• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • Flash Gordon

    Hahaha!

    Löfven vill inte ens svara på frågan om han inte visste vilka Milli Görüs är eftersom Kaplans faktiska kontakter med dessa varit kända sedan lång tid tillbaka även för honom.

    Inte heller vill han svara på frågor om hur han ser på att språkrören senast i fredags uttalade fullt förtroende för Kaplan.

    .
    Och Kaplan ber inte om ursäkt för sina kontakter med islamister och stor-turkar och han ber inte om ursäkt för sina uttalanden om Israel som nazister, för sina uttalanden om Armenier och Östturkistan. Han beskriver sig själv som enbart ett offer för en "bild" som kommer att hindra honom att jobba effektivt och därför avgår han.

    Han betonar att han är helt oskyldig i allt detta. Avgången är inget erkännande.

    Vad det verkar stannar han kvar och jobbar vidare inom MP. Han känner ett stort stöd från partiet.

  • Flash Gordon

    Och statsministern springer fort från presskonferensen efter några få frågor. Inga journalister ges en privat frågestund.

    Verkligen en ledare och statsman som visar sig där.

  • K Markatta
    Flash Gordon skrev 2016-04-18 12:47:57 följande:
    Och statsministern springer fort från presskonferensen efter några få frågor. Inga journalister ges en privat frågestund.

    Verkligen en ledare och statsman som visar sig där.
    Han sprang iväg och lät istället Kaplan hålla ett försvarstal. Där menade Kaplan att han inte gjort något som helst fel och att han dessutom gjort ett utmärkt jobb som bostadsminister men att de dumma medierna nu skapat en situation där han tyvärr inte kunde fortsätta sitt arbete i regeringen.

    Kaplan svarade givetvis inte på några frågor från media.

    Dock ska båda språkrören vara tillgängliga för medias frågor i eftermiddag så vi får väl hoppas på en grillning där.
  • SmalaSara
    Digestive skrev 2016-04-17 23:55:14 följande:
    Det är genomgående inom vissa grupper och inte minst här på Familjeliv. Man kan även förklara sin sak bäst man vill men det är likväl deras inledande intryck som ekar hela vägen in i nästa år och längre. Exemplen kan göras många, ser två bara högre upp i tråden här och då räknar jag inte ens med ditt fall.

    Det var en klarsynt och högaktuell artikel. Så är det i mångt och mycket.

    Även jag var en av de som hade en extremt hård ton i början av Sverigedemokraternas framfart men den sansades relativt fort i takt med att partiet växte - man får helt enkelt tänka sig för och hur man uttrycker sig om en betydande del av befolkningen. För man målar bara in sig själv och sin sak i ett hörn samt kväver en nyttig debattmiljö.

    Det har blåst friskare vindar i Sverige än dessa. Antalet trådar och inlägg som jag har postat i önskan om ett sundare debattklimat är otaliga.

    Det är tragiskt att våra politiker inte har mött den delen av befolkningen som har känt/känner oro i en bättre dialog än den som har varit. Det är ett folksvek som heter duga och direkt skadligt för politiken i stort.
    Ja, inte bara ett svek utan också fullkomligt verkningslöst. Sk negative campaigning riskerar alltid att slå tillbaka mot avsändaren.

    Men något håller på att hända; "t.o.m." Aftonbladets ledarsida tycks ha insett att skambeläggning och att ge nedvärderande epitet inte är rätt väg att gå.

    När det gäller diskussionsklimatet här så är jag övertygad om att den som saknar intellektuell hederlighet i debatten kommer att förlora i längden; åtminstone förtroende från de som är intresserade av att diskutera.
  • Flash Gordon

    Kan man ha förstroende för en regering där stasminstern är så svag att han inte klarar av att säga det uppenbara:

    Det är omöjligt att som svensk minister umgås med islamister, riskera vår utrikespolitik och jämställa Israel med Nazityskland.

    Alla hade köpt det och han hade framstått som stark nog i denna stund.

    Istället repeterar han bara Kaplans förklaring om att detta är medias fel och han har inte gjort något olämpligt.

    ..

    Nu kommer fokus att bytas till hur pass mycket S och MP egentligen visste om Kaplans islamistiska umgänge. kan bli lite jobbigt då många partimedlemmar vittnar om att de varnat för detta och mycket av detta bara finns en googling bort på internet.

  • SmalaSara
    FDFMGA skrev 2016-04-17 23:36:07 följande:
    Javisst. 

    Vi gör oss skyldiga till samma debattekniska knep där, men det är klart att det är mer effektivt att kunna citera ett påstående som åtminstone taget ur sitt sammanhang är otvetydigt.

    Jag är mer intresserad av ditt påstående om kulturmarxism som en neutral politisk term. Kan du ge en vedertagen definition av begreppet och visa var och hur Widar Andersson och Aida Hadzialic använder det.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Jag påstår inte att det är en neutral politisk term. Däremot så kopplar jag den med frankfurtskolan.

    Jag kan mycket väl använda begreppet identitetspolitik istället. Det är ju inte bra om det uppfattas som man tror på en konspirationsteori.
  • SmalaSara
    Kung Markatta skrev 2016-04-18 13:15:03 följande:

    Sara: vad säger du om din partiledares agerande på presskonferensen? Förtroendeingivande?


    Min och min... Jag är inte medlem i partiet eller så.
    Jag tycker det är bra att Kaplan fick gå. Jag hade önskat att han aldrig tillsatts med tanke på vad man redan visste.

    Tyvärr saknar Löven ordentlig pondus. Det ligger honom i fatet varje gång han uttalar sig. Jag hoppas S hittar nån tuffare framöver; det kan dom behöva.
  • Flash Gordon
    SmalaSara skrev 2016-04-18 13:32:21 följande:
    Min och min... Jag är inte medlem i partiet eller så. Jag tycker det är bra att Kaplan fick gå. Jag hade önskat att han aldrig tillsatts med tanke på vad man redan visste. Tyvärr saknar Löven ordentlig pondus. Det ligger honom i fatet varje gång han uttalar sig. Jag hoppas S hittar nån tuffare framöver; det kan dom behöva.
    Det är väl ändå inte bara pondusen det handlar om?

    Omdömet då?

    Om man nu visste innan allt detta om Kaplan. Varför blev han ens minister?

    Att Kaplan har oreserverat stöd inom MP fattar vi men blev verkligen S utpressat av MP så till den grad att de släppte genom Kaplan ändå?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?