• Äldre 22 Apr 10:16
    1479306 visningar
    23133 svar
    23133
    1479306

    Har du förtroende för regeringen?

    Ah, hittade den!

    Den heter "#Sverige" av Niklas Eriksson. Finns på twitter.

    Fridolin var ju inbjuden till försvarssamtal häromsistens:
    https://pbs.twimg.com/media/CCtSWCtW4AIvzvx.jpg

  • Äldre 22 Apr 10:39
  • Äldre 22 Apr 17:52
    -1
    Sensitiveguy skrev 2015-04-22 16:10:00 följande:
    Jag är inte socialdemokrat, men jag ser det som demokrati. Man röstar på partier, inte block.
    Jo, men det gör vi också. Röstar på ett parti.

    Sedan väljer de partierna vilka de vill jobba ihop med och normalt sett talar partierna om i förhand vilka de vill jobba ihop med. De till och med kommer överens om en stor del av politiken i förväg.

    Men det är ju inte odemokratiskt.
    Sensitiveguy skrev 2015-04-22 16:13:59 följande:
    Här har du fullständigt rätt!

    Självklart.

    Men det blev det ju inget av eftersom S redan innan valet (även om de inte ville säga det officiellt) kladdade ihop sig med ett hopplöst MP som inte är ett parti som andra.

    Hade Löfven slopat MP hade det funnits goda möjligheter (efter lite surande) att göra upp om en mittenpolitik kring stora viktiga frågor: försvar, skatter, infrastruktur, energi, pensioner ...

    Sedan hade jag kunnat acceptera att Löfven fått söka stöd var han kan för mindre frågor.
  • Äldre 23 Apr 04:42
    Sensitiveguy skrev 2015-04-23 01:06:18 följande:
    Att låsa sig före ett val vid bestämda regeringsbildningar kan vara direkt farligt för parlamentarismen.

    Och varför är det OK att borgarna gör detta, men S däremot, bör absolut inte följa samma strategi?
    Klart S får göra det om de vill. Det är inget odemokratiskt i det.

    Tvärtom hade det nog varit MER demokratiskt om de tydligt gjort upp ett regeringsalternativ INNAN valet så att alla som röstade på S fick en korrekt bild av vad som väntade.

    Nu råkade dessutom S strategi medföra en väldigt svår situation och allt slutade i DÖ.
  • Äldre 31 May 21:49
    Moderno skrev 2015-05-22 14:12:29 följande:
    Av rent intresse, går det att värdera något i annat än pengar på ett rationellt sätt? (Lite off topic kanske, men hör ändå till regeringens retorik i vid mening).

    Det säger väl sig själv dels att alla människoliv inte är lika mycket värda ur ett subjektivt perspektiv (jag värderar t.ex. mina barns liv högre än någon annans), dels att alla människor, trots det, inte ska diskrimineras (och i så måtto ha tillång till samma rättigheter som vem som helst i samma situation).

    Så hur ska man värdera människoliv egentligen?

    Det är ganska enkelt. Ett liv är värt 22,3 miljoner:
    http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=4253254&fileOId=4253266

    Kan man rädda ett liv i trafiken är det värt att göra åtgärder upp till 22,3 miljoner.

    Skulle åtgärden kosta 30 miljoner (och rädda ett liv) är den inte värd att genomföra.

    .
    Det har inte mycket med regeringen och dess icke-förtroende men som upplysning, eftersom ni nu var inne på ämnet.
  • Äldre 31 May 22:10
    KillBill skrev 2015-05-23 18:32:21 följande:
    Du förstår väl att Tino Sanandaji som står SD nära, granskning Sverige som är sverigedemokratisk propaganda på Youtube eller länkat materiel från Exponerat inte fungerar som fakta?

    Var har Tino själv sagt att han står SD nära? En länk?
    KillBill skrev 2015-05-23 18:50:23 följande:
    Jag skriver att han står SD nära (inte att han är Sverigedemokrat). Genom att läsa vad han skriver så är det uppenbart att han politiskt står SD nära.

    Eller är det bara din egen tolkning att han "står SD nära"?
  • Äldre 13 Jun 09:04
    +1
    Anders2015 skrev 2015-06-10 21:12:47 följande:
    Åsa Romson har en nivå som jag inte har varit med om på denna nivå, hon har märkliga uttalande ex flyktingkatastrofen i Medelhavet med Auschwitz, och nu skakar hon inte ens hand med en partiledare i en debatt. Detta är inte alls bra speciellt när hon sitter i en regering. Det här påvekar givetvis även Socialdemokraterna negativt då de har händerna bakbundna.  Att sittandes regering tappar i slagstyrka är inte alls förvånande. Sedan Stefan Lövens sätt att bemöta invandrar problematiken med att gå tillbaka 20 år i SD historia, inger ett mycket oslipat och skrämmande sätt att diskutera en fråga som hamnade på plats nummer två i valet 2014 inte undra på att S tappar väljare till SD.

    Frågan är om Åsa Romson kan sitta kvar? hon skapar ett klimat som inte är värdigt inom politiken, jag tycker det är på sandlådenivå.

    Sedan undrar man hur S hanterar Stefan Löfvens breda samarbete med MP och Åsa Romson, den interna kritiken kan bli hård?. Och flykten av S-väljare till andra partier lär växa allt mer. 

