Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    SmalaSara skrev 2016-04-24 17:57:17 följande:
    Ingen har ju drivit en generös politik på Pin kiv. De flesta förstår nog att uppsåtet varit gott. Och kan säkert glömma den här kritiken om man bara tillstår att man låtit det gå för långt.
    Eftersom det inte är någon allmän uppfattning att man låtit något gå för långt så finns det ingen anledning till att tillstå det.
  • nihka
    Ascendere skrev 2016-04-25 15:12:21 följande:
    FDFMGA skrev 2016-04-25 11:02:14 följande:
    Att skrikhögern och SD-aktivisterna påtalade att det skulle Komma en flyktingkatastrof var inget jag lade märke till

    Bara det gamla vanliga att det redan var en katastrof oavsett antalet.

    Och faktum kvarstår, SD är ett rasistiskt parti oavsett hur högt skrikhögern skriker om att de andra partierna kopierat delar av SD:s politik. Man skulle kunna tro att det finns en särskild slags jämmeressens inom skrikhögerkulturen, för att travestera ett exempel på SD:s rasism.

    Skrikhögerns våta dröm om att SD ska bli en del av allianssamarbetet är och förblir en pojkdröm utan verklighetsförankring.Solig
    Det som många försökte påtala var att antalet flyktingar styrs av den politik som förs, och att med en alltför generös politik riskerar antalet så småningom att överstiga vad vi kan ta emot. Medans regeringens stenhårda linje, oavsett partifärg, hela tiden varit "Det kommer så många det kommer, det beror enbart på omvärldsförhållanden, och vår enda uppgift är att ta emot alla som kommer på ett bra sätt". 

    Det visade sig senare att det förra var ett i sak helt korrekt antagande, men som du säger använde många rasister och SD-aktivister samma påstående för att få till en minskad invandring av delvis andra skäl, vilket gjorde att alla som kom med liknande påståenden avfärdades som "SD-anhängare", "rasister" eller "främlingsfientliga" osv osv under den period av ett närmast masspsykosliknande tillstånd i frågan som rådde i Sverige mellan 2011 och senhösten 2015. 

    Johan Westerholm (S) har gjort en lättöverskådligt tidslinje över viktiga händelser som borde ha fungerat som varningssignaler om det inte varit för masspsykosen: 

    ledarsidorna.se/2016/03/vid-panikpunkten/
    Och jag som trodde att antalet flyktingar styrs av hur många som behöver fly.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-04-25 10:02:02 följande:
    Alla delar av de kommande problemen fanns där för vem som helst att se. Redan då.

    Hade bara fler klarat av att ta till sig enkla fakta och lyckats dra logiska slutsatser av dessa redan år 2013 istället för att anklaga den som presenterade detta för allt möjligt elakt så hade situationen idag garanterat sett avsevärt bättre ut.
    .

     http://www.dn.se/kultur-noje/malin-ullgren-var-finns-den-reinfeldt-som-inte-slappte-en-rasist-over-bron/

    Idag, tre år senare, är det som då var "rasism" någonting som näst intill alla kan ta till sig och acceptera.

    Men vägran att anpassa sig i tid har kostat massor. På alla sätt och vis.
    Och på vilket sätt kunde man se 2013 att 2015 skulle ge en extrem ökning i antalet flyktingar?
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-04-25 15:36:55 följande:
    Och det var inte ens en särskilt svår ekvation att klura ut.
    Ja, det är ganska lätt att räkna ut att när någon skjuter på dig så kommer du att flytta på dig.

  • nihka
    Ascendere skrev 2016-04-25 22:36:46 följande:
    Hade man verkligen velat lösa problemen med att det drunknar massor med människor på Medelhavet, då skulle man  titta på Australien. De hade samma problem med mängder med illegala båtflyktingar, men de löste problemet genom att helt enkelt förklara att inga som kommer med båt kommer att kunna söka asyl som flyktingar i Australien, utan istället får man söka asyl på distans. På så sätt fick de både kontroll över vilka de släpper in, samt att de som får asyl kan ta sig till Australien på ett säkert sätt.
    Det vore en policy för EU att ta efter om man menar allvar med att man inte vill att folk ska drunkna på Medelhavet. 
    Ja, titta på Australien. De deporterar flyktingar inklusive barn och bebisar till avlägsna stillahavsöar där de får ruttna.

