Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Solidaritet skrev 2015-05-23 12:10:14 följande:
    Vad är det du vill att jag ska hjälpa dig att förstå?
    Inget....du behöver förstå själv först.
  • Tom Araya
    Aqt skrev 2015-05-23 18:03:57 följande:

    Det nämns väldigt ofta i riksdagsdebatter. Om du lyssnar på dem själv så kommer du att märka det. Det finns hundratals timmar med riksdagsdebatter om integration, diskriminering och arbetsmarknadspolitik.
    T.ex Rossina Dinamarca tar väldigt ofta upp det. Det jag menar är att det ofta nämns att det råder en "strukturell rasism" på arbetsmarknaden och att det är en viktig orsak till problem med att arbetslösheten är så utbredd bland utlandsfödda.
    Här är fakta om arbetslöshet bland utlandsfödda;

    http://www.tino.us/2014/08/invandrare-jobbar-mindre-an-svenskfodda-hur-man-an-raknar/

    http://www.exponerat.net/tino-sanandaji-skrona-att-invandrare-arbetar-efter-7-ar-efter-7-ar-jobbar-halften/

    http://www.dn.se/ekonomi/svart-for-flyktingar-att-fa-jobb-trots-stod/

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/tio-ar-senare-har-varannan-mindre-an-13-000-i-manaden-1/

    Jag anser att det generaliseras och att rasism ofta överdrivs av vänsterpolitiker och även att media t.ex svt spär på det med rena lögner ibland. Nedan är ett skrämmande exempel på det vilket är extra allvarligt då det var i en valdebatt inför ett riksdagsval. En granskning avslöjade det;


    #t=17">

    #t=17


    Visst finns diskriminerng av alla kategorier, ålder, kön o.s.v.
    men det är i det stora hela kompetens, arbetslivserfarenhet, utbildning och språkkunskaper i företrädesvis svenska som är avgörande.


    Och Sverige har en väldigt stor andel flyktingar i förhållande till folkmängden och särskilt vad som väntas kommande år med ca 100 000 flyktingar per år.
    Så det kommer knappast bli bättre och det är en situation som ingen önskar naturligtvis.
    Jag har märkt att du inte tar till dig fakta och har svårt att respektera egna uppfattningar. Jag lägger fram fakta hela tiden.
    Dags att jag frågar dig vad du tror gör att Invandrare generellt har så svårt att lyckas på arbetsmarknaden.
    Tror du det kan ha att göra med bristande språkkunskaper, bristfällig utbildning och att det är så många som kommer hit på kort tid, förra året kom 100 000 hit och så tillkommer efterföljande anhöriginvandring?


    Visst är det så. Tilläggas skall även svenskars syn på invandrare och invandring och hur den påverkas av hur integrationen fungerar. Här har vi verkligen ett politiskt ansvar som politiker ofta blundar för.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2015-05-23 18:32:21 följande:
    Du förstår väl att Tino Sanandaji som står SD nära, granskning Sverige som är sverigedemokratisk propaganda på Youtube eller länkat materiel från Exponerat inte fungerar som fakta?
    Att Tino skulle vara Sverigedemokrat tror jag inte ett dugg på, har du några belägg för det?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2015-05-25 14:21:00 följande:
    Anton Chigurh skrev 2015-05-25 13:59:14 följande:
    Men det menar du att tankesmedjorna som "synat bluffen" är !!!

    ....bland annat tankesmedjan "Arena Idé" då. Det är ju en helt oberoende tankesmedja utan syfte att påverka den politiska kartan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

    Och det logiska vore ju att länka till sammanställningar som nämns.

    I slutet på texten står det, citat: "Lågvattenmärket kommer när han påstår att vi inte ger referenser till forskningsstudierna. I själva verket kan alla själva kolla rapportens långa lista av referenser till studier om invandringens effekter". Slut citat.

    Att i det läget skita i att länka förefaller mig en aning....olyckligt.

    I slutet av artikeln finns det länkar till de tidigare replikskiftena, inklusive till rapporten från nätverket Oss alla.

    Mitt fel att jag inte tänkte på att de sökvägar DN gett till normalläsaren kan te sig som rena djungeln för somliga av av FL:s förmågor.

    Det var lite olyckligt men testa att klicka på länkarna DN tillhandahåller så ger det sig nog i slutändenSkrattande
    Nej, det finns inga länkar i artikeln. Däremot har DN lagt upp länkar till relaterade artiklar under rubriken LÄS MER nedanför själva artikeln.
    Länkarna är rubricerade enligt följande:

    ?Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen?