    Håkan Juholt (s) ifrågasätter Åsa Romson hör inte hemma i riksdagen.

    www.expressen.se/nyheter/juholt-inget-regeringen-ska-agna-sig-at/
    Åsa Romson är visserligen det mest katastrofala vi har sett i en svensk ministär sedan ... ja, jag vet inte när. Är det inte uttalanden om zigenare och utrotningsläger så är det etiska olämpligheter eller direkta olagligheter från hennes sida.

    Frågan är vilket som kommer först: hon lämnar sin post, MP åker ut ur regeringen eller hon växer upp?

    .
    Men Åsa är inte regeringens enda problem.

    Faktum är att hela regeringen är en mer-eller-mindre katastrof.

    De har inte lyckats med någonting än, vad jag kommer på, och snart duger inte svep-skälet "det är inte vår budget" heller.

    Problemen är två: dels att MP överhuvudtaget ha släpats in i värmen av Löfven (eller snarare av Mona och sedan fick Löfven ärva skiten). Dels att de vägrade förereda sig på ett eventuellt regerande innan valet 2014. De vägrade gå fram med en gemensam politik.

    MP är inte ett parti som andra. De har innan inte fullt ut accepterat det svenska politiska systemet. Nu ska de plötsligt styra över detsamma och tvingas kompromissa om sina kärnvärden. Nu skapas det problem när deras högsta politiker gång på gång väljer att gå i opposition mot sin egen regeringspolitik. De klarar inte av att ta ansvar för tuffa beslut.

    MP och S är dessutom i grunden så olika partier att de mer tycker olika än lika i många, många frågor. Men istället för att visa på detta innan valet (genom att mangla fram en gemensam politik) så låter man hela landet lida nu istället medan S och MP ska göra upp i fråga efter fråga. Förbifart Stockholm är det mest övertydliga exemplet på deras gemensamma misslyckande.
  • Äldre 22 Jun 07:23
    themia skrev 2015-06-21 09:55:15 följande:
    Statsministern tjänar 160.000 i månaden. Är det absurt?
    SE-bankens VD tjänar 2,5 miljoner i månaden..
    Ja, absurd är ett ord att använda. Om inte annat är 160000 respektive 127000 en fruktansvärd massa pengar och det finns inget behov av att betala ut sådana löner till ministrarna.

    Hade de "bara" haft 100000 respektive 80000 så hade det räckt gott och väl, det också. Ingen som sitter där idag hade tackat nej till jobbet pga att lönen "bara" var 80000 i månaden.

    Och det är inte så att det finns en marknad för ministrar: "Lönen är för låg så jag säger upp mig och går till Finlands regering istället!"

    Inte heller gör löneförhöjningen någon nytta. Särskilt i dåliga tider med brist på pengar överallt annars i samhället gör de där 4000/3000 mer skada än nytta. Vill de prompt ha en löneförhöjning kan de ta en symbolisk hundralapp istället, men nej då.

    2,5% må låta lite men det kommer att visa sig att det ändå är bland de högre löneökningarna när man summerar 2015. Så har ministrarna garanterats att de ligger i topp på den punkten också.
  • Äldre 22 Jun 09:45
    KillBill skrev 2015-06-22 07:57:43 följande:
    Ok, du drar gränsen vid Jimmie Åkessons lön på 100 000 SEK. Du tycker inte att statsministern borde tjäna mer en Jimmie?

    Vad tycker du om att Jimmie Åkesson kvitterade ut över 70 000 SEK som sjukskriven (och dessutom hade mage att ansöka om mer pengar från FK)? För en löntagare så stannar den maximala sjukersättningen på 22 000 kr per månad oavsett inkomst.
    Du och din fixering vid SD. Ni är några stycken. Närmast patologiskt. SD sitter inte i regeringen. Än. Så släpp SD för en stund.

    En statsminister ska ha bra betalt men det finns ingen egentlig anledning att den siffran ska vara så hög som nu och det finns definitivt ingen anledning att den siffran skall plussas på med ett antal tusenlappar varje år.

    I tider när det saknas pengar överallt annars i samhället och man ojar sig över "klyftorna som ökar" så är det direkt kontraproduktivt att själv gå i spetsen för ökade klyftor och högre högsta-löner.
  • Äldre 22 Jun 09:53
    kenneth768768 skrev 2015-06-22 08:14:46 följande:
    Och vad tycker du själv om politikerlöner (du som dessutom själv är politiker)?

    Är din åsikt att så länge nån annan har mer är det rimligt? Det låter nämligen så på din argumentation.
    Presidenten i USA klarar sig på 400000 USD om året. I runda slängar 3,2 miljoner kronor.

    Med långt större ansvar än Löfven som tjänar nästan 2 miljoner.

    .
    Lön borde inte var en faktor när man överväger att tacka ja till en ministerpost. Det finns som sagt ingen konkurens och inte någon lönesättande marknad.

    De löner de har räcker dessutom redan för att leva upp till argumentet om att de skall vara "omutbara".

    De bara skadar sig själva och förtroendet för politikerkåren genom att ta ut den här typen av lönehöjningar.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?