• Äldre 7 jun 00:58
  1144758 visningar
  23123 svar
  23123
  1144758

  Har du förtroende för regeringen?

  proosit skrev 2015-06-07 00:40:08 följande:
  Ja, fast BNP/capita omsätter sig bara i BNP *senare* dvs, vi kan visa på en ökande BNP, när färre och färre medborgare bidrar till den, ända till dess *låneflexibiliteten* i den svenska ekonomin tömts ut, och då visar det sig att Grekland är ett *välskött* land.
  Fast det där är väl mest sånt som man tutar om inom SD-klanen. Och sånt brukar ju inte  bli så lyckat. Tittar man på statsskulden relativt BNP så ser det rätt hyfsat ut för Sveriges del.

  ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/6483082/2-22012015-AP-EN.pdf/765eba70-6a88-4771-8af7-48f6665e3c67
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 7 jun 01:15
  proosit skrev 2015-06-07 01:08:40 följande:
  Är SD-kritik det enda du har att komma med? Tänker du inte själv? Kan du inte tänka på någonting utan att plocka fram nått jävla SD-argument?

  Om BNP produceras av de som arbetar, och antalet människor som INTE arbetar av olika skäl ( t.ex. klantig politik) så måste naturligtvis den offentliga sektorn försörja de som INTE arbetar, och då blir exporten lidande. Om bara DU jobbar och skall försörja alla oss andra så blir det inte mycket BNP. Och det är INTE riktat till dig personligen
  Mm. Och om du följer länken så kan du notera att Sveriges statsskuld i förhållande till BNP är förhållandevis låg jämfört med andra länder i EU.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 7 jun 12:32
  Gert skrev 2015-06-07 06:15:50 följande:
  Menar du att affärsvärlden och Svenskt Näringsliv tillhör SD-klanen? Skrattande
  Nej, varför skulle jag det?

  Så måttet BNP/capita ger bara en tillväxt på en procent. Hur ser det ut i resten av Europa? Hur kopplar du det till att vi har nollinflation? Och hur kopplar du Svenskt Näringslivs uttalande till den kommande avtalsrörelsen där de vill att man anpassar löneförhandlingarna till den faktiska inflationen i stället för Riksbankens inflationsmål på två procent?

  Särskilt jämförelsen av utvecklingen av BNP/capita med andra europeiska länder är ju intressant. Hur ser du på den?
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 22 jun 15:51

  Det finns en vulgäruppfattning att folk som inte duger till något annat alltid kan satsa på att göra karriär inom facket eller politiken. Så är det förstås inte. Man kan tycka en hel del om somliga politikers åsikter, men de är ofta duktiga på att argumentera för dem.

  Det är ju heller inte så att toppolitiker som slutar med politiken brukar ha svårigheter att hitta annan sysselsättning. Exempelvis brukar näringslivet gärna plocka in expolitiker i styrelser.


  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 22 jun 20:48
  Gert skrev 2015-06-22 20:23:21 följande:
  Inte när det kommer till statsministern och vice-statsministern i alla fall.
  Allt är relativt och jag är måttligt imponerad av exempelvis de personer här på FL som anser att Löfven är en katastrof.

  Jag har noterat att han ibland föraktfullt avfärdas som svetsaren eller liknande. Jepp, han var fosterbarn, utbildade sig till svetsare på någon AMS- eller AMU-kurs och sen har han på egna meriter gått hela vägen till att bli IF Metallordförande och därefter partiledare och statsminister.

  Det imponerar på mig och det stör mig inte att han inte låter som någon av alla dessa akademiker som tycks ha klonats fram i en sterilanpassad politikervagga.

  Jag har själv en bakgrund på fabriksgolvet och stör mig inte på folk som har skitat ner händerna under sitt yrkesliv.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 23 jun 20:19
  Gert skrev 2015-06-23 19:51:35 följande:
  Det var väl knappt någon som visste vem svetsaren var innan han blev högsta ledaren för sekten.
  Men det förstår du väl själv att Jimmie Åkesson aldrig skulle duga till att göra ett rejält dagsverke än mindre att svetsa.

  Mygla till sig pengar från Försäkringskassan och spela bort skattebetalarnas försörjning på kasino, något annat duger väl ändå inte ledaren för de ryggradslösas förening tillSkrattande

  Tänk att ha Åkesson rännande på en fabrik. Skulle bli lite som Chaplins Moderna tider detSolig  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 23 jun 20:22
  Moderno skrev 2015-06-22 21:09:57 följande:
  Det kan jag definitivt hålla med om. Tyvärr har han lite märklig retorik ibland. T.ex. kan han understyrka att han ska vara extratydlig och sedan kommer en nästan obegriplig svada. Men många gånger talar han med ett patos som känns äkta.
  Ja, jag har noterat detsamma.

  Tror han skulle vinna på att  lyssna mindre på pr-konsulter och mer till sin egen röst.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 26 jul 23:46
  Gert skrev 2015-07-26 23:27:30 följande:
  Som sverigedemokrat är jag van vid att bli utpekad som den enda som gör fel. När man påpekar att andra också gör fel är det självklart en SD-reflex. 
  För mig är det självklart att man tar ansvar för sina egna handlingar.

  Jag må på säga att sedan den där fågelskrämman utnämnde dig till en av FL:s skickligaste retoriker så har du gått alldeles överstyr. Förstod du inte att du gjorde dig skyldig till ett brott när du publicerade en manipulerad bild på tre skådespelare som bekänner sig till att parti med nazistiska rötter,
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 27 jul 00:00
  Gert skrev 2015-07-26 23:50:35 följande:
  Vilket brott skulle det vara?

  Nu måste jag varna för att SD-reflexen kommer igen. Jag har sett många manipulerade bilder på det här forumet, bland annat i SD-trådarna där många manipulerade nidbilder på SD-toppar återkommer om och om igen.
  Tja, jag är inte jurist. jag vet inte ens om tryckfrihetslagen är tillämplig på FL eller inte.

  Men den bild som du publicerade är copyrightskyddad och den hade du manipulerat så att skådespelarna hade ett plakat med ett SD-budskap. Det förstår du väl att teoretiskt skulle de kunna stämma skiten ur dig eller FL.

  Detsamma gäller förmodligen din copyrightskyddade avatarbild.

  Gör vad du tycker, jag tänker inte anmäla dig. Jag är fullt nöjd med att jag kollade att det var tillåtet att ladda ner min flagga.

  Jag är uppfostrad så - att man ska göra rätt för sig, i det lilla som i det stora.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 27 jul 00:13
  Gert skrev 2015-07-27 00:04:32 följande:
  Om du tror att skådespelare i Hollywood bryr sig ett jota om vad jag publicerar för bilder på ett svenskt nätforum så tror jag att du har fel .Dessutom var det inte jag som manipulerat bilden, men bra försök av dig.
  Så det var inte du som gjorde det.

  Nej, jag är medveten om att många människor med  en viss sorts moral brukar säga så.

  Att skådespelarna sannolikt aldrig skulle reagera saknar betydelse, eller är det så att du är av uppfattningen att det är ok att stjäla om man inte blir upptäckt?

  Som jag skrivit tidigare. Jag har en helt annan syn på moral än vad du har.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
Logga in
Bli medlem