• Äldre 16 Nov 00:04
    1457978 visningar
    23130 svar
    23130
    1457978

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2016-11-15 22:24:37 följande:
    Ett typiskt svar från en etatist. Varför måste det gemensamma vara organiserat av stater istället för av medborgarna själva?
    Varför samarbeta och bilda gemenskap människor sinsemellan när vi kan betala skatt till en stat som hanterar detta åt oss? Vi betalar ändå skatt med ledorden "samarbete" och "gemenskap" och det måste ju duga.

    Tomte
  • Äldre 6 Dec 15:07
    +2

    Här gör man sig till efter bästa förmåga ser jag.

    Gruppmobbare har förbrukat sin rätt att göra stora gester av personangrepp.

  • Äldre 7 Dec 21:12
    Rataxes skrev 2016-12-07 18:03:20 följande:

    Regeringens propagandaminister får kritik.


    Förstår Alice Bah Kuhnke vad hon håller på med?
    Bah Kuhnkes gärning kan i det närmaste beskrivas som ett missbruk av ämbetet. Hon vill styra vad som ska synas på museer, i tidningar och på sociala medier, i stället för att värna om deras oberoende.
    www.gp.se/ledare/f%C3%B6rst%C3%A5r-alice-bah-kuhnke-vad-hon-h%C3%A5ller-p%C3%A5-med-1.4018059

    Fantastiskt välformulerad krönika. Sammanfattar kort vad Bah försöker att göra. Men lika fantastiskt är att hon har stöd av regeringen då ingen opponerar sig emot denna totalitära förbudsiver.
    Alliansen för vek och feg för att kräva hennes avgång.
    Patetiskt.
    Vidrigt. Den här regeringen har verkligen smak för totalitära maktmetoder.

    Vad utgör extremism på vänsterkanten om inte sådant här? Själva gnäller de om att högerkanten har radikaliserats.

    Vi lever i en tid av förundran.
  • Äldre 8 Dec 03:20

    Extremvänstern har talat.

  • Äldre 8 Dec 03:38
    Flash Gordon skrev 2016-12-07 23:10:38 följande:
    Artikeln pekar på ett antal tillfällen när ministern uttryckt sig på ett sätt som öppnar för godtycklig censurering från statens sida.
    Det finns fantastiskt många sådana här vänsterexempel om man letar sig till motioner som har lagts upp på riksdagens bord. Exempelvis den här; tinyurl.com/zxl4nlg Hemska tanke om S, MP och V trixar till sig makten efter nästa val.

    Sveriges politiska vänster håller på att radikaliserar sig, antagligen som ett slags svar på radikaliserad högerpopulism bland befolkningen (eller vad de nu har för kissljummen ursäkt för att åberopa allsköns folkkontroll).

    Dum gör annan dummare och mitt i smeten sitter en själv med bara dumheter omkring sig.
  • Äldre 8 Dec 14:10
    Flash Gordon skrev 2016-12-08 06:21:31 följande:
    Om du avser regeringen så tror jag nog att de alltid tänkt i banor av statlig censur av det som inte passar dem.

    Om du menar den politiska vänstern som i de som hörs oc hlåter exemeplvis på sociala media så tror jag nog det snarare handlar om desperation och frustration när de märker att det rinner dem ur händerna och deras gamla trick inte biter längre för att folk helt enkelt inte tar åt sig av deras hån och namn-kallande.
    Digestive skrev 2016-12-08 03:38:05 följande:
     Dum gör annan dummare och mitt i smeten sitter en själv med bara dumheter omkring sig.
    Även om boken i sig handlar om personlighetstester så gillar jag titeln:
    http://www.bokus.com/bok/9789175579337/omgiven-av-idioter-hur-man-forstar-dem-som-inte-gar-att-forsta/

    Även om det knappast är personligheten i sig som styr dum till att bli dummare i detta fall.


    Det stannar inte vid censur heller utan som du kan läsa i bland annat den länkande motionen - och på många andra håll från de aktuella regeringspartierna - så är helheten av tvång och folkkontroll eskalerande. Det är allt ifrån kvotering till censur som ska införas och i något heligt namn som "skydd", "rättvisa" eller annat tomt ord i sammanhanget.

    Man skapar inte skydd genom att tysta folk. Man skapar inte rättvisa genom att tvinga folk. Ser man inte baksidan av sådana mynt så är man antingen för korkad eller helt enkelt så extrem att man finner metoderna lämpliga.

    Angående sista stycket så är det bara att se på responsen från extremvänstern som jag har fått här i tråden - personligt direkt. Nu ska tydligen ens åsikter (läs: karaktär) dömmas ut för att man är vaken under nattimmar. De hittar alltid någonting nytt att hacka på när toleransen tryter.
  • Äldre 8 Dec 14:16
    KillBill skrev 2016-12-08 07:21:04 följande:

    Ok, men varför är du uppe den här tiden på morgonen?


    FDFMGA skrev 2016-12-08 07:35:49 följande:
    Efter vad jag har förstått så är extremvänstern utpräglat nattaktiv, i synnerhet mellan 03:00 och 04:00. Alltså vid en tidpunkt vi andra sover som bäst och mest för att orka med en kommande arbetsdag.
    Har ni personliga frågor så föreslår jag privata meddelanden.

  • Äldre 8 Dec 15:13
    FDFMGA skrev 2016-12-08 14:34:08 följande:
    Haha, inte ens där lyckades du hålla en stringent linjeSkrattande
    Vad syftar du på?
  • Äldre 9 Dec 17:14
    +2
    Världsmedborgare skrev 2016-12-09 16:10:28 följande:
    Och jag har svarat dig flera ggr, fråga mig en gång till, och du kommer med stor sannolikhet att bli utdömd som mindre läskunnig och i avsaknad av läsförståelse, av hela FL:s läsekrets.

    Ledsen, men du ber själv om det, gång på gång.
    Världsmedborgare skrev 2016-12-09 16:28:29 följande:
    Men är du dum eller gör du dig bara till?

    Du måste väl fatta att ett lands sjukvård är inget som man kan välja de bitar ur som ger mest vinst, och sen skita i resten, gör du inte det så är du fan i mig dum på riktigt.

    För det är det resultat det blir om vi ska "gå din väg", vilket du själv sägar när du skriver "ta på sig tjänster man inte behärskar".
    Det är så ett företag måste fungera för att det ska ge vinst, bara göra det man vill, och undvika det som kan ge förlust.
    Det är så det privata bedriver sin verksamhet, och måste så göra om det ska ge tillräckligt med vinst.., men du har tydligen aldrig drivit ett företag, utan verkar tro det är nåt som driver sig självt.

    Jag tycker du ska lägga ner ditt trams, för du besitter inte den kunskap som krävs för att förstå skillnanden med att bedriva vård, skola och omsorg som täcker in alla invånare, och företagande i vinstsyfte.

    Ett land behöver en skola, och en vård som inkluderar alla, och där vi alla är med att dela på kostnaderna, inte nåt privat vinstdrivande som kan välja, och där vi andra får stå för skola och vård som drar långt mer utgifter, bara för att vi tvingas ta hand om allt som inte de vinstdrivande företagen vill befatta sig med.

    Och skäm nu inte ut dig ännu en gång med att fråga om svar, eller att det privata vinstdrivande kan göra det billigare, för det kan dom inte, inte om dom skulle tvingas på samma krav och villkor som finns inom det offentliga.
    Eller så ser de hur en annan bär skygglappar och hur denna har svårt för att bete sig som folk i en diskussion.
  • Äldre 28 Dec 04:56
    Tom Araya skrev 2016-12-28 02:54:19 följande:

     


    Kritik mot slopat begåvningstest
    Publicerat tisdag 27 december kl 03.00

    Förslaget att ta bort personlighetstest och begåvningstest för sökande till polisutbildningen får nu kritik från flera tunga remissinstanser.

    Psykologiforskaren Stefan Annell, vars avhandling regeringens utredare stödjer sig på i sitt förslag, är kritisk till hur hans forskning har använts.


    ? Där skulle jag nog säga att man tycks ha glidit lite på tolkningen av mig, det känns inte helt representativt för avhandlingen i stort, säger Stefan Annell.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6592848


    Ja, det är ju ett sätt att öka antalet poliser på. Fantastiskt. 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?