Inlägg från: Solidaritet |Visa alla inlägg
  • Solidaritet

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2015-03-27 15:36:32 följande:
    "Det är jättedyrt att tanka bensin som det är, vi ser inget behov av att höja bensinskatten." Magdalena Andersson, 17 augusti 2014.

    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-haller-presskonferens-1

    2:46 i klippet frågar reportern om det där med ROT inte var ett vallöfte.


    Statsminister Stefan Löfven svarar: "Det spelar ingen roll". Japp. Så säger han faktiskt.


    Före valet lovade Socialdemokraterna att inte röra ROT-avdraget. Det behövdes "för att arbetslösheten är så pass hög".


    Nu sviker man sina löften. Vilket blir nästa?

    Blommans gamla låt är högaktuell

     Löften, kan ingen jävel ge dom löften, jag har väl aldrig sett ett värre rövarband. Snart så måste vi försöka, få dom där å sluta stöka, eller tjacka spikskor och listigt dra iväg.
    Löften, kan ingen jävel ge dom löften, jag har väl aldrig sett ett värre rövarband, Visst är det skit me vår regering, snacka me dom där, är ju knappt nån mening, så jag tjackar spikskor och listigt drar iväg.


    Här får du lite perspektiv 

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=4000051
  • Solidaritet
    Speakers Corner skrev 2015-04-01 21:40:48 följande:
    Är det den nivån du håller i dina diskussioner, att den som inte håller med dig i dina tolkningar saknar något innanför pannbenet.
    Jag skulle kunna säga att människor som drar negativa slutsatser om andra för att det ska passa deras världsbild är okunniga och ganska korkade. 

    Och sen då, ska vi kasta sand på varandra?
    Nej tack, det är en diskussion jag kan avstå ifrån.
    Sen undrar sd-människor varför ingen vill ta diskussionen med dom, det är ju ni som inte tål mothugg, utan att gå till personangrepp. 
    Man får inte tycka annorlunda än er. 
    Jag vidhåller att du väljer att göra en illvillig tolkning av ingenting. 
    Men min del i den här diskussionen slutar här.
    Jag ger dig sista ordet om du vill ha det. 
    Den genomsnittlige SD:aren har en skör världsbild. Att ifrågasätta den får den så lätt att skaka i sina grundvalar. Det är med största sannolikhet därför många SD:are reagerar så aggressivt på alla slags ifrågasättanden. 

    Ifrågasättanden är hotfulla. Se bara på reaktionerna efter Skavlans ganska milda utfrågning av Åkesson. Om en lyssnar till SD svansen förhördes han under tortyr, minst. 
  • Solidaritet
    Rataxes skrev 2015-03-27 16:04:34 följande:

    Tycker en sådan sak som totalt avskaffad RUT för läxhjälp säger väldigt mycket om regeringen. Det är en sådan sak som faktiskt höjer de genomsnittliga studieresultaten då vissa elever som behöver läxhjälp får det. De som inte får läxhjälp skadas samtidigt inte av det. Ändå ska det bort, och då enbart med rättviseskäl som argument med effekten att skolbarnen i snitt då blir lite sämre.

    Vad blir nästa steg? Att förbjuda akademikerföräldrar att hjälpa sina barn med skolan då de barnen får en fördel över barn som har föräldrar utan gymnasiekompetens?  


    Avgiftsfri läxhjälp i skolan efter skoltid hade gynnat svaga elever. Läxrut gör det inte. Jag tror att du gravt underskattar hur lite pengar många föräldrar har att röra sig med. 
  • Solidaritet
    Speakers Corner skrev 2015-04-02 09:18:39 följande:
    Japp 
    Det stämmer väl överens med min bild också. 
    Synd för just sånt beteende omkullkastar all seriös diskussion och det urartar till gräl istället.
    Jag har varken lust eller engagemang för såna "diskussioner".
    Jag håller med dig. 
    Dessutom verkar det inte vara diskussion en del av de här människorna vill ha, utan ett forum för att sprida propaganda i form av påståenden utan någon som helst verklighetsbaserad grund. 
  • Solidaritet
    Gert skrev 2015-04-11 09:53:28 följande:

    Vice statsminister Åsa Romson erkände i TV4 innan valet att hon är dålig på att planera ekonomi. Hon pensionsspar inte heller, antagligen tack vare hennes massiva skattefinansierade lön.

    Borde inte Sverige ha en vice statsminister som i alla fall inte är dålig på att planera ekonomi? Tänk om Stefan Löfven blir akut dålig eller händer något annat tråkigt som gör att han inte kan fortsätta leda landet. Då har vi en statsminister som erkänner helt öppet att hon är dålig på att planera ekonomi! Det blir ju heller inte bättre av att vår finansminister har problem.


    Och du röstade på SD sade du? Förvånad
  • Solidaritet
    Gert skrev 2015-04-12 18:43:59 följande:
    Om du har hängt med i samhällsdebatterna dom senaste månaderna borde du ha hört att ingen tycker att dagens asylinvandring är human. Inte ens asylsökarna själva tycker det. 

    I Uppdrag Granskning för några veckor sedan sa en syrisk asylflykting: "Jag flydde döden i Syrien, här i Sverige känns det som om jag förlorat mitt liv."
    Sade EN asylflykting det? Fascinerande. 
  • Solidaritet
    Gert skrev 2015-04-13 19:20:52 följande:
    Solidaritet skrev 2015-04-13 06:22:36 följande:
    Sade EN asylflykting det? Fascinerande. 
    Jag utmanar er att visa en asylsökande som har sagt att Sveriges flyktingpolitik är human. Jag utmanar er på det här. Om ni inte kan länka till en sida, så ska ni inte säga att Sveriges flyktingpolitik är human. Det finns inte ett enda parti i riksdagen som tycker att dagens flyktingpolitik är human.
    Visa belägg på att vår flyktingpolitik är inhuman. 
  • Solidaritet
    sjuttiofemman skrev 2015-04-14 11:07:07 följande:

    Det här börjar likna mobbing. Elaka kommentarer som kritiserar vår högt älskade regering. Usch och fy. Och buhu.


    Ja, härnäst kommer väl någon elak journalist att ställa frågor till Löfvén.
  • Solidaritet
    Gert skrev 2015-04-14 17:02:56 följande:
    Det har jag redan gjort tusen gånger. Men nu var det ju faktiskt du som skulle visa en asylsökande/asylflykting som tycker att Sveriges asylpolitik är humant.
    Belägg. Inte åsikter.
  • Solidaritet
    Gert skrev 2015-04-14 17:02:56 följande:
    Det har jag redan gjort tusen gånger. Men nu var det ju faktiskt du som skulle visa en asylsökande/asylflykting som tycker att Sveriges asylpolitik är humant.
    Nej, det var det inte Gert. 
    Det är du som påstår att asylpolitiken uppfattas som inhuman av asylflyktingarna själva, baserat på EN asylflykting du hört säga så i TV. 

    Varför tramsar du bara? 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?