Forum Politik - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Har du förtroende för regeringen?

  Ons 1 apr 2015 19:30 Läst 387020 gånger Totalt 17853 svar
  Visar endast inlägg av Felicia86 - Visa alla inlägg
 • Ons 1 apr 2015 19:30 #92
  Speakers Corner skrev 2015-04-01 17:09:17 följande:

  Nej den slutsatsen kan man inte dra.

  Om dom inte svarar så betyder det bara att vi inte vet om dom tar avstånd eller ej.

  Allt annat är förutfattade meningar och det ska man akta sig för att döma andra på.


  Nej i detta fallet så var det nog snarare så. De ville inte bara lägga det i handen på en media som inte är rädda för att skriva om verkligheten. Det är bara att kolla in många av puplic service medarbetare och går ju att börja med SVTs vd Hanna Stjärne, sedan finns det många mer. Känns inte som om jag ska behöva diskutera detta, det är ganska allmänt känt även om vanlig media inte ser kommunism och vänsterextrema åsikter som ett problem och därför sällan tar upp det.
 • Ons 1 apr 2015 19:33 #93
  FDFMGA skrev 2015-04-01 19:04:56 följande:

  Hanna Stärne tillhörande yttersta vänstern.

  Ja, herregud. 

  Och naturligtvis tar SVT och AB avstånd från kommunismen - så det uteblivna svaret beror väl på att de också tar avstånd från kloakrasismen.

  I det här fallet är det väl bara så att vissa individer är så främmande för miljöer utanför SD:s att de omedelbart börjar hojta kommunism.

  Bara här på FL har vi ju haft en hel hop med sverigedemokrater som kallat allt från moderater till västerpartister för kommunister.


  Jag pratar om riktiga kommunister och vänstextremt folk . Att dagens högerpartier för en vänsterinspirerad invandringspolitik är förvisso helt sant.
 • Ons 1 apr 2015 20:01 #98
  Speakers Corner skrev 2015-04-01 19:51:16 följande:

  Och jag tycker att det är en illvillig tolkning i avsikt att misskreditera.

  Men du har rätt, det är inget att diskutera, vare sig du eller jag vet vad dom människorna tycker och jag tror inte vi kommer längre än så. 


  Tror vi kan vara ganska överreds vilket budskap reachersgruppen vill förmedla? Räcker med det för mig och de flesta andra som har lite kunskap innanför pannbenet..
 • Fre 3 apr 2015 10:29 #117 -1
  Sensitiveguy skrev 2015-04-01 20:54:44 följande:

  Förvisso, jag bara menade på att det var förenklat att dela in synen på invandring i höger och vänster, för och emot. Men sverigedemokrater brottas ju ofta med ett svartvitt tänkande, dock.


  Vänsterpolitik är en politik för bidrag och för alla. De är generellt sätt för en öppnare invandringspolitik där det alltid heter att vi måste värna för de svaga i samhället. I Sverige har det dig blivit så att de som anses vara de svaga, inte är våra egna fattigsvenskar utan invandrare och tiggare. Detta är en politik som gör Sverige mycket attraktivt att komma till för dessa grupper.

  En riktg högerpolitik vill minska bidragsberoendet och för generellt en hårdare och restruktivare invandringspolitik, lik den som finns i många andra västländer och den politik som även SD står för. Vilket är en ansvarsfull invandringspolitik.
 • Fre 3 apr 2015 10:36 #118
  Speakers Corner skrev 2015-04-01 21:40:48 följande:

  Är det den nivån du håller i dina diskussioner, att den som inte håller med dig i dina tolkningar saknar något innanför pannbenet.

  Jag skulle kunna säga att människor som drar negativa slutsatser om andra för att det ska passa deras världsbild är okunniga och ganska korkade. 

  Och sen då, ska vi kasta sand på varandra?

  Nej tack, det är en diskussion jag kan avstå ifrån.

  Sen undrar sd-människor varför ingen vill ta diskussionen med dom, det är ju ni som inte tål mothugg, utan att gå till personangrepp. 

  Man får inte tycka annorlunda än er. 

