Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    K Markatta skrev 2018-03-09 08:52:09 följande:

    Nu när det inte kommer lika många asylsökande som hösten 2015 har det ena regeringspartiet (MP) krävt en återgång till tidigare regler, något som S kategoriskt vägrat. Man verkar alltså inom S se risker med den tidigare förda politiken som man själv stod bakom och då bör man som du är inne på i sista meningen erkänna att man nu bytt åsikt.


    Ja, att de ändrat sig efter att så många anlände för asylansökan 2015 är ju det jag hört i deras uttalanden.

    Situationen i världen är inte så annorlunda nu så att tro att det kommer färre om vi öppnar gränserna igen är naivt. Fler länder behöver dela bördan för att Sverige och EU som helhet ska klara en generösare mottagning, det har även de också uttryckt som jag förstår det.

    Hur du inte förstår att de ändrat sig eller inte förstår att de sagt att de ändrat sig är remarkabelt i sig.
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-03-09 18:12:36 följande:
    Den uppfattningen lär du vara rätt ensam om. Det är just frånvaron av en pragmatisk hållning i flyktingfrågan som har lett till SD:s tillväxt.
    ...
    Ok, så du tycker att S politik med att begränsa flyktingmottagningen inte är pragmatisk - för det är deras fel att Alliansen och MP fattade en migrationspolitisk överenskommelse 2011? 

    Du tror inte att dina tankar om S inflytande är grandiosare än de mest extrema S-anhängarnas uppfattning om sitt parti  Tomte
    nattuw skrev 2018-03-09 18:12:36 följande:
    ...
    Det märks att det börjar gå mot valtider. Den socialdemokratiska propagandamaskinen har börjat arbeta för att neutralisera flyktingfrågan. Först stängs gränserna. Sedan börjar arbetet med att vältra över ansvaret för det hela på någon annan. Det tredje steget torde bli att försöka tona ner flyktingfrågan helt och hållet.
    Jo, valrörelsen inför 2018 startade de hösten 2015 , eller 2011 var det väl då S såg till att Alliansen fick lov att komma överens med MP om migrationspolitiken  - vilka jävla fegisar S är som inte kan stå för att det är de som sett till att alliansen och MP fick lov att göra upp.. Tomte

    Får man säga att det hela verkar en smula övertänkt  Drömmer

    Av det jag läst under dagen var det inte en lögn av SL eller MA att säga att de ärvt migrationspolitiken av föregående regering


  • Padirac
    nattuw skrev 2018-03-09 21:44:48 följande:
    Och här kom bekräftelsen.
    Jag bekräftar dig så gärna 

    Men om du menar att mitt inlägg var en bekräftelse på valupptakten för S eller om det var ngt annat du menar jag bekräftade får du göra förklara hur dumenade 
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-03-10 11:45:56 följande:
    Mm, i sammanhanget kan det vara värt att påpeka att alliansregeringen valde att förhandla med MP om migrationspolitiken, inte med S - även om skrikhögern av födsel och ohejdad vana ändå alltid kommer att hålla S ansvariga för allt från att skrikhögerns analyser inte ses som axiom till att helgerna är för korta.
    Det är inte lätt att övertyga skrikhögern om att Alliansen själv valde att samarbeta med MP. 

    Jag tror att jag nyligen inte bara är en hemlig moderator och också ansvarig för S propaganadamaskin ...
    nattuw skrev 2018-03-09 18:12:36 följande:
    ......
    Det märks att det börjar gå mot valtider. Den socialdemokratiska propagandamaskinen har börjat arbeta för att neutralisera flyktingfrågan. Först stängs gränserna. Sedan börjar arbetet med att vältra över ansvaret för det hela på någon annan. Det tredje steget torde bli att försöka tona ner flyktingfrågan helt och hållet.

     
    nattuw skrev 2018-03-09 21:44:48 följande:
    Och här kom bekräftelsen.
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-03-11 10:23:11 följande:
    Nordkoreas utrikesminister besöker Sverige ( www.dn.se/nyheter/varlden/nordkoreas-utrikesm.../ ). Medan Israel, åtminstone tidigare, visat en betydligt kyligare inställning ( www.svd.se/israels-syrliga-svar-till-margot-w... ).

    Det är nog gott och väl att regeringen kan samtala med diktaturer som Nordkorea. Synd bara att regeringen inte lyckats upprätthålla samma goda kontakter med demokratin Israel. Nåja regeringen har väl sina egna skäl för den prioriteringen.

