• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • FDFMGA
    kenneth768768 skrev 2015-05-25 14:39:23 följande:
    Nej det är sant det, och här har vi ett enormt bra exempel på hur man så att säga färgas av den man tycker argumenterar väl. Jag behöver hjälp av "Oss alla"-fans för att förklara nedanstående för mig.

    Tino skriver ett svars-inlägg till "Oss alla" (http://www.dn.se/debatt/undermalig-rapport-motar-inte-framlingsfientligheten/), där då jag tycker att han argumenterar konkret och med referenser till t.ex Socialstyrelsen, SCB, osv.

    Och sen kommer "Oss allas" svar på detta:
    http://www.dn.se/debatt/vi-har-synat-bluffen/

    Där "Oss alla" skriver att:
    * "Tino Sanandaji erkänner som hastigast att han inte har några belägg för att invandringen har negativa ekonomiska effekter"
    * "Erkännandet är inbakat i lösryckta citat och siffror som insinuerar att invandringen ändå skulle vara mycket farlig."

    Och varkendera av dessa, kan jag hitta i Tinos inlägg (http://www.dn.se/debatt/undermalig-rapport-motar-inte-framlingsfientligheten/).

    Kan nån, som tycker "Oss alla" är fantastiska, förklara hur man kan läsa ut det angivna ur Tinos artikel?

    Var säger Tino att invandringen är mycket farlig?
    Och att han inte har några belägg?

    "Oss alla" borde för tydlighetens skull citerat Tinos "erkännanden", nu när de menar att de ägde honom fullständigt.
    Det är längesen jag läste artiklarna. Mitt syfte var bara att påvisa att Tino inte är oomstridd.

    Jag kan läsa om dem och återkomma.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2015-05-25 14:21:00 följande:
    Anton Chigurh skrev 2015-05-25 13:59:14 följande:
    Men det menar du att tankesmedjorna som "synat bluffen" är !!!

    ....bland annat tankesmedjan "Arena Idé" då. Det är ju en helt oberoende tankesmedja utan syfte att påverka den politiska kartan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

    Och det logiska vore ju att länka till sammanställningar som nämns.

    I slutet på texten står det, citat: "Lågvattenmärket kommer när han påstår att vi inte ger referenser till forskningsstudierna. I själva verket kan alla själva kolla rapportens långa lista av referenser till studier om invandringens effekter". Slut citat.

    Att i det läget skita i att länka förefaller mig en aning....olyckligt.

    I slutet av artikeln finns det länkar till de tidigare replikskiftena, inklusive till rapporten från nätverket Oss alla.

    Mitt fel att jag inte tänkte på att de sökvägar DN gett till normalläsaren kan te sig som rena djungeln för somliga av av FL:s förmågor.

    Det var lite olyckligt men testa att klicka på länkarna DN tillhandahåller så ger det sig nog i slutändenSkrattande
    Nej, det finns inga länkar i artikeln. Däremot har DN lagt upp länkar till relaterade artiklar under rubriken LÄS MER nedanför själva artikeln.
    Länkarna är rubricerade enligt följande:

    ?Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen?


    ?Lura inte väljarna att era åsikter är fakta?


    ?Undermålig rapport motar inte främlingsfientligheten?


    Det framgår alltså inte tydligt hur dessa är relaterade till ovanstående artikel, utan kan lika gärna vara artiklar inom samma ämne.

  • kenneth768768
    FDFMGA skrev 2015-05-25 14:46:38 följande:
    Det är längesen jag läste artiklarna. Mitt syfte var bara att påvisa att Tino inte är oomstridd.

    Jag kan läsa om dem och återkomma.
    Tack, men inte för min del, "Oss alla" vs "Tino"-debatten gav mig just samma illamående som då politiker står och tjafsar och halvljuger i TV-debatterna...jag lovar mig själv att undvika tråden till minst  2015-06-01 och ska jobba i trädgården i stället...
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2015-05-25 14:55:44 följande:
    Nej, det finns inga länkar i artikeln. Däremot har DN lagt upp länkar till relaterade artiklar under rubriken LÄS MER nedanför själva artikeln.
    Länkarna är rubricerade enligt följande:

    ?Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen?


    ?Lura inte väljarna att era åsikter är fakta?


    ?Undermålig rapport motar inte främlingsfientligheten?


    Det framgår alltså inte tydligt hur dessa är relaterade till ovanstående artikel, utan kan lika gärna vara artiklar inom samma ämne.
    Man kan ju lämpligen klicka på dem. Det är väl tydligt att de leder till de tidigare artiklarna, särskilt som den jag länkade till kallades slutreplik.

    Hursomhelst. Mitt påstående var att Tino inte är oomstridd. För att belägga detta påstående räcker det väl med en länk till en artikel som såväl Svenskt Näringsliv som LO kan anses stå bakom.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Tom Araya

    Jag läser den första artikeln:

    Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen?

    Jag undrar var den fakta och det forskningsunderlag är som stödjer påståendena i artikeln...

    Jag kan direkt såga flera av dem...


    1 ?Invandring leder till ekonomiska förluster för mottagarländerna?. Fel. Flera aktuella internationella studier visar på positiva tillväxteffekter av invandring. Dessa uppstår bland annat av att invandring bidrar till ökad export, ökad specialisering på arbetsmarknaden samt motverkar kompetensbrist och arbetskraftsbrist.


    I Sverige fick 10?451 dataspecialister arbetstillstånd under åren 2009?2012. Drygt en tredjedel, 36,6 procent av samtliga invandrade i Sverige har en eftergymnasial utbildning, vilket är ungefär samma andel som för befolkningen i sin helhet, 36 procent. Personer med utländsk bakgrund leder 13 procent av Sveriges befintliga småföretag. Var femte företag som startades 2012 leddes av en person med utländsk bakgrund. Företag som drivs av invandrade har något högre tillväxt än företag i allmänhet. Bland universitetslärare är 25 procent utrikes födda och för läkare är siffran 31 procent.


    Forskningen visar att invandring bidrar till ökad export.

    Min kommentar:
    Tino har ifrågasatt den internationella forskningen då han menar att den inte riktigt stämmer för Sverige, vilket heller inte är särskilt märkligt då Sveriges invandringspolitik ser annorlunda ut. Tino har istället hänvisat till underlag specifikt för Sverige i sina artiklar och föreläsningar.
    Det är klart invandring motverkar arbetskraftbrist, om det finns någon, dock ökar ju arbetslösheten om endast 70% utlandsfödda kommer i sysselsättning.


    3 ?Alla utrikes födda som kommer till Sverige lever på bidrag?. Fel. En stor del av dem som invandrar till Sverige kommer för att arbeta eller studera ? många får uppehållstillstånd på grund av de har ett arbete i Sverige. Sysselsättningsgraden bland utrikes födda män som bott i Sverige i minst 16 år och med asyl som grund för uppehållstillstånd är över 70 procent. En ny svensk studie visar att utrikes födda inte har högre risk att hamna i bidragsberoende än inrikes födda. Men det tar fortfarande alltför lång tid för nyanlända flyktingar att komma in på arbetsmarknaden.

    Min kommentar:
    Jo, fast bidragsberoendet ökar med endast 70% sysselsatta bland utrikesfödda.


    4 ?Invandringen leder till lönedumpning och invandrarna tar jobben från svenskar?. Fel. Invandringen tycks ha liten eller obetydlig effekt på inföddas löner och arbetslöshet, enligt internationell forskning. En ny svensk studie visar att flyktinginvandringen inte har påverkat inrikes föddas möjligheter på arbetsmarknaden. En studie av amerikansk tillverkningsindustri visar att infödd arbetskraft inte hotas av en ökad invandring.

    Min kommentar:
    Är undersökningen relevant för Sveriges arbetsmarknad?
    Jag är inte oroad över jobben generellt sett, men just instegsjobben för ungdomar tror jag kan vara hotade med ökad invandring, något man inte verkar ha tittat specifikt på.


    5 ?Invandringen har lett till en våg av kriminalitet?. Fel. Majoriteten utrikes födda begår aldrig brott, precis som majoriteten inrikes födda. Det är människor med mindre resurser i mer utsatta situationer som begår flest brott.En aktuell svensk studie visar att utrikes födda och deras barn är överrepresenterade i brottsstatistiken men om man tar hänsyn till faktorer som utbildning och inkomst, samt bostadssegregation under barndomen så försvinner brottsgapet helt för kvinnor och till mycket stor del för män.

    Min kommentar:
    Här försöker man vända på fakta genom ändrad infallsvinkel, de måste tro folk är dumma om de går på sådant! Det krävs att kriminalitet bland utlandsfödda är 0% för att invandring inte ska leda till ökad kriminalitet. Även när man räknar brott fördelat på antal människor så ger siffrorna en ökad kriminalitet.
    Det verkar även som att man spekulerar om orsakerna här....är detta verkligen underbyggt av fakta?


    6 ?Det är omöjligt att ha ett socialt skyddsnät och samtidigt välkomna alla?. Fel. Det går att kombinera ett samhälle med omfattande sociala skyddsnät och stor invandring. Länder med omfattande sociala skyddsnät har ofta lättare för att öppna upp för mer invandring än länder med svagare skyddsnät.

    Min kommentar:
    Ja, det är lättare att ha stor invandring med ett socialt skyddsnät rent praktiskt, men det blir ju svårare att få pengarna att räcka, vilket man inte verkar har räknat på här.


    7 ?Solidaritet kräver likhet?. Fel. Internationell forskning visar att det går att bygga samhällen med stor mångfald, där människor samtidigt är beredda att bidra till det gemensamma. Människor i länder med stor etnisk mångfald identifierar sig inte mindre med sitt land än människor i mindre etniskt mångfacetterade länder.

    Min kommentar:
    Här vinklar man återigen till det svar man vill ha.
    Jag hänvisar till Tinos kommentar kring detta med kulturellt mångfald, något som inte motsägs av påståendena på denna punkt då det är två helt olika delar av vad som avses med kultur i fallet.

    9 ?Sverige är på väg att bli ett muslimskt land?. Fel. Däremot framgår det i flera studier att religiös tillhörighet kan underlätta integrationen på många sätt, till exempel genom att en kyrka, moské eller tempel fungerar som en mötesplats i det nya landet.

    Min kommentar:
    För att inte gå tillbaka till ett samhälle som präglas och till viss del styrs av religion måste vi fortsätta på den inslagna vägen med ökad sekularisering, vilket inte sker med invandrade religiösa kulturer.
    Vet man hur många muslimer eller moskéer det krävs för att Islamisera Sverige och när vi kommer att uppnå det genom invandring på nuvarande nivå + förökning av invandrade muslimer? Är svaret JA läser jag gärna det. Är svaret NEJ så säger jag att punkt 9 är oxbajs!
  • Tom Araya
    Tom Araya skrev 2015-05-25 16:47:51 följande:

    Jag läser den första artikeln:

    Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen?

    Jag undrar var den fakta och det forskningsunderlag är som stödjer påståendena i artikeln...

    Jag kan direkt såga flera av dem...


    1 ?Invandring leder till ekonomiska förluster för mottagarländerna?. Fel. Flera aktuella internationella studier visar på positiva tillväxteffekter av invandring. Dessa uppstår bland annat av att invandring bidrar till ökad export, ökad specialisering på arbetsmarknaden samt motverkar kompetensbrist och arbetskraftsbrist.


    I Sverige fick 10?451 dataspecialister arbetstillstånd under åren 2009?2012. Drygt en tredjedel, 36,6 procent av samtliga invandrade i Sverige har en eftergymnasial utbildning, vilket är ungefär samma andel som för befolkningen i sin helhet, 36 procent. Personer med utländsk bakgrund leder 13 procent av Sveriges befintliga småföretag. Var femte företag som startades 2012 leddes av en person med utländsk bakgrund. Företag som drivs av invandrade har något högre tillväxt än företag i allmänhet. Bland universitetslärare är 25 procent utrikes födda och för läkare är siffran 31 procent.


    Forskningen visar att invandring bidrar till ökad export.

    Min kommentar:
    Tino har ifrågasatt den internationella forskningen då han menar att den inte riktigt stämmer för Sverige, vilket heller inte är särskilt märkligt då Sveriges invandringspolitik ser annorlunda ut. Tino har istället hänvisat till underlag specifikt för Sverige i sina artiklar och föreläsningar.
    Det är klart invandring motverkar arbetskraftbrist, om det finns någon, dock ökar ju arbetslösheten om endast 70% utlandsfödda kommer i sysselsättning.

    3 ?Alla utrikes födda som kommer till Sverige lever på bidrag?. Fel. En stor del av dem som invandrar till Sverige kommer för att arbeta eller studera ? många får uppehållstillstånd på grund av de har ett arbete i Sverige. Sysselsättningsgraden bland utrikes födda män som bott i Sverige i minst 16 år och med asyl som grund för uppehållstillstånd är över 70 procent. En ny svensk studie visar att utrikes födda inte har högre risk att hamna i bidragsberoende än inrikes födda. Men det tar fortfarande alltför lång tid för nyanlända flyktingar att komma in på arbetsmarknaden.

    Min kommentar:
    Jo, fast bidragsberoendet ökar med endast 70% sysselsatta bland utrikesfödda.

    4 ?Invandringen leder till lönedumpning och invandrarna tar jobben från svenskar?. Fel. Invandringen tycks ha liten eller obetydlig effekt på inföddas löner och arbetslöshet, enligt internationell forskning. En ny svensk studie visar att flyktinginvandringen inte har påverkat inrikes föddas möjligheter på arbetsmarknaden. En studie av amerikansk tillverkningsindustri visar att infödd arbetskraft inte hotas av en ökad invandring.

    Min kommentar:
    Är undersökningen relevant för Sveriges arbetsmarknad?
    Jag är inte oroad över jobben generellt sett, men just instegsjobben för ungdomar tror jag kan vara hotade med ökad invandring, något man inte verkar ha tittat specifikt på.

    5 ?Invandringen har lett till en våg av kriminalitet?. Fel. Majoriteten utrikes födda begår aldrig brott, precis som majoriteten inrikes födda. Det är människor med mindre resurser i mer utsatta situationer som begår flest brott.En aktuell svensk studie visar att utrikes födda och deras barn är överrepresenterade i brottsstatistiken men om man tar hänsyn till faktorer som utbildning och inkomst, samt bostadssegregation under barndomen så försvinner brottsgapet helt för kvinnor och till mycket stor del för män.

    Min kommentar:
    Här försöker man vända på fakta genom ändrad infallsvinkel, de måste tro folk är dumma om de går på sådant! Det krävs att kriminalitet bland utlandsfödda är 0% för att invandring inte ska leda till ökad kriminalitet. Även när man räknar brott fördelat på antal människor så ger siffrorna en ökad kriminalitet.
    Det verkar även som att man spekulerar om orsakerna här....är detta verkligen underbyggt av fakta?

    6 ?Det är omöjligt att ha ett socialt skyddsnät och samtidigt välkomna alla?. Fel. Det går att kombinera ett samhälle med omfattande sociala skyddsnät och stor invandring. Länder med omfattande sociala skyddsnät har ofta lättare för att öppna upp för mer invandring än länder med svagare skyddsnät.

    Min kommentar:
    Ja, det är lättare att ha stor invandring med ett socialt skyddsnät rent praktiskt, men det blir ju svårare att få pengarna att räcka, vilket man inte verkar har räknat på här.


    7 ?Solidaritet kräver likhet?. Fel. Internationell forskning visar att det går att bygga samhällen med stor mångfald, där människor samtidigt är beredda att bidra till det gemensamma. Människor i länder med stor etnisk mångfald identifierar sig inte mindre med sitt land än människor i mindre etniskt mångfacetterade länder.

    Min kommentar:
    Här vinklar man återigen till det svar man vill ha.
    Jag hänvisar till Tinos kommentar kring detta med kulturellt mångfald, något som inte motsägs av påståendena på denna punkt då det är två helt olika delar av vad som avses med kultur i fallet.

    9 ?Sverige är på väg att bli ett muslimskt land?. Fel. Däremot framgår det i flera studier att religiös tillhörighet kan underlätta integrationen på många sätt, till exempel genom att en kyrka, moské eller tempel fungerar som en mötesplats i det nya landet.

    Min kommentar:
    För att inte gå tillbaka till ett samhälle som präglas och till viss del styrs av religion måste vi fortsätta på den inslagna vägen med ökad sekularisering, vilket inte sker med invandrade religiösa kulturer.
    Vet man hur många muslimer eller moskéer det krävs för att Islamisera Sverige och när vi kommer att uppnå det genom invandring på nuvarande nivå + förökning av invandrade muslimer? Är svaret JA läser jag gärna det. Är svaret NEJ så säger jag att punkt 9 är oxbajs!
    Missade en del av min kommentar till punkt 1:
    Enligt Tino är ökad export till följd av invandring försumbar.
  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-25 08:17:08 följande:

    Jag kanske missförstod dig, menade du följande uttalande av Tino?

    "sverigedemokratiska väljare har lägst IQ av alla väljargrupper"


    Det citatet måste du gilla:).

    Jag har förstått att du ogillar Sverigedemokrater.

    Har han forskningsunderlag på det så finns inget att säga om det. Är det ett lösryckt citat som inte har faktaunderlag så är det illa sagt.

    Annars tycker jag Tino skriver bra rapporter.

    T.ex avslöjade han Alliansregeringens och Anders Borg manipulerande med siffror om Sveriges tillväxt då de bytte räknesätt angående BNP.
  • KillBill
    Aqt skrev 2015-05-25 17:03:41 följande:
    Det citatet måste du gilla:).

    Jag har förstått att du ogillar Sverigedemokrater.

    Har han forskningsunderlag på det så finns inget att säga om det. Är det ett lösryckt citat som inte har faktaunderlag så är det illa sagt.

    Annars tycker jag Tino skriver bra rapporter.

    T.ex avslöjade han Alliansregeringens och Anders Borg manipulerande med siffror om Sveriges tillväxt då de bytte räknesätt angående BNP.
    Jag ogillar inte sverigedemokrater, det är den sverigedemokratiska politiken som jag inte gillar. Sedan måste jag erkänna att jag finner nöje av att retas med meningsmotståndare och därför drog det i smilbanden när jag läste Tinos uttalande.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2015-05-25 17:17:19 följande:
    Jag ogillar inte sverigedemokrater, det är den sverigedemokratiska politiken som jag inte gillar. Sedan måste jag erkänna att jag finner nöje av att retas med meningsmotståndare och därför drog det i smilbanden när jag läste Tinos uttalande.
    Tino är alldeles för rak i sina uttalanden och budskap för att lyckas vara PK i alla lägen.
  • MPrules

    En god princip är att ge en ny ledare 90-100 dagar att bevisa sin linje och etablera sig i organisationen.

    Stefan Löfven fick dessa dagar av mig, och jag kritiserade honom inte under den tid han skulle få ordning på skräpet, men nu har han ju bevisat sin egen oduglighet.

    Hans nya namn borde vara Stefan Lukasjenko.

    Regeringen är ett dåligt skämt!!! Vad skall vi byta till? Någonting som klassificerar var sjätte svensk som idiot och rasist? DVS även DINA grannar.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?