• Äldre 4 Apr 08:15
    1481561 visningar
    23133 svar
    23133
    1481561

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2016-04-04 01:48:10 följande:
    Tänk att se sig själv i spegeln som en av de ur "skrikhögern" som kallar ~20% av vår befolkning för en slags regredierad människa och som hetsar neurotiska och årsrika människor för deras orimliga rädslor i flera dagar. Hatet som "skrikhögern" bär på måste vara förtärande på varenda nivå men utan någonting annat än "skrikhögertänkare" omkring sig så lär det inte ens märkas av. Det relativa kan vara lika förgörande som det kan vara uppbyggande.

    Det ska bli skönt att borsta tänderna med någonting annat framför sig. Riktigt. Riktigt. Skönt.
    Nja, neurotisk är väl en lite grov benämning på skrikhögern.

    Men årsrik är ju nästan en poetisk omskrivning för gammal. Nu anser nog jag att en del av skrikhögerns hojtande snarare är så ungdomlig till sin karaktär att vi nog får vänta ett spass till den når puberteten.

    Den här är ju nästan gullig i sin kverulans:

    "Vad har de kära klorofyllkommunisterna sagt om Kung Anti-Midas utnämning av Ylva som dadda åt inbillningsministern och bostadsislamisten"


     


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 4 Apr 08:19
    nihka skrev 2016-04-04 01:10:26 följande:
    Ja, visst är det oerhört grovt. De eldar väl på varandra och glömmer att det handlar om en livs levande människa.

    Känner du till något fall av den här typen av förtal som har lett till en fällande dom?
    Jag tror jag ska spara ner en del av skrikhögerns uttryck och skicka till de berörda politikerna.

    Då blir det deras sak att agera om de anser det angeläget att ett offentligt forum ska stävja de värsta ofogen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 4 Apr 10:55
    Kung Markatta skrev 2016-04-04 10:46:33 följande:
    Tycker du att det vore bättre med en ny tråd om idioti inom miljöpartiet? Du klagar ganska ofta på den befintliga tråden men det är ju ett intressant ämne som förtjänar att uppmärksammas. Kan starta en sådan tråd om du vill,
    Jag tycker att tråden har stagnerat. För några år sen fanns det en hel del intressanta diskussioner mellan kritiker och miljöpartister, framförallt om energifrrågor.

    Frågan är ju vilket syfte du vill ha. Om du önskar en dialog eller om det ska vara en exempelsamling på miljöpartistiska dumheter, något det onekligen finns en del av.

    Önskar du dialog så finns det nog en något större chans om du startar en ny tråd. Den befintliga besöks väl bara av sådana som jag, som vill konfirmera min uppfattning om skrikhögern och få småle en smula och av dem som vill ge exempel på MP-tokigheter.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 5 Apr 18:00
    nihka skrev 2016-04-04 22:38:17 följande:
    Jag skulle applådera om mobbarna klämdes åt.
    Självfallet.

    Det är viktigt med gränssättning.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 5 Apr 20:18
    nihka skrev 2016-04-05 20:05:32 följande:
    Det kan bli kostsamt framöver för mobbarna. 

    Rätten till brottsskadeersättning utvidgas till att även gälla kränkningar som sker genom grovt förtal.

    Ingår i regeringens  förslag på ny lagstiftning mot näthat:

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/02/fo.../
    Bra!

    Det gör att mitt förtroende för regeringen ökar.

    Det kan inte nog understrykas att det är viktigt att visa nätmobbarna att sådana tilltag kan konsekvenser.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 6 Apr 23:06

    Faktiskt rätt kul.

    Jag brukar tänka mig att i vissa avseenden blir den politiska höger-vänsterskalan mer rättvisande om man gör om den till en cirkel, då kommer höger- och vänsterextremismen intill varandra och alla kan förenas i parollen "Proletärer i alla länder förena er" och ta fram Maos lilla röda och kanske också sjunga en snutt om att det är fult att tjäna pengar.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 7 Apr 07:27
    Tom Araya skrev 2016-04-06 23:22:41 följande:
    Enligt vissa är det bara privata intressen som ska ägna sig åt vinstbärande verksamhet...
    Hm, ditt vacklande förtroende för S kan bero på att du missförstått deras syn inkomster och vilka verksamheter en socialdemokrat får ägna sig åtGlad
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 7 Apr 08:36
    Tom Araya skrev 2016-04-07 08:10:33 följande:
    Du menar att s syn på inkomster inte avspeglas i deras politik?
    Självklart avspeglas det i deras politik.

