Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2021-07-08 11:44:05 följande:
    Haha, den där Kristersson måste spela med i dumvänsterns konspiration.

    Det är ju oerhört Tomtesverigesradio.se/artikel/kristersson-raknar-med-en-valdig-svag-s-regering
    Hmm, jag kom på en passande valslogan för M.

    Man kan ju skruva till det där med att invandringen är en belastning eller kanske snarare utvidga det för att få med ett klimatperspektiv också.

    "Mänskligheten är en belastning. Skänk din röst till M - Det omänskliga alternativet!"
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-07-08 12:22:41 följande:
    Och efter föraktet kommer överseendet. Och nåden. och nåden är en större gåva till dig än till dem.

    De kan bara inte springa i vägen när övriga tar på sig den digra uppgiften att få rätsida på eländet. Där måste det dras en gräns.
    Stort, mycket stortSkrattande
  • FDFMGA
    Ekdahl skrev 2021-07-08 12:49:50 följande:
    Det som var realistiskt 2010 var orealistiskt 2018. Folkets åsikter förändras. Om man följde opinionen inför valet 2018 insåg man att de borgerliga aldrig skulle få majoritet som i valet 2010. Så det var mest en väntan på hur de borgerliga partierna skulle förhålla sig till den nya verkligheten med SD som ett 20 procents parti.
    Nej, i teorin och kanske i praktiken hade det inte blivit någon skillnad mellan 2010 och 2014 förutsatt att allianspartierna hade blivit större än de rödgröna.

    Allianspartierna fick inte majoritet 2010, de blev bara större än de rödgröna.
  • FDFMGA
    Ekdahl skrev 2021-07-11 09:50:27 följande:
    Det är ett men det finns så många andra. Centern bedriver tvåfrontskrig mot V och SD. Det är mänskligt att avhumanisera motståndare och därför något som behöver motarbetas.
    Politisk kulturrelativism?

    Jag, liksom många andra, anser att det är mänskligt att identifiera åsiktskluster man inte vill ha något att göra med.

    Sen kan åsiktsklustren man finner frånstötande variera från person till person, från parti till parti.

    Man kan ju också göra som liberalernas Nyamko Sabuni som i egenskap av ledare för ett 2,5 procentsparti vilja samarbeta med tre partier som företräder en auktoritär politisk linje i en liberal regeringTomte.

    I veckan som gick varnade en ungersk EU-parlamentariker - inte för utvecklingen i Ungern som ju redan är känd - utan för den orbaniseringsvåg som sveper genom Europa.

    Hotet från SD och de tre partier som går i SD:s ledband och kopierar SD:s budskap är i första hand inte rasistiskt utan ett hot om en utveckling som liknar den ungerska.

    Studerar man kommuner där SD och M bestämmer den politiska riktningen tillsammans är det inte svårt att upptäcka en möjlig utveckling för Sverige som nation om orbanistklustret skulle få styra.

    Det är förstås ingen tillfällighet att Ulf Kristersson på kort tid har ändrat sig från att fördöma svepande generaliseringar om invandring till att själv medvetet stå för sådana.

    Orbanister behöver en tydliga fiender och syndabockar. I Ungern är det den Soros, homosexuella, muslimer, feminister, journalister med flera.

    Jag känner mig ganska säker på vilka grupper en brunblå svensk orbanistregering skulle använda som medel för att få opinionen att svänga till vänster och nedåt på det kulturella diagrammet Padirac postade.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-07-11 12:24:58 följande:

    Har dumvänstern upptäckt att det inte fungerade med att skrämmas med Doffes 30-tal och von Papen och istället övergått till stora stygga Orban ?


    Tvivelsutan har du en poäng där. Utifrån Bill o Bull-högerns synsätt tillhör ju naturligtvis en liberal ungersk EU-parlamentariker dumvänstern.

    Dessutom kan hon rimligen inte känna till att Bill o Bull-högern redan presenterat lösningen på gängkriminaliteten - det handlar bara om allokering av polisresurser, att det enorma polispådraget efter epatraktorförare avslutas och att polisen i stället stoppar gängens framfart.

    Vidare måste den ungerska Eu-parlamentarikern rimligen vara helt omedveten om den nit med vilken Bill o Bull-högern identifierar sossar med partibok på Familjeliv, sossar som inte ens själva är medvetna om att de är organiserade sossar. Fast detta kan parlamentarikern säkert koppla till företeelser i hemlandet Ungern.

    Alla borde stå upp, inklusive den ungerska EU-parlamentarikern, för Bill o Bull-högerns briljans utan vett och sansSkrattande
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-07-11 11:43:54 följande:
    Exmpel på det du beskriver är de SD+M-styrda kommuner där skolor nu tvingas bryta mot lagar, där de styrande får tjänstemän att lämna i strömhopp, där politiken försöker stoppa bibliotek och kultur från fritt utövande.

    Orbaniseringen är här och normaliseras av såväl sanningsrelativism som nykonservatism..
    Ja, det blir lite märkligt när kommuner anser sig stå över svensk lagstiftning.

