• Äldre 10 Mar 18:59
  1171964 visningar
  23123 svar
  23123
  1171964

  Har du förtroende för regeringen?

  SmalaSara skrev 2016-03-10 14:14:45 följande:
  Syftar du kanske på att SSU gjorde gemensam sak med RKU? Det fick också en hel del kritik. Dock inte av samma dignitet som folkets demonstration som utmålades som djävulen och hans anhang ungefär.
  Hm, ni moderna socialdemokrater är verkligen toleranta gentemot rasister.

  Som socialdemokrat av den lite äldre modellen så anser jag att de åsikter som ryms inom SMR eller rymdes inom SvP är lika avskyvärda som de är en del av en obruten gulbrun tradition.

  Vi har några representanter för den ideologiska rasismen som gästspelar här på FL, inte sällan angriper de den så kallade kulturmarxismen från ett tänkt arbetarklassperspektiv.

  Förresten är det lustigt att såväl höger- som vänsterextremister alltid påstår sig tala i folkets namn. Folkets demonstration, tja, det räcker med namnet för att man ska veta att det handlar om extremister av någon sort.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 10 Mar 19:29
  SmalaSara skrev 2016-03-10 19:05:47 följande:
  Vad menar du egentligen?

  För mig får RKU gärna demonstrera. Eftersom de inte är revolutionära längre så har de legitim rätt att ta del i den offentliga debatten.

  Kritiken mot detta var i medierna mkt mildare än den mot folkets demonstration. Håller du inte med om det?

  Huruvida det är rätt eller inte har jag inte skrivit något om.

  Så... Hur får du det till tolerans mot rasister?
  Jag syftade på din vana att inta den tredje ståndpunkten. I ditt förra inlägg genom att beskriva kritiken mot Folkets demonstration från bland andra SD som att den kritiken antog en sådan styrka att de som demonstrerade "utmålades som djävulen och hans anhang".

  Som socialdemokrat av den äldre modellen anser jag att det är rimligt att kritisera högerextremister och diverse andra huliganer som påstår sig representera folket, men jag tolkar din fras som att du anser att kritiken från bland andra SD mot "Folket" var kraftigt överdriven.
  SmalaSara skrev 2016-03-10 14:14:45 följande:
   folkets demonstration som utmålades som djävulen och hans anhang ungefär.

  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 10 Mar 20:52
  SmalaSara skrev 2016-03-10 20:17:49 följande:
  Jag har ingen koll på den där folkets demonstration så jag kan inte säga om det var överdrivet eller inte. Men att kritiken var väldigt hård tycker jag står klart. Eller? Det var en metafor för att kritiken var mkt hård i alla fall.
  Ja, jag förstod att du tyckte det.

  Exempelvis var ju Mattias Karlsson mycket tuff i sin kritik. Kanhända för att han ansåg det viktigt att markera tydligt gentemot - var det rasister och neofascister han kallade dem?

  Tycker du att SD är väl tuffa mot högerextremister - så tuffa att de utmålar dem som djävulen och hans anhang?
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 10 Mar 23:01
  SmalaSara skrev 2016-03-10 21:41:14 följande:
  Jag har fortfarande inte sagt något om att vara "väl" tuff.

  Kritiken från exempelvis Mona Sahlin och Aftonbladet var väldigt hård är min reflektion. Huruvida den står i paritet till vad som hände kan jag inte säga.

  Jag kan inte uttala mig om Karlsson heller för jag vet inte vad han sagt. I så fall får du länka till hans uttalande.
  Är ju också egentligen ett sidospår som Tom A växlade in på när han förklarade att hans förtroende för regeringen minskade när Mona Sahlin som inte ingår i regeringen förklarade vad hon tyckte om rasistdemonstrationen.

  Men viss kan du få en länk

  www.expressen.se/nyheter/kan-inte-sta-sida-vid-sida-med-neofascister/

  Annars är min främsta invändning mot högerpopulismen att den tycks ha en osviklig förmåga att locka till sig folk med ringa tankekapacitet att få dem att förlora det mesta av det lilla de hade..

  Och det handlar inte om klassförakt - men möjligen ett visst löje över människor som sätter en ära i att tänka så lite som möjligt.

  Apropå ämnet för tråden. Tja, jag har väl ett hyfsat förtroende för regeringen, ungefär i paritet med min tro på att aprilväder ska vara stabilt.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 11 Mar 00:14
  SmalaSara skrev 2016-03-10 23:18:13 följande:
  Ja, det är verkligen ett sidospår;

  Mitt inlägg handlade om att kritiken var hårdare mot folkets demonstration än den RKU deltog i. Men att kritik faktiskt finns även när vänsterextrema rörelser är med. Arya verkade antyda att så inte var fallet.

  Detta tycks du tolka som fördragsamhet med rasister? Jag har lite svårt att se den kopplingen.

  Och det fortsätter du med Trots att jag tillagt att jag inte vet om denna skillnad i kritik har fog för sig?

