• Äldre 10 Apr 13:10
    1479121 visningar
    23133 svar
    23133
    1479121

    Har du förtroende för regeringen?

    Världsmedborgare skrev 2016-04-10 10:00:06 följande:
    Vi kan i vart fall konstatera att Sverige just nu går bättre än på många många årtionden, inte ens oppositionen hittar nåt vettigt att klaga på, mest bara futtigheter som ingen fäster nåt större avseende vid.
    Och det i en tid som knappast kan sägas vara gynsam för svensk ekonomi, det finns ö.h.t inget draglok i världsekonomin som gynnar Sverige, ändå går Sverige nu så bra att vi skapar rubriker runt om i Världen.

    Och givetvis ska vi nu glädjas åt Sveriges otroliga ekonomiska framgångar, och göra allt för att det possitiva ska bestå så länge som möjligt.
    För efter en sån här stor uppgång i tillväxten kommer alltid en nedgång, eller i vart fall, en mer normal utveckling av ekonomin.
    Ja, om man bortser från resursbrister inom välfärden men det rättar förhoppningsvis ut sig.
  • Äldre 14 Apr 20:55
    Världsmedborgare skrev 2016-04-14 16:02:04 följande:

    Det tar tid att rätta till dessa brister, det går inte att trolla fram arbetskraft som inte finns att anställa, dom behöver utbildas, eller valideras om de nu finns hos de invandrade.
    Detsamma gäller för en hel drös med yrken där vi idag tvingas köpa in arbetskraft för att företag och myndigheter ska klara sina nuvarande åtaganden.
    Inom vissa yrken så tvingas man säga nej till fler/mer arbete, då det inte går att hitta arbetskraft.
    Så tramset med sänkta ingångslöner för att fler ska komma i arbete är bara skitsnack, ingen anställer nån som inte behövs, oavsett om lönen är låg, man anställer de som behövs, och där har Sverige problem idag.

    Så det som måste göras är att upprätta ett register eller liknande, där de som behöver anställa kan söka efter anställningsbara bland alla invandrade och sen låta dom avgöra ifall dom vill anställa.
    Det ska ske i samband med asylsökan, och redan då bli synliga för ev arbetsgivare, då jag tycker det är bättre att låta dom som får möjligheten att jobba, kan få bidra till Sveriges välfärd, istället för att sitta och vänta på en flyktingförläggning.

    Det måste bli slut på att politiker ska bestämma vem som kan jobba, vi har hört nog med dumheter från deras håll under årtionden nu.
    De som behöver anställa vet vad dom vill ha, och hur dom ska kolla om personen har vad som krävs, det gör eller kan inga politiker


    Jag tycker det låter klokt och det känns friskt med konstruktiv kritik som omväxling!

    Det låter bra med ett sådant system som du beskriver och med det här registret så kan arbetsmarknaden skicka signaler direkt till den som har kommit hit och meddela denna att efter språkstudier och eventuella extrakurser så finns det ett jobb att få. Eventuella extrakurser skulle företagen själva kunna hålla och sådana kurser skulle säkerligen kunna kombineras med språkstudiernas senare skede för att spara tid. Det skulle även gå att införa bakvägen som ett komplement, där den nyanlända människan själv kan söka arbete via ett dylikt register och med tolk kallas till intervju, varav ett positivt besked innebär samma process mot en arbetsför status.

    Jag tror att företagen hade kunnat ha en helt annan framtidsförhållning med ett sådant system - oavsett hur det skulle se ut i detalj - och att det skulle ge nyanlända både hopp och drivkraft.

    Det hade troligen också sparat både tid och gjort företagsvärlden allt mer positivt inställd på framtiden.
  • Äldre 14 Apr 20:56
    FDFMGA skrev 2016-04-14 14:07:16 följande:
    Jag tycker SmalaSaras språkbruk är intressant - är det inte kulturmarxister så är det syltryggar.

    Här på FL har jag nog i stort sett bara sett benämningarna användas av anhängare till ett partier/organisationer som inte har så mycket annat gemensamt med S än begynnelsebokstaven.

    I övrigt så kan jag instämma med dig. Blockpolitiken borde vara död och begraven, att den ändå tycks röra på sig får man nog relatera till att det är så populärt med zombiefilmer nuförtiden.
    Du är fel person att klaga.
  • Äldre 14 Apr 23:26
    FDFMGA skrev 2016-04-14 21:32:52 följande:
    Jag föreslår att du startar en tråd om att jag är fel person att klaga. 

    Det blir mycket bättre så än att du kinkar i den här tråden.

    Lycka till, DigestionSkrattande
    Dina förslag verkar inte vara bättre än att du själv klagar på SmalaSaras språkbruk här istället för att starta en egen tråd i ärendet.

    Du är fel person att klaga.
  • Äldre 15 Apr 21:41
    SmalaSara skrev 2016-04-15 10:25:06 följande:
    För att återgå till ämnet; tycker du att vi behöver en regeringsombildning? Hur ska den se ut i så fall?
    Jag vill se en helt ny och en mer flexibel plattform inom politiken. Island kan stå som ett exempel på bredden utav förnyelse som jag vill se i Sverige.

    Ideologisk dogmatism är passé för min del. Nu behövs det politik som fungerar effektivt och värdigt utifrån de förutsättningar som uppstår och inte ett land - eller för den delen en värld - som anpassar sig efter en viss politik.