    Men på riksplanet har ju redan Ebba Busch anammat synsättet
  • FDFMGA
    Ekdahl skrev 2021-07-11 16:30:01 följande:
    Jag försöker att initialt ha ett neutralt förhållningssätt när jag analyserar olika kulturer. Fast jag är inte neutral i min slutsats. Det finns mänskligt rätt och fel imo så som att man inte ska döda, stjäla och att behandla andra med respekt. Fast i skyttegravskriget jag talade om tenderar detta att bli sekundärt i kampen om den politiska makten.

    Diskuterade detta med en vän härom dagen. Vi konstaterade att samtidigt som människor blivit snällare och snällare (det är i alla fall vår uppfattning) så har klimatet i medier blivit elakare och elakare.
    Jo, jag hade redan förstått att du anser att det är för hårda ord inom politiken, att det borde vara mer av samförstånd.

    Det är en vacker tanke. Själv skulle jag helst se att M och S kunde släppa den politiska prestigen och ingå i någon form av regeringssamarbete.

    Men så kommer det inte att bli - trots - eller kanske på grund av - att vi verkligen befinner oss i kris, då tänker jag inte i första hand på problem relaterade till invandring utan på den accelererande klimatförändringen.

    Jag tror att polariseringen i stället kommer att skärpas, och då även på det mellanmänskliga planet.

    Än så länge kan åtminstone jag prata politik med en moderat och finna att vi trots allt har mer gemensamt i fråga om åsikter än det omvända, utan att köra fast i frågor där vi tycker olika eller demonisera varandra.

    Frågan är bara hur länge till det är möjligt. Vore jag bekant med Ulf Kristersson skulle jag inte kunna låta bli att fråga honom om han ser sina tre invandrade barn som en belastning.

    Ulf Kristersson är ingen dumskalle, det är klart att det ha sa om invandring som belastning var mycket medvetet ordval.
  • FDFMGA
    Ekdahl skrev 2021-07-13 09:08:09 följande:
    Jo, jag tror på också på ökad polarisering människor emellan pga den allt mer personliga mediekonsumtionen. Vi må få ett större politiskt spektra men S och M lär fortsätta att lägga sig tillräckligt nära mitten för att kunna ta makten.

    Som du säger är Kristersson ingen dumskalle. Att han gick ut som han gjorde beror antagligen på att han vill ta röster av SD. Det var förövrigt ett bra exempel på när politiker tar till talet för att göra billiga kortsiktiga politiska vinster istället för att ta ansvar för samhällsutvecklingen.

    Jag förespråkar inte någon M+S regering utan att de tar ansvar som två politiska alternativ för Sverige. Det är när det inte finns legitima alternativ som extremistpartier kan ta sig in och bli stora.
    Legitima alternativ kommer det alltid att finnas i en demokrati.

    Jag tillhör dem som inte ser den otillräckliga integrationens mer negativa konsekvenser- eller ens gängkriminaliteten som det största samhällshotet. För mig är klimatförändringen det i särklass största framtida hotet.

    En brunblå regering skulle väl närmast negligera eller åtminstone förminska detta hot - medan en S-MP-regering skulle bli för beroende av MP:s miljöflum.

    Att utvecklingen mot klimatneutralitet numer leds av det privata näringslivet och i viss mån av finansmarknaden innebär inte att politikerna kan slå sig till ro, en regering där M och S utgjorde tyngdpunkten skulle kunna ha ett helt annat fokus på en teknikorienterad närings- och klimatpolitik än vår nuvarande regering.

    Att den också skulle kunna hantera invandrings/integrationsproblematik bättre än en brunblå eller rödgrön regering vore bara en extra bonus.

    Tja, jag vet att M och S har påstått att de bara kan samverka vid en riktig kris - vilket underförstått innebär att de inte tar klimatkrisen på större allvar än att de tillmäter den personliga och politiska prestigen störst betydelse.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-07-17 14:12:44 följande:
    Moderaterna kontrar med att de vill vill göra det billigare att köra bil på fossila bränslen..
    Ja, de avser väl att kopiera SD:s beröringsskräck gällande klimatforskning efter att de kopierat SD:s syn på invandrare.

    Kent Ekeroth har skrivit en klimatförnekelseartikel i Avpixlat, den kan ju Kristersson ta till kopiatorn.


  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-07-18 10:27:41 följande:

    Normalbegåvade förstår att det är dålig politik att göra det billigare att köra bil med fossilbränsle. Och inser att förslaget från Moderaterna är riktigt korkat.

    Här en film om de skador som väderkatastrofen orsakat i Österrike. 


     


    En försmak av vad vi lämnar efter oss till våra barn och deras barn.

    Faktiskt så fruktansvärt deprimerande att man nästan skulle vilja göra en Ulf Kristersson - stoppa huvudet i sanden, eller i hans fall att välja att göda den bruna myllan.

    Så synd egentligen. Moderaterna skulle egentligen behövas i arbetet för att i möjligaste mån arbeta för att reducera människans klimatpåverkan.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?