken
  Publicerad 2 maj 2016 kl 21.35

  www.expressen.se/ledare/eric-erfors/staten-doljer-den-verkliga-skattechocken/

  När vi ändå pratar skatt är det intressant att titta på SDs senaste skatteförslag:


  SD vill dubbla pensionärsskatten  


  "SD:s förslag riskerar - tvärtemot vad SD vill få det att låta som - att slå extra hårt mot de grupper som i slutänden inte omfattas av skattesänkningen, eftersom denna är tänkt att finansieras via höjd moms och därmed högre utgifter för sjuka, arbetslösa och pensionärer. Totalt är det cirka två miljoner inkomsttagare som inte omfattas av SD:s förslag.


  - Att de väljer att inte använda ordet jobbskatteavdrag är ren marknadsföring för att pensionärer ska tro att SD:s politik gynnar dem. De vill dubbla pensionärsskatten, men vågar inte säga det till sina väljare, säger Martin Jordö"
  www.etc.se/ekonomi/sd-vill-dubbla-pensionarsskatten


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  nattuv skrev 2016-05-04 08:16:52 följande:
  Ingår SD i regeringen? Tråden heter ju "Har du förtroende för regeringen?" och med tanke på hur ofta SD tas upp så bör det innebär att SD sitter i regeringen.
  Om någon kritiserar regeringens skattepolitik så är det intressant att jämföra med alternativ till regeringens skattepolitik (t.ex. SDs skatteförslag). Om du har följt tråden länge så vet du också att i denna tråd så diskuteras både den nuvarande och den gamla regeringen så ramarna kring vad som diskuteras är vida.
 • KillBill
  Flash Gordon skrev 2016-05-08 15:38:11 följande:
  Inte ens Margareta Andersson verkar förstå det för hon säger att vi måste låna miljarders miljarder de närmaste åren för att ha råd att betala räkningarna för landet Sverige.
  Även om den rödgröna regeringen lånar pengar så handlar det om småpotatis jämfört med de lån som alliansregeringen tvingades ta under den förra mandatperioden efter det att den genomfört ett antal skattesänkningar.
 • KillBill
  Flash Gordon skrev 2016-05-08 16:04:49 följande:
  Påståendet var att det inte saknas resurser.

  I sådana fall vet inte finansministern om det hon heller.

  Vi har idag mer skattepengar än någonsin att handla välfärd för. Ändå räcker de tydligen inte till.
  I en internationell jämförelse är den svenska statsskulden mycket låg och de stadslån som regeringen planerar fram till 2020 är också av mindre karaktär.

  BNP beräknas öka så pass mycket de närmaste åren att den svenska statsskulden i förhållande till Sveriges BNP beräknas minska (trots nya lån). Det är därför fånigt av dig att lyfta fram statens lån som ett problem.
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-05-11 21:43:26 följande:
  Vad gör regeringen? Finns ens några förslag?

  Bostadsbristen är värre än du hittills har trott. Här är vad det innebär.

  I våras höjdes varningsflaggorna för Sveriges alarmerande bostadsbrist. Sedan dess har allt blivit värre.


  17 december 2015. Uppdaterad för 5 månader sedan.

  I mars kom bomben: bostadsbristen är värre än befarat. Beräkningarna visade att det skulle behövas 595 000 bostäder de kommande elva åren. ?Det handlar om byggvolymer som inte varit aktuella sedan miljonprogrammets dagar?, sa Boverket.

  kit.se/2015/12/17/27817/bostadsbristen-ar-varre-an-du-hittills-har-trott-har-ar-vad-det-innebar/


  Självklart behöver det byggas mer men det tål att nämnas att byggandet faktiskt är rekordstort just nu. En fråga som man borde ställa sig är varför den Alliansregeringen inte såg till att bygga mer. hade de skött bostadspolitiken bättre hade inte bostadsutmaningen varit så stor nu.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-05-12 11:34:13 följande:
  Jag avser alltså allt som hänt i bostadspolitiken sedan -75 eller -82...

  Uppenbarligen har det byggts för mycket på fel ställen under perioden 88-92 och byggts alldeles för lite under 2000-talet.
  Lediga lägenheter nere på bottennivå

  I slutet av 1990-talet var över 60 000 lägenheter tomma i hela landet.


  I september 2015 fanns mindre än 7 000 lediga lägenheter i hela Sverige. Det är 0,5 procent av antalet hyreslägenheter och den lägsta siffran sedan 1990.


  I mitten och slutet av 1990-talet rådde en helt annan situation, med över 60 000 tomma lägenheter i framför allt mindre kommuner. Då var de ett stort problem.

  hurvibor.se/bostader/orter-med-overskott/


  Det är väldigt belysande att ställa upp ett diagram över Sveriges bostadsbyggande och befolkningsökning. Gör man det så syns det tydligt att under Alliansen tid vid makten så hade Sverige en kraftig befolkningstillväxt samtidigt som bostadsbyggandet minskade. Totalt ökade Sveriges befolkning med drygt 600 000 mellan 2006 och 2014  men det byggdes bara lite drygt 100 000 lägenheter.  Linjediagrammet visar befolkningsökningen, de mörka staplarna antal nyproducerade lägenheter och de ljusgrå staplarna visar nyproducerade småhus/villor.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-05-13 00:42:57 följande:
  Diagramet visar tydligt att bostadsbyggandet i förhållande till befolkningsökningen varit eftersatt under hela 2000-talet, vilket också var vad jag påstod i mitt tidigare inlägg. 1996-2006 hade vi en socialdemokratisk regeringen och det var i slutet på den perioden som det verkligen gled isär mellan befolkningsökning och byggande, även om det var som sämst 2009, under Reinfeldt.

  Högerregeringarna har till synes misslyckats än värre med proportionellt byggande då deras byggande hade ett överskott 1990-93 som istället borde ha legat som tillskott under 2003-2014.

  Summa sumarum: Varken högern eller vänstern står fri från skuld i misslyckandet till välbalanserad byggtakt.

  Sedan kan man fråga sig vilken politisk inriktning som har bäst möjlighet att påverka, den som förlitar sig på marknaden eller den som drivs enligt en socialistisk ideologi...?
  Du han inte dra några slutsatser bara genom titta på grafer över bostadsbyggande och befolkningsökningen du måste också ta hänsyn till tillgången till bostäder. Under 90-talet och en bit in på 2000-talet så fanns det överskott på lägenheter i många kommuner och att det inte byggdes massa nya lägenheter få är inte speciellt konstigt.

  Under 2000-talet svängde det gradvis från överskott till brist i många kommuner. Från 2006 och framåt har Sverige haft stor befolkningsökning samtidigt som bostadsbyggandet har legat still eller tom minskat under några år när Alliansen regerade. Det är inte konstigt att det skapade en stor brist på lägenheter.

  När det gäller frågan om statlig eller marknadsstyrd bostadsmarknad så har det historiskt sett, i Sverige, funnits en bättre balans mellan tillgång och efterfrågan när staten hade ett större inflytande på bostadspolitiken. Statens inflytande över bostadspolitiken minskade efter det att den borgerliga regeringen 1991 avvecklade Bostadsdepartementet.
 • KillBill
  Flash Gordon skrev 2016-05-14 14:42:58 följande:
  De bostäder som byggs nu är ju projekt som påbörjades under förra mandatperioden.

  Om det byggs mer nu så hänger det ihop med beslut som togs under förra regeringen.
  Det kan du ha rätt i men i så fall måste man i rättvisans namn tillgodoräkna bostadsbyggandet år 2007 och 2008 till den Socialdemokratiska regeringen. Det gör bostadsbyggandet under Alliansens styre till ett ännu större fiasko.

  Bostadsbyggandet sjönk kraftigt 2009, 2010 och 2011 och även om därefter blev en viss ökning så har bostadsbyggandet fortfarande inte kommit upp i en tillräckligt hög nivå. Under 2017 beräknas det byggas fler bostäder än under något år när Alliansen påverkade bostadsbyggandet.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?