  Jag vidhåller att du väljer att göra en illvillig tolkning av ingenting. 

  Men min del i den här diskussionen slutar här.

  Jag ger dig sista ordet om du vill ha det. 


  Att jag använder sådana ord är för att jag tycker det är så fruktansvärt när folk försvarar vänsterextremism eller någon annan extremism. I mina ögon blir det bara onödigt att ens debatera och antingen så har de verkligen fallit för statens hjärntvätt (för det är precis vad det är) eller att de själva sympatiserar med denna extremism. Detta gäller även andra extremister, både höger och vänster och av religösa skäl.
 • Fre 3 apr 2015 11:24 #119
  Tom Araya skrev 2015-04-01 21:31:21 följande:

  Angående vänsterorienteringen inom media och hur det påverkar medias rapportering:

  www.annatroberg.se/2014/09/10/researchgruppen-ar-bara-ett-glorifierat-medborgargarde/


  Och.. Så blev det knäpptyst!

  Bra inslag. Som speglar verkligheten, tyvärr så är detta nog än mer legitimt idag än då.

  Men håller med hon kvinnan tror jag det var. Det är alltid fel att hänga ut människor med bild och namn om de inte är dömda eller öppet utgivit sig för att vara en ledande figur bakom en extremistgrupp, vara sig det är höger eller vänster.

  Det är ju lätt att tro att Expressen inte valde att hänga ut de vänsterextrema just pga detta, men i senare tid när man istället har fortsatt att hänga ut högerextrema och adra på högerkanten, visar bara att man enbart ville försvara sina egna och själva böjde sig för antidemokratiska hot och våld.
 • Fre 3 apr 2015 16:32 #123
  Sensitiveguy skrev 2015-04-03 16:26:25 följande:

  Ansvar är att vurma för nedrustning och se till till alla människor på detta klot har det bra.


  Och hur ska du nå det. Genom att lägga ned vårt försvar och låta alla fattiga människor komma hit och leva på vårt skattesystem?

  Jag vill också att alla människor ska ha det bra men det tunga och omöjliga ansvaret kan inte vila på Sveriges axlar.
 • Fre 3 apr 2015 17:04 #132
  Sensitiveguy skrev 2015-04-03 16:42:53 följande:

  Det gör det inte heller. Men vi skall vara med och ta vårt ansvar.


  Sverige kan inte vara ensamma om att ta ansvar och på vilket sätt tar vi ansvar idag?
 • Fre 3 apr 2015 17:19 #136
  Sensitiveguy skrev 2015-04-03 16:42:53 följande:

  Det gör det inte heller. Men vi skall vara med och ta vårt ansvar.


  Sverige kan inte vara ensamma om att ta ansvar och på vilket sätt tar vi ansvar idag?
  Sensitiveguy skrev 2015-04-03 16:43:31 följande:

  Det är väldigt svåra frågor detta, då är det enkelt att tro att minskad invandring löser allt, men så enkelt är det ej.


  Jo det är just den som ligger till grund för de problemen vi har idag. Ansvaret till detta ligger på de politikerna som styrt Sverige de senaste 20 åren, både till vänster och höger.
 • Fre 3 apr 2015 17:23 #138
  Sensitiveguy skrev 2015-04-03 17:09:59 följande:

  Det är vi återigen inte.


  Sverige är ensamma om att driva denna destruktiva politik. Men visst något ansvar tar vi inte även om klantskallarna vill kalla oss en hunintär stormakt. Faktum är att vi låg långt ned på den listan, över världens huminitäraste länder..
 • Sön 5 apr 2015 10:10 #184
  Studentpappa skrev 2015-04-03 21:31:15 följande:

  Inte det minsta, flyktingmottagandet är på väg mot kollaps och regerings lösning är modulhus som kommer kosta 20000:- i månaden för en trea. Låter som en bra idé, Romerna är fria att bygga kåkstäder mitt i våra parker och använda förskolornas lekplatser som toaletter. 

  www.expressen.se/ledare/flyktingmottagandet-ar-pa-vag-att-kollapsa/


  Lite överraskad faktisk att en blaska som Expressen kan publicera en sådan saklig och ärlig artikel i denna frågan. Kan bara förställa mig hur Twittermobben är på dem nu!
 • Sön 5 apr 2015 10:25 #187
  Marginalen skrev 2015-04-05 10:11:27 följande:

  Mera skatter på väg. Kul.

  www.skattebetalarna.se/kampanj/skattesmall-nej-tack


  Tyvärr så är detta bara början. De resterande skattens på listan kommer också att genomföras under mandatperioen. Det är ett måste om vi ska ha någon chans att akut täcka de skenade kostnaderna för invandringen.