    ?Lura inte väljarna att era åsikter är fakta?


    ?Undermålig rapport motar inte främlingsfientligheten?


    Det framgår alltså inte tydligt hur dessa är relaterade till ovanstående artikel, utan kan lika gärna vara artiklar inom samma ämne.

  • Tom Araya

    Jag läser den första artikeln:

    Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen?

    Jag undrar var den fakta och det forskningsunderlag är som stödjer påståendena i artikeln...

    Jag kan direkt såga flera av dem...


    1 ?Invandring leder till ekonomiska förluster för mottagarländerna?. Fel. Flera aktuella internationella studier visar på positiva tillväxteffekter av invandring. Dessa uppstår bland annat av att invandring bidrar till ökad export, ökad specialisering på arbetsmarknaden samt motverkar kompetensbrist och arbetskraftsbrist.


    I Sverige fick 10?451 dataspecialister arbetstillstånd under åren 2009?2012. Drygt en tredjedel, 36,6 procent av samtliga invandrade i Sverige har en eftergymnasial utbildning, vilket är ungefär samma andel som för befolkningen i sin helhet, 36 procent. Personer med utländsk bakgrund leder 13 procent av Sveriges befintliga småföretag. Var femte företag som startades 2012 leddes av en person med utländsk bakgrund. Företag som drivs av invandrade har något högre tillväxt än företag i allmänhet. Bland universitetslärare är 25 procent utrikes födda och för läkare är siffran 31 procent.


    Forskningen visar att invandring bidrar till ökad export.

    Min kommentar:
    Tino har ifrågasatt den internationella forskningen då han menar att den inte riktigt stämmer för Sverige, vilket heller inte är särskilt märkligt då Sveriges invandringspolitik ser annorlunda ut. Tino har istället hänvisat till underlag specifikt för Sverige i sina artiklar och föreläsningar.
    Det är klart invandring motverkar arbetskraftbrist, om det finns någon, dock ökar ju arbetslösheten om endast 70% utlandsfödda kommer i sysselsättning.


    3 ?Alla utrikes födda som kommer till Sverige lever på bidrag?. Fel. En stor del av dem som invandrar till Sverige kommer för att arbeta eller studera ? många får uppehållstillstånd på grund av de har ett arbete i Sverige. Sysselsättningsgraden bland utrikes födda män som bott i Sverige i minst 16 år och med asyl som grund för uppehållstillstånd är över 70 procent. En ny svensk studie visar att utrikes födda inte har högre risk att hamna i bidragsberoende än inrikes födda. Men det tar fortfarande alltför lång tid för nyanlända flyktingar att komma in på arbetsmarknaden.

    Min kommentar:
    Jo, fast bidragsberoendet ökar med endast 70% sysselsatta bland utrikesfödda.


    4 ?Invandringen leder till lönedumpning och invandrarna tar jobben från svenskar?. Fel. Invandringen tycks ha liten eller obetydlig effekt på inföddas löner och arbetslöshet, enligt internationell forskning. En ny svensk studie visar att flyktinginvandringen inte har påverkat inrikes föddas möjligheter på arbetsmarknaden. En studie av amerikansk tillverkningsindustri visar att infödd arbetskraft inte hotas av en ökad invandring.

    Min kommentar:
    Är undersökningen relevant för Sveriges arbetsmarknad?
    Jag är inte oroad över jobben generellt sett, men just instegsjobben för ungdomar tror jag kan vara hotade med ökad invandring, något man inte verkar ha tittat specifikt på.


    5 ?Invandringen har lett till en våg av kriminalitet?. Fel. Majoriteten utrikes födda begår aldrig brott, precis som majoriteten inrikes födda. Det är människor med mindre resurser i mer utsatta situationer som begår flest brott.En aktuell svensk studie visar att utrikes födda och deras barn är överrepresenterade i brottsstatistiken men om man tar hänsyn till faktorer som utbildning och inkomst, samt bostadssegregation under barndomen så försvinner brottsgapet helt för kvinnor och till mycket stor del för män.

    Min kommentar:
    Här försöker man vända på fakta genom ändrad infallsvinkel, de måste tro folk är dumma om de går på sådant! Det krävs att kriminalitet bland utlandsfödda är 0% för att invandring inte ska leda till ökad kriminalitet. Även när man räknar brott fördelat på antal människor så ger siffrorna en ökad kriminalitet.
    Det verkar även som att man spekulerar om orsakerna här....är detta verkligen underbyggt av fakta?