    Vi kan iallafall glädja oss åt att Trump och Löfven tycks vara på samma våglängd och gå väl ihop ( www.expressen.se/nyheter/lofven-besoker-vita-.../ ).
    För den som vill ha en djupare förståelse går det att ta del av en beskrivning av vad en skyddsmakt är:

    www.expressen.se/nyheter/lofven-besoker-vita-huset-efter-trumps-staltull-utspel/

    "Sverige är skyddsmakt åt USA i Nordkorea och har tidigare erbjudit USA hjälp med landet."

    sv.wikipedia.org/wiki/Skyddsmakt

    "

    Skyddsmakt kallas den stat som skyddar ett annat lands intressen i ett tredje land, när dessa land inte har diplomatiska förbindelser.[1]


    Sverige är skyddsmakt för ett flertal västerländska länder i Nordkorea, bland annat de övriga nordiska länderna, de baltiska staterna samt USA[2][3] och Kanada genom den svenska ambassaden i Pyongyang. Sedan sommaren 2012 är även den svenska ambassaden i Irans huvudstad Teheran skyddsmakt åt Storbritannien[4]. Detta då den brittiska ambassaden tidigare stormades till följd av ökade sanktioner mot Iran i till följd av landets kärnkraftsfråga.[5].


    Oman valdes samtidigt till att representera iranska intressen i Storbritannien.[6]


    Sverige har även vid tidigare tillfällen varit skyddsmakt åt Storbritannien. Såväl 1980 (i samband med Islamiska revolutionen) och kort 1988 (Salman Rushdieaffären)


    Andra länder[redigera | redigera wikitext]

    Schweiz är ett land som historiskt innehaft många mandat som skyddsmakt. Idag har landet endast några få kvar[7]:


    Att skydda amerikanska intressen i Iran (1981 övertog Schweiz den stormade amerikanska ambassaden i Teherans uppgifter) då en amerikansk intresse-sektion inhystes i den schweiziska ambassaden. Irans intressen i USA skyddas av Pakistan. Att representera amerikanska intressen i Kuba. Även om den amerikanska intresse-sektionen i Havanna är en självständig byggnad med amerikansk personal styrs den "på pappret" av Schweiz.[8]. Schweiz representerar även Kubas intressen i USA. Att representera Georgien och Ryssland i vardera länder som en följd av att länderna bröt förbindelserna efter kriget i Sydossetien 2008. Att representera Iran i Egypten. "
  • Padirac
    KillBill skrev 2018-03-11 17:11:57 följande:
    smile2.gif

    Häromdagen så var riksdagsmannen Hanif Bali på krigsstigen på Twitter eftersom han menade att SVT hade sänt en film som hyllade det kommunistiska Nordkorea. Det uppstod viss förvirring på eftersom alla som hade sett filmen tolkat den som en kritisk dokumentär över den kommunistiska Nordkoreanska regimen.  Hanif Bali har med rätta fått kritik för att han recenserat en film som han inte har sett.


     


    Tagit del av och inte förstått är olika.Drömmer

    Vet vi vad HB hade för skäl till sina rants?
  • Padirac
    KillBill skrev 2018-03-11 17:19:23 följande:
    Nej, vad jag vet så har HB inte kommenterat kritiken som även har kommit från borgerligt håll, Timbro o.s.v. Jag skulle gissa att HB bara såg vinjetten och därefter bytte kanal och skrev ett argt tweet.
    Skärpt gosse, haha
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-03-11 19:53:07 följande:
    Nu skrattade visst någon åt din opinionsundersökning som en S-tidning låtit genomföra Glad
    Kanske S-anhängare inte är blint troende utan kan göra egna iakttagelser Solig 
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-03-12 15:24:48 följande:

    OK, då kan vi väl ta ett nyare skämt signerat regeringens twitterexpert Annika Strandhäll (S).

    Strandhäll 2017: "10 miljoner! Att vår befolkning växer kraftigare än de flesta i Europa är viktigt för att säkra välfärden och pensionerna! Heja Sverige!"

    Strandhäll 2018: "Problemet med låga pensioner har ingen annan lösning än att vi jobbar längre. Det är ingen slump att vi vill ge alla rätten att stanna på jobbet till 69 år."

    twitter.com/strandhall/status/822356512689496065

    www.svd.se/strandhall-jobba-langre-ar-enda-losningen


    Två tankar samtidigt.

    Det är inte mer än två tankar. Samtidigt.

    De är inte oförenliga
  • Padirac
    Abegayle70 skrev 2018-03-15 20:17:49 följande:
    ...... Det tragiska är att hon indoktrinerats i hat ända sedan barndomen. .....

    På vilket sätt skiljer hon sig från vilken random bosättare som helst menar du?

    www.manskligarattigheter.se/dm3/file_archive/080317/6add205695d0d40ced55e8df976ec541/Palestinska%20omr.pdf

    "Attacker mot palestinier av israeliska bosättare är vanliga på Västbanken. Situationen är särskilt svår i och omkring staden Hebron."

    Är hon något annat än en produkt av dem miljö hon vuxit upp i, en miljö där Israel tar privat mark från palestinier, där Israeliska bosättare med statens och militärens beskydd ger sig på Palestinier...

    Israel får ta på sig sin del av situationen 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?