• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • KillBill
    kenneth768768 skrev 2015-06-22 08:13:34 följande:
    Men vad tycker DU då, KillBill? Vad tycker DU är rimliga politikerlöner? Man kan väl inte anpassa allting efter Jimmy Åkesson.

    "Jag tycker statsministern borde tjäna 20% mer än Jimmy Åkesson" blir ju lite weird.
    Jag tycker att en statsminister ska tjäna bra, gärna i nivå med företagsledare för börsbolag. När det gäller sjuklön så tycker jag att villkoren för politiker ska vara detsamma som för "vanliga" människor.

    Om en sverigedemokrat kritiserar statsministerns lön tycker jag att denne kastar sten i glashus.
  • traveler

    Jag svarade "Nej, verkligen inte! " men om sanningen skall fram så har jag väl inte direkt förtroende för någon regering. Det är så många viljor som skall igenom, det skall kompromissas fram och tillbaka, det är nästan inget stadsråd som fullt ut verkligen kan säga vad han eller hon tycker.

    Om man skall prata om den nuvarande regeringen så är det ju sant att de har svikit en del vallöften men jag tror kanske inte att det är grundorsaken till att förtroendet är lågt. Man skall ju komma ihåg att de rödgröna vann ju inte valet för att socialdemokraterna växte kraftigt utan det var ju p.g.a. att så många moderater gick över till Sverigedemokraterna så Stefan Löfven hade snarare "Tur" än att han vann folkets förtroende.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2015-06-22 07:57:43 följande:
    Ok, du drar gränsen vid Jimmie Åkessons lön på 100 000 SEK. Du tycker inte att statsministern borde tjäna mer en Jimmie?

    Vad tycker du om att Jimmie Åkesson kvitterade ut över 70 000 SEK som sjukskriven (och dessutom hade mage att ansöka om mer pengar från FK)? För en löntagare så stannar den maximala sjukersättningen på 22 000 kr per månad oavsett inkomst.
    Du och din fixering vid SD. Ni är några stycken. Närmast patologiskt. SD sitter inte i regeringen. Än. Så släpp SD för en stund.

    En statsminister ska ha