• Äldre 21 Mar 14:27
    1481920 visningar
    23133 svar
    -17 +24
    23133
    1481920

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • Äldre 17 Apr 22:33
    nattuv skrev 2016-04-17 00:47:00 följande:
    Men jag antar att det trotts allt är bättre att komma med lite självkritik (även om det är lite kappvändande över det hela) än att försöka släta över eller låtsas som om man inte skrivit det man skrivit. Om inte annat så lär hon sticka ut ur mängden eftersom de flesta nog väljer överslätning eller att smyga ut bakvägen och låtsas att de aldrig skrivit vad de skrivit.
    Hörde just Sahlin på tv: "djupt in i samhället i sverige så finns det en okunskap och en rädsla för att diskutera till exempel den extrema islamismen". Med tanke på att hon är en av de som skapat ett klimat där man inte kunnat diskutera extrem islamism och att det inte finns en tillstymmelse till självkritik (men det har hon inte visat vid något av sina klavertramp) så tycks hon ha valt "låtsas som om man inte skrivit det man skrivit" vägen.
  • Äldre 17 Apr 22:40
    SmalaSara skrev 2016-04-17 17:36:36 följande:
    Om du inte håller med henne så kan du bemöta innehållet med sakliga argument;
    Nu begär du nog lite väl mycket.
  • Äldre 17 Apr 22:49
    Digestive skrev 2016-04-17 21:56:15 följande:
    När man gör sig dum för att få andra att se dumma ut.

    Förstår man fortfarande inte vad du menar till och med efter att du har förklarat det så är det bara tråkigt och beklagligt. Ibland önskar man att folk hade "Uppdatera"-knapp på medvetandet.
    Att medvetet missförstå och/eller tolka meningsmotståndaren enligt "worst-case-scenario" är tyvärr väldigt vanligt i dagens debattklimat; en av de saker som Marteus tar upp i sin tankeväckande artikel om åsiktskorridoren. Jag länkade den härovan om du inte redan läst den.
  • Äldre 17 Apr 23:27
    FDFMGA skrev 2016-04-17 21:42:43 följande:
    Fast du kan inte göra mig ansvarig för dina språkliga särdrag oavsett om du påstår "att ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst" eller om du gör om barbari som syftade på ett tillstånd som rådde i ex-Jugoslavien till att jag kallat alla SD-anhängare för barbarer.

    Då kan du ju mot den bakgrunden  lika väl påstå att S och Stefan Löfven kallar alla sverigedemokrater för fascister.

    Skälen till att SD-väljarna börjat överge SD har jag nog tagit ett par varv nu. Ska jag ta det än en gång, så kan jag citera mig själv nästa gång du ställer frågan. I syfte att distansera sig från ett rasistiskt parti hamnade de övriga partierna på i princip samma invandringspolitiska åsiktsfläck, så är det inte längre. Jag har också tagit upp paradoxen att Alliansens invandringspolitik i mångt och mycket kom att präglas av att de behövde en samarbetspartner i riksdagen vilket innebar att det blev väldigt mycket MP över den politiken. Med MP i regering tillsammans med S har vi i stället fått en socialdemokratiskt präglad invandringspolitik.

    Vad Widar Andersson har sagt om kulturmarxism har jag ingen aning om. han tillhör inte de skribenter jag läser.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Jag tycker dina två första stycken är intressanta; du är inte ansvarig för mina tolkningar av din text. Ok. Men jag ska tydligen hållas ansvarig för dina tolkningar av mina texter? Det får jag "vackert tåla"?

    Ponera att jag nu struntar i din förklaring om begreppet barbari och istället i inlägg efter inlägg fortsätter hävda att min tolkning är vad vad du menade. Känns det igen?
  • Äldre 17 Apr 23:28
    SmalaSara skrev 2016-04-17 20:14:44 följande:
    S tar avstånd från SD, men de tar inte avstånd från deras väljare. Stor skillnad. Det finns heller ingen officiell hållning hos S att ge dessa väljare de nedvärderande epitet du valt att ge dem. Men du menar alltså, på fullt allvar, att det är mer representativt för S att kalla en stor väljargrupp, ett stort antal människor som man aldrig träffat och vars bevekelsegrunder man inte vet något om, för "korkade, obildade... Ect" än att kalla borgerliga politiker för syltryggar för att de inte vågar bryta med blockpolitiken? Jag är, liksom S-ministern Aïda och S-märkta ledarskribenten Widar, helt övertygad om att S skulle vinna på mindre kulturmarxistiskt influerad identitetspolitik. Vidare är du svaret skyldig; Vilka skäl skulle dessa väljare, under förutsättning att de är som du beskriver, rimligen kunna ha att byta parti?
    Jag fick tid att söka lite men misslyckade att hitta något av Widar Andersson där han använder begreppet.

    Är du verkligen säker, kan du länka i så fall.

    Mig veterlig är det bara extremhögern som använder begreppet kulturmarxism, alltså inte ens bland sverigedemokrater är det vanligt utan mer typ forna SVP kanske SMR också.

