Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Gabbe75 skrev 2018-01-07 10:03:16 följande:

    Vilka är det som styr i ett land? Är det regeringen eller oppositionen?

    Regeringen i det här landet är pinsam. Det behövs förnyelse!


    Det är riksdagen som fattar besluten. Det parlamentariska läget och ovilja att skapa långsiktiga breda överenskommelser gör regerande svårt. Det gäller nu och kommer säkerligen att gälla efter nästa val också, och det är oberoende av vilket parti /block som leder regeringen. Det politiskt omogna rasistiska SD gör det inte lättare.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-01-07 12:18:34 följande:

    Vad lustigt. Vet ju annars att det från politiskt håll ofta brukar hävdas att det fria skolvalet leder till bättre integration och mindre segreation. Duktiga elever som växer upp i socialt utsatta områden får ju genom det fria skolvalet möjlighet att gå i bättre skolor än vad som annars varit fallet. Dvs, om enbart närhetsprincipen hade fått råda. Utan det fria skolvalet brukar det ju annars hävdas att man cementerar sociala skillnader.

    Jag har väl egentligen ingenting emot det fria skolvalet. Däremot kan jag tycka att det är olyckligt när vinster inom sk välfärdsbolag hamnar i skatteparadadis istället för att gå till skola och omsorg.

    Rent politiskt identifierar jag mig egentligen inte med något parti.


    Det är tvärt om, något som inte var en överraskning

    www.forskning.se/2017/01/26/fria-skolvalet-ledde-till-segregation/
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-01-07 11:40:33 följande:

    Trams. SD fick bara 13% i senaste valet. Oppositionen inom alliansen är splittrad och stridsyxan där är ju nedgrävd. Klarar sossar och miljöpartister inte av att regera i den miljön bör de nog överväga att lämna över rodret till någon som kan.


    SD's stridsyxa om att fälla varje budget som inte ger dem stöd i deras enda fråga är långt ifrån nedgrävd. De hotade M för inte länge sedan att inte ta dem för givna. SD kräver att deras enda fråga drivs igenom om de ens ska rösta för det de själva påstår är deras andra frågor.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-01-07 14:22:51 följande:

    Jasså, är det där skon klämmer?

    Självklart måste ju en sittande regering söka parlamentariskt stöd för sina politik. Om nu inte den rödgröna regeringen kan få det av SD finns det ju andra partier att vända sig till. I detta ingår förstås att man får kompromissa om man inte fått 50% eller mer ifråga om mandat i riksdagen. Det är inget att sitta och gråta över utan är de spelregler som gäller i en demokratiskt vald församling.


    Ja, det blocköverskridande samarbetet är idag det jag tror krävs.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-01-08 21:40:24 följande:

    Det här tror Leif G W Persson om valet i år...

    Leif GW Persson

    Så går det i valet 2018

    Publicerad 7 jan 2018 kl 06.05


    Politik är "det möjligas konst" och översatt till vanlig svenska betyder detta att det handlar om att jämka mellan olika intressen och att det var mycket länge sedan det behovet ? i Allas Vårt Eget Sverige ? var så stort som nu.

    ...
    www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/sa-gar-det-i-valet-2018/
    Gw gör precis samma slutsats som många andra i tråden. SD får sina procent o blir (enligt min uppfattning isolerade) vågmästare.

    GW har gjort det som en amatörmeteorolg gör för att komma närmast sanningen. Vädret om en stund eller i morgon kommer att vara samma som idag.

    Inget fel i det. Han drar samma slutsats som många andra i tråden gör. Det behövs breda samarbeten.

    Vilket UK idag öppnat för.

    UK har idag med all tydlighet gett SD foten och öppnat för det möjligas konst där SD inte är med i ekvationen.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-01-07 23:53:23 följande:

    Du har inte bara sd mot dig/er, utan en stor del av befolkningen, även bland de som röstar s, m, l, kd och sannolikt även inom c och mp.

    Jag hoppas Centerpartiets inställning till globalisering och öppna gränser tar död på dess popularitet. Det vore helt klart ett steg framåt för Sverige.


    Det går inte att stoppa globaliseringen idag, tanken på en värld utan globalisering är och har varit orealistisk i 1000-tals år.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-01-09 20:52:07 följande:

    Det är inte så förenklat att en pågående utveckling enbart går i en riktning. Man riskerar att folk reagerar på detta om det går för långt.

    Se på Islamism i Sverige, exempelvis bland somalier är det många som vänder sig mot det nya och annorlunda genom att vissa blir än mer konservativa än de var innan de kom  till Sverige.


    Detta är en klassisk Hegeliansk tolkning och förståelse av utveckling, inget fel i det.

    Hegelianism är den lära som karl Marx bygger sitt mest kända verk på. Tes, antites, syntes. Materialism. Ja, hela kittet finns med där.

    Bara som en historisk upplysning.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2018-01-10 08:47:33 följande:

    Mitt förtroende för regeringen ökade med flera hundra % nu när de lyckats förbjuda installation av de miljöförstörande vedspisarna.

    www.land.se/landkoll/nya-regler-stopp-for-gamla-vedspisar/

    Det känns tryggt att våra styrande värnar om oss. Att en vedspis kan vara räddningen för många i glesbygden vid strömavbrott kan man inte ta hänsyn till. Några ihjälfrusna är ett billigt pris för att innerstadspajasarna ska kunna låtsas att de gjort något för miljön.


    Det är en anpassning till eu-direktiv. Så regeringen har inte så stort spelrum. Det gäller nyinstallation av gamla vedspisar, inte redan installerade. Läser man vidare så är de gamla oftast bättre än de nya, så en kaminexpert anser att det inte ska vara så svårt att få sätta in en gammal heller.

    Vem.är skurken här? Regeringen EU eller någon som vill påskina att regeringen har hittat på detta själv?
  • Padirac
    Rataxes skrev 2018-01-11 14:31:21 följande:

    Jaha! EU har bestämt!

    Ja men då är det ju bara för alla att unisont dra ner brallor och kallingar och böja sig framåt!

    Ser verkligen fram mot höjd EU avgift och en EU skatt så att de dyrbara byråkraterna ska kunna äta sin gåslever och hälla i sig champagne även i fortsättningen.


    Då Sverige har gått med i EU så har en del av den politiska makten flyttats till just EU.

    Vill du verka för att lämna EU så är det inget fel i det. Men det är fel att påstå att ett beslut ligger på annan nivå än det gör, det är ohederligt argumentenation. Försök att sno billiga poänger, nån som inte vet bättre kanske tror på dig. Det fanns ju de som trodde på pizzagate...
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-01-10 19:28:41 följande:

    ...eller är regeringen förhandlingssvag av ovilja, som i fallet med de nya vapendirektiven?


    Verkligen synd att den urvattnade varianten av den lagen gick igenom.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?