    I riksdagsläget som vi har så vore Kristdemokraterna ett gott alternativ då de helt enkelt har en välarbetat och stadig politik samt arbetar väldigt hårt i allmänhet. Jag håller sådant högre än färger. Annars så hade nog Sverige mått allt bättre av en mer ordentlig vänstersväng.

    Du har säkert redan svarat på frågorna men i en lång tråd så får du gärna svara lite kort på dem igen!
  • Äldre 15 Apr 21:52
    FDFMGA skrev 2016-04-15 19:02:16 följande:
    Kollade lite snabbt. Jag kan ta ett bättre exempel senare. Det här är från tråden där du säger att man knappt kan säga något nuförtiden om invandring utan att kallas rasist. Du skriver att du hoppas att Alliansen ska splittras i frågan om de ska samarbeta med SD eller inte. Om du tänker ett steg längre så innebär ju det att du önskar att SD hittar samarbetspartners i riksdagen.

    Själv anser jag att det är ytterst osannolikt att Alliansen spricker på grund av SD-frågan. Enligt min mening är det så gott som bara personer som anser att man inte kan säga något utan att bli kallad rasist som tror att M och KD skulle kunna tänka sig ett samarbete med SD
     Ons 17 feb 12:46#404CiteraAnmäl
    Nej.... Det där är ju rent hittepå (inte en medveten lögn hoppas jag?) Så har jag inte skrivit. 

    Jag hoppas alliansen sk spricka pga att de inte kan komma överens om huruvida de ska samarbeta med SD eller inte. 
    Jag kan inte avgöra hur stor sannolikhet det är för det. Men det verkar inte helt omöjligt.
    Låt nu folk få diskutera utifrån det som DE SJÄLVA menar att de skriver och inte utifrån det som DU tolkar in i andras skrift.
  • Äldre 16 Apr 12:14
    +1
    nihka skrev 2016-04-16 11:06:50 följande:
    Jaså du. Ingen. Intressant. Rasism är alltså utplånad. Hur firar vi detta?
    Genom att inse att rasism berör mer än kriminalitet.
  • Äldre 16 Apr 12:33
    SmalaSara skrev 2016-04-16 11:30:32 följande:
    Något i den stilen har jag väl skrivit, men det kan finnas fler infallsvinklar.

    Om S satt ensamma i regering skulle de kunna samarbeta med exempelvis KD i en del frågor. I ekonomisk-politiska frågor föredrar jag samarbete med V. KD har en del nyliberala idéer vad gäller sen ekonomiska politiken.

    Men just i dagsläget är S+M en möjlighet till stabilitet och handlingskraft.
    Samma här eller rättare sagt så har mycket gott i den nya budgeten sprungit ur Vänsterpartiets intiativ, idéer och krav.

    Meningen om nyliberala idéer, har den en negativ eller positiv klang bakom sig?

    Personligen så behöver det inte vara något gott men jag håller välarbetad politik högre än vad baksidan utav ekonomiliberal politik anses skadlig i dagens situation. Speciellt när man gör sådana statliga satsningar som KD har som partigrund, det vill säga satsa på både ungdom och äldre. I min mening är det synd att de har minst politiskt inflytande inom Alliansen.
  • Äldre 16 Apr 12:40
    +2
    FDFMGA skrev 2016-04-15 22:16:55 följande:
    Nja,

    Varför startar du inte en tråd där du ber om hjälp med att förstå innebörden av att att Alliansen spricker för att de inte kommer överens om huruvida de ska samarbeta med SD eller inte. Alltså vilka förändringar i det  politiska landskapet detta skulle få till konsekvens

    Lycka till, Digestive!
    Du borde kolla upp hur legitimt det är med halmgubbar i en debatt - för du verkar inte förstå på egen hand att påhitt om debattmotståndarnas åsikter är ett fult slag under bältet.
  • Äldre 16 Apr 13:55
    SmalaSara skrev 2016-04-16 13:27:53 följande:
    Negativ klang. Nyliberal ekonomisk politik tror jag är direkt skadligt för Sverige.

    Det är fascinerande hur idéer om låga löner och privatiseringar ständigt förs fram som lösningar på problem trots att det inte finns något som helst belägg för att detta är hållbar ekonomisk politik.

    Jag läser en del av Andreas Cervenka; det är visserligen rätt deprimerande ibland men han visar på problemen med dagens märkliga speedade kapitalism.

    Ja, man får känslan att KD inte riktigt tas på allvar. Och det verkar oerhört svårt för dem att ändra på det. De har verkligen försökt de senaste åren men inget biter vad det verkar.
    Sådan ekonomipolitik är knappast perfekt men Sverige har en tendens att ha mycket vänsterpolitik även på högersidan, inget Allians-parti vill ju avskaffa välfärdsstaten men man har en annan syn på hur stor roll den ska ha.

    Ja, det är ju inte så problemlösande inslag direkt men det låter väl helt enkelt bättre med en sådan säljpitch ibland än att det främst skulle stimulera ekonomin.

    Hela penningsystemet är ett stort problem. Att stater håller fast flera tusentals miljarder inom de rikare länderna är även ett problem för länderna på botten och det kapitalistiska systemet i sig kräver länder på botten och som senare behöver göra större investeringar.

    Den känslan stämmer nog, iallafall på ett folkligt plan.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?