    På samma sätt som Alliansens synsätt på skattemoral avspeglar sig i det beslut Nordea tog 2009 att se till att erbjuda möjligheter för förmögna att undvika skatt genom ett samarbete med en Panamabaserad advokatbyrå som tillhandahöll brevlådeföretag. Då var staten storägare i Nordea och Maud Olofsson ansvarig. 
    Den kvinnan kan ha orsakat Sverige större förluster än någon annan person någonsin, tänker på hennes inblandning i Nuonaffären också.

    S är alltså inte för ett samhälle där alla tjänar lika eller där man har yrkesförbud för före detta S-ministrar, det har du fått om bakfoten. 
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 7 Apr 20:06
    KillBill skrev 2016-04-07 12:06:17 följande:

    Tycker du att Socialdemokratiska politiker ska avstå från att vara framgångsrika? Är det bara borgerliga politiker såsom Fredrik Reinfelt, Anders Borg, Göran Hägglund som ska kunna åta sig välbetalda engagemang i näringslivet efter sin politiska gärning? Det tycker jag är ett märkligt resonemang.

    Det jag tycker ska kritiseras är att politiker kan lyfta fallskärmar trots att de samtidigt har inkomster från egen näringsverksamhet. Detta är något som utnyttjats av de flesta politiker.

    Saxat från dagens Aftonblad: 

    www.aftonbladet.se/nyheter/article22582363.ab


    Aha, det var inte illa. Bidragsberoende i sin prydno.

    80 miljoner vill jag minnas att det var. Vi öppnar våra plånböcker för Fredrik och hans vänner. En tia per svensk är väl inte så farligt.

    Vad var det nu Alliansen brukade säga, många bäckar små gör en stor bidrags-å :)
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 14 Apr 10:34
    Kung Markatta skrev 2016-04-14 09:55:47 följande:
    Det har varit olika bud från allianspartierna om hur de ska göra med budgeten. Direkt efter valet tyckte de att det var självklart att lägga en gemensam budget. Det gjorde de också och den klubbades igenom i riksdagen. Kort därefter beslutade man att inte lägga någon mer gemensam budget under den här mandatperioden och inte heller under nästa om valresultatet 2018 inte skulle vara tillräckligt bra.

    Nu har man intagit en tredje ståndpunkt som nog bäst kan beskrivas som nja till gemensam budget. Man säger sig vilja lägga en gemensam budget men... inte just nu. Kanske i höst eller nästa år.

    Vad är då orsaken till det här velandet? Den förklaring som gavs under gårdagens debatt var att en Alliansregering med det underlag som nu finns i riksdagen skulle bli svagare än den nuvarande regeringen. Det är därför man låter Löfven hållas. Men stämmer det verkligen? Hur svag skulle en sådan regering egentligen bli? Det kommer i så fall vara upp till den samlade oppositionen och hur benägna de är att sätta käppar i hjulet för den nya regeringen.

    När det gäller blocköverskridande samarbete är nog båda sidor en aning tveksamma. Ser man till vilken politik de förespråkar så står de idag inte jättelångt ifrån varandra och det borde inte vara något problem att komma med gemensamma förslag men de är vana vid att utmåla varandra som huvudmotståndare och i de "förhandlingar" som hölls innan DÖ såg man att båda sidor började med att ställa krav på vilka som skulle få "vara med". S ville ha bort M och KD medan Alliansen ville bli av med MP. Dagens politiker är helt enkelt inte vana vid att samarbeta.
    SmalaSara hoppas ju på ett samarbete mellan Alliansen och SD.

    Det skulle vara liktydigt med politiskt självmord, åtminstone för Alliansen som enhet - samtidigt som det skulle innebära att ett rasistiskt parti accepterades av delar av borgerligheten.

    Uteslutet att det kommer att inträffa, anser jag. Det vore till och med troligare att S och MP avbryter samarbetet och att det i stället bildas en M-, S-regering.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?