Inlägg från: Solidaritet |Visa alla inlägg
  • Solidaritet

    Har du förtroende för regeringen?

    Kofot skrev 2015-04-16 11:06:29 följande:

    Efter vårbudgeten igår har jag stort förtroende för regeringen.


    Roligt att höra!

  • Solidaritet

    Här går att läsa om Socialdemokratisk försvarspolitik:
    www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Framtidens-forsvarspolitik/


    Framtidens försvarspolitik

    På Folk och Försvars rikskonferens i Sälen presenterade Peter Hultqvist, försvarspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, tio förhållningssätt inför utformningen av framtidens försvarspolitik.


    Sverige ska vara militärt alliansfritt. Sverige ska ha en egen trovärdig försvarsförmåga. Försvarsberedningen ska ta ställning till kapaciteten för det nationella försvaret. Vi anser att den ambitionsnivå som regeringen givit uttryck för är för låg.
    Ökat nordiskt samarbete. Det försvars- och säkerhetspolitiska samarbetet i Norden måste få en högre prioritet. Vi står bakom den nordiska solidaritetsförklaringen. De Nordiska länderna kan tillsammans bidra till en högre nivå av säkerhet och stabilitet. Ett fördjupat samarbete syftande till ett större gemensamt ansvarstagande inom ramen för Nordefco när det gäller övningar, operationer, utbildning, militär förmåga etc. är viktiga framtidsuppgifter. Ett långsiktigt och fungerande försvarsindustriellt samarbete bör inledas.
    Nej till EU-försvar - utveckla den fredsbevarande förmågan. Vi tar avstånd från ett gemensamt territorialförsvar inom EU. Vi säger nej till utvecklingen av ett EU-försvar, vi värnar den militära alliansfriheten och EUs solidaritetsklausul. Vi vill istället se EU utveckla sin "mjuka makt" och sin militära förmåga att ställa upp i FN-operationer.
    Bevaka den säkerhetspolitiska utvecklingen i närområdet.Rysslands militära förmåga kommer att förstärkas kraftigt fram till 2030. Utvecklingen måste studeras noggrant i försvarsberedningens säkerhetspolitiska analys. Det som sker är en realitet som vårt land måste förhålla sig till.
    Stärkt fokus på Gotland. Gotlands har en unik geografisk position centralt i Östersjön och omges av en omfattande kommersiell trafik med gas- och olja samt en gasledning. En tydligare svensk marin närvaro är att förorda. Luftförsvaret i anslutning till Gotland bör stärkas.
    Minska soldatavhopp inom försvaret. Angrip den höga andelen soldatavhopp i försvaret genom att skyndsamt fullfölja uppgörelsen mellan regeringen och socialdemokraterna när det gäller översyn av löner, premier, bättre sociala villkor och villkor för vidareutbildning etc. Anslå ökade ekonomiska medel till förbandens övningsverksamhet.
    Stärk den folkliga förankringen. Inled arbete med att öka allmänhetens kunskaper och kompetens om hur man agerar i samband med kriser och konflikter. Med nuvarande utveckling riskerar den kompetens som idag finns att successivt försvagas.
    Värna svensk materielkompetens. Riksdagen bör fatta ett beslut om att bl a stridsflyget och ubåtssystemen är att betrakta som nationella säkerhetsintressen. Ett sådant beslut skulle vara en tydlig signal till omvärlden att vi värnar svensk kompetens och teknik som är särskilt kopplad till svensk militär strategi och våra unika förhållande.
    Ta den svåra situationen angående försvarsmateriel på allvar.Inled ett brett arbete som förankras i Sveriges riksdag om hur vi ska bearbeta problemet med det ofinansierade s k materielberget omfattande 30 miljarder kronor under 10 år. Hur denna fråga hanteras är inte enbart en angelägenhet för regeringen, utan kräver en bredare parlamentarisk öppenhet.
    Gör upp om en hållbar JAS-finansiering. Regeringen måste släppa sin omöjliga ståndpunkt om JAS finansiering. Det är dags att inse att det ofinansierade gapet på cirka 5.5 miljarder kronor under tio år är orimligt. Socialdemokraterna är beredda till en uppgörelse i frågan.
  • Solidaritet
    Tom Araya skrev 2015-04-16 13:58:21 följande:
    Ser väl hyfsat ut på papper men i realiteten tar sossarna inget ansvar för att uppnå en endaste av dessa punkter.
    De har precis blivit av med alliansbudgeten. 
    Naturligtvis kommer S att ta ansvar för sin politik. 
  • Solidaritet
    Tom Araya skrev 2015-04-16 14:08:54 följande:
    IO14 är på tok för svag för att kunna stå alliansfri och sossarna vill inte ens finansiera IO14. Därmed faller alla andra punkter också.
    Du får berätta det för de experter som ligger bakom strategierna. Kanske de anställer dig som den nye chefsexperten. 
  • Solidaritet
    Tom Araya skrev 2015-04-16 14:22:57 följande:
    IO14 är ett resultat av en politik där man inte vill lägga några pengar på försvar.
    Utan pengar kan ingen expert göra något bättre av det.
    Detta är inget nytt som insatta inte vet om.
    Naturligtvis vet du bäst. Bättre än experterna. Naturligtvis. 
  • Solidaritet
    KillBill skrev 2015-04-20 20:23:15 följande:
    Är det inte märkligt att när Alliansen regerade så fungerade samarbetet med MP utmärkt men nu när Alliansen sitter i opposition då skyr man den forna samarbetspartnern.

