Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Har du förtroende för regeringen?

    Moderno skrev 2015-05-20 23:42:22 följande:
    Av nyfikenhet.

    Kan det vara så att du citerar 
    motargument.se/2015/03/24/utanforskapsomraden/
    i det markerade stycket ovan? 

    När jag läser den sidan ger man ingen hänvisning (vad jag kan se) annat än till folkpartiets rapport "Utanförskapets karta" (2014) 

    Är det från den rapporten du hämtar uppgiften? (Jag kan inte se att citatet finns med där när jag söker i dokumentet) Eller måste man leta någon annanstans?

    (Ställer mig inte frågande till uppgiften, den stämmer nog, men är intresserad av en källa).
    Ja, det gör jag. Det var därför jag inte hade med den i inlägget före det då jag länkade till rapporten.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tom Araya skrev 2015-05-21 00:07:09 följande:
    Är det betydande andel av dessa 50% med icke godkända betyg som kommer till Sverige som 14-15-åringar?
    Ensamkommande flyktingbarn, pojkar, under 18 år, men tillräckligt gamla att klara resan hit som ska agera ankarbarn är en relativt stor grupp. När familjen återförenas genom anhöriginvandrring kommer de yngre syskonen.
  • Anonym (Kaffedraken)
    KillBill skrev 2015-05-26 07:34:19 följande:
    Jag tycker att du ska rikta din vrede mot Sverigedemokraterna som fixade så att regeringen blev svag. Stefan Löfven kommer inte fullt ut att kunna genomföra sin politik förrän i slutet av detta år.
    Oavsett vilket parti det gäller kan de inte genomföra sin politik om de inte får den budget som följde med budgeten.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Cal XVI Gustf skrev 2015-05-26 23:48:38 följande:

    En regeringskris är under uppsegling.

    Regeringens samarbetspartner Vänsterpartiet har "nej till vinster i välfärden" som ett krav för att fortsätta samarbetet.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/v-hotar-bryta-budgetsamarbete

    Till P1 Morgon, en stund tidigare, sade dock Sjöstedt.

    - Vinstöverenskommelsen är grunden för vårt samarbete om budgeten. Om regeringen skulle överge den, och överge målet att överskott ska återinvesteras, då upphör vårt budgetsamarbete.

    Nu har dock följande hänt (saxat från text-tv):


    Vid sitt möte i dag beslutade riks- dagens finansutskott att avge ännu ett tillkännagivande till regeringen.

    En majoritet i utskottet vill ha en ny utredning om vinster i välfärden, något som regeringen och Vänster- partiet motsätter sig.  Om regeringen följer det som beslutats i utskottet kan V komma att hoppa av samarbetet . Om de inte följer utskottets beslut kan det kanske istället vara dags för en misstroendeförklaring från oppositionen, något de tidigare hotat med.
    Tak och vinster som återinvesteras i verksamheten blir den troliga kompromissen.
  • Anonym (Kaffedraken)
    KillBill skrev 2015-06-18 22:06:48 följande:
    Men att Jimmie Åkesson är en av Sveriges högst betalda politiker säger du ingenting om (han tjänar ca 100 000 kr per månad eller 1,2 miljoner kr per år).

    När Jimmie var sjukskriven kvitterade han ut 71 500 Kr i månaden vilket är mer än 20 000 kr mer än andra sjukskriva riksdagsledamöter. 71 500 kr i månaden var emellertid inte tillräckligt för Jimmie som ansökte om sjukpenning från försäkringskassan (detta stoppades tack och lov av FK)

    Kan du berätta för mig hur många löntagare som har 71 500 kr i sjuklön? De flesta Sverigedemokrater lever nog på svältlön när de blir sjuka medan Jimmie Åkesson kan smörja kråset..
    Äsch, det är bara en SDare som gnäller på ALLT som inte handlar om att SD är ensamt regeringsparti med Jimmie Åkesson som cashar in en statsministerlön. Skulle inte heller tro att Åkesson skulle avsäga sig ett årligt påslag med 4000 vilket idag motsvarar en 2,5 procentig löneförhöjning när han försöker få dubbla ersättningar vid sjukdom. Reinfelt fick 4000 i löneförhöjning förra året och förrförra året, vilket också är exakt samma belopp som Göran Persson fick 2003.

    4000 på högre summor och i dagens penningvärde räknat innebär en försämring i löneutvecklingen för statsministrar över tid även om de absolut inte har orsak att klaga över sina löner.
  • Anonym (Kaffedraken)
    themia skrev 2015-06-22 10:08:12 följande:
    Att vara toppolitiker (riksdag, regering, eller kommunalråd) är ett jobb med ett stort ansvar, liknande t.ex. VD eller styrelseledamot i medelstora eller stora företag.
    Det är viktigt att vi besätter dessa platser med kompetent folk, som följaktligen ska har en lön som motsvarar ansvaret.
    Exakt. Om människor ska vilja göra professionell politisk karriär får inte lönegapet vara för stort gentemot andra marknader. Det säger sig självt att det finns gränser för vad människor vill göra avkall på för att tjäna allmännyttan. För mig får de gärna ha de lönerna. Jag skulle aldrig vilja byta med dem och det verkar bara bli tuffare och tuffare klimat för politiker  - både för de professionella och de som jobbar ideellt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    KillBill skrev 2015-06-22 20:52:48 följande:

    Om du hade bemödat dig att läsa min länk hade du insett att det är Kristina Winberg som ljuger.

    Det är löjligt att hävda att rasistiska och antisemitiska uttalanden inte skulle räcka som skäl till varför förtroendet mellan Winberg och assistenten skulle betraktas som förbrukat eller vad tror du att EU parlamentet tycker om medarbetare som kallat andra människor för "judesvin"? 


    Bifogar länken igen:www.aftonbladet.se/nyheter/article21004043.ab


    Det är inte alls säkert att hon ljuger. Winberg är bara så extremt okunnig och innan hon har lärt sig har hon inte vett att hålla käften. Se första klavertrampet 3.15 in i debatten när hon tror att EU har beskattningsrätt i Sverige:


    ">

  • Anonym (Kaffedraken)

    Det största förtroendet finns för M-ledaren tätt följt av S-ledaren. På jumboplatserna långt efter V-ledaren strävar SDs, en av MPs och KDs ledare.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Flash Gordon skrev 2015-07-20 21:24:42 följande:
    Spännande ändå att se hur en tråd om något helt annat (regeringen i detta fall) återigen kidnappas av folk med SD-fixering och kommer att handla om SD.
    Eller hur! Det tog bara några inlägg i tråden för Gert innan han började tugga om hur SD är det enda partiet och så har han fortsatt sedan april månad. Spännande vet jag dock inte, mer tröttsamt.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?