Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-01-16 01:34:06 följande:
    Det är nog bättre om du fokuserar på vad som skrivs och förmedlas där du väljer att verka som skribent.

    På så viss kanske du förstår att den som inleder med att Region Västerbotten har Sveriges sämsta ekonomi - inte riktigt menar att hela Region Västerbotten blomstrar.

    Ska du dock fördumma andras position i sak så föreslår jag att du alltid gör det på detta bumerangliknande vis.

    För att glesbygden ska kunna blomstra eller åtminstone överleva måste den ha något annat att erbjuda unga tjejer än jakt, fiske, bilar och fylla.

    Bruksorter och bondesamhällen är obsoleta när till och med Sveriges största arbetsgivare - den där gemensamma och solidariska som du talar om - har viftat bort vad svenska bruksorter och bondesamhällen har kunnat erbjuda i flera årtionden - då motsvarande utanför Sverige erbjuder billigare mat, råvaror och så vidare.

    Förhoppningsvis slår ett nytt näringsliv rot utanför våra större städer. Men med incitament som Hos oss kan du som jobbar inom vården få en av Sveriges sämsta löner! eller Här kan du verkligen räkna med att bilkostnaden känns i din plånbok! så är det givetvis i motvind.
    Mm, när jag gör det så tycker jag mig märka att du kanske har snappat upp att innebörden av begreppet avfolkning skiftar beroende på om perspektivet är lokalt eller inte, liksom avfolkningens konsekvenser.

    Det var därför jag rekommenderade dig en resa genom Norrlands inland. Det där hjärtlandet din partiledare brukar nämna befinner sig mycket långt från Stureplan, även om Ebba och hennes influenserkrets inte tycks ha förstått det.
    Digestive skrev 2022-01-15 02:30:02 följande:
    Befolkningen i Västerbottens län har ökat med cirka 15% sedan 1960 och ingen avfolkning har registrerats under perioden.

    Region Stockholm äger Södersjukhuset. Problemet är någonting annat än ägarformen - vår modell för privata aktörer, det vill säga en mindre reglerad semimarknad, är helt enkelt en dålig modell. 

  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-01-16 10:07:02 följande:

    På vilket sätt är det idag relevant att hänvisa till SKR:s prognos från 2020? Idag vet vi ju att SKR:s prognos för Västerbotten 2020 slog fel och att Region Västerbotten gick med vinst 2020.


    Om du är intresserad av prognoser kan jag tipsa dig om SKR:s prognos för 2021. Den är ju fortfarande relevant (eftersom regionernas resultat för 2021 ännu inte är publicerade).


    Enligt SKR:s prognos för 2021 kommer region Skåne som styrs av bl.a. moderater och kristdemokrater göra det sämsta resultatet av samtliga regioner och gå back med ca 1,5 miljarder kronor.


    Det kan ju vara så enkelt att Digestive inte förstått skillnaden mellan en prognos och ett verkligt utfall, precis som han inte har greppat vilka oerhört skiftande förutsättningar landets regioner har.

    Hursomhelst är det en tragedi att Sveriges största region och den med de i särklass bästa förutsättningarna saknar ambitionen att bedriva en kvantitativt och kvalitativt hållbar sjukvård.

    Men det finns goda förutsättningar att det moderata vanstyret av Region Stockholm upphör efter valet senare i år - precis som det finns mycket goda förutsättningar att Sverige ska slippa drabbas av ett likartat vanstyre efter valet.

    Till yttermera visso tycks ju moderaterna redan ha insett att slaget (valet) är förlorat. Det ska bli intressant att se hur M kommer att förändras efter valet, kommer man att inse att en för stor del av oss svenska är immuna mot blåbrun populism och försöka närma sig mitten i stället eller kommer man att fortsätta sin blåbruna ökenvandring på riksplanet.
  • FDFMGA

    För övrigt kan man i dagens SvD läsa att sedan 2008 har två av tre nyanställningar i Region Stockholm varit rekryteringar till byråkratin - medan rikssnittet ligger på en av tre.

    Kanske M skulle kunna använda sig av detta i valet. En bild av en leende Ulf - tagen så att han framstår som längre än sina 168 cm - där han säger "Rösta för trygghet modell M - och få en byråkrat i köket på köpet".

  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-16 16:41:46 följande:
    Någon borde verkligen ge dig betalt för att tro och påstå saker om andra, tänk vilket kapital du hade suttit på då.

    Jag röstar inte på KD sedan de tummade på familjeåterföreningen för flyktingar. Har påpekat det här sedan det begav sig, vilket i runda slängar är 5 år nu.

    Att folk som bryr sig allra minst om vad andra säger, tycker och tänker även är folket som oftast tror och påstår mest om andra, är ett intressant fenomen - speciellt när de inbillar sig stå för solidaritet och gemenskap. 

    Dina utsagor om andra är ungefär lika pålitliga som regeringens mediala hållning i kärnkraftsfrågor.


    ">

    Min prognos är att du hamnar hos KD på valdagen, och då menar jag prognos in bemärkelsen kvalificerad gissning om framtiden, inte som man tycks lära ut på danskurserna, ett inträffat faktum.

    Fick du förresten lära dig att dansa vals mellan partierna på den där kursen, först så tar jag C, och sen så tar jag PP, och sen så blir det KD och sen tillbaks till PP. Och sen så blir det ... Skrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-01-16 12:50:21 följande:
    Sedan 2008 så har, enligt samma SVD artikel  antalet sjuksköterskor minskat med 3% i region Stockholm.  Under samma tidsperiod har antalet innevånare i region Stockholm ökat med 24%!