  Karlssons kritik mot arrangörerna - så som den återges i Expressen - är väl ungefär som den GP uttrycker gentemot SSU; den handlar om att man inte ska beblanda sig med extremister om man vill vara trovärdig.

  Alltså, inte helt oväntat, mkt mindre hård kritik än den som exempelvis Sahlin gav uttryck för.

  Tro nu inte att JAG jämställer RKU med neofacister - det är det i så fall GP som gör. Jag föredrar RKU i så fall. Om jag måste välja ;)
  Nu är jag så okunnig att jag inte vet vad RKU står för, men jag gissar att det är Röd (eller Revolutionär) Kommunistisk Ungdom och att de också anser sig föra folkets talan, enligt gängse extremisttradition.

  I vilket fall förstår jag inte vad Mona Sahlin som utsågs av alliansregeringen och hennes uttalanden har med förtroendet för regeringen att göra.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 11 Mar 10:19
  SmalaSara skrev 2016-03-11 08:57:48 följande:
  RKU är kommunistiska partiets ungdomsförbund. Deras slagord brukar vara klass mot klass så de kanske inte anser sig representera hela folket. Mona Sahlin vet jag inte. Själv tog jag bara henne som exempel; Har hon varit uppe tidigare i tråden? Att SSU demonstrerar med just RKU kan väl iofs platsa under TS. Det kan säkert påverka någons förtroende.
  Kommunistiska Partiet?

  Är det gamla KPML(R)?

  Ja herregud, sådana tokskallar. De säger sig också vara folketSkrattande

  Fast här på FL är det väl mest högerextremistiska tokskallar som proklamerar att de är folketSkrattande
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 12 Mar 11:40
  KillBill skrev 2016-03-12 06:30:43 följande:
  Dessa nyheter är gamla och händelserna har inträffat under den förra   Alliansstyrda regeringens styre. 

  Med tanke på denna tråds rubrik så undrar jag om du diskuterar alla Svenska regeringar i historien? Det blir i så fall otydligt eftersom de flesta som skriver i denna tråd idag diskuterar den sittande regeringen. 
  Ja herregudSkrattande

  En moderat styrelseordförande vid Arbetsförmedlingen som plockat ut för mycket arvode. Tja, FL:s skrikhöger lämnar mycket i övrigt att önska vad gäller tankeverksamhet.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 12 Mar 11:50
  FDFMGA skrev 2016-03-12 11:40:24 följande:
  Ja herregudSkrattande

  En moderat styrelseordförande vid Arbetsförmedlingen som plockat ut för mycket arvode. Tja, FL:s skrikhöger lämnar mycket i övrigt att önska vad gäller tankeverksamhet.
  Hm, Miljöpartiet krävde tydligen, 2013, att moderaten Christina Johansson skulle få lämna styrelsen för Arbetsförmedlingen. Minns inte hur alliansregeringen agerade, men det påverkar inte mitt förtroende för alliansregeringen särskilt mycket.

  Jag tycker nog att man ska gå vidare och fick förresten inte Hillevi Engström lämna posten som arbetsmarknadsminister för att ersättas av den där hemska Livets ordaren vad hon nu heter. Jag blev tvungen att googla, Elisabeth Svantesson, var det.

  Ja, hon var verkligen förfärlig och påverkade definitivt mitt förtroende för alliansregeringen negativt.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 12 Mar 13:28
  nihka skrev 2016-03-12 12:06:02 följande:
  Man kanske inte har koll på vilka som sitter i regeringen och använder den här tråden för att klaga hejvilt på allt och alla för säkerhets skull smile2.gif
  Ja,  det är mig en källa till ständigt återkommande nöje och löje att skrikhögern och SD-aktivisterna i så stor utsträckning postar länkar urskiljningslöst.

  Jag gissar att många samlar och byter länkar där det är antalet länkar som blir ett mått på hur politiskt inkorrekt man är medan länkarnas eventuella innehåll och relevansområde saknar betydelse.

  Det förvånar mig inte alls att en länk till en artikel som handlar om att MP år 2013 krävde att alliansregeringen skulle sparka en moderat styrelseordförande för Arbetsförmedlingen postas i en tråd som handlar om förtroendet för vår nuvarande regering.

  Det händer ju numer att tidningar måste sätta upp en "OBS-skylt" för artiklar som ligger på nätet och förklara att artikeln är typ fem år gammal efter att någon figur upptäckt artikeln och "samlar"-folket rusar dit för att uppröras och byta och samla länkar.

  Stämmorna i den här klagokören är sällan så tonsäkra som de inbillar sig varaSkrattande
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 12 Mar 13:59
  KillBill skrev 2016-03-12 13:51:30 följande:

  Ett annat problem i dagens debatt är att allt som media skriver inte stämmer eller så vinklas nyheterna. Jag lyssnade på radioprogrammet Medierna i morse och de hade ett intressant inslag om en artikel som SVD har publicerat.


   


  t.sr.se/24V3F3J  Mm, det är nästan en allmän tendens att skippa relevanskontrollen.

  Det var bättre förrSkrattande
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
Logga in
Bli medlem