    http://svenska.yle.fi/artikel/2016/02/03/australien-far-skicka-flyktingbebisar-till-avlagsna-oar
  • nihka
    Tom Araya skrev 2016-04-26 21:22:16 följande:
    Stödet för en mer återhållsam invandringspoltik ger en viss antydan till det, me n jag har inte sett att det undersökts. Har du?
    nihka skrev 2016-04-24 20:05:10 följande:
    Resten av Europa och hela världen för den delen var inte förberedda på flyktingkrisen. Det är ju det som är innebörden av en kris - att den är krisartad.
    Menar du att det bara räknas som kris om man inte är förberedd?


    Nej, det är bara folk som tycker till höger och vänster och påstår att alla håller med mig - typ.

    Jag menar att man inte planera bort alla oförutsägabara händelser.
  • nihka
    SmalaSara skrev 2016-04-26 09:20:22 följande:
    Det fanns en anledning till att man tillsatte en utredning (med Billström i spetsen). Antalet asylsökande hade mer än fördubblats på tre år ( från 25000 till 54000 år 2013)

    Med oron i Mellanöstern fanns inget skäl att tro att ökningen inte skulle fortsätta.
    Det fanns flera orsaker till att många valde just Sverige att söka asyl i. Sk pull-effekter.
    Ingen kunde VETA exakt. Men varningstecknen fanns där.
    Klart man skulle ha förutsett hur många som skulle komma hösten 2015:



    De sk pull-effekterna till Sverige ger att nio tiondelar av alla flyktingar som kommer till Europa söker asyl i ett annat land än Sverige.

  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-04-28 22:14:36 följande:
    Oförmågan att agera
    Nu är det inte oförmåga att inte göra som du vill utan resultatet av ett annat tänk.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-04-29 08:19:43 följande:
    Jag betvivlar att du kan byta ut Bettina Kashefi på SKL mot Jimmie Åkesson i nedanstående text. Men vi gör väl ett försök. Det går, men tycker du verkligen att det låter som något Åkesson skulle säga?

    Jimmie Åkesson, partiledare SD, hoppas att den ökade invandringen ska bli en vinstlott för kommunerna och landstingen på längre sikt.


    -Vi har ett stort behov av personal inom vård, skola och omsorg och vi har ett rekryteringsproblem så sköter vi det här bra och ser vi till att människor matchas mot de lediga jobben på ett snabbt och effektivt sätt kan det här bli en riktig vinn-vinn-situation.


    Hahaha! Men nu kommer du in på "detaljer" som det är bäst att bortse från när man resonerar med sverigedemokrater som anser att så många andra partier för för sveigedemokratisk politik nuförtiden. SD kan ju bara inte klara av att processa tanken att Sverige gjort förändringar i antalet invandrare/flyktingar i alla tider och långt före den förste sverigedemokraten sa sitt första "heil" och att man har ganska annorlunda tankar som styr besluten.

    Ingen vill ju ha SDs sunkiga assimileringspolitik.
  • nihka
    SmalaSara skrev 2016-04-29 11:06:10 följande:
    Du menar att det är en märklig slump att Sverige tog emot fler än något annat land (förutom Ungern) i EU förhållande till sin storlek?
    Att Sverige tog 46% av alla ensamkommande till Europa 2015?
    Att Sverige tog emot 3-4 ggr fler än Danmark och Finland i förhållande till sin storlek?

    Alliansen borde funderat på hur man bäst hanterar växande antal asylansökningar; de tredubblades mellan 2011och 2014; plus att Sverige beviljade flest asyl netto 2013, och näst flest 2014.

    Det fanns inget som talade för att den växande trenden skulle vända. Absolut ingenting. Inga krig eller oroligheter var slut.
    Eller så är 90% av alla flyktingar som kommer till Europa så dumma i huvudet att de inte fattar att det är till Sverige man bör åka.

    Det fanns heller inget som talade för att det skulle bli en jättetopp hösten/vintern 2015. Eller tycker du att något i nedanstående diagram visar det? Det var ju krig i Syrien även under de första två-tre kvartalen 2015.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?