• Fri 14 Jan 2022 09:04
    1481903 visningar
    23133 svar
    23133
    1481903

    Har du förtroende för regeringen?

    Jonnynilsson skrev 2022-01-14 08:47:37 följande:
    Höjd skatt för den som jobbar.
    Höjd skatt för den som har ett hus eller bostadsrätt.
    Höjd skatt för den som sparar.

    Och sänkt skatt för den som inte jobbar.
    Det är att vänta om Socialdemokraterna får fortsätta styra.
    I september röstar vi bort den här regeringen! Är du med?
    Nej, en blåbrun regim skulle innebära en katastrof för Sverige.

    För övrigt så tycks partiet som gjort gnället till sin huvudfråga, M, redan förbereda sig för partiledaarbyte efter den kommande valförlustenSkrattande

    www.svd.se/uppgivenheten-inom-m-sprider-sig--igen
  • Fri 14 Jan 2022 09:22
    Jonnynilsson skrev 2022-01-14 09:17:04 följande:
    Moderaterna och deras stödpartier kommer aldrig låta ett parti som INTE fick 96% rösterna styra landet som socialdemokraterna gjort.
    Jag tycker mig minnas att senast M var i regeringsställning så dikterade MP invandringspolitiken i betydligt större utsträckning än vad de lyckades påverka S-regeringen inom samma område.

    Det har sina fördelar att inte ha ett guldfiskminne.
  • Fri 14 Jan 2022 09:59
    -1
    Jonnynilsson skrev 2022-01-14 09:35:45 följande:
    Ja och sossarna var bara tvungna fortsätt inte bara samma spår utan att utöka migrationen till den värsta flyktingkris landet någons upplevt?

    Sju år med extrem migration till Sverige. Inte att förglömma 9 000 Afghanska män utan något som helst skyddsskäl får vara i landet. 

    Reinfeldts öppna era hjärtan bleknar i jämförelse vad S lyckats åstadkomma.
    Olika historiebeskrivningar, min är snarare att sossarna har sett till att reglera invandringen till skillnad från den tidigare M-regeringen. Med S kommer vi också att bli av med arvet efter Alliansregeringen - världens mest liberala arbetskraftsinvandringslagar.

    Angående MP, som kommer de tillsammans med L och förhoppningsvis KD att få lämna riksdagen i höst.

    Vi har också olika syn på skatter. Du och många som önskar ett blåbrunt styre tycks se skatter som något ont i sig, det gör knappast folk i allmänhet. Men om man som jag bor i Region Stockholm som leds av det moderata vanstyret kan jag tycka att jag betalar alldeles för mycket i skatt till bidragskrävande riskkapitalister, till sjukhusdirektörer som kräver och får sex gånger så mycket i procentuellt lönepåslag jämfört med personal som nästan slitit livet ur sig under pandemin.

    Ja, som läget är idag så betalar jag på tok för mycket i landstingsskatt - men om skattemedlen i stället användes för att få till en fungerande sjukvård så skulle jag gärna betala mer.

    Den vara som det moderata vanstyret i Stockholm tillhandahåller är så högt prissatt att skattesatsen kan liknas vid ockeri.

    Jag bidrar ogärna till den nyliberala tomteverkstaden i Stockholm - men jag skulle gärna betala för en vara som vore värd sitt pris.
  • Fri 14 Jan 2022 20:16
    -1
    KillBill skrev 2022-01-14 10:01:48 följande:
    Jag tror också att väljarna är intelligenta nog att se kopplingen mellan moderat politik och den situation vi idag befinner oss i. Jag tänker exempelvis på EBO-lagen, marknadsskolan och det faktum att det utbildades så få poliser under de 8 år  som moderaterna regerade.  En annan sak är lag och ordning. De flesta lagskärpningar som den här regeringen har drivit igenom borde ha kommit tidigare men när moderaterna regerade hände tyvärr inte så mycket..
    Javisst, man kan väl på goda grunder påstå att Reinfeldtregeringen och dessförinnan regeringen Bildt krattade manegen för den bitvis absurda samhällsomvandling som fört oss dit vi är idag. Ska man vara kritisk mot sossarna så är det för att de så länge stillatigande accepterat nyliberalismens attack på den gemenskap som bygger på ansvarstagande tillsammans med solidaritet med andra.

    I de blåbruna sympatisörernas argumentation så framstår det som att sossar och andra ser skatter som ett självändamål, att invandrare inte ska ha samma skyldigheter som oss som är födda här, att gängkriminalitet och den illegala arbetsmarknaden inte ska bekämpas, så är det förstås inte. I stället så är mycket av den skit vi ser en konsekvens av den nyliberala lekstugan.
  • Fri 14 Jan 2022 20:18
    Digestive skrev 2022-01-14 19:33:59 följande:
    Man får ha en väldigt speciell syn på skatter när man klagar på region Stockholm, pekar fingret åt M som har styrt regionen och när regionen i fråga har haft ett budgetöverskott sedan 2007.

