Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Gabbe75 skrev 2018-03-18 22:30:35 följande:
    Skillnaden är att de stökiga områdena har blivit betydligt fler. I den kommun jag vuxit upp hade vi inte sådana här områden för 10-20 år sedan. Nu brinner det bilar, skolor eldas upp, det skjuts på öppen gata och inbrotten har aldrig varit så många. Nej, det går inte bra nu.
    Ändå är det bättre nu än det var på 70-talet. Den grova brottsligheten har minskat - i absoluta tal ligger dödskjutningarna på samma tal som de gjort de senaste 40 åren. men vi är 2-3 miljoner fler människor.

    De som nu håller på med grov brottslighet använder grövre våld än tidigare, så länge du inte är en av dem så har du få skäl att oroa dig för att bli skjuten.

    Det är fakta.
  • Padirac
    Bobby Clarke skrev 2018-03-18 22:32:17 följande:
    Mord, våldtäkter, knivdråp var och varannan dag redan då alltså?
    Ändå är det bättre nu än det var på 70-talet. Den grova brottsligheten har minskat - i absoluta tal ligger dödskjutningarna på samma tal som de gjort de senaste 40 åren. men vi är 2-3 miljoner fler människor.

    De som nu håller på med grov brottslighet använder grövre våld än tidigare, så länge du inte är en av dem så har du få skäl att oroa dig för att bli skjuten.

    Det är fakta.
  • Padirac
    Bobby Clarke skrev 2018-03-18 22:32:17 följande:
    Mord, våldtäkter, knivdråp var och varannan dag redan då alltså?
    Sysslar du med sånt Bobby? Vad har för faktiska erfarenheter av detta.

    Våldtäkter, mordförsök - pratar du om vad som hände i min direkta närhet som barn för att du vet något om det? 
  • Padirac
    Bobby Clarke skrev 2018-03-18 22:44:02 följande:
    Inte riktigt men en av mina bästa vänner är polis och han delar inte riktigt den bilden av Sverige du förmedlar här.
    Ständiga hot, kaos vid akutmottagningar och vid flera av dödsskjutningarna har oskyldiga varit en hårsmån att själva träffas.
    Så du tror att en polismans vardag beskriver hur vanligt folk har det och hur de fungerar? 

    Om en brandman tror att det alltid brinner över allt, eller om en kassaarbetare tror att folk alltid handlar så j*vla mycket mat hela tiden så skulle vi uppfatta dem som ganska 'begränsade'

    Självklart är det massa sanning i det din vän upplever - men att tro att ens egna upplevelser är allmängiltiga och universella är ett felslut - det förstår vem som helst.
  • Padirac
    Harry H skrev 2018-03-18 23:09:04 följande:
    Länk/källa?
    Det finns mycket att läsa på BRÅ's sida - det är klart att dödsfall i samband med kriminella konflikter ökat och att dessa konflikter löses med grovt våld som flyttat ut publika miljöer.

    Det vanligaste brotten som resulterar i dödsfall har tidigare varit inom familjen/i en partnerrelation/ tidigare partnerrelation. Iom att gänguppgörelser urartar till dödligt våld nuförtiden så har andelen av dödligt våld som sker utanför hemmet ökat. 
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-19 02:27:17 följande:

    Det du ägnar dig åt är fake news och ingenting annat. Det är något som till och med den statskontrollerade televisionen slår fast.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/siffrorna-visar-kraftig-okning-av-dodsskjutningar

    Ännu mer från en "pålitlig" nyhetskälla - Aftonbladet. En fyraårig flicka dödades vid ett sprängdåd riktat mot kriminella.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article20956857.ab


    Det du skriver är det jag sagt, bland gängen har våldet blivit grövre, det har flyttat ut på gatan och flickan var väl dotter till mannen som bilsprängningen riktades mot om jag kommer ihåg rätt.
  • Padirac
    Harry H skrev 2018-03-19 19:43:27 följande:
    "Ändå är det bättre nu än det var på 70-talet. Den grova brottsligheten har minskat - i absoluta tal ligger dödskjutningarna på samma tal som de gjort de senaste 40 åren. men vi är 2-3 miljoner fler människor."

    Detta var vad jag ville ha en länk till.
    Du kommer inte att få någon länk till en dataserie eller liknande, men jag rekommenderar att du tar del av den statistik som finns presenterad från BRÅ, SCB m.fl och de rapporter som skrivits utifrån detta - och då menar jag inte det som står på flashback eller i kvällstidningarna, avpixlat, samnytt osv..

    Det finns en sak som sticker ut de senaste åren och det är det dödliga våld som kriminella gäng utsätter varandra för, om det är en bestående trend eller inte får framtiden utvisa. 

    Det är ett våld som jag (och kanske du) med mycket liten sannolikhet kommer att utsättas för. Det dödliga våldet är där i huvudsak en sak mellan dem.
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-03-19 20:54:03 följande:
    Hur var det nu, är dina upplevelser ett felslut eller gäller det bara andras upplevelser?
    Menar du att ett påstående om att jag har erfarenhet av att det också finns vanligt hederligt folk i utsatta områden är en sak att debattera och ifrågasätta?  

    Både mina och andras egna erfarenheter är inte hela sanningen, att tro det är ett felslut. Verkligehten är större än att enskilda personers privata erfarenheter.
  • Padirac
    Harry H skrev 2018-03-22 23:00:12 följande:
    Finns inte nåt att tillägga. Vårdlöerna räckte nog till redan innan skjutningarna.
    Vårdköer har inte en enkel förklaring som skrikhögern gärna vill påstå.

    Under 90-talet och framåt gjordes strukturella förändringar av vården som i grunden förändrade hur patienter vårdas. Förändringar sammanföll med lågkonjunkturer och finansiella kriser och det är därför det enklaste sättet att försöka plocka politiska poänger och vinna de som inte begriper att världen och vården inte är svartvit.

    De strukturella förändringarna i vården har gjort att vård har flyttats närmare de sjuka, dvs till vårdcentraler och till och med till de sjukas egna hem. Med de förändringarna är antalet vårdplatser i Sverige internationellt sett låga.

    Det betyder inte att vårdkvaliteten i sig behöver ha blivit dålig, tvärtom är vårdkvaliteten i Sverige bra enligt jämförande index.

    www.lakartidningen.se/OldWebArticlePdf/6/6069/LKT0706s396_397.pdf  

    "Han ser att den svenska vården uppvisar en hög medicinsk kvalitet i index som till exempel Consumer Power House. Han säger att det är »tack vare färre vårdplatser« som det finns resurser att utföra allt fler operationer. Bättre medicinteknisk utrustning och behandlingar har lett till allt kortare vårdtider, menar Molin. Sverige ligger i toppskiktet när det gäller medelvårdtider, visar OECD-data. Men Sverige har den äldsta befolkningen i EU. Fem procent av befolkningen är 80 år eller äldre. – Tendenser finns att vårdplatserna behöver ökas. Samtidigt finns det andra skäl att ha färre vårdplatser. Många studier visar att människor som kommer till slutenvården skulle kunna behandlas i öppenvården."

    Vad säger detta egentligen - att det är mycket snack bland populister om saker som kanske inte passar i den svartvita världsbilden som målas uppDrömmer

     
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?