• Äldre 15 Apr 20:02
    1458605 visningar
    23131 svar
    23131
    1458605

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2016-04-15 19:52:11 följande:
    Det här kan mirakulöst lösa sig i en koppling ingen annan kunde se och då får jag tugga i mig min gamla hatt.
    Nä, aktietipsen är svårbegripliga.

    Hoppas inte Tom gör den länken till en cliffhanger utan förklarar för oss oförstående hur sammanhangen ter sig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 15 Apr 20:04
    FDFMGA skrev 2016-04-15 20:02:30 följande:
    Nä, aktietipsen är svårbegripliga.

    Hoppas inte Tom gör den länken till en cliffhanger utan förklarar för oss oförstående hur sammanhangen ter sig.
    Alltså, jag menar inte att det är svårt att förstå att Tom anser att vi ska satsa på Nordea - men kopplingen till regeringen undflyr mig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 15 Apr 22:16
    Digestive skrev 2016-04-15 21:52:45 följande:
    Låt nu folk få diskutera utifrån det som DE SJÄLVA menar att de skriver och inte utifrån det som DU tolkar in i andras skrift.
    Nja,

    Varför startar du inte en tråd där du ber om hjälp med att förstå innebörden av att att Alliansen spricker för att de inte kommer överens om huruvida de ska samarbeta med SD eller inte. Alltså vilka förändringar i det  politiska landskapet detta skulle få till konsekvens

    Lycka till, Digestive!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Apr 11:19
    SmalaSara skrev 2016-04-16 04:06:55 följande:
    Ja, vad skulle det kunna få för konsekvenser, enligt dig? Finns det bara en utgång av ett sådant scenario? Det låter lite så när du diskuterar.
    Nej, jag är medveten om att din önskedröm är en splittring där M och KD driver en SD-samarbetslinje vilket får C och FP att lämna Alliansen, att detta enligt dig skulle innebära att möjligheterna för en S-ledd regering ökade.

    Själv har jag ingen aning om vad ditt scenario skulle innebära för opinionen. Jag är lite ambivalent i min inställning till M, det finns så många trevliga, vettiga, icke-hatiska moderater samtidigt som partiet också utgör ett tillhåll för skrikhögern.

    Visst, ditt scenario är intressant. Vad skulle hända med ett M som började böka med SD. Hur många skulle lämna partiet och vart skulle de ta vägen?

    Men, SD har ju redan börjat krympa. Det finns knappast någon anledning att splittra en Allians som förmodligen lugnt räknar med att vinna nästa val.

    Min gissning är att om några år är vi tillbaka i normaltillståndet, alltså att det går att diskutera alla politikens områden utan att man ständigt kommer in på invandring samt att invandring kan diskuteras utan alla dessa bedövande korkade kommentarer från skrikhögern och SD-anhängare.

    Det är på sätt och vis det värsta med SD och skrikhögern - att de utgör tankesmedjor i ren och skär dumhet där kommentar som att man inte kan säga något negativt om invandring utan att kallas rasist blivit axiom
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Apr 12:10
    SmalaSara skrev 2016-04-16 11:47:10 följande:
    Ja, om man tror att SD ska krympa så kraftigt så blir naturligtvis utgångspunkten en helt annan.

    Jag tänker mer att alliansen kommer att nödgas välja mellan SD som stödparti och S som samarbetsparti, och att valet där emellan kommer att bli mycket svårt; jag kan tänka mig att detta ses som pest eller kolera av många allianspolitiker.

    Risken är då stor att de helt enkelt inte kan enas om något där och tvingas ge upp regeringsbildandet.
    Jag utesluter inte att det block som vinner nästa val blir större än det andra även om man räknar in SD.

    Sjävklart är det synd att Livets ord-partiet skulle fälla Decemberöverenskommelsen, men samtidigt glädjande att partiet inte vann några röster på detta.

    Det är inte omöjligt att SD kommer ihåg löftet att fälla varje framtida regering som inte går rasismen till mötes om styrkeförhållandet mellan de olika partierna efter valet ger dem den möjligheten.

    Då kanske M och S måste ta ansvar för vad SD och Ebba ställt till med.

    Med lite tur kan vi åtminstone bli av med KD i riksdagen efter nästa val. Det skulle i sig vara värt att fira om man är socialdemokrat. Bortser man från SD så är det väl KD (och C) som ligger längst från S politiskt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Apr 12:54
    -2
    Digestive skrev 2016-04-16 12:40:20 följande:
    Du borde kolla upp hur legitimt det är med halmgubbar i en debatt - för du verkar inte förstå på egen hand att påhitt om debattmotståndarnas åsikter är ett fult slag under bältet.
    Jag föreslår att du startar en tråd i ämnet.

    Med lite tur kan det finnas någon som tar sig an dig och dina tankar.

    Lycka till, Digestive!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Apr 13:59
    -1
    SmalaSara skrev 2016-04-16 13:27:53 följande:
    Negativ klang. Nyliberal ekonomisk politik tror jag är direkt skadligt för Sverige.

    Det är fascinerande hur idéer om låga löner och privatiseringar ständigt förs fram som lösningar på problem trots att det inte finns något som helst belägg för att detta är hållbar ekonomisk politik.

    Jag läser en del av Andreas Cervenka; det är visserligen rätt deprimerande ibland men han visar på problemen med dagens märkliga speedade kapitalism.