    Tittar man på Wikipedias definition så leder den också rakt mot radikalare element än SD:

    Kulturmarxism, av engelskans Cultural Marxism, är en pejorativ politisk term och bygger på en konspirationsteori baserad på förställningar om att judar och personer runt Frankfurtskolan försöker krossa den västerländska kulturen och kristendomen genom kulturkrig, bland annat genom att etablera politisk korrekthet och multikulturalism som norm. Denna teori framförs och används framförallt av tänkare och opinionsbildare inom den radikala högern och extremhögern i USA och Europa.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 17 Apr 23:36
    SmalaSara skrev 2016-04-17 23:27:12 följande:
    Jag tycker dina två första stycken är intressanta; du är inte ansvarig för mina tolkningar av din text. Ok. Men jag ska tydligen hållas ansvarig för dina tolkningar av mina texter? Det får jag "vackert tåla"? Ponera att jag nu struntar i din förklaring om begreppet barbari och istället i inlägg efter inlägg fortsätter hävda att min tolkning är vad vad du menade. Känns det igen?
    Javisst. 

    Vi gör oss skyldiga till samma debattekniska knep där, men det är klart att det är mer effektivt att kunna citera ett påstående som åtminstone taget ur sitt sammanhang är otvetydigt.

    Jag är mer intresserad av ditt påstående om kulturmarxism som en neutral politisk term. Kan du ge en vedertagen definition av begreppet och visa var och hur Widar Andersson och Aida Hadzialic använder det.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 17 Apr 23:55
    SmalaSara skrev 2016-04-17 22:49:27 följande:
    Att medvetet missförstå och/eller tolka meningsmotståndaren enligt "worst-case-scenario" är tyvärr väldigt vanligt i dagens debattklimat; en av de saker som Marteus tar upp i sin tankeväckande artikel om åsiktskorridoren. Jag länkade den härovan om du inte redan läst den.
    Det är genomgående inom vissa grupper och inte minst här på Familjeliv. Man kan även förklara sin sak bäst man vill men det är likväl deras inledande intryck som ekar hela vägen in i nästa år och längre. Exemplen kan göras många, ser två bara högre upp i tråden här och då räknar jag inte ens med ditt fall.

    Det var en klarsynt och högaktuell artikel. Så är det i mångt och mycket.

    Även jag var en av de som hade en extremt hård ton i början av Sverigedemokraternas framfart men den sansades relativt fort i takt med att partiet växte - man får helt enkelt tänka sig för och hur man uttrycker sig om en betydande del av befolkningen. För man målar bara in sig själv och sin sak i ett hörn samt kväver en nyttig debattmiljö.

    Det har blåst friskare vindar i Sverige än dessa. Antalet trådar och inlägg som jag har postat i önskan om ett sundare debattklimat är otaliga.

    Det är tragiskt att våra politiker inte har mött den delen av befolkningen som har känt/känner oro i en bättre dialog än den som har varit. Det är ett folksvek som heter duga och direkt skadligt för politiken i stort.
  • Äldre 18 Apr 00:00
    FDFMGA skrev 2016-04-17 23:36:07 följande:
    Javisst. 

    Vi gör oss skyldiga till samma debattekniska knep där, men det är klart att det är mer effektivt att kunna citera ett påstående som åtminstone taget ur sitt sammanhang är otvetydigt.
    Du är bättre på det, absolut. Övning ger färdighet.
  • Äldre 18 Apr 00:21
    Digestive skrev 2016-04-18 00:00:47 följande:
    Du är bättre på det, absolut. Övning ger färdighet.
    Nja, jag anser nog att SmalaSara är ganska skicklig på det men att hen har ett miserabelt förvar och därför krävs det inte mycket fotarbete av hens debattmotståndare.

    "Hen" är för övrigt ett kulturmarxistiskt ord har jag läst i en text där två högerextremister var upprörda över att kulturmarxism inte är ett vedertaget begrepp och att det inte tas upp i Nationalencyklopedin samt att Wikipedia i sin definition klassar det som en högerextremistiskt konspirationsteoretisk benämning av nedsättande karaktär. Dessutom var de upprörda att man tog upp den mest kände användaren av begreppet, personen som såg det som sin livsuppgift att kämpa mot kulturmarxismen: Anders Behring Breivik.

    För mig är det rätt enkelt. Den som använder begreppet har troligen sin politiska hemvist bortom SD. Därför finner jag det osannolikt att SmalaSara kommer att kunna styrka påståendet att Widar Andersson och Aida Hadzialic  är en del av den pejorativa och högerextremistiska diskursen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 18 Apr 00:35

    Svenska Dagbladet tycker att turerna kring Bostadsminister Kaplan är värda att få en lite större spridning och har därför publicerat en nyhetsartikel på engelska:

    www.svd.se/swedish-cabinet-member-accused-of-antisemitism/i/senaste

    Swedish cabinet member compared Israel with Nazi-Germany

    A scandal is brewing in Sweden, posing a threat to the country’s Minister of Housing and its relations with Israel, after it was revealed that the cabinet member, Memhet Kaplan, dined with leaders of extremist rightwing groups.

    And in a video, published by SvD, Mr Kaplan made comments that now have critics accusing him of antisemitism.

    ---------------

    Löfven behöver nog sparka ut Kaplan ganska omgående om inte förtroendet för regeringen ska sjunka ytterligare.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?