• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 09:09:36 följande:
    Nu var det ju inte MP som startade debatten, men det visar med all önskvärd tydlighet hur lite det behövs av religion inom politiken för att det ska bli ett problem.

    Problemet med religion inom politiken, är att du som politiker blir sittande på två stolar, och för ett parti som MP blir det en fullständig omöjlighet.

    Fast nu är knappast MP:s klantighet och dåliga ledarskap, det som är värst i Sverige vad gäller religionsproblematiken.
    Långt värre är då SD:s galna påståenden om att Islam skulle vara roten till allt ont, vilket givetvis diskvalificerar dom helt från att kritisera MP.
    Eller för den delen det här: www.di.se/artiklar/2016/4/21/har-laxar-lofven.../
    SD bör köpa ett antal sopar och rensa upp i sina egna led, innan dom kritiserar andra partier...
    Haha. Det var ord och inga visor!

    Bra att Löfven säger ifrån när buset tar sig ton. Det inger förtroende!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • SmalaSara
    Digestive skrev 2016-04-22 04:45:20 följande:
    Jag tycker att det iallafall kan finnas en tröskel mellan en välmenad kulturyttring och på någonting som kliniskt kan klassas som ett övergrepp.

    Nu vill jag inte jämföra muslimer med barn på något vis utan helt enkelt dra paralleller till det mänskliga; blir du förbannad om ett vänligt barn ger dig en (enligt dig) ful teckning?; försöker du motivera att det barnet inte ska få ha kvar sin dagisplats som konsekvens?; eller värdesätter du gesten allt högre än vad ditt öga såg på pappret?

    Man ska vara rädd om varandra. Den som inbillar sig att icke muslimen lider och någonsin led mer än muslimen i det här fallet, har sålts sin empati och köpt en propagandavåg på nätet för pengarna. Bara det maktspelet som icke muslimen kunde utöva mot en vänligt inställd människa i det här fallet, ger mig sura uppstötningar. Den sortens makt är sjuk i mina ögon, den är precis som att ta den där fula teckningen, köra ner den i halsen på barnet, läxa upp hen om hur ful teckningen var och sedan köra iväg hen från dagis för gott - för att man är vuxen och minsann vet hur man ritar vackert.

    En välmenad hälsning är en välmenad hälsning är en välmenad hälsning.

    En hälsning blir ingenting annat för att den görs annorlunda/ett barns teckning av ett hjärta blir inte fult för att det görs annorlunda.

    Gemene svensk vet ingenting i regel utan läser sig till information på nätet om 1,6 miljarder människor. Det är fler människor än vad det finns i Europa, USA och Ryssland ihop och om man inte förstår att man kan hitta till och med stora grupper av idioter bland dessa så bör man fokusera på att vårda sitt intellekt ett tag.

    Jag har vuxit upp i Trollhättan och i stadsdelen Koronogården och det antalet muslimer som jag har bekantat mig med iallafall ytligt eller mer, är inte 5, 10, 20 utan närmare 50-60 stycken. Det är alltifrån idioter till en av mina bästa barndomsvänner, verkligen allt där emellan.

    Om man sitter på nätet och läser om muslimer istället för att se efter vilka muslimer man har omkring sig så kommer man alltid att få en felaktig bild av muslimerna man har omkring sig. Alla medier älskar idioter och likväl som det finns skopor med idioter i Europa ihop med USA samt Ryssland så finns det skopor med idioter bland muslimer och att därmed sitta på nätet och tugga i sig information om närmsta muslimska granne är lika skevt som det låter.

    Sedan ja, islam kan kännas fantastiskt uråldrig för en västerlänning men att sätta ner en fot vid en välmenad hälsning, nej, det är varken så man gör för att förändra någonting eller vad man borde göra överhuvudtaget.

    Helt ärligt så är det så mycket skräp i luften just nu att man bara vill ha en sopbil och manskraft. Mentaliteten är försurad på många håll och många parter lär tvingas till att äta eftergifter för att det ska bli någon ordning på det hela och tills dess så kommer säkerligen många att få lida. I det här polariserade klimatet så sköter sig ingen snyggt, bara de som kämpar sig ut ur korridorerna gör någonting åt saken överhuvudtaget och de är skrämmande få idag. Jag kan dock förstå att väldigt få mäktar med, det är alltid lättast att flyta med strömmen oavsett vart den bär. Det är dock inte deras fel utan det är dem som placerar ut vardera vattenfall om floden och vevar upp strömmen som är problemet.
    Jag var kanske lite otydlig med vart jag ville komma med mitt resonemang. Men poängen var ungefär att MP och andra med liknande hög svansföring vad gäller öppenhet och tolerans riskerar att ta sig vatten över huvudet. Toleransen exploderade i ansiktet på dem den här gången. Det blir lätt så Om man inte ser vilka konsekvenserna kan bli. Eller vad man egentligen menar. Eller inte har klart för sig riktigt var gränsen för denna tolerans bör gå. Idémässigt har många politiker släpat folket baklänges över tröskeln och skrivit dem på näsan om vilka åsikter de bör uttrycka och inte, och då blir det lätt en spänd fjäder som riskerar att lösas ut och skicka åsikterna ordentligt bakåt om man inte passar sig.