    6 ?Det är omöjligt att ha ett socialt skyddsnät och samtidigt välkomna alla?. Fel. Det går att kombinera ett samhälle med omfattande sociala skyddsnät och stor invandring. Länder med omfattande sociala skyddsnät har ofta lättare för att öppna upp för mer invandring än länder med svagare skyddsnät.

    Min kommentar:
    Ja, det är lättare att ha stor invandring med ett socialt skyddsnät rent praktiskt, men det blir ju svårare att få pengarna att räcka, vilket man inte verkar har räknat på här.


    7 ?Solidaritet kräver likhet?. Fel. Internationell forskning visar att det går att bygga samhällen med stor mångfald, där människor samtidigt är beredda att bidra till det gemensamma. Människor i länder med stor etnisk mångfald identifierar sig inte mindre med sitt land än människor i mindre etniskt mångfacetterade länder.

    Min kommentar:
    Här vinklar man återigen till det svar man vill ha.
    Jag hänvisar till Tinos kommentar kring detta med kulturellt mångfald, något som inte motsägs av påståendena på denna punkt då det är två helt olika delar av vad som avses med kultur i fallet.

    9 ?Sverige är på väg att bli ett muslimskt land?. Fel. Däremot framgår det i flera studier att religiös tillhörighet kan underlätta integrationen på många sätt, till exempel genom att en kyrka, moské eller tempel fungerar som en mötesplats i det nya landet.

    Min kommentar:
    För att inte gå tillbaka till ett samhälle som präglas och till viss del styrs av religion måste vi fortsätta på den inslagna vägen med ökad sekularisering, vilket inte sker med invandrade religiösa kulturer.
    Vet man hur många muslimer eller moskéer det krävs för att Islamisera Sverige och när vi kommer att uppnå det genom invandring på nuvarande nivå + förökning av invandrade muslimer? Är svaret JA läser jag gärna det. Är svaret NEJ så säger jag att punkt 9 är oxbajs!
  • Tom Araya
    Tom Araya skrev 2015-05-25 16:47:51 följande:

    Jag läser den första artikeln:

    Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen?

    Jag undrar var den fakta och det forskningsunderlag är som stödjer påståendena i artikeln...

    Jag kan direkt såga flera av dem...


    1 ?Invandring leder till ekonomiska förluster för mottagarländerna?. Fel. Flera aktuella internationella studier visar på positiva tillväxteffekter av invandring. Dessa uppstår bland annat av att invandring bidrar till ökad export, ökad specialisering på arbetsmarknaden samt motverkar kompetensbrist och arbetskraftsbrist.


    I Sverige fick 10?451 dataspecialister arbetstillstånd under åren 2009?2012. Drygt en tredjedel, 36,6 procent av samtliga invandrade i Sverige har en eftergymnasial utbildning, vilket är ungefär samma andel som för befolkningen i sin helhet, 36 procent. Personer med utländsk bakgrund leder 13 procent av Sveriges befintliga småföretag. Var femte företag som startades 2012 leddes av en person med utländsk bakgrund. Företag som drivs av invandrade har något högre tillväxt än företag i allmänhet. Bland universitetslärare är 25 procent utrikes födda och för läkare är siffran 31 procent.


    Forskningen visar att invandring bidrar till ökad export.

    Min kommentar:
    Tino har ifrågasatt den internationella forskningen då han menar att den inte riktigt stämmer för Sverige, vilket heller inte är särskilt märkligt då Sveriges invandringspolitik ser annorlunda ut. Tino har istället hänvisat till underlag specifikt för Sverige i sina artiklar och föreläsningar.
    Det är klart invandring motverkar arbetskraftbrist, om det finns någon, dock ökar ju arbetslösheten om endast 70% utlandsfödda kommer i sysselsättning.

    3 ?Alla utrikes födda som kommer till Sverige lever på bidrag?. Fel. En stor del av dem som invandrar till Sverige kommer för att arbeta eller studera ? många får uppehållstillstånd på grund av de har ett arbete i Sverige. Sysselsättningsgraden bland utrikes födda män som bott i Sverige i minst 16 år och med asyl som grund för uppehållstillstånd är över 70 procent. En ny svensk studie visar att utrikes födda inte har högre risk att hamna i bidragsberoende än inrikes födda. Men det tar fortfarande alltför lång tid för nyanlända flyktingar att komma in på arbetsmarknaden.

