• Äldre 23 apr 14:12
  779525 visningar
  22909 svar
  22909
  779525

  Har du förtroende för regeringen?

  SmalaSara skrev 2016-04-23 13:29:45 följande:
  Jag har lite svårt att se varför man så envist försöker framhäva i att begreppet inte numera är vedertaget och anständigt.

  Språktidningen verifierar det, Wikipedia har en definition, och begreppet används numer av alla möjliga.

  Till exempel Aftonbladets ledarpodd "åsiktskorridoren är aftonbladets ledarredaktions podd med avsikt att vidga vyerna..."

  www.aftonbladet.se/podcast/ovriga/ledarpodden/
  Snart förstår du att det inte finns någon "vedertagen anständig definition" utan att åsiktskorridor används om vartannat för att beskriva något negativt, alltså betydelsen smal inbyggd i begreppet korridor samt mer neutralt.

  Om du utgår från ordet "korridor" och påminner dig att en sådan alltid är långsmal så förstår du att "korridor" ger en annan bild av vad som helst man sätter ihop det med än exempelvis ordet "fält" och hur somliga brukare resonerar.
 • Äldre 23 apr 14:20
  SmalaSara skrev 2016-04-23 14:03:03 följande:
  Vill man ha riktiga svar på sina frågor ställer man dem utan raljanta, nedsättande kommentarer. Klarar man inte det, är frågan om man verkligen är intresserad av att debattera, eller om incitamentet ligger någon helt annanstans.
  Men det går inte att diskutera med dig. När du har fel kan du inte erkänna det. Det kan inte bli någon debatt men någon som inte orkar ta till sig information. Det finns ingen "vedertagen anständig definition" på åsiktskorridor. Det används på olika sätt även om ett  sätt kan vara vanligare än ett annat. Och hur "anständiga" definitioner ser ut har jag ingen aning om hur du tänker dig.
 • Äldre 23 apr 14:39
  FDFMGA skrev 2016-04-23 13:15:22 följande:
  Det var säkert det här jag hörde.

  tinyurl.com/juachs9
  Just det. Det var där Åkessons politik skulle kunna göra människor statslösa. Och resultatet av det sista blir precis det du sa, men att Baltikum räknar han tydligen som grannland.
 • Äldre 23 apr 16:38
  FDFMGA skrev 2016-04-23 15:30:04 följande:
  MM, jag tror att det någonstans finns drömmar som snuddar vid tanken på hur Sveriges geografiska gränser en gång såg ut.

  "Då ärat ditt namn flög över jorden".

  Det handlar ju om nationalisterSkrattande
  1600-talet är verkligen ingen tid att som svensk vara stolt över, men jag tror inte de flesta tänker på det när de sjunger nationalsången. De flesta är ju inte nationalister.
 • Äldre 23 apr 17:09
  +1
  SmalaSara skrev 2016-04-23 16:42:54 följande:
  Verkligen?

  så SAOL är ett bevis på att ordet är vedertaget?

  BRA

  eftersom ordet finns upptaget i senaste versionen av SAOL, upplaga 14
  upplagan finns än så länge endast i pappersform, men tillskottet nämns i samma språktidning som du själv refererade till:

  I april kommer en ny upplaga av Svenska Akademiens ordlista. Och det är en betydligt tjockare bok än tidigare....
  Några nya ord i listan:

  kundpinne, plusgiro, fem-tvådiet, skybar, visselblåsare, kippavandring, läxrut, personkryss, frisparkssprej, tjejvasa, boförälder, drottningpar, förstelärare, ishotell, livspussel, selfie, zebralagen, överklassafari, samtyckesparagraf, åsiktskorridor

  spraktidningen.se/artiklar/2015/03/stora-ord

  Nu blir det intressant att se om du själv klarar det du anklagar mig för att inte kunna.


  Ja, SAOL är normerande så nu har du lärt dig det. Men en uppräkning av nyord utgör ingen definition så nu väntar jag med spänning på att du ska leverera den "vedertagna anständiga definition" som du pratat dig varm om. Särskilt spännande ska det bli att se hur du försöker få till "anständiga"  
 • Äldre 23 apr 17:30
  Rataxes skrev 2016-04-23 17:24:02 följande:
  Det handlar om att visa hur hög hästen man sitter på är. Inget annat.
  Nu tycker jag att du ska sluta vara så sur för alla dina "tillfälliga avbrott" här och fokusera mindre på mig och mer på något ämne - ja vilket som helst förutom mig är tillrådligt.
 • Äldre 23 apr 17:38
  KillBill skrev 2016-04-23 16:27:51 följande:

  Det verkar som att många partier har "gone wild" denna vecka. Nu ska Liberalerna satsa med en ny och lite obscen logga...