    Hur ser det dock ut med budgeten när istället S och till största del vänsterblocket styr en större region? - exempelvis i region Västerbotten (där S+V+MP har 38 av 73 mandat).

    Region Västerbotten har sämst ekonomi i landet

    SKR Prognos visar på att Region Västerbotten har sämst ekonomi i landet 2020 av alla regioner

    https://blogg.vk.se/nicklassandstrom/2020/10/20/t-region-vasterbotten-har-samst-ekonomi-i-landet/

    Sanningen är att du har så bra i region Stockholm att du faktiskt kan klaga på budgetöverskottets produkter - men i region Västerbotten, där hade du behövt utjämningsbidrag innan det skulle finnas några produkter för dig att överhuvudtaget klaga på.

    Varför inte flytta till vänsterdrömmen borta i Västerbotten när region Stockholm inte gör som du vill med vårt överskott? Beggars can be choosers, right?
    Nu ska vi ut med hunden, så det får bli kort.

    Ja, leker man privat företag inom regionerna så kan man naturligtvis se till att gå i vinst, att sen inte sjukvården funkar är en annan sak.

    Läs gärna Cervenkas artikel i Aftonbladet om Region Stockholm.
  • Fri 14 Jan 2022 23:17
    Digestive skrev 2022-01-14 20:33:50 följande:
    Berätta om denna nyliberala attack på den gemenskap som bygger på ansvarstagande och solidaritet. Innebär denna attack - i det stora - vad Västerbottens region har klarat sig utan?

    Jag tror att man kan späda ut dessa argument med en lika stor del tröttnad på ett Sverige som hela tiden försöker bekämpa problem med samma mynt. Finns det någonting i Sveriges utveckling som pekar på att vi, mer eller mindre, bara behöver mer av samma mynt?

    De etablerade partierna har inte mycket till reformer som tar nya grep på vår situation. Ibland behöver man göra mer för att få bukt på en situation än att bara ta i hårdare.
    Om du har körkort så rekommenderar jag en tur genom Norrlands inland, visserligen kan man bli nedstämd av att köra genom avfolkningsbygder - men samtidigt är det fascinerande med alla ödehus som sakta förfaller - och med avstånden.

    En sån resa kan också innebära att man får lite större förståelse för att Sveriges regioner har så oerhört olika förutsättningar och att det är en skam att den region i Sverige som har de i särklass bästa förutsättningarna sett till skattekraft och avstånd inte klarar av att upprätthålla en anständig sjukvård.

    Artikeln jag länkar till är vardag i Stockholm.

    www.svd.se/vantade-sju-timmar-pa-akuten--hjartat-stannade
  • Sat 15 Jan 2022 00:21
    -1
    Magica de Hex skrev 2022-01-14 22:12:13 följande:
    Det går bra för S nu, ja. Men ska de regera ensamma efter valet? De kan ju för fan inte samarbeta med nån.

    C, V och MP är som hund, katt och råtta.

    Så Maggan kan vara stöddig för att hon har blivit internt vald till Sveriges första kvinnliga statsminister, men den riktiga utmaningen ligger i att försöka ena ovan nämnda partier att stödja henne.
    Sorry, såg inte ditt svar.

    Kanske du var frånvarande den dag i skolan då man gick igenom hur en statsminister tillsätts av riksdagen - men det är ju sånt som kan hända, frånvaro alltså.

    Men menar du verkligen att alla dessa talmansrundor som det rapporterats om under innevarande mandatperiod har gått dig helt förbi. Kontentan av dessa tillsammans med reglerna för hur en statsminister tillsätts innebär att de blåbruna partierna måste ha majoritet i riksdagen för att kunna bilda regering. S däremot behöver inte ha majoritet.

    Det är egentligen inte så konstigt som det låter. En statsministerkandidat får inte ha en majoritet emot sig, däremot behöver hon inte ha en majoritet av rösterna med sig.

    Lustigt att du inte förstått detta efter alla turer den här mandatperioden. Det är ju därför moderaterna är så gnälliga. De har insett att Magdalena Andersson kommer att vara statsminister även efter valet.

    Bra va att C är så principfast hederliga att det är givet att de kommer att rösta nej till en regering som är beroende av ett brunt partiSolig
  • Sat 15 Jan 2022 09:49
    Digestive skrev 2022-01-15 02:30:02 följande:
    Befolkningen i Västerbottens län har ökat med cirka 15% sedan 1960 och ingen avfolkning har registrerats under perioden.

    Region Stockholm äger Södersjukhuset. Problemet är någonting annat än ägarformen - vår modell för privata aktörer, det vill säga en mindre reglerad semimarknad, är helt enkelt en dålig modell. 
    Där ser man, jag mindes det som att du var en förespråkare för att hela Sverige ska kunna leva - men det kanske du är, bara att du inte förstår vad det egentligen är som du påstår.

    Så du har noterat att Västerbottens befolkning har ökat med 15 procent sedan 1960 - då rekommenderar jag återigen en resa genom Norrlands inland. Det finns vissa möjligheter att du då dels kommer att förstå vad avstånd kan innebära och dels kommer att förstå begreppet "Norrlands inland".