    Det är ungefär som med försvarsanslagen. När Alliansen satt vid makten så bantade man anslagen men nu när man sitter i opposition så tävlar man om vem som vill öka anslagen mest.
    Lite inkonsekvent kan man tycka. 
  • Solidaritet
    Mentat skrev 2015-04-21 06:25:34 följande:
    Vitsen med det är att Alliansen är det som krävs för att bryta (s) de facto-monopol på makten såsom navet i svensk politik kring vilket allt skall cirkla.
    "Monopolet" som du kallar det, är folkets röster. Det kallas för demokrati. 
  • Solidaritet
    Mentat skrev 2015-04-21 06:25:34 följande:
    Vitsen med det är att Alliansen är det som krävs för att bryta (s) de facto-monopol på makten såsom navet i svensk politik kring vilket allt skall cirkla.
    Det känns lite mindre demokratiskt att fyra partier går ihop till ett för att tillskansa sig makten från ett parti. Om det var så du menade. 
  • Solidaritet
    Mentat skrev 2015-04-21 09:45:29 följande:
    Ja, och de 4 borgerliga är större än (s). Trevligt att se att du har förstått begreppet demokrati.

    Det är svårt att splittra (s) trots stora skillnader i åsikter inom partiet.och det heter ju om varje (s)-ledare att dennes första uppgift är att hålla ihop partiet. Det Löfven försökte var att splittra Alliansen, vilket kan vara enklare eftersom de formellt är olika partier trots att åsiktsskillnaderna dem emellan knpaast är större än vad som ryms inom (s).

    Lyckas Löfven splittra Alliansen återgår vi till det tillstånd där (s) i praktiken alltid sitter vid makten. Det ville de borgerliga inte gå med på utan ser hellre att det finns tydliga alternativ som står mot varandra. Det här tror jag att du förstår mycket väl.
    S+MP+V är större än alliansen. Roligt att se att även du ser sambanden. 

    Anledningen till att S sitter vid makten om inte alliansen går ihop, är för att allianspartierna ensamma inte har lika stort väljarstöd. Alliansen är ett sätt för moderaterna att regera, något de inte har förtroende för utan stöd av partier närmare mitten. Den här gången räckte heller inte det. Det beror på att majoriteten av väljarna inte har som största huvudbry var de ska placera sitt kapital. 
  • Solidaritet
    Flash Gordon skrev 2015-04-21 10:02:33 följande:

    Och de tre vänsterpartierna SVMP är i minoritet i Riksdagen. Folket har röstat emot deras vänsterpolitik.

    Därav att DÖ behövs för Löfven. För att han ska kunna fortsätta regera emot folkets vilja.
    Nej. Folket har inte röstat emot någon vänsterpolitik. Det kanske gått dig helt förbi, men övriga sju riksdagspartier har gjort gemensam sak i att hitta vägar runt SD:s inflytande i den ekonomiska politiken. Detta innebär att SD inte ingår i någon blockbildning.

    Men det är uppfriskande med någon som erkänner SD:s tydliga högerorientering. 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?