  Hahahahaha! Den profilen kommer man få kommentarer om! Undrar om man bara inte insåg som med Honda Fitta, eller om man försöker vara lite djärv utan att behöva "stå upp" för det?
 • Äldre 23 apr 18:07
  FDFMGA skrev 2016-04-23 17:49:33 följande:
  Hm, jag kommer osökt att tänka på den där figuren som koketterade med att hen var så politiskt inkorrekt. Hen som hade en sidfot med budskapet att hen alltid köpte blandfärs för då kunde hen vara säker på att minst två djur slaktats.

  En kokett ordning som inte sällan ansåg att andra satt sig på höga hästar gentemot hen.

  Skrikhögern är väl överhuvudtaget lite koketterande i sin framtoning.

  Nåja, det var en petitess i sammanhanget. Lyssna gärna på intervjun med Jomshof. Hotet från SD att fälla varje framtida regering som inte går rasismen tillmötes lever vidare. Nu kräver de närmast att Batra ska avgå som partiordförande också.
  Jag kommer ihåg!

  Va? Att SD ens flyktigt flörtar med idén att kräva att Batra ska avgå

  Hon blir med största sannolikhet nästa statsminister.
 • Äldre 23 apr 21:34
  +1
  FDFMGA skrev 2016-04-23 17:07:05 följande:
  Nja, jag påpekade att det inte finns någon vedertagen definition av kulturmarxism och tog Wikipedia som ett exempel på hur somliga definierar begreppet.

  Så statsvetaren har placerat åsiktskorridoren i Wikepedia, ja jag säger då det.

  Jag är ärligt talat inte så intresserad av hans version av Kejsarens nya kläder utan föredrar att vara mer framåtblickande.

  Idag sa Jomshof att det kommer att kräva ett formaliserat samarbete för att ge sitt stöd till en alliansregering efter nästa val. Dessutom sa han att han bedömer att det inte går att samarbeta med moderaterna så länge Kinberg Batra är partiledare.

  Det måste vara ett tydligt budskap, så tydligt att till och med de inte alltför begåvade representanterna för skrikhögern som brukar gorma om att man inte får säga det man får säga uppfattar det.

  Gissar att skrikhögern snart kommer att börja jämra sig om att M borde byta partiledare. Somligt har alltid varit i säck innan det kommer i påse.

  Själv anser jag nog att en ren S-regering som söker breda politiska lösningar kommer att vara det bästa, och kanske det enda, realistiska politiska alternativet i 
  Sverige under en överskådlig framtid.
  Stödet för SD krymper och samtidigt ställer man högre krav på samarbete än tidigare. Man har ju inte åstadkommit något själva sedan inträdet i riksdagen, men hackat allt man orkat på den regering man sååå hett ville regera med eller åtminstone inte ignoreras av och nu börjar man förbereda sin kamp mot oppositionen - i syfte att få komma in i värmen där.

  SD kan verkligen det där med att dra till sig alla sidors ryggtavlor.
 • Äldre 24 apr 09:20
  FDFMGA skrev 2016-04-23 22:26:43 följande:
  I desperation skulle jag tro. När de kom in i riksdagen sa de sig vara beredda att samarbeta med alla partier, och var det säkert också. Under den första mandatperioden blev det konkreta resultatet av deras riksdagsinflytande att alliansen valde att samarbeta med MP i SD:s  enda viktiga fråga: alltså politiken blev mer invandringsliberal med SD i riksdagen än den blivit om alliansen själva fått utforma politiken utan att behöva förhandla med MP.

  Och så blev det val igen och SD gjorde ett strålande sådant och fick 13 procent av rösterna. De hotade att fälla varje regering som inte adopterade deras rasism. Konsekvensen blev Decemberöverenskommelsen. Och de stod helt utan inflytande igen och dessutom med huvudfienden MP i regeringen.

  Ett MP som på grund av flyktingkrisen sen tvingades stå bakom en hårdare asylpolitik än åtminstone jag trodde var möjlig med en S & MP-regering.

  Politikens paradoxer.

  Jag kan förstå att SD är desperata nu. Stödet börjar minska, andra partier har på ett helt annat sätt en tidigare börjat diskutera invandring och integration mer kritiskt men naturligtvis utan rasistiska förtecken.

  Tacka fan för att de är desperata, snart har de bara rasismen att locka med - och med den vinner man inte många röster. Det är ur detta perspektiv jag ser skrikhögerns vädjanden om att gå den opinion som lockats till SD tillmötes, fortsätter de anständiga partierna med att oberoende av SD utveckla skilda invandringspolitiska program kommer SD att fortsätta att minska och möjligheten att alliansen ska börja samarbeta med SD att minska ju mindre SD blir.
  Upp-upp-ner-ut. Nu desperation och sedan dödsryckningar

  Framtiden ser ljus ut Solig
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.