• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • SmalaSara
    Världsmedborgare skrev 2016-04-26 15:31:37 följande:

    Men nu är du väl ändå ute och sneseglar ordentligt, det du nämner är ju i högsta grad påtagliga problem som inte behöver nån spåkula för att åtgärda.
    Det är bara att sätta igång och rätta till problemen, men tyvärr ska allt dras i varenda jävla långbänk som finns.
    Det finns ju massvis mad färdiga förslag och åtgärder som bara är att sjösätta.
    Men det enda som tycks duga för oppositionen är att sänka skatter och (ingångs)löner, allt annat tycks för dom vara fel.
    Trots att det inte finns ett enda företag som anställer annat än den personal som behövs.
    Så låglönejobb och lägre ingångslöner kommer inte att ge ett enda sketet jobb.

    De som påstår det, kör bara med det vanliga politiska spelet om sänkta skatter, avgifter och löner, och det kommer dom att fortsätta med, om så allt det blir noll i kostnad.

    Och nej, regeringen ska inte göra några prognoser om vilka yrken som behövs, det ska företagen göra, och vi ska ge det dom vill ha av arbetskraft.

    Men då kommer det att bli ett sjuhelvetets liv på oppositionen, för att styra över ungdomar mer handfast till utbildningar där det saknas arbetskraft kommer aldrig att tillåtas få hända.
    Samma sak med bostadsbyggandet, (även om det ser ut att ha lossnat lite), även där blir det gnäll om vi skulle bygga och driva bostäderna i egen regi, markanaden ska lösa dt kommer det att vrålas från oppositionen.
    Och hur det har gått med både skola, vård och omsorg, och bostadsbyggandet när marknaden fritt fått härja ser vi resultatet på nu.

    Givetvis kommer aldrig Alliansen att erkänna det, utan dom kommer att säga att problemen finns inom det offentliga/statliga.., som om problemen funnits om inte allt hade privatiseras och ansvaret skjutits över på det privata och dess marknad.

    Jag förstår inte att det ska vara så svårt att inse, att det privata och marknaden inte är intresserade av att göra nåt som inte ger snabb avkastning, allra minst det som ska göras för vår gemensamma välfärd, där vill inte några riskkapitalister sartsa några pengar.
    Iaf inte om dom inte får statliga garantier och en massa subventioner, och då kan vi lika gärna göra det själva, vi står ju ändå för alla pengar och risker, och då är bättre att vi åxå äger det.


     


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
    Det var du som pratade om spåkulor. Jag svarade Ascendere om att hen tyckte det saknades diskussion om hur man ska bemöta kommande utmaningar med alla de som fått PUT eller TUT om 1-2 år.

    Ja, men det har väl alltid varit högerns mantra? Allt löses med sänkt lön och sänkt skatt.... Sim salabim. Att lägre skatt och lön inte gett lägre arbetslöshet på sikt i något annat land tycks inte bekomma dem det minsta.

    Vi har hittills misslyckats kapitalt med integrering på arbetsmarknaden. Och inget ser ut att kunna ändra på den saken. Jag gissar att högern får som den vill och vi får billigt "tjänstefolk" som jänkarna och en ny låglönesektor med människor som måste h två jobb för att klara sig.

    Jag hoppad S (och V för all del) kämpar glödhett mot en sådan utveckling.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-04-24 16:40:13 följande:
    Du svarar inte på frågan. Vilka åtgärder borde regeringen ha vidtagit och när under hösten?
    Omedelbart efter regeringsbildning eftersom det var en ohållbar politik som drevs redan av den förra regeringen.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-04-24 19:05:11 följande:

    Nej diskussionen är och kommer inte att sluta på mycket länge, tvärtom så kommer vi att få se allt mer av sån´t här trams.
    Varför beror på att om vi håller oss till politiken, så handlar det om taktik som givetvis har som avsikt att flytta fokus från det politiska innehålllet, till frågor som man vet kommer att uppröra.
    Och då finns i Sverige några områden som är bättra att ta till än andra, vilka det är orkar jag inte dra, det vet nog de flesta iaf, och tyvärr så verkar vi även få det amerikanska paradnummret SEX som nästa sak att smutskasta polititker och andra makthavare med.

    Jag är säker på det har med globaliseringen att göra, och att den vill alla politiker ska utvidgas och bli än mer omfattande, undantaget de som liger långt ut på nån kant.
    Och med det så krymer politilkernas möjliheter att påverka i det stora, dom förändringarna görs över gränserna och med många inblandade, och kan inte förändras av en enskilld regering, inte utan att det går åt helvete eller öht inte kan förändras.

    Kvar återstår de mindre sakerna, och dom bryr sig inte väljarna så mycket om, alltså behöver man ta till nåt skamgrepp där man enkelt kan kammma hem några poäng.
    Jag tycker det har varit väldigt tydligt den här våren, där den ena futtigheten efter den andra har avlöst varandra, saker som i eg mening helt saknar politisk betydelse.och dom inte på något sätt påverkar vår vardag, men som upprör många av andra orsaker.