    Ja, man får känslan att KD inte riktigt tas på allvar. Och det verkar oerhört svårt för dem att ändra på det. De har verkligen försökt de senaste åren men inget biter vad det verkar.
    Har du läst "Historien om någon"?

    En gammal barnbok där man får följa en tråd från ett nystan genom ett stort hus alla rum. Varje sida avslutas med en fundering om vad som kan finnas i nästa rum.

    Lite så ser jag på trådarna här på FL, de kan faktiskt bli riktigt spännande när de inte följer den förväntade vägen - men det är klart det är ju jag det, medan du tycker att man ska hålla sig till ämnet.

    Själv anser jag att man ska försöka vara konsekvent och kräva detsamma av sig själv som man begär av andra.

    KD. En här tråden handlar inte om KD. Kan inte du starta en tråd om KD eftersom du nu anser att man ska hålla sig till ämnet som ju är vilket förtroende vi har för S.

    Jag tror att Digestive skulle göra dig sällskap i tråden och att ni skulle kunna utbyta insikter som får - om inte världen så åtminstone - familjeliv att häpna.

    Petar in några exempel på din inställning till att hålla sig till trådens ämne, om du för stunden bara glömt den :)
    SmalaSara skrev 2016-04-15 10:23:54 följande:
    Att det ska vara så svårt att hålla sig till ämnet?

    Svara gärna på detta istället: Hur skulle en bra regeringsombildning se ut enligt dig? Givet dagens parlamentariska läge.
    SmalaSara skrev 2016-04-15 10:25:06 följande:
    För att återgå till ämnet; tycker du att vi behöver en regeringsombildning? Hur ska den se ut i så fall?
    SmalaSara skrev 2016-04-15 14:13:03 följande:
    För dig kanske det inte är ointressant. Men däremot för trådens ämne. Och mig. Och sannolikt resten av skribenterna.



    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Apr 14:59
    -1
    SmalaSara skrev 2016-04-16 14:43:13 följande:
    Vi har uppenbarligen olika åsikter i ämnet. Jag anser att det är mkt stor skillnad mellan att diskutera ett parti som eventuellt skulle kunna samarbeta med regeringen och att ha utläggningar om enskilda debattörers språkbruk. Särskilt om dessa utläggningar är raljanta.

    Jag tror att ditt trådförslag mest skulle intressera dig själv. Du tycks ha ett mkt stort intresse för just mig och Digestive.
    Nej, en tråd om KD:s förtjänster skulle jag inte ta del av överhuvudtaget.

    Däremot så är ditt språkbruk bärare av dina åsikter som för mig framstår som allt annat än socialdemokratiska. Bara tanken på KD som ett möjligt samarbetsparti för S visar hur lite man förstått om socialdemokrati. 

    Eftersom jag är socialdemokrat och du påstår dig vara socialdemokrat så får du vackert finna dig i att jag påpekar att det inte är vanligt att socialdemokrater säger att man inte kan kritisera invandringen utan att kallas rasist, att socialdemokrater tar upp kulturmarxismens inflytande eller att socialdemokrater kallar andra syltryggar.

    Testa att googla på syltryggar, kulturmarxism eller varianter på påståendet att man inte kan kritisera invandringen utan att kallas rasist. De träffar du får kommer inte precis att leda dig till socialdemokratiskt område.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Apr 16:37
    SmalaSara skrev 2016-04-16 15:09:56 följande:
    Anser du att KD är bästa alternativet för S om de ska samarbeta höger ut? Hur ser du i så fall på deras ringa storlek?
    Spännande att få ta del av tankarna kring ett samarbete mellan KD och S. Det blir ju nästan som på den gamla goda tiden då KD hade sin förankring i Pingstkyrkan, inte Livets ord som nu. Alltså då de hade namnet KDS. KD + S=KDS.

    Fast jag undrar vad Ebba och Stefan ska tycka. Tror inte personkemin dem emellan kommer att underlätta överbryggandet av den politiska avgrund som skiljer partierna.

    Men det måste åtminstone vara ett kassaskåpssäkert sätt för S att säga upp bekantskapen med V och MP.

    Någon majoritet i riksdagen bli det ju dock inte för KDS. Så det behövs fler vagnar på KDS-tåget. KDSSDM, kanske  
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Apr 17:27
    SmalaSara skrev 2016-04-16 17:08:24 följande:
    Ja? Du har skrivit väldigt många inlägg som är snarlika detta. Jag har varit tydlig med att jag inte bryr mig inte det minsta om vad du anser är rätt språkbruk för socialdemokrater. Och att antalet sådana här inlägg från dig stadigt växer kommer inte att ändra på det.
    Mm, jag ha förstått att du anser det, men i och med att du uttrycker dig som du gör så får du finna dig i att få dina åsikter ifrågasatta, i synnerhet eftersom du påstår att du är socialdemokrat.

    Det tillhör inte vanligheterna att socialdemokrater påstår att man inte kan kritisera invandringen utan att kallas rasist eller att de använder uttryck som syltryggar eller
    att de anser att "Ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst".

    Jag tror för övrigt att det inte finns en endaste äkta socialdemokrat som ser KD som ett potentiellt samarbetsparti.

    Därmed inte sagt att jag inte uppskattar att få ta del av samtalet om samarbetet mellan S och KD, KDS alltså.

    Jag klipper in ditt citat. Där har du fel, dessvärre. Riktigt ordentligt fel, dessvärre.

    SmalaSara skrev 2016-04-16 04:02:37 följande:
    Ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst.

    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?