    Det är dags att avsätta det M och KD ledda styret av region Stockholm!
    Ja, antingen så finns det ett outtalat syfte med byråkratiseringen, att se till att offentlig sjukvård blir så illa fungerande som möjligt eller också handlar det bara om ren inkompetens från  det moderata styret i Region Stockholm.
  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2022-01-16 18:07:30 följande:
    Ja, antingen så finns det ett outtalat syfte med byråkratiseringen, att se till att offentlig sjukvård blir så illa fungerande som möjligt eller också handlar det bara om ren inkompetens från  det moderata styret i Region Stockholm.
    Jag gissar på det senare men då utifrån min egen erfarenhet från arbetsmarknaden, då visserligen inte inom offentlig sektor men  ändå...

    Min erfarenhet är att ju mindre än ledning förstår av den verksamhet den är satt att leda desto mer administration behöver ledningen skapa för att försöka förstå och kontrollera det de aldrig kommer att begripa.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-16 18:10:22 följande:
    Främst i statsapparaten per se. Bort med landstingen, ansa bland myndigheter och överlåt uppgifter som datorer kan utföra till datorer.

    Ett mer direkt folkstyre vore önskvärt. Varför betala ut höga löner till massa politiker när folket kan göra större delen av uppgifterna själva? - som exempelvis representera sig själva/folket.
    Bort med landstingen.

    Min prognos är att de redan är avskaffade och ersatta av regionerSkrattande
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-16 19:13:44 följande:
    Och cirkeln kan väl ses som sluten när du anser att det finns kvalificerade påhitt om andra. Är det en examen i fördomar som du har tagit eller kvalificerades du genom bedrift, FDFMGA?

    Det är möjligt att du själv sätter partiers ombytlighet i det ena och det andra framför dina egna åsikter, principer samt personliga utveckling, men jag gör det inte.
    Nej, jag har haft samma uppfattning om det du skriver genom åren, även när du kanske var den på Familjeliv som var mest kritisk mot SD.

    Då som nu var du oerhört liberal i din syn på språket - jag har aldrig haft mycket till övers för personer som kräver att omvärlden ska anpassa sig till dem.

    Du kan liksom inte kräva att andra ska förstå att du har en helt egen uppfattning  om betydelsen av exempelvis "prognos" - fast det ska erkännas: Ditt enträgna försvar för din alldeles egna innebörd av "däremellan" kom nästan upp i samma höjder som svankvinnans trådar.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-17 15:50:06 följande:
    Jag älskar sådan här Jag har minsann ingenting kvar att lära mig och kan härmed bara mästra!-pondus. Du bara måste ha haft en sådan uppenbarelse tidigare i livet.

    En kvalificerad gissning komponerar en hypotes (eller för all del en prognos) med tidigare kunskap. Det vill säga att enbart med relevant bildning kan någon göra en kvalificerad gissning.

    Du kan inte mena allvar med sista meningen. Kom igen nu. 25% av polletten borde ha trillat ner vid det här laget och om skämtets essens flyger långt, långt över huvudet på dig - chilla istället, i all välmening.

    But will he go for it anyway?! - the intense is unbearable.
    Språkförståelse igen.

    Visst lär jag av andra - men även om jag aldrig skrivit att jag inte lär av dig så är ju det åtminstone delvis korrekt.

    Men jag tycker att jag lärt mig förstå hur en viss kategori högersympatisörer fungerar, av dig, av hen som klockade hur lång tid det tog innan partihögkvarteret på Sveavägen larmade sina partiarbetarna här på FL för att de så snabbt som möjligt skulle försöka minska skadeverkningarna av hens sylvassa kritik mot S, av hen som tror att den tillfälliga pandemilagens syfte var att ta steget mot en S-diktatur, av hen med sidfotsbudskapet att hen alltid köper blandfärs för att kunna vara säker på att minst två djur slaktats, av hen...

    Jag inbillar mig däremot inte att ni är särskilt representativa för folk med blåbruna sympatier, tack och lov. En pojkrumsradikal skrev för cirka en vecka sen här i tråden att folk är dummare än man tror, som förklaring till att de blåbruna inte vinner i opinion.

    Det tror inte jag, de flesta är rätt förnuftiga även om somliga brister i vissa avseenden.

    Hursomhelst, så rekommenderar jag dig en resa genom Norrlands inland.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-17 20:45:39 följande:
    Bröderna bor i Umeå för en längre period och mellanbrodern har hittat en tös som bor längre in i landet, en bit in i skogarna.

    Norrskenet ska tydligen vara något i särklass där ute i de mörka skogarna.

    Aja, det är en roande tanke att man skulle lära sig att förstå hur olika kategorier av människor fungerar genom sådana här miljöer. Förmodligen inget mer än impulser mellan våra öron som letar mönster mot belöning och i en miljö som vi (evolutionspsykologiskt) har haft någon hundradels nanosekund på oss att lära känna.

    Men visst är det en bättre metod än ingen alls! - för att förstå sådant det vill säga. Solig
    Inte förstå - men kanske det skulle kunna innebära att din cementerade uppfattning om Västerbotten som en homogen enhet fick några sprickor i kanten, åtminstone för stunden.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?