Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    Världsmedborgare skrev 2016-05-02 10:32:05 följande:

    Att älta kostnader för invandring är eg helt meningslöst, när det absolut viktigaste är att rätta till åldersfördelningen/demografin i Sverige.
    Vad det kostar är exakt den kostnad vi måste ta, då alternativet är skyhögt långt mer kostsamt för oss som bor i Sverige.

    Att flytta fokus från demografin till kostnader för invandring, är enbart ett sätt att framställa invandrare som ett problem, och det är nog det sämsta vi kan göra, och så långt ifrån problemlösning det går att komma.
    Vill vi behålla välfärden behövs fler i produktiv ålder opch fler ungar, så är det bara, att det kostar är en självklarhet, det gör det alltid, men över tid så är det alltid en god investering.


    Japan kommer få oerhörda problem:

  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2016-05-03 05:14:14 följande:
    Finland är på god väg att hamna i samma sits, dom är tvåa efter Japan nu, och än har dom inte fattat vad dom håller på att ställa till för sig.
    Där är ju även motståndet mot invandring så stort, att dom aldrig kan lösa sina demografiska problem den vägen.
    Japp. I Finland är det "tillväxt" i försörjningsbördan:

    "Den demografiska försörjningsbördan förväntas ha starkast tillväxt i Finland och Åland. Idag finns det 3,3 personer i arbetsför ålder, d.v.s 20?64-åringar, för varje person över 65 år. Enligt de senaste befolkningsprognoserna i Finland och Åland förväntas det att personer över 65 år kommer att utgöra 50 procent av den vuxna befolkningen år 2030 (2014)."

    http://www.stat.fi/tup/suomi90/joulukuu_sv.html
  • nihka
    SmalaSara skrev 2016-05-03 17:35:44 följande:
    Vad har det med saken att göra?

    Jag talar om en långsiktig trend. Du talar om att skillnaden mellan 2014 och 2015 inte var särskilt stor fram till hösten 2015.

    Dessa saker står inte emot varandra.

    Skillnaden mellan 2014 och 2015 fram till hösten kan vara liten även om den långsiktiga trenden är kraftig ökning. Vilket den är och har varit i fem år.
    Det har det med saken att göra att när jag talar om hur något förändrar sig från år till år och du säger att jag har fel så är det för att du inte verkar fatta att det går fler år än ett mellan 2011 och 2014.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-05-03 17:37:00 följande:
    Jag har inte glömt någonting.

    Har du andra åsikter än författarna till de bägge rapporter jag länkar till ovan så får du argumentera för din sak mot dessa rapporter då. Visa på var de har fel.

    .
    Sverige behöver i stort sett ingen invandring överhuvudtaget.

    Några tusen arbetskraftsinvandrare om året är det som behövs för att kompensera för "en åldrande befolkning".

    Dessa "några tusen" bortser dessutom ifrån sådant som effektivisering, outsourcing och ... Gud förbjude ... att redan befintliga 400000(?) arbetslösa utbildar sig till bristyrken. 
    Om du är nöjd med att varje pensionär ska försörjas av 3,3 personer i arbetsför ålder så som prognosen är för Finland 2030 så har du naturligtvis rätt att tycka att Sverige inte behöver någon invandring - precis som det åldrande landet Finland tycker.
  • nihka
    Tom Araya skrev 2016-05-03 19:06:32 följande:
    Rent ekonomiskt kvittar det om det är pensionärer eller arbetslösa invandrare som ska försörjas....sysselsättningsgraden är helt enkelt för låg för att invandring ska ge den önskade effekten och det problemet löses inte genom ännu högre invandring.
    Hur vet du vad sysselsättningsgraden för de flyktingar som kommer idag kommer vara? Det är ganska stor skillnad på vem som kommer idag och för 10 år sedan.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-05-03 18:19:51 följande:
    Redan 2012 var media fullt av varningar av alla de slag om att kapaciteten i systemet höll på att ta slut. Migrationsverkets egna boenden tog slut hösten 2012 och de tvingades börja handla upp avsevärt dyrare privata alternativ.
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5328120

    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/migrationsverket-var-kapacitet-racker-inte

    Under 2012 ökade invandringen kraftigt.

    I början av 2013 skrev Billström om volymerna.

    Med överfyllda system och en kraftigt ökande invandring var det ingen kärnfysik direkt att räkna ut vad som skulle komma om man inte minskade inflödet.

    Alla problem var kända långt i förväg. Det var bara medveten(?) inaktivitet som gjorde att det dröjde till hösten 2015 innan de ansvariga agerade. 
    Det är heller ingen kärnfysik vad främlingsfientliga anser är "överfullt" och hur man vill lösa det.

    SD har ju tyckt att det har varit fullt sedan 1988. Minst. 70-talet har också nämnts där. Fullt, fullt, fullt.
  • nihka
    Tom Araya skrev 2016-05-03 23:30:29 följande:
    Det borde gå att räkna på genom att granska vilka länder det kommer en viss mängd från, vilken utbildningsnivå de har, kvalitet på utbildningarna i landet, kultur mm samt hur man ev lyckats förändra/förbättra integrationsarbete och att ordna med sysselsättning som innebär självförsörjning.
    Vilket du inte har gjort.
  • nihka
    Tom Araya skrev 2016-05-03 23:32:57 följande:
    Vilket inte är relevant för när regeringen bör agera i frågan, så varför ta upp detta?
    Klart det är relevant. En regering ska inte agera varje gång SD ropar varg.
  • nihka
    Tom Araya skrev 2016-05-04 00:56:23 följande:
    Jag har tittat lite på det och sett att vi idag har invandring med sämre förutsättningar än de som kom på 60-, 70- och 80-talet, så det lutar då åt sämre resultat i arbete och integration.
    Så till skillnad från under 80-talet när det kom en massa asylsökande från Iran och Irak, Libanon, Syrien. Turkiet och Eritrea.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-05-04 06:11:43 följande:
    Det kallas faktaresistens. Ett och annat vänstertroll som menar att allt, alltid är en stor SD-konspiration. Billström, Migrationsverket, alla dessa kommunala företrädare från olika partier.

    Alla är de SD:are tydligen.
    Du kanske inte känner till att SD vill att antalet antalet asylsökande som beviljas uppehållstillstånd ska sänkas till ett minimum och att alla ska assimileras och att de har velat det sedan starten. SD är det enda partiet som håller med SD. Inte Billström och inga andra företrädare från några andra partier. Det är bara SD som har gapat om att det är fullt, fult, fullt sedan 1988. Andra partier rättar sig efter den rådande situationen - inte den rådande främlingsfientligheten. Dags att vakna upp till den verkligheten och sluta kalla alla från vänsterpartister till moderater som inte håller med dig för vänstertroll.

    Alla är vänstertroll tydligen
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?