Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    nattuw skrev 2018-02-10 16:26:30 följande:
    Det du kan göra för att bättre förstå hur du misstolkar fakta är att läsa på om beteendevetenskap. Det är ett intressant ämne som är väl värt att lägga tid på. Dessutom är mycket av litteraturen på engelska vilket gör det lätt att hitta och tillgodogöra sig den forskning som finns.
    Så du kan plocka fram fakta om min förställningsvärld genom dina studier av beteendevetenskap

    Se hur oOOo oOOo missade nyss.

    jag lägger dit min text igen så kanske du förstår - jag kan översätta till engelska om det är lättare

    OM du läst och förstått vad jag redovisade som mina tankar och reflektioner står det så här: 

    Padirac skrev 2018-02-10 14:56:56 följande:
    ....

    Mina tankar gick inte till SD och NMR, de gick till 1a maj, Ådalen och arbetarrörelsen.  Det beror kanske på vilka referenser man har bakåt.

    Jag tänkte också på att det var en röd flagga och _inte_ en svensk flagga, jag tänkte på att det finns krafter som vill göra SD till ett arbetarparti, för vanligt folk, att det tidigare pratats om att det är många inom LO-kollektivet som röstat på SD.

    Jag tänkte vidare på att Alliansen vann valet 2006 på att ta politiskt ägandeskap över 'arbete' - reflekterade över att LO kanske försöker göra samma sak, dvs ta politiskt ägandeskap över 'vanlig folk'?

    ....
  • Padirac
    oOOo oOOo skrev 2018-02-10 16:44:09 följande:
    Det tycker jag var långsökt.

    Eller så var det en "PK-ifering" och den långsökta förklaringen är en efterhandskonstruktion Drömmer
    I din värld är det kanske den enkla förklaringen, du slipper dessutom ha missat en poäng Drömmer - det visar hur svårt det är att uttala sig om vad som rör sig inne i någons tankar.

    Jag som sett enbart en valfilm från SD (det var något om brinnande bilar och hela sverige i upplopp tror jag - ganska ointressant trams, speciellt som jag bott i två av de områden som är med på listan över särskilt utsatta områden) beskylls t.ex för att aktivt söka efter skillnader mellan filmer jag inte sett och LO's film. Vad berättar det om skribentens kunskaper om beteendevetenskap - ingenting. Bara att skribenten inte har alla fakta att grunda sin analys om mina beslutstaganden på.

    På samma sätt är det med den enkla förklaringen du ser - du har inte alla fakta om min tankevärld för att avgöra vad jag tänkte eller inte. Däremot har jag sagt att jag tror att du gjorde en förenklad förklaring pga att du rör dig i en annan åsiktskorridor.  Jag ser det lustiga i det du tolkade frpm mig, men det lustiga beror bara på att du inte såg fler lager än det som din åsiktskorridor manar dig att se.  
  • Padirac
    oOOo oOOo skrev 2018-02-10 17:01:22 följande:
    Inga problem, jag är säker på att jag missar poänger stup i kvarten.

    I detta fallet var jag väl för välvillig och valde att tro att du hade förmåga att skriva om LOs reklamfilm utan att föra in ovidkommande SD gnäll.
    Men jag har väl varit borta från FL för långe för att komma ihåg det där fenomenet. Skrattande
    Nästan alla mina inlägg är gnäll på SD och skrikhögern ju
  • Padirac
    second test skrev 2018-02-10 17:13:01 följande:
    Du kanske skulle överväga att byta namn till gnälltanten?
    Jag är inte din mamma Solig  Jag är en grinig gubbeDöd
  • Padirac
    Bobby Clarke skrev 2018-03-04 21:16:10 följande:
    Syftar du på några dussin från IRA då, jämfört med tusentals fanatiska islamister world wide?
    ett till exempel är ju  sv.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan

    det finns gott om andra galenpannor på den kristna sidan också, men de (tidigare) kristna samhällena är ofta sekulariserade och där är den kristna kulturen osynlig, den är så att säga luften som den kristna kulturen andas

    alla tre abrahamitiska religionerna delar historia och den ena är i ett större perspektiv inte bättre än den andra om man ska tolka deras skrifter bokstavligt. Ett sekulärt samhälle skulle dock gynna alla oavsett vilken tro eller kultur man omfattar. 
  • Padirac
    Bobby Clarke skrev 2018-03-04 20:52:13 följande:
    De "få" är ändå oändligt många fler än i andra religioner.
    Något att reflektera över

    ligator.wordpress.com/2012/08/23/alla-terrorister-ar-muslimer-utom-de-94-som-inte-ar-muslimer/

    "Om man tittar på en lista över alla terrordåd som begåtts i USA 1980-2005 ser man att extrema muslimska grupper står för 6% av alla terrordåd. Här nedan ser ni ett diagram över i vilka etniska gruppers, eller religiösa gruppers, namn terrordåd begåtts."

  • Padirac
    Bobby Clarke skrev 2018-03-04 21:16:10 följande:
    Syftar du på några dussin från IRA då, jämfört med tusentals fanatiska islamister world wide?
    Här är också något att fundera på

    "Vad hade Hitler, Musollini, Franco, Pinochet och Timothy McVeigh (terroristen som sprängde 168 människor till döds i Oklahoma City) gemensamt? 
    Svar: De var kristna. 
    Du kan, om du vill, anamma det aktuella språkbruk som sätter en religionsetikett på negativa ord. Det strider inte mot sanningen att tala om kristna knarkkungar, kristna maffiabossar, kristna rasister, kristna pedofiler och så vidare. Men jag vill inte rekommendera denna sed - såvida du inte vurmar för ett ödesdigert religionskrig. "

    www.nt.se/nyheter/det-finns-kristna-terrorister-305900.aspx
  • Padirac
    Bobby Clarke skrev 2018-03-04 20:52:13 följande:
    De "få" är ändå oändligt många fler än i andra religioner.
    Det tar inte slut där

    en.wikipedia.org/wiki/Anti-balaka

    "The Anti-balaka are militia and terrorist groups based in the Central African Republic said to be composed primarily of Christians"

    "Amnesty International reported in 2015 that some members of anti-balaka groups have forcibly converted Muslims to Christianity."
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?