     


    Det framgår väl rätt tydligt att det i mp finns och funnits ett antal personer som inte har varit särsklt fokuserade på mp's politik och hjärtefrågor utan snarare använt partiet och dess toleranta klimat som språngbräda för att föra fram en egen agenda, så ditt inlägg är lite av stenkastning i glashuset.
  • Rataxes
    SmalaSara skrev 2016-04-26 16:32:49 följande:
    Det var du som pratade om spåkulor. Jag svarade Ascendere om att hen tyckte det saknades diskussion om hur man ska bemöta kommande utmaningar med alla de som fått PUT eller TUT om 1-2 år.

    Ja, men det har väl alltid varit högerns mantra? Allt löses med sänkt lön och sänkt skatt.... Sim salabim. Att lägre skatt och lön inte gett lägre arbetslöshet på sikt i något annat land tycks inte bekomma dem det minsta.

    Vi har hittills misslyckats kapitalt med integrering på arbetsmarknaden. Och inget ser ut att kunna ändra på den saken. Jag gissar att högern får som den vill och vi får billigt "tjänstefolk" som jänkarna och en ny låglönesektor med människor som måste h två jobb för att klara sig.

    Jag hoppad S (och V för all del) kämpar glödhett mot en sådan utveckling.
    Nu skulle ju jag kunna rabbla upp ett antal länder som har både lägre skatter och lägre arbetslöshet än Sverige...

    men det har knappast med trådämnet att göra.
    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-04-24 20:30:50 följande:
    Eftersom det inte är någon allmän uppfattning att man låtit något gå för långt så finns det ingen anledning till att tillstå det.
    Stödet för en mer återhållsam invandringspoltik ger en viss antydan till det, me n jag har inte sett att det undersökts. Har du?
    nihka skrev 2016-04-24 20:05:10 följande:
    Resten av Europa och hela världen för den delen var inte förberedda på flyktingkrisen. Det är ju det som är innebörden av en kris - att den är krisartad.
    Menar du att det bara räknas som kris om man inte är förberedd?


  • FDFMGA
    Ascendere skrev 2016-04-26 09:37:50 följande:
    Tyvärr hade man en alltför generös politik alltför länge, och körde på långt över gränsen. Sedan kommer effekterna på samhället inte att visa sig på en gång, utan det finns en eftersläpning på några år, främst eftersom kommunerna får försörjningsansvar först två år efter ankomst. 
    Den stora flyktingvågen 2015 kommer alltså att märkas hos kommunerna fullt ut lagom till valet 2018. Det kommer att bli väldigt intressant att se hur det påverkar opinionen. 
    Så är det ofta i politiken, man måste fatta beslut för att undvika negativa konsekvenser relativt långt in i framtiden, utan att det blir några omedelbara positiva effekter, och när de negativa effekterna uteblir kan dessutom oppositionen säga "vad var det vi sa, det blev ju aldrig något problem!" 
    Vår nuvarande inkompetenta regering är inte i närheten av att ha den framförhållning som krävs utan handlar helt reaktivt efter hur det ser ut just för stunden men saknar totalt förmåga att planera framåt.
    Annars hade vi haft en stor politisk debatt om hur kommunerna ska klara de enorma kostnadsökningar de står inför framåt 2017-2018, men istället är det huvudet i sanden som gäller. 
    Ja, det är klart. Det är integrationen det handlar om och om det blir lite bättre styrsel på den så kommer man inte längre i samma utsträckning kunna göra narr av det som var Reinfeldts tes - att det inte en gång för alla är givet vilket det optimala befolkningsantalet är för att Sverige ska kunna ha en så blomstrande ekonomi som möjligt.

    Tyvärr så har väl regeringen haft för mycket av interna problem och för lite av riksdagsinflytande för att kunna ha ett vettigt fokus på integration. En nåd att stilla be om vore att MP bytte ut sina språkrör och att ett av de nya blev Isabella Lövin - en person som spelar i en helt annan division än Romson och Fridolin. Det kanske inte har märkts så mycket i och med att hon är biståndsminister och tvingas administrera en budget som starkare departement regelmässigt snattar från.

    Dessutom finns det en integrationspolitisk värderingsdiskussion som man borde ha tagit för länge sedan och för min egen del är detta den viktigaste diskussionen. Jag vill att Sverige ska fortsätta att utvecklas mot ett alltmer tolerant och sekulariserat samhälle, det innebär inte att folk inte kan få vara muslimer, sverigedemokrater eller i stort sett vad som helst som inte är olagligt - men det borde inte ha fått utvecklas subkulturer som begränsar andra, exempelvis begränsar unga kvinnors försök att anpassa sig till svenska tänkesätt.

    Jag saknar en röd tråd i integrationspolitiken: Vi behöver dig och förväntar oss av dig att du ska bidra till att Sverige fortsätter att vara såväl ett ekonomiskt framgångsrikt land som en tolerant och sekulariserad nation- kan du inte respektera detta blir du tvungen att söka dig till ett annat land.

    Jag har fått frågan om antal ett antal gånger under åren här på FL. För mig handlar det inte om antal. Det handlar inte heller om att jagstörs av att allt fler har ett annat utseende än det jag var van att se när jag var barn, det stör mig inte det minsta. Däremot stör det mig väldigt mycket när Fridolin är så jävla flummig att han inte förstår vad det innebär att MP röstar in en pajsare i partistyrelsen som inte kan tänka sig att skaka hand med kvinnor och det stör mig när MP-politiker argumenterar för könssegregerade badhus.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-04-25 23:24:53 följande:
    Mitt förtroende för regeringen och för den tidigare alliansregeringen har påverkats positivt av att man så länge det var möjligt hade en generös asylpolitik
    Detta har jag svårt att förstå eftersom orsaken till att det inte längre går är att den varit för generös.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-04-26 15:31:37 följande:

    Men nu är du väl ändå ute och sneseglar ordentligt, det du nämner är ju i högsta grad påtagliga problem som inte behöver nån spåkula för att åtgärda.
    Det är bara att sätta igång och rätta till problemen, men tyvärr ska allt dras i varenda jävla långbänk som finns.
    Det finns ju massvis mad färdiga förslag och åtgärder som bara är att sjösätta.


    Jag är idel i öra...
  • Ascendere
    FDFMGA skrev 2016-04-26 21:52:25 följande:

    Ja, det är klart. Det är integrationen det handlar om och om det blir lite bättre styrsel på den så kommer man inte längre i samma utsträckning kunna göra narr av det som var Reinfeldts tes - att det inte en gång för alla är givet vilket det optimala befolkningsantalet är för att Sverige ska kunna ha en så blomstrande ekonomi som möjligt.

    Tyvärr så har väl regeringen haft för mycket av interna problem och för lite av riksdagsinflytande för att kunna ha ett vettigt fokus på integration. En nåd att stilla be om vore att MP bytte ut sina språkrör och att ett av de nya blev Isabella Lövin - en person som spelar i en helt annan division än Romson och Fridolin. Det kanske inte har märkts så mycket i och med att hon är biståndsminister och tvingas administrera en budget som starkare departement regelmässigt snattar från.

    Dessutom finns det en integrationspolitisk värderingsdiskussion som man borde ha tagit för länge sedan och för min egen del är detta den viktigaste diskussionen. Jag vill att Sverige ska fortsätta att utvecklas mot ett alltmer tolerant och sekulariserat samhälle, det innebär inte att folk inte kan få vara muslimer, sverigedemokrater eller i stort sett vad som helst som inte är olagligt - men det borde inte ha fått utvecklas subkulturer som begränsar andra, exempelvis begränsar unga kvinnors försök att anpassa sig till svenska tänkesätt.

    Jag saknar en röd tråd i integrationspolitiken: Vi behöver dig och förväntar oss av dig att du ska bidra till att Sverige fortsätter att vara såväl ett ekonomiskt framgångsrikt land som en tolerant och sekulariserad nation- kan du inte respektera detta blir du tvungen att söka dig till ett annat land.

    Jag har fått frågan om antal ett antal gånger under åren här på FL. För mig handlar det inte om antal. Det handlar inte heller om att jagstörs av att allt fler har ett annat utseende än det jag var van att se när jag var barn, det stör mig inte det minsta. Däremot stör det mig väldigt mycket när Fridolin är så jävla flummig att han inte förstår vad det innebär att MP röstar in en pajsare i partistyrelsen som inte kan tänka sig att skaka hand med kvinnor och det stör mig när MP-politiker argumenterar för könssegregerade badhus.


    Ja det är en väldigt viktig diskussion. Att bara säga "tolerans och mångfald" gång på gång ger liksom inget innehåll. Man måste våga fråga var går gränsen för vad som faktiskt inte kan tolereras. Att vägra vidröra kvinnor blev ett ovanligt tydligt exempel.

    En intressant detalj där är att det de senaste två-tre åren varit åtminstone ett liknande fall där en person som vägrat ta kvinnor i hand nekats en anställning i offentlig sektor med motiveringen att man måste kunna bemöta folk korrekt i sin anställning. Men det gången gick personen till DO och fick rätt, och den kvinnliga chef som nekat honom anställningen fick en reprimand. Men nu har tydligen något positivt hänt som gjort att debatten blivit mer rimlig.

    Att även ha en tydlig bild av vad Sverige är och står för tror jag också är enbart positivt när man ska integrera nya människor, ungefär "det här är viktigt att ni respekterar i Sverige, men i övrigt gör man ungefär som man vill" tyå
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?