• Äldre 16 Mar 18:19
    1481255 visningar
    23133 svar
    23133
    1481255

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2018-03-16 15:59:06 följande:

    Tyvärr har de inte miljöpartiet med på den linjen.


    Det är så det fungerar att regera tillsammans, en del får man igenom, annat inte.
  • Äldre 18 Mar 00:03
    Gabbe75 skrev 2018-03-17 22:58:12 följande:
    Finns ingen vettig människa som har förtroende för den här regeringen. Denna regering är den sämsta vi haft på mycket länge.

    Journalister besöker Sverige och rapporterar om Sverige som ett avskräckande exempel på hur det blir med en urspårad invandring.
    Gabbe, du måste komma med underlag för dina påståenden. Det är olyckligt om vi ska tror att det är InfoWars eller andra foliehattar som rapporterar det du påstår.
  • Äldre 18 Mar 16:11
    -2
    Gabbe75 skrev 2018-03-18 15:48:50 följande:
    CBC news gjorde detta uppmärksammade inslag för en tid sedan.


    " target="_blank">



    Du ser "extremister" överallt som visar en nyhetsbild som du inte är bekväm med. Att blunda för verkligheten är sällan en särskilt sund strategi.

    Jag hör fler och fler människor som på allvar överväger att flytta härifrån och då menar jag inte bara från något "utsatt område", utan att helt lämna Sverige.

    Vi känner inte igen det Sverige vi växt upp i och det samhälle som håller på att skapas, känner vi ingen gemenskap i och vill heller inte vara en del av.
    Rullstolsattacken är epic Sist jag var i Rinkeby så var de jag träffade vanligt folk som bor och arbetar i området, de har drömmar om sin och sina barns framtid precis som jag och kanske du har.

    Det är snarare du som ser extremister överallt, jag ser dem bara där de producerar fake news byggda på alternativa media och vinklade halvsanningar.

    Mitt erbjudande om flytthjälp kvarstår f.ö.

    InfoWars är kända för fake news och en autentisk video från CBS 60 minutes förändrar ingenting ang InfoWars.

    Det finns en klar strategi att utmåla gammelmedia som lögnare och alternativmedia som sanningssägare- så att du drar upp CBS är hedrande.
  • Äldre 18 Mar 16:37
    -1
    Bobby Clarke skrev 2018-03-18 16:30:30 följande:
    Fake News och vinklade sanningar? Hur många mord, skottlossningar har det varit hittills i år?

    Om tio år kommer mina barn att fråga varför vi inget gjorde, i detta sociala experiment som nu pågår!
    Menar du att gammelmedia underlåtit att rapportera om mord och skottlossningar? 
  • Äldre 18 Mar 16:47
    Bobby Clarke skrev 2018-03-18 16:30:30 följande:
    Fake News och vinklade sanningar? Hur många mord, skottlossningar har det varit hittills i år?

    Om tio år kommer mina barn att fråga varför vi inget gjorde, i detta sociala experiment som nu pågår!
    Du kanske menar att gammelmedia inte kablat ut nyheten om att en polishund som berörs i denna artikel

    www.hd.se/2018-03-18/kallkritik-for-nyttiga-idioter--lex-hanif-bali

    "
    Twitterkrigaren Hanif Bali blev plötsligt ångerfull. I fredags skrev han: ”Viktig lärdom att inte bara vara kritisk till materials autenticitet utan även motiv och avsändare. Ber verkligen om ursäkt. Skall inte göras om.”
    Historien är typisk för det nya medielandskapet: så snabbt kan en riksdagsledamot förvandlas till nyttig idiot åt högerpopulister. Källkritik lärs ut i grundskolan men när Hanif Bali försågs med UD-mailen från Nyheter Idag såg han initialt inga problem. Han bedömde att sajten och dess anställda var trovärdiga – trots att deras rapportering är på nivån ”Utlänning åtalas för att ha sparkat polishund i huvudet” (autentisk rubrik från Nyheter Idag)."
    Läs istället de här raderna och reflektera över vad producenter av fake news och alternativa sanningar egentligen håller på med. 
    "Med medieforskaren Kristoffer Holts ord: det är viktigt att skilja på mediekritik och mediemisstro. I ett demokratiskt samhälle är det centralt att kunna granska journalistik. Men många av de nya aktörerna ägnar sig snarare åt mediemisstro, de vill underminera oberoende instanser vars uppgift är att ställa makten till svars.
    För att lyckas använder de så kallade alternativmedierna en farlig metod – kategoriska uttalanden om att ”fienden” mörkar. Syftet är att polarisera samtalet. I stället för sansade diskussioner framhävs extremistiska hållningar. I de flesta politiska frågor tillåts nyanser. Men när det gäller invandring och nyhetsrapportering flödar det i stället av svartvita uttalanden. Även rutinerade journalister har hävt ur sig att stora medier ogärna problematiserar immigration, trots att medieforskare som Jesper Strömbäck har påvisat motsatsen."
  • Äldre 18 Mar 17:10
    HelaGotland skrev 2018-03-18 16:59:12 följande:
    T ex skottlossning på Gärdet på Östermalm i Stockholm 8/3. Skotthål fanns i en byggnad. Polisen kommer antagligen aldrig få tag i den skyldige. Tror ni de skrev om detta i tidningarna? Hah!
    nähä ..
     
    två av fler länkar som google listar ang skjutningar den 8/3 

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/A2Q9JA/skottlossning-pa-gardet-i-stockholm--polisen-utreder-mordforsok

    www.stockholmdirekt.se/nyheter/misstankt-skottlossning-pa-gardet-i-natt/reprch!@lMpsLjyR6Uw4jf0hCR8bA/
  • Äldre 18 Mar 21:17
    Gabbe75 skrev 2018-03-18 20:06:20 följande:
    Att svensk statsstyrd media helst vill sopa dessa problem under mattan är välkänt sedan länge och det är precis vad man kan förvänta sig av dem.

    Jag förstår gammelmedias frustration över att Sverige fortfarande är ett öppet land. Regeringen och deras lakejer är nämligen rädda för sanningsenlig mediarapportering. Då riskerar ju nämligen deras korthus att fall ihop och eftersom de lever i tät symbios med varandra förstår man ju att de inte vill att det ska ske. Antagligen skulle de trivas bättre i Nordkorea.
    Så här duger det med dina konspirationsteorier som faktiskt är fake newsKräks
  • Äldre 18 Mar 21:29
    Gabbe75 skrev 2018-03-18 19:03:13 följande:
    Viss omsvängning bland gammelmedia har kunnat skönjas senaste tiden. Antagligen har de blivit smärtsamt medvetna om att sanningen är svår att mörka år 2018 då nyhetsflödet och nyhetskanalerna är närmast oändliga.

    Tyvärr håller kriminaliteten på att ta överhand över alltfler svenska bostadsområden. Områden där det knappt finns några svenskar kvar.


    " target="_blank">




    Men du Gabbe, jag växte upp och bodde i dessa områden till jag var 30 - det du säger är en direkt lögn och du har inget att backa upp det med.
  • Äldre 18 Mar 22:12
    Gabbe75 skrev 2018-03-18 22:10:26 följande:
    Varför flyttade du därifrån?
    Arbete och kärlek i en annan del av Sverige.
  • Äldre 18 Mar 22:22
    Gabbe75 skrev 2018-03-18 22:10:26 följande:
    Varför flyttade du därifrån?
    En period efter det bodde jag faktiskt i ett av de områden som klassas som särskilt utsatta idag - det var stökigt redan då, som vanligt alltså.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?