    Jag tycker att du för ett principiellt riktigt resonemang, man kan självklart acceptera olika hälsningssätt så länge de inte skadar en person. Jag tror också att det finns en del människor som kan tänka sig att acceptera det, men jag tror de är väldigt få.

    MEN
    även om ingen fysisk skada sker hjälps det inte när den symboliska betydelsen är så stark som i detta fall. Symboliken blir ännu stekare av att de frågor som kopplas till hela den här historien är sprängstoff just nu. - diskussionen om kvinnosyn inom islam, oron för att värderingar ska urholkas, integrationsproblem, m.m. - gör frågan oerhört infekterad. Folk har alla möjliga föreställningar om betydelsen av hans beteende och dessa föreställningar är inget man överbrygger i första rummet. Jag tror inte det är möjligt faktiskt - även många andra med samma religion ser det som ett tecken på en extrem form av religionen. Man skulle kunna se händelsen som en konkret uppvisning i de svårigheter som föreligger i denna fråga. Jag tror politiker och andra skulle ha gott av att vara lite ödmjuka inför styrkan i normer och även känslor som är i gungning just nu.

    Sen kan det tilläggas att denne politiker för en del väldigt märkliga resonemang som gör att jag personligen tycker att han är olämplig alldeles oavsett hälsningsstil.

    Jag ogillar öht inte att bunta ihop folk i grupper. Identitetspolitik är förkastligt. De muslimer jag känt genom åren har verkligen inte haft något särskilt gemensamt. Utom möjligen att de själva eller deras föräldrar är födda någon annanstans än i Sverige. Men jag gillar heller inte ofoget att skylla varje form av kritik på att någon är islamofob eller rasist. Båda dessa saker är alltför vanligt förekommande och skapar tråkigheter.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2016-04-22 01:44:59 följande:
    En välmenad men exotisk hälsningsgest är inget övergrepp, det är en välmenad men exotisk hälsningsgest.

    Det kanske är märklig läsning som följer för en del men muslimer går inte runt och "spottar" på varandra varje gång som de hälsar på det motsatta könet, varken här i Sverige, Mellanöstern, Afrika eller någon annanstans - utan de hälsar på varandra som två motsatta kön.

    Tänk bara tanken fritt från fördomar en gång; exakt hur bisarrt vore det inte om hela den muslimska världen gick runt och "spottade" på varandra så fort de hälsade på det motsatta könet?

    "- Hej/Usch/Fy/Harkel och spott - vad trevligt att se dig!"

    "- Hej/Usch/Fy/Harkel och spott - vad trevligt att se dig med!"

    Tomte

    Vi behöver inte göra oss dummare/mer ignoranta än vad vi är.
    Här någonstans skulle den här kunna passa in:


    ">



    Tre Netflix-abonnemang av fem möjligt till den, tycker jag.
  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2016-04-21 20:30:43 följande:
    Arnstad goes Full Arnstad.

    twitter.com/arnstad/status/723120586457755648...

    "Nye prinsen får mellannamnet "Hubertus", liksom kungen. Efter tysk nazist och soldat i Hitlers armé, stupad i Ukraina 1943."

    Det var inte länge sedan Löfvén hade denne "man" som hovnarr.
    När alla de som propagerat för att släppa kungabarnen fria att välja som de vill helt plötsligt börjar klaga på att kungabarnen väljer som de vill och menar att kungen skulle ha ingripit.
  • oOOo  oOOo
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 09:09:36 följande:
    SD bör köpa ett antal sopar och rensa upp i sina egna led, innan dom kritiserar andra partier...
    Den där logiken är lika bristfällig som vanlig tyvärr.
  • Ascendere
    FDFMGA skrev 2016-04-22 10:09:49 följande:
    Kan bli kul om den fortsätter på ett relativt snällt elakt skämtsamt sätt :)
    Precis, vi försöker hålla den tonen!

    (It's the Internet, what could possibly go wrong? :D) 

    Ni andra i tråden: Passa på att önska era med- och motdebattörer trevlig helg ni med! (men se ovan..)

    www.familjeliv.se/forum/thread/76558583-traden-dar-vi-onskar-varandra-trevlig-helg

    O
    ch trevlig helg på er allihop! 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?