Inlägg från: Sensitiveguy |Visa alla inlägg
 • Sensitiveguy

  Har du förtroende för regeringen?

  Gert skrev 2015-04-05 14:22:39 följande:

  I invandringsfrågan har SD rätt. Det säger ju miljöpartisten i stort sätt. Vad folkpartisten tycker om SD är ännu lite klurigare. Hur som helst är samtal över en middag rätt väg att gå.


  De kanske tycker som SD i enskilda frågor. Eller bara önskar prata med varandra i sann, demokratisk anda. Däremot är de ju inte sverigedemokrater över en natt eller ens över ett långt samtal.
 • Sensitiveguy
  Gert skrev 2015-04-05 14:37:57 följande:

  Jag har inte påstått att de är eller kommer att bli sverigedemokrater. Men att en högprofilerad miljöpartist vill ha ett tillfälligt invandringstopp är ju ännu radikalare än vad SD vill.


  Och det har jag inte påstått att du skall ha påstått heller.

  Om denna är "högprofilerad" låter jag vara osagt, men jag tolkar det som att hen är en ren tokstolle till partikamrat av mig, hursom.
 • Sensitiveguy
  Gert skrev 2015-04-05 14:53:47 följande:

  Denna "tokstolle", som du kallar honom, har varit chefredaktör för en rad tidningar, bland annat för SvD och Dagens Industri, som han också var med och grundade.

  sv.wikipedia.org/wiki/Bertil_Torekull


  EU-kandidat är knappast en högprofilerad politiker.

  Jag anser att han borde lämna sina uppdrag.
 • Sensitiveguy
  Gert skrev 2015-04-05 15:16:56 följande:

  Så du menar att Lars Adaktusson inte heller är en högprofilerad politiker, inom KD?


  Inte direkt, nej.
 • Sensitiveguy
  Gert skrev 2015-04-05 15:17:32 följande:

  Och varför anser du att han borde lämna sina uppdrag? Råder inte åsiktsfrihet inom MP?


  Jo, men man kan inte avvika så kraftigt ifrån "vår" grundsyn och världsbild. Får en sverigedemokrat önska öka invandring? Om nej: Du tycker som jag.
 • Sensitiveguy
  Gert skrev 2015-04-05 15:32:29 följande:

  För det första är Bertil en riksdagskandidat, inte en EU-kandidat. Han sitter alltså i riksdagen.

  "Vår" grundsyn? Är du miljöpartist?

  Självklart riskerar inte en sverigedemokrat av uteslutning för att han eller hon vill se ökad eller bibehållen invandring. Det är skillnaden mellan SD och MP. SD är ett demokratiskt parti där åsiktsfrihet- och yttrandefrihet råder. Det kan man ju inte säga på Miljöpartiet.


  Han kandiderare till EU-parlamentet, enligt Wikipedia.

  Ja.

  Demokrati innebär att man väljer att engagera sig i, eller sympatisera med ett parti som matchar ens personliga åsikter och värderingar. Att gå med i Sverigedemokraterna och samtidigt kräva ökad invandring vore direkt kontraproduktivt.

  Precis som att vara miljöpartist och kräva ett stopp för invandring. Tycka olika gör man i regel däremot alltid, men det är ju en fördel om man kan få gehör för sina åsikter.
 • Sensitiveguy
  Gert skrev 2015-04-05 15:39:23 följande:

  Dessutom har Bertil Torekull fungerat som mentor för Gustav Frigolit. Nu är frågan om Gustav Frigolit kommer kapa banden men sin forne mentor.


  Det tror jag.

  Vore ju samtidigt klädsamt om Jimmie Tråkesson kunde klippa alla band med de rasister i SD som gång på gång uttrycker sig förskräckligt.
 • Sensitiveguy
  Felicia86 skrev 2015-04-05 15:47:55 följande:

  Det finns personer inom SD som inte ens pratar om invandrafrågan, speciellt på kommunal nivå. Finns även de som är mer åt vänster inom partiet.

  Bara för att denna miljöpartist har insett att dagens invandrapolitk är ohanterlig, så innebär inte det att han inte delar din och många andra miljöpartisters världsbild. Hur lyder din världsbild i såfall det skulle vara väldigt intessant att höra?


  I denna stora fråga avviker han markant, i alla fall.

  Min världsbild omfattar i denna fråga ett samhälle med många kulturer och dit människor i nöd kan fly och finna en fristad. Men det är inte, och kommer inte att vara ett lätt "projekt".
 • Sensitiveguy
  Felicia86 skrev 2015-04-05 15:54:10 följande:

  Intressant att se att förtroendet bara är 21% även här inne på detta forum där det finns så många vänstersumpatisörer. Eller är det så att ni är missnöjda över att inte V ingår i regeringen kanske eller att F! Inte kom in, tack och lov!


  Jag är inte vänstersympatisör, men hade önskat att MP stått utanför regeringen och FI kommit in.

  För övrigt har du säkerligen ingen statistik gällande Familjelivs partisympatier, många faktorer för det omöjligt att ta reda på.
 • Sensitiveguy
  Moderno skrev 2015-04-06 09:58:11 följande:

  Jag känner fler miljöpartister (nåja, kanske inte jättemånga, dock) som är kritiska till dagens avsaknad av integrationspolitik och som nog skulle skriva under Torekulls appell.

  Jag har alltid uppfattat att det är det som är mp:s särdrag - att alla åsikter, även de som avviker från "partilinjen" ska få rum, eftersom man inte vill ha toppstyrning utan gräsrotspolitik, och där den samlande kraften är kampen för miljön. Men så är det alltså inte?


  Nja, jag tolkar det som att det finns vissa frågor, däribland invandring, som är såpass känsliga att det är riktigt problematiskt att avvika ifrån partiets generella ståndpunkt. Men jag kan ha fel. Att miljöfrågan förenar är det väl däremot inget tvivel om.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?