Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2015-12-03 20:09:50 följande:

  Om den misslyckade....eller snarare obefintliga bostadspolitiken de senaste 20 åren...


  Budgivning på andrahandshyror

  Jakten på en lägenhet i bostadsbristens Stockholm har öppnat för budgivning på andrahandshyrorna. Ettor i Östermalm och Vasastan som kostar 7 000 kronor i annonserna kan landa betydligt högre, enligt Linnea Aguero, pressansvarig på Blocket.

  www.dn.se/ekonomi/budgivning-pa-andrahandshyror/


  Mer om den överhettade bostadsmarknaden

  Mäklare gör rekordvinster på het bostadsmarknad


  Stockholmarnas hyror har ökat kraftigt. Statistik från bostadsförmedlingen visar att hyrorna för förmedlade treor i Stockholm ökat med 48 procent på tio år.


  ? För första gången på länge byggs det så mycket bostäder i Stockholms län att det täcker behovet. Men samtidigt växer gruppen som inte har råd att flytta in


   


  Ska man granska bostadspolitiken de senaste 20 åren så förtjänar de reformer som Alliansregeringen genomförde och som
  bidragit till dagens bostadsbubbla att nämnas..
 • KillBill
  Kung Markatta skrev 2015-12-08 23:22:44 följande:
  I artikeln framgår att Riksgälden tidigare räknat med ett budgetunderskott i år på 45 miljarder. I den nya prognosen blir intäkterna 10 miljarder högre men samtidigt har regeringen kommit med en tilläggsbudget med ett nytt underskott på 11 miljarder.

  Med den nya prognosen blir alltså underskottet i den ordinarie budgeten 35 miljarder och underskottet i tilläggsbudgeten 11 miljarder.

  Du nämner nivån på utfallet för den senaste 12 månaders perioden (inte prognosen).

  Sverige har haft stora överskott i statsfinanserna två månader i rad och blir det överskott även i december så blir underskottet mindre än den nivå som du nämner.

  www.va.se/telegram-fran-direkt/
 • KillBill
  Du sprider felaktiga uppgifter. I den artikel som du länkar till så har man plockat bort många av de länder som har en större skuldsättning än Sverige. Nedan har du en senare jämförelse med några andra länder.där Sverige kommer bättra ut:

  Det förtjänar att nämnas att den bostadsbubbla som har skapats de senaste åren till stor del orsakats av ett antal reformer av den förra Alliansregeringen (bl.a. slopandet av förmögenhetsskatt och fastighetsskatt)


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-02-24 10:04:39 följande:

  Det började med att Mona Sahlin offentligt och som officiell myndighetschef utpekade människor (vilka enbart manifesterade mot regeringens politik) som "våldsamma, högerextremistiska och våldsbejakande nazister".


  ? Jag har under ett samtal 22 februari med Sahlins huvudsekreterare fått beskedet att det är Sahlins egna åsikter och ståndpunkter hon gett uttryck för och att uttalandena inte är faktabaserade.


  ? Jag har uppfattat det som att Sahlin anser det vara viktigt att lyfta fram sina egna åsikter och ståndpunkter. Hon använder uppenbart sin myndighetstjänst för att göra det.


  ? Har Mona Sahlin utövat maktmissbruk?


  http://www.riksdagen.se/?/Sa-funkar-ri?/Ordbok/maktmissbruk/


  Lyssna och bedöm själva.


  Ingela Karlsson


  Vad svamlar du om? Skulle Mona Sahlin ha utövat maktmissbruk genom att skriva en debattartikel?


  Jag vet inte om du har satt dig in vad Folkets demonstration är för något men det är en demonstration som arrangeras av människor som på ett eller annat sätt har kopplingar till extremhögern och som delar ett hat mot invandringen/invandrare.

  På den senaste demonstrationen talade bland andra Axel W Karlsson och Hans Erling Jensen som båda har uteslutits ur Sverigedemokraterna. Demonstrationen avslutades med att personer ur demonstrationståget gav sig  på och misshandlade motdemonstranter.


  Efter att ha uppträtt hotfullt mot en fotograf blir Daniel Friberg från nyfascistiska Arktos/Motpol tillrättavisad av en polis 


   


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-02-24 15:24:33 följande:
  Hela texten är kopierad från den Facebooksida som jag först länkade till och är alltså inte skriven av mig.
  Ok, jag förstår emellertid inte vad du ville säga genom att länka till en FB sida med kopplingar till "Folkets demonstration" som är en sammanslutning för högerextrema/främlingsfientliga. Regeringen har aldrig varit populär i dessa kretsar så frågan är på vilket sätt som denna länk skulle styrka att förtroendet för regeringen skulle ha minskat?
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-02-24 16:19:10 följande:
  Jag ser ingen koppling till Folkets demonstration, så du får synliggöra den för mig.

  Att uppmärksamma nämnda fall med Mona Sahlin var menat att upplysa om en av många orsaker för mig till minskat förtroende för regeringen.

  Du har länkat till en  Facebook grupp som har bildats för att protestera mot en debattartikel som Mona Sahlin har skrivit och som kritiserar "Folkets Demonstration".

  Menar du att du inte ser någon koppling mellan Facebook sidan och ?Folkets Demonstration?? 


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-02-24 16:43:14 följande:
  Du menar att man inte kan kritisera någon för dess kritik och handlingar om man inte är en del av det den senare kritiken riktar sig mot?
  Det är inget jag håller med om.

  Nu är du löjlig. Du säger att du inte ser någon koppling mellan denna Facebok grupp och den högerextrema och främlingsfientliga sammanslutningen "Folkets demonstration". Om du går in och tittar på de få personer som är aktiva i denna grupp så ser du kopplingen.

  Svara i stället på varför denna enfrågegrupp på Facebook (med 2 aktiva medlemmar) skulle utgöra bevis på att förtroendet för regeringen minskar. Om du tittar runt på FB sidan och på de 2 profiler som skriver inläggen så ser du att detta är människor som aldrig har gillat regeringens politik.
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-02-25 01:20:01 följande:
  Jag är inte särskilt insatt i vad Folkets demonstration är och står för, men du får gärna upplysa mig. Det enda konkreta jag hittar är att de vill ha nuvarande regering avsatt.

  Dock krävs en mer ingående förklaring för om och hur kritik mot Mona Sahlin per automatik kan avfärdas med vilka som för fram kritiken. Är det man påstår Mona gjort eller sagt påhittat eller är det sant men försvarbart och i så fall med vilka argument?
  "Enligt stiftelsen Expo har antimuslimer och personer med koppling till nyfascistiska Nordisk ungdom tidigare deltagit i manifestationer som avsändaren av "Folkets demonstration" arrangerat.
  Vid demonstrationen på lördagen fanns, enligt Expo, personer på plats med koppling till nordisk vit makt-mijö.
  - Svenska motståndsrörelsen, Nordisk ungdom, Motpol och tidigare profiler i Svenskarnas parti. Alltså i princip hela vidden av svensk vit makt-miljö på en demonstration som ordnats av en SD-politiker, säger Daniel Vergara, reporter på Expo."

  www.aftonbladet.se/nyheter/article22176992.ab
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-02-26 01:49:09 följande:
  Med tanke på att demonstrationer lockar allt från intresserade via likasinnade till motståndare säger det inte särskilt mycket om vad Folkets demonstration är för något. Har du inget mer konkret att komma med?

  Du har heller inte kunnat förklara sakfrågan Mona Sahlin kritiseras för.


  Du är helt ute och cyklar.

  Mona Sahlins har inte gjort något fel. Hennes uppgift är att värna demokratin mot våldsbejakande extremism.  

  Även Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson har kritiserat Folkets demonstration och  han poängterar att arrangören måste markera tydligare mot extremister från den revolutionära högern:


  "Det går inte att med tyngd och trovärdighet kräva mer demokrati om man samtidigt står sida vid sida med ledande företrädare och aktivister från den icke-demokratiska och neofascistiska identitära rörelsen"  säger han.


  Kristina Einarsdotter SD ordförande i Enköping kräver att arrangören av demonstrationen, sverigedemokraten Johan Widén, avsäger sig samtliga sina uppdrag eftersom hon menar att man inte kan representera SD om man bjuder in talare som uteslutits ur SD eller som är kända för sina främlingsfientliga åsikter.

  www.expressen.se/nyheter/kan-inte-sta-sida-vid-sida-med-neofascister/


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?