Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    Kadburmp skrev 2021-12-04 12:03:03 följande:

    Har man ett förtroende för regering och "journalister" i etablerade medier idag så har man utan tvekan ett IQ under snittet då vi lever i en tid där fakta aldrig tidigare har varit lättare att få tag på tack vare internet. Man borde seriöst inte få ha rösträtt om man gör detta.


    Så sant. Vilken tuting som helst kan på internet ta del av fakta från en annan tuting.

    Inte sällan pysslar tutingarna med tankeläsning.

    Tyvärr nämner de aldrig vilken metod de använder. Själv gissar jag att de petar in koppartråd i näsborrarna  och på så sätt tar reda på folks innersta tankar.

    En gång var det en person som pejlade alla Sveriges miljöpartister och sedan förklarade hur stor andel av dessa som verkligen trodde på vad de sa sig tro på.

    Imponerande i sitt slag - hoppas att hens mamma servade honom ordentligt under forskningsperioden.
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2021-12-04 14:36:33 följande:
    Även med en sänkning på 50 öre kommer Sverige fortsatt att ha bland världens högsta bränslepriser. Idag har vi näst högst i världen på diesel, efter Hong Kong vars invånare inte direkt har några glesbygdsproblem. En sänkning med 50 öre gör att Sverige ramlar ner 4 positioner vad gäller bensin och 1 plats för diesel.

    Att tala om det globala klimatet i det sammanhanget är verkligen populism. Samtidigt tankar 1400 milj kineser för 10 kr/liter, 500 milj amerikaner och brasilianare för mindre än så och 100 milj egyptier för 4 kr/liter diesel för att bara ta några exempel.

    (Enligt Diesel prices around the world, 29-Nov-2021 | GlobalPetrolPrices.com , klicka uppe på sidan för att byta till bensin)
    Mm, det finns alltid andra som är värre, ett faktum som mycket ofta brukar användas som argument av personer eller politiska partier som är främmande för ansvarstagande i praktiken.

    Men det är alls inte otänkbart att C och L ser till att Ulfs populism förkastas av riksdagen.

    Vad kommer då härnäst från M. att Sverige bör satsa på kolkraft, Kina och Indien satsar ju ändå så storskaligt att Sveriges bidrag till en än snabbare global uppvärmning förblir försumbart.
  • FDFMGA

    Ja, halmgubbe har ju blivit populärt som uttryck inom vissa kretsar - men det verkar som du inte förstått betydelsen, inom samma kretsar brukar det inte sällan vara populärt att med jämna mellanrum förklara att man lämnar forumet.

    Faktum kvarstår att den blåbruna budgeten innebär skattesänkning på bensin, vilket i sin tur innebär mer koldioxidutsläpp - såvida inte de ansvarstagande partierna bryter ut bensinskattesänkningen från budgeten och sätter p för ansvarslösheten.

    Man kan alltså inte motivera ett klimatförstörande beslut med att det finns andra som är värre, tja, kan kan man förstås - om man är högerpopulist U P A.


    Mentat skrev 2021-12-04 20:20:55 följande:
    Även med sänkningen, vilken betyder mycket för folk som är beroende av bil, kommer Sverige, så som det mycket tydligt framgick av mitt inlägg, att ha bland världens högsta priser på bensin och diesel. Det är inte så att svenskarna plötsligt kommer att elda på för att det blev så billigt. Jag tog inte ens upp Venezuelas 23 öre/liter bensin eller Irans 10 öre / liter för diesel.

    Det är inte frågan om att andra är värre. Det handlar om att sätta saker i perspektiv. Att du omedelbart drar till med halmgubbar om kolkraft i stället för att svara på vad jag skriver är ett skäl till att jag med jämna mellanrum tröttnar på det här forumet. Dialog är betydligt mer intressant än parallella monologer.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-12-05 12:02:33 följande:

    ?Kristersson låter som Kalle Anka på julafton?

    ?Parallellt med att Moderaternas arv faller sönder har Jimmie Åkesson gått från en underdog till en fullt utvecklad politisk pamp. Per Wirtén skräms av utvecklingen när SD samtidigt aktualiserar sin gamla och kontroversiella dröm om ?återvandring?


    www.expressen.se/kultur/kristersson-later-som-kalle-anka-pa-julafton/
    Den jämförelsen är fruktansvärt orättvis.
  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2021-12-05 12:24:41 följande:
    Den jämförelsen är fruktansvärt orättvis.
    Hmm, för undvikande av eventuella missförstånd.

    Det är orättvist mot Kalle Anka.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-12-06 08:43:05 följande:

    När Partiet vill definiera vad som är rätt fråga att ställa.


    Ytterst osannolikt att SD kommer att lyckas med detta.

    Visst, Ebba och Ulf brukar ranta efter Åkesson - men inte ens de önskar nog en ungersk utveckling i Sverige.

    Eller menar du att de ska leva upp till talesättet: Om man tar fan i båten får man ro honom iland.

    Ungern saknar väl för övrigt kust, så det kan bli svårt att ro dit.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-12-08 09:12:40 följande:

    Man undrar ju hur det går till hemma i civilministerns hushåll nu när hon måste börjas ta avstånd från sin sambos sydstats-symboler.

    Ja, det är hennes sambo i mitten. Han som hon festade ihop med, och med deras kompisar, till Svea Plutons musik hemma i Haparanda.

    images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/41465760-2d6b-4365-9d18-af7ca4faa118&format=auto&h=994&q=50&w=1596&s=a0bb7d5ee9ea8fd23ecfc7d0f765015f93858bc0


    Klanhögern har en för Sverige lite udda syn på  individen ansvar.

    Kan det månne vara ett embryo till ett försök att locka till sig röster från invandrare vars människosyn formats av klansamhällen.

    Trist att vi i Sverige inte kommit längre än att klantänkandet fortfarande är förhärskande i vissa kretsar.

    Själv kommer jag att bedöma Strandhäll utifrån hennes handlingar, inte hennes mans musicerandeSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-12-08 16:25:41 följande:
    Flash Gordon skrev 2021-12-08 15:46:01 följande:

    nyheteridag.se/sa-hyllade-civilministerns-sambo-adolf-hitler/


    Man kan också fundera på högerns intresse för en då 15 år gammal flicka.
    Handlar det om någon typ av Balifiering?
    Ja, det finns säkert ett samband där.

    Trist hursomhelst med klantänkande, oavsett om det handlar om släktfejder i Göteborg eller synsättet att en kvinna är är en del av sin mans uppträdande.

    Nåja, Jimmie Åkesson har ju relanserat begreppet repatriering - om än under benämningen återvandring.

    Jag skulle vilja påstå att om klanhögerns åsikter skulle vandra iväg till de länder Åkesson vill skicka tillbaka folk, så skulle klanhögerns åsikter känna sig hemma där.

    Inte konstigt att endast 2,8 procent av de unga kvinnorna kan tänka sig SDSkrattande
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?