    Min kommentar:
    Jo, fast bidragsberoendet ökar med endast 70% sysselsatta bland utrikesfödda.

    4 ?Invandringen leder till lönedumpning och invandrarna tar jobben från svenskar?. Fel. Invandringen tycks ha liten eller obetydlig effekt på inföddas löner och arbetslöshet, enligt internationell forskning. En ny svensk studie visar att flyktinginvandringen inte har påverkat inrikes föddas möjligheter på arbetsmarknaden. En studie av amerikansk tillverkningsindustri visar att infödd arbetskraft inte hotas av en ökad invandring.

    Min kommentar:
    Är undersökningen relevant för Sveriges arbetsmarknad?
    Jag är inte oroad över jobben generellt sett, men just instegsjobben för ungdomar tror jag kan vara hotade med ökad invandring, något man inte verkar ha tittat specifikt på.

    5 ?Invandringen har lett till en våg av kriminalitet?. Fel. Majoriteten utrikes födda begår aldrig brott, precis som majoriteten inrikes födda. Det är människor med mindre resurser i mer utsatta situationer som begår flest brott.En aktuell svensk studie visar att utrikes födda och deras barn är överrepresenterade i brottsstatistiken men om man tar hänsyn till faktorer som utbildning och inkomst, samt bostadssegregation under barndomen så försvinner brottsgapet helt för kvinnor och till mycket stor del för män.

    Min kommentar:
    Här försöker man vända på fakta genom ändrad infallsvinkel, de måste tro folk är dumma om de går på sådant! Det krävs att kriminalitet bland utlandsfödda är 0% för att invandring inte ska leda till ökad kriminalitet. Även när man räknar brott fördelat på antal människor så ger siffrorna en ökad kriminalitet.
    Det verkar även som att man spekulerar om orsakerna här....är detta verkligen underbyggt av fakta?

    6 ?Det är omöjligt att ha ett socialt skyddsnät och samtidigt välkomna alla?. Fel. Det går att kombinera ett samhälle med omfattande sociala skyddsnät och stor invandring. Länder med omfattande sociala skyddsnät har ofta lättare för att öppna upp för mer invandring än länder med svagare skyddsnät.

    Min kommentar:
    Ja, det är lättare att ha stor invandring med ett socialt skyddsnät rent praktiskt, men det blir ju svårare att få pengarna att räcka, vilket man inte verkar har räknat på här.


    7 ?Solidaritet kräver likhet?. Fel. Internationell forskning visar att det går att bygga samhällen med stor mångfald, där människor samtidigt är beredda att bidra till det gemensamma. Människor i länder med stor etnisk mångfald identifierar sig inte mindre med sitt land än människor i mindre etniskt mångfacetterade länder.

    Min kommentar:
    Här vinklar man återigen till det svar man vill ha.
    Jag hänvisar till Tinos kommentar kring detta med kulturellt mångfald, något som inte motsägs av påståendena på denna punkt då det är två helt olika delar av vad som avses med kultur i fallet.

    9 ?Sverige är på väg att bli ett muslimskt land?. Fel. Däremot framgår det i flera studier att religiös tillhörighet kan underlätta integrationen på många sätt, till exempel genom att en kyrka, moské eller tempel fungerar som en mötesplats i det nya landet.

    Min kommentar:
    För att inte gå tillbaka till ett samhälle som präglas och till viss del styrs av religion måste vi fortsätta på den inslagna vägen med ökad sekularisering, vilket inte sker med invandrade religiösa kulturer.
    Vet man hur många muslimer eller moskéer det krävs för att Islamisera Sverige och när vi kommer att uppnå det genom invandring på nuvarande nivå + förökning av invandrade muslimer? Är svaret JA läser jag gärna det. Är svaret NEJ så säger jag att punkt 9 är oxbajs!
    Missade en del av min kommentar till punkt 1:
    Enligt Tino är ökad export till följd av invandring försumbar.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2015-05-25 17:17:19 följande:
    Jag ogillar inte sverigedemokrater, det är den sverigedemokratiska politiken som jag inte gillar. Sedan måste jag erkänna att jag finner nöje av att retas med meningsmotståndare och därför drog det i smilbanden när jag läste Tinos uttalande.
    Tino är alldeles för rak i sina uttalanden och budskap för att lyckas vara PK i alla lägen.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?