    Du kommer inte att köra igenom Umeå under din resa, inte heller Skellefteå - två kuststäder som tillsammans gissningsvis utgör 75 procent av regionens befolkning.

    Nu har jag visserligen bott rätt många år i Norrlands inland, men jag är övertygad om att det finns möjlighet att förstå att begreppet "Hela Sverige ska leva" framförallt har en regional dimension även om man själv aldrig upplevt glesbygdsomständigheter.

    Du skulle kunna börja med att se till befolkningsutvecklingen i Västerbotten sedan 1965 om du exkluderar Umeås tillväxt. jag lovar - du kommer att upptäcka en kraftig befolkningsminskning om du gör dig bekant med verkligheten som den kan te sig för exempelvis en Doroteabo.

    Angående Södersjukhuset så har du nog inte förstått att kritiken bottnar i synen på att Region Stockholm har valt att se till att sjukvården i regionen brister i såväl kapacitet som i kvalitet - det är ett politiskt beslut som fattats av ideologiska skäl.
  • Sat 15 Jan 2022 17:17
    Magica de Hex skrev 2022-01-15 15:40:21 följande:
    Eller så blir det att de regerar med nån annans budget. Såna bagateller som budgetar skiter sossarna i så länge de har MAKTEN!!!

    Jävla sopor är de hela högen.

    Du också.
    Ja, mamman till hen som har skapat så många nick här på Familjeliv genom åren var städerska innan hon gick i pension, berättade nickskaparen en natt mot lördag. Och så kallade hen henne för "opatriotisk sopa" eftersom hon krävde att hen ska söka jobb i stället för att leva sitt liv på nätet i syfte att missionera för ett SD-förbund.

    Tror du att det är vanligt att kalla folk för sopor bland blåbruna partiarbetare och kan det i så fall vara en nedärvd kulturell essens mot bakgrund av SD:s ursprung?
  • Sat 15 Jan 2022 23:25
    Digestive skrev 2022-01-15 19:21:26 följande:
    Nu är det inte jag som har haft möjligheten att styra utvecklingen i Västerbotten utan S, V och MP. Jag kan dock förstå din frustration, de otrevligare symptomen av den riktas dock fel men det vore väl för mycket begärt att de ska riktas rätt - självkritik räknas väl som självskadebeteende för en ideologisk zelot.

    Jag vet att det fortfarande pågår en svagare urbaniseringstrend i norra Sverige. Det har varit så sedan ungefär 1970 och efter att den starkare urbaniseringstrenden haltades av, men man såg det väl inte komma.

    Ja, i Umeå går det bra och kommunen har ett budgetöverskott, vilket naturligtvis märks i politikernas plånböcker. Utöver det kommunala arvodet om ~1.1 miljoner får kommunalpolitikerna ~340 000 extra i tillskott - för att de gör någonting så stort som att samarbeta med regionens partikamrater. Är det ens lagligt?

    https://blogg.vk.se/janhagglund/2021/12/14/de-som-redan-far-11-miljoner-i-arvode-fran-kommunen-behover-inte-340-000-kr-extra-for-att-samarbeta-med-partikamrater-i-regionen/

    Samtidigt är exempelvis undersköterskans löneutveckling inom regionen den sämsta i hela landet.

    https://ka.se/2020/03/10/regionen-dar-underskoterskors-loner-okat-minst/

    Men det gäller såklart att prioritera, visa hur en olycklig utvecklingen skor sig på allt annat än ansvariga, påpeka att Alliansen minsann har regerat i två mandatperioder och skjuta så många budbärare som möjligt.

    Och framförallt ska man vara otrevlig, speciellt mot folk som vet/förstår mindre än en själv - annars är man bara en liten lort, som bröderna Lejonhjärta skulle säga.
    Jag tror du behöver tolkningshjälp i din läsning av Bröderna Lejonhjärta. åtminstone vad gäller "annars är man bara en lite lort" och dess innebörd.

    Men det är alldeles utmärkt att du nu verkar ha förstått att hela Västerbotten knappast blomstrar trots att regionen  som du skrev har vuxit befolkningsmässigt med några procent sedan 1960-talet.

    Men visst har sossarna ett ansvar eller en skuld för att det som skulle kunna beskrivas som att centrum vuxit på bekostnad av periferin, såväl på regional nivå som på riksnivå. Fast samtidigt är det inte fullt så enkelt, i århundraden har unga driftiga personer dragits till centrum av egen vilja.

    Om du har körkort och tar en tur genom Norrlands inland, pratar med folk där, så kommer du att märka att det idag till skillnad mot för förr om århundradena är unga tjejer som lämnar glesbygden och söker sig mot centrum. 

    Jag har som jag skrev bott många år i glesbygd, det passade mig och min sambo under många år - men till slut sökte vi oss till Stockholm.

    För att glesbygden ska kunna blomstra eller åtminstone överleva måste den ha något annat att erbjuda unga tjejer än jakt, fiske, bilar och fylla.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?