  Tyvärr så vet de flesta vad höjda skattar på sikt bidrar till..Sämre köpkraft och mindre pengar in, men då kan man bara höja skatterna igen för att täcka underskottet.
 • Sön 5 apr 2015 10:56 #189
  FDFMGA skrev 2015-04-05 10:38:35 följande:

  Hm, Göran Andersson är en riktig doldis som folkpartist för mig, kan du inte berätta lite mer om hans funktion inom partiet?

  Att Torekull blivit miljöpartist på ålderns senhöst hade faktiskt gått mig helt förbi, tyvärr verkar han väl vara på väg in i dimmorna mentalt, jag menar att stänga landet för "villkorslös invandring" låter sig självklart inte göras eftersom den villkorslösa invandringen inte existerar överhuvudtaget. Tja, vill man töja lite på begreppen så ok, den fria rörligheten inom EU skulle ju kunna betraktas som villkorslös.

  Hursomhelst - ett samarbete med den debila rasismen inom SD skulle inte vara till gagn för någon, inte ens SD vars främsta behov är att få gnälla gränslöst.

  Däremot kan jag tycka att de problem som en relativt kraftig invandring innebär för ett land med bostadsbrist borde innebära att regeringen söker samarbete med allianspartierna om hur en mindre stelbent bostadspolitik borde utformas.

  I dag är det nästan omöjligt för ungdomar utan kontakter att få tag på en hyresrätt i storstadsområdena och i denna situation så väljer man att gå på Finansinspektionen förslag om att införa regler som ytterligare försvårar genom att begränsa möjligheterna för förstagångsköpare att låna till en bostadsrätt.

  Det är en gåta hur man kan undgå att förstå vad detta kommer att innebära.


  Klart det går att minska invandringen rejält med ett liknade beslut som togs av Ingvar Carlsson och S -89. Men problemet kvarstår dock även om det finns mer tid på att rätta till det och hinna ifatt med samhällsbygget.

  Att ungdomar inte får några hyresbostäder är just för att det inte finns några och problemet blir ju bara större om regeringen får som de vill. Så att bostadsbolagen ska bli tvungna att öronmärka bostäder till invandrare.

  Att det sätts upp regler för belåning är självklart, lån är till för att betalas tillbaka inte leva. Att bankerna har fått skapa sig denna enorma marknad är rent absurt. Och det är väl den stora invandraringen vi kan tacka för att inte bubblan har spruckit hittills..
 • Sön 5 apr 2015 12:05 #193
  FDFMGA skrev 2015-04-05 11:22:57 följande:

  Nja, Sverige ha haft en galen bostadspolitik sedan Hedenhös, ungefär.

  För min del så är det väsentliga varför politiken har varit galen medan en sverigedemokrat enbart fokuserar på om "Hedenhös" var invandrare eller inte.


  Faktum är att denna sneda politik började redan på -80 talet. När vi skulle gå från att vara ett homogent land till att bli ett mångkulturland. Gränder öppnades upp och till en början var ju detta inget problem då invandringen inte var så stor. Det var väl först gulfkriget och Kriget i forna Jugoslavien som fick problemen i rullning. Invandringen har aldrig behandlats som en kostnad eller något resurskrävande för staten. Detta har gjort att samhället inte har hängt med och framförallt bostadsbristen har kunnat växa obemärkt, till det problem det är idag. Detta har dock varit känt för våra politiker som försökt dölja problemen med subventioner och förnekelsepolitk. Kriget i Syrien och is framfart var väl heller inget de önskade sig just nu, då trycket till slut har blivit ohållbart och systemet nu håller på att kollapsa och inga subventioner och förnekelsepolitk i världen kan hindra oss från att se det!
 • Sön 5 apr 2015 15:43 #209
  Gert skrev 2015-04-05 14:53:47 följande:

  Denna "tokstolle", som du kallar honom, har varit chefredaktör för en rad tidningar, bland annat för SvD och Dagens Industri, som han också var med och grundade.

  sv.wikipedia.org/wiki/Bertil_Torekull


  Det kvittar vad man gjort även om man har tagit Nobelpriset (har ju med hänt), har man yttrat sig invandrakritiskt utan att pudla efteråt så har man enligt etablissemanget ingen trovärdighet kvar. Utan tillhör de rasistiska hatarna..
 • Sön 5 apr 2015 15:47 #210
  Sensitiveguy skrev 2015-04-05 15:22:55 följande:

  Jo, men man kan inte avvika så kraftigt ifrån "vår" grundsyn och världsbild. Får en sverigedemokrat önska öka invandring? Om nej: Du tycker som jag.


  Det finns personer inom SD som inte ens pratar om invandrafrågan, speciellt på kommunal nivå. Finns även de som är mer åt vänster inom partiet.

  Bara för att denna miljöpartist har insett att dagens invandrapolitk är ohanterlig, så innebär inte det att han inte delar din och många andra miljöpartisters världsbild. Hur lyder din världsbild i såfall det skulle vara väldigt intessant att höra?
 • Sön 5 apr 2015 15:54 #211

  Intressant att se att förtroendet bara är 21% även här inne på detta forum där det finns så många vänstersumpatisörer. Eller är det så att ni är missnöjda över att inte V ingår i regeringen kanske eller att F! Inte kom in, tack och lov!

 • Mån 6 apr 2015 10:58 #221
  Sensitiveguy skrev 2015-04-06 01:08:07 följande:

  I denna stora fråga avviker han markant, i alla fall.

  Min världsbild omfattar i denna fråga ett samhälle med många kulturer och dit människor i nöd kan fly och finna en fristad. Men det är inte, och kommer inte att vara ett lätt "projekt".


  Inte fel att du har en egen världsbild om att Sverige ska ombildades till en flygplats, där marken är internationell men en sådan stor sak kan man inte genomföra utan att resten av befolkningen vill vara med på det. Och en sån stor sak kräver en folkomröstning inte naiva politiker som vill ta detta beslut själva för sitt eget tycke.

  Personligen skulle jag vilja förbereda mig för att checka in i ett riktgt land först.
 • Mån 6 apr 2015 20:50 #230
  Gert skrev 2015-04-06 19:37:39 följande:

  Varför pratar aldrig Miljöpartiet om miljön och klimatet? Allt de pratar om är ökad invandring, generös flyktingpolitik, feminism, ökad jämställdhet mellan könen osv. Har miljöpartiet givit upp miljöpolitiken?


  Det är en politik de saknar. Det är ingen miljöpolitik genom att höja bensinskatten, den höjningen är bara ett av alla höjningar som måste till för att kunna finansera massinvandringen, precis som den helt nya skatten på vitvaror och elektronik som också ska införas tillsammans med en rad snattehöjningar som kommer i kommande budget. Partiet heter ju inte miljöpartiet "de gröna" längre. Numera är det invandrapartiet "de goda"
 • Mån 6 apr 2015 21:19 #232 -1
  Sensitiveguy skrev 2015-04-06 20:59:53 följande:

  Har du någon källa som bestyrker att bensinskatten finansierar invandring?


  Behöver ingen källa då alla skattehöjningar som kommer nu är för att finansera de skenade kostnaderna för invandringen. Det betalar inte sig av sig själv. Tyvärr, så kommer dessa höjningar inte att räcka, då köpkraften kommer att minska och ännu fler skattehöjningar kommer att behövas att göras och sprialen bara fortsätter nedåt.

  Sedan skulle nog inga skattehöjningar i världen kunna lösa problemen, då det behövs otroligt mycket pengar om man vill nå den välfärd vi en gång hade i det här landet. För vi som jobbade och har byggt detta landet.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll