Inlägg från: Konstatera |Visa alla inlägg
  • Konstatera

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2016-06-21 18:59:39 följande:
    Jag har såvitt mig bekant inte uttryckt någon bestämd åsikt i frågan, inte avseende riksdagen.

    Däremot har jag ställt frågan hur det förhåller sig - "hur har SD-motioner i den mån det finns "opolitiska" sådana utöver hunddagis bemötts?" - men inte fått något svar.

    Jag kan ju iofs själv kolla men det är ingen stor fråga för mig och tänkte att ni som anser det här vara fundamentalt för demokratin borde veta hur det förhåller sig.

    I övrigt så ogillar jag benämningen sund-osund eftersom den för mig klingar väldigt mycket 30-tal. Tycker du förresten att det var osunt av SD att hota med att fälla varje budgetförslag som inte gick dem till mötes - eller anser du att de är förlåtna för att de bortsåg från sakpolitiken.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Nej, jag anser att SD betedde sig bedrövlig åt! De hade lekstuga. Samtidigt är detta precis vad som sker med den inställning som jag ser att många här förespråkar. Då tycker jag inte heller att en ska gnälla på SD då det precis är vad en efterfrågar.
  • Konstatera
    KillBill skrev 2016-12-28 16:21:17 följande:

    Varför skulle förtroendet för reeringen minska pga detta? Den kritik som regeringen fört fram mot Israel har varit saklig och har inget med antisemitism att göra.


     


    Enligt den lista som du länkar till så innehar Förenta nationerna/Barack Obama plats 1 det gäller mest antisemitiska uttalanden 2016 (Sverige kommer först på plats 8). FN/ Barack Obama får sin placering pga. kritik mot israels bosättarpolitik. Det säger sig självt att om Simon Wiesenthal Centret klassar all kritik mot israel som antisemitisk så tappar listan all sin trovärdighet. Ledaren i Expressen berömmer exempelvis idag FN och Barack Obama och menar att Israeler i gemen borde tacka Barack Obama för kritiken mot Israel.  
    www.expressen.se/ledare/israel-borde-tacka-sina-kritiker-i-fn/


    Jag håller med dig. Den där listan är riktigt sunkig och bör inte tas på allvar. Sedan kan vi diskutera huruvida Margot Wallström är antisemit eller inte.

    Däremot visar negligerandet av listan prov på det numer frekvent förekommande hyckleriet. Listan var som bekant VÄLDIGT intressant när Björn Söder figurerade på samma lista. Idag är listan oseriös!
  • Konstatera
    Kung Markatta skrev 2016-12-28 13:52:05 följande:

    Nu lär förtroendet för regeringen minska ytterligare efter att utrikesminister Margot Wallström (S) hamnat på Simon Wiesenthalcentrets lista över årets värsta antisemitiska uttalanden:

    www.wiesenthal.com/atf/cf/%7B54d385e6-f1b9-4e9f-8e94-890c3e6dd277%7D/TT_2016REPORT.PDF

    Wallströms pressekreterare Erik Wirkensjö låter hälsa att han (och regeringen?) numer anser att centret är oseriöst:

    www.expressen.se/nyheter/ny-israelkritik-mot-margot-wallstrom/

    "Att som denna lista ytligt och lättvindigt anklaga politiska ledare för antisemitism riskerar att urholka den viktiga kampen mot antisemitismen."


    Hehe, samma personer som hetsade mot Björn Söder har nu bestämt sig för att listan är oseriös. Veronica Palm skämdes för att vara svensk bla. #intemintalman.

    Töntar
  • Konstatera
    KillBill skrev 2016-12-30 15:57:42 följande:

    Vadå diskutera om Margot Wallström är antisemit? Margot Wallström är INTE antisemit.


     


    Det är bara larvigt att prata om hyckleri. Om du placerar listan från 2014 bredvid listan från 2016 så ser du att listan har ändrat karaktär ifrån att i huvudsak lista antisemitiska händelser till att som i årets lista inkludera kritik mot politiska beslut fattade av staten israel.


    Att FN/ Barack Obama delar förstaplatsen på årets lista (bara för att de har kritiserat Israels bosättningspolitik) är ett tydligt bevis på att listan har ändrat karaktär. Tittar du exempelvis på listan från 2014 (det år Björn Söder fanns med på listan) så toppades listan av en Belgisk läkare som vägrade att behandla judiska patienter dvs en tydlig antisemitisk handling.


     


    Margot Wallström har kommit med på listan bara för att hon kräver en utredning om Israel gjort sig skyldig till "utomrättsliga avrättningar" när knivangripare dödats. Det handlar om misstankar som tidigare har lyft fram av FN, Human Rights Watch och USAs ambassadör I Israel. 


    Listan har inte ändrat karaktär. Har alltid varit en mix av antisemitism och antisionistiska uttalanden som tas med. Högt och lågt. Du har med erkända nazister även på årets lista. Din efterkonstruktion stämmer inte överens med verkligheten.

    Om du läser deras motivering riktad mot Wallström, så handlar det inte om en grej. Utan det handlar om att Wiensenthal-gruppen upplever att Sveriges utrikesminister riktat ensidig kritik om och om igen mot Israel. Till viss grad har de en poäng. Det är märkligt att oroa sig för terroristernas välbefinnande, och inte deras potentiella offer. De har också rätt i att hon kritiserar Israel, för något som många andra länder utför i deras kamp mot terrorism.

    Mig veterligen har jag inte hört Wallström kritisera UK, USA etc som ju ägnar sig åt precis samma saker som Israel. En naturlig följdfråga blir då .... varför fokuserar Wallström enkom på Israel? Varken du eller jag har svaret på den frågan. Men det är poängen Wiesenthal-gruppen vill lyfta.

    Oavsett vad hon tycker och tänker om judar och Israel, så kan vi konstatera att vår utrikesminister saknar fingertoppskänsla. Hennes klumpiga uttalanden skadar mer än vad de hjälper.

    Du verkar sakna ett oerhört brett perspektiv i dagens samtid. Även här i Sverige har vi många judar som är högst kritiska i hur politiker och media behandlar Israel/judefrågan. Du verkar leva i någon sorts fantasivärld där alla svenska judar är rädda för Björn Söder, men inte för Margot Wallström!

    Ta tempen på din samtid.
  • Konstatera

    Yes, Moderaterna ska givetvis ha beröm för detta initiativ. Kom inte som någon överraskning för min del dock, då detta är vad merparten av partiet väljare vill se. De ska dock inte ha beröm för att de eventuellt vill samarbeta med SD, utan för att de verkar respektera demokratin. De statuerar här att folkvalda partier, också ska få vara med och leka. Medan de andra töntarna försvagar demokratin genom att ropa rasist hit och dit, så gör Moderaterna här precis tvärtom.

    Rätt kul att ta del av reaktionerna. Folk är chockade över AKB uttalanden. Medierna menar att Moderaterna gör fel, fel fel, utan att ta hänsyn till att AKB faktiskt lyssnar på sina egna väljare.

    Självklart gynnar detta M. Vi går mot mer konservatism i samhället. Jag kan också tycka att det vore bra att få SD i regeringsställning, så att vi en gång för alla får se vad de faktiskt går för.

  • Konstatera
    KillBill skrev 2017-01-28 18:15:12 följande:

    Jag tror att vi kommer att få se en flykt från moderaterna och det är nog bara en tidsfråga innan Annie Lööf representerar det största allianspartiet.


    Fast det där är bara larv. Antingen accepterar Alliansen samarbete med SD eller så dör Alliansen, och Centern blir Socialdemokraternas knähund.

    Annie Lööf kommer inte leda någonting. Så ser verkligheten ut!
  • Konstatera
    Flash Gordon skrev 2017-01-29 11:08:31 följande:

    Även om det var fullständigt väntat och helt i linje med vad moderaternas väljare vill så kommer vi inte att se SD i regeringsställning.

    Det närmaste du kommer att komma det är en KDM-regering med SD som samtalspartner. Alltså en motvarighet till dagens regering.


    Jag ser en annan framtid. Moderaterna bryter mark i detta nu. Att alliera sig med SD är givetvis deras bästa alternativ!

    Kan du utveckla det här med KDM-regering? Jag förstår inte varför SD skulle nöja sig med att vara samtalspartner till dessa partier?

    Som jag ser det, finns det ingenting som hindrar M+SD att regera tillsammans!

    Även fast C och L allierar sig med S+MP så är det ett 50/50 race. Bra odds för samtliga. Så blir det!
  • Konstatera

    Måste berömma Löfven ändå!

    Svetsaren agerade föredömligt i denna situation. Förmodligen kommer försvarsministern avsättas, med det är sannerligen ingen vinst för Alliansen.

  • Konstatera

    Nej, svårt att ha förtroende för en regering som på sikt lagt grunden för en urholkad välfärd. Det finns ingen annan utveckling som är naturlig.

    Se till att inte att tillhöra arbetarklassen om ni vill klara er i framtiden.

    Bara ett tips

  • Konstatera
    Padirac skrev 2018-09-24 20:18:21 följande:
    Det verkar snarare vara så att SDsvansen och deras företrädare tror att SD ska få regera Sverige trots att de fick 17,5%.

    Lite obalans i uppfattningenSolig
    Få i SD-svansen tror att dom kommer regera landet med 17.5%.

    Alliansen tror dock att dom kommer få regera landet, trots att dom har färre mandat än de rödgröna.


  • Konstatera
    Padirac skrev 2018-11-20 07:22:48 följande:
    Ingen har förnekat nazzarnas nationalism, att deras 'socialism' skulle vara något annat än katersocialism verkar däremot ha gått dig förbi. Sätt det I sitt historiska sammanhang så Blir det begripligt.

    Som sagt, ddr blir inte demokratiskt pga dess namn, lika lite blir nazismen socialistisk pga sitt namn.
    Generellt sätt så är det mycket svårt att kategorisera ett odemokratiskt parti på en klassisk höger/vänster-skala.

    Hitler argumenterade för klasskamp och hur arbetarklassen måste stå upp emot kapitalismen. Nazisterna ville därtill förstatliga sjukvård, utbildning, transport etc. Hitler kallade kristna för högerkants-fanatiker. Partiet förkastade även många klassiskt konservativa värdeämnen så som motstånd mot abort, frihet att själv äga vapen etc. Så det finns problem med att kategorisera nazisterna för långt till höger.

    Målet för Hitler var självklart inte att bilda den ultimata socialistiska staten, utan målet var självklart att skapa ett totalitärt styre för den ariska rasen. Men detta skulle till stor del också skapas på socialistiska idéer. Det är också en stor anledning till varför nazismen fick stor spridning hos folket.

    Socialismen är inte totalt ointressant för att förstå sig på nazisternas framgång.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?