• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2021-11-25 08:31:15 följande:

    Och så säger man att det är rörigt i Knesset?


    Ja men det kunde ha varit värre. Hade Ulf Kristersson varit föremål  för statsministeromröstning i riksdagen hade han röstats ner. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2021-11-25 09:05:01 följande:
    Ja men det kunde ha varit värre. Hade Ulf Kristersson varit föremål  för statsministeromröstning i riksdagen hade han röstats ner. 
    När det gäller Magdalena Andersson har MP, C och V gett besked om att de stödjer henne i nästa statsministeromröstning så där blir omröstningen troligen en formalitet. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-11-25 09:05:01 följande:
    Ja men det kunde ha varit värre. Hade Ulf Kristersson varit föremål  för statsministeromröstning i riksdagen hade han röstats ner. 
    Men Ulf kämpar sig vidare - ända in i kaklet.

    Inte visste jag att Åkesson är kakelmakare.
  • KN75
    nihka skrev 2021-11-24 20:12:44 följande:
    Den som har levt på bidrag har inte varit med och byggt upp landet, inte ekonomiskt iaf,
    men det innebär förstås inte att personen är mindre värd
    Min första "tummen upp" någonsin för ett nihka-inlägg.
    Jag blir genuint glad, särskilt när någon så väldigt oväntat tycker lika som jag.

    Hoppas vi ibland kan finna fler saker som vi är överens om, även om det skulle vara sällan så skulle varje sådant ögonblick uppskattas av mig.
  • KN75

    S är extremt skickliga på att sitta kvar vid makten,
    eller har extrem panik för att för sista gången i historien tappa sin makt?

    Att vara så maktkåta att man är beredd offra allt, att man är beredd regera på sina motståndares politik inom det allra viktigaste området, nämligen att S tvingas regera på motståndarnas budget,
    inklusive den de utsett till sin allra värsta fiende; SD:s framförhandlade budget.

    Är det den allra yttersta höjden av maktkåthet?

    Skulle något annat parti ens kunna överväga att regera landet på sin värsta motståndares budget?

    Jag kommer tänka på uttrycket "högmod går före fall",
    men det finns säkert ännu bättre/värre uttryck för detta...

  • KN75
    Sannolikt kommer väl MP:s sista desperata sprattlande, som en fisk på torra land innan man skulle ha åkt ut ur riksdagen, att löna sig för dem.
    Den nästan intill döden förlamade fisken räddas inte av sin egen förmåga utan råkar bara av en tillfällighet räddas av att tidvattnet kom i sista sekunden. Men det är en nästan rutten, äcklig rovfisk som kanske räddas ut i vattnet igen, en för vanliga arbetande svenska människor fullständigt livsfarlig rovfisk med extremt giftiga sylvassa tänder kan ställa till med stor skada för vanliga arbetare som vadar sina varma trötta fötter i det grunda vattnet.

    Om rovfisken överlever kan den tyvärr komma fortsätta ställa till med allvarlig skada för vanliga hederliga och hårt arbetande medborgare.

    Om det finns någon som helst rim och reson bland människor med rösträtt så måste väl C nu vara fisken som desperat sprattlar för att överleva på torra land? Vem vill ens kännas vid att man håller på detta fullständigt ansvarslösa och helt vansinniga s k parti?
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2021-11-25 13:01:50 följande:

    Inte om regeringen, utan om högerns budget, som regeringen kan tvingas följa.

    Massiv kritik mot högerns funkisskatt: "Ett svek" - Morgontidningen


    Ja, jag har en bekant med ett vuxet barn med funktionshinder. För honom blir skillnaden stor, cirka 1000 kr. i månaden mindre än om regeringens budgetförslag hade antagits.

    Arbetslinjen kräver sin offer - men för mig personligen blir det ekonomiskt lönsamt att regeringens förslag förkastades.

    Ebba har väl läst sin bibel - eller möjligen sin Lenin: Den som inte arbetar...
  • nihka
    KillBill skrev 2021-11-24 21:02:27 följande:

    Det är inte det Kajsa Dovstad påstår. Det hon skriver är att den som har garantipension inte har byggt upp landet.  En kvinna som kom ut sent i arbetslivet kan leva på garantipension och kan ha varit med och byggt upp landet.  En person som blir invalid kan ha varit med och byggt upp landet innan den blev rörelsehindrad. En person med begåvningshandikapp som jobbar på Samhall kan bidra till att bygga landet och leva på garantipension.  Att hävda att alla som lever på garantipension varit tärande visar på en cynisk människosyn.


    Varför är det så farligt att vissa är "tärande"? Det är väl det hela vårt omfördelningssystem går ut på - att omfördela så de som behöver mer hjälp får det. Att det sedan under en livstid innebär att vissa får mer än de ger är väl bara som det är.

    Så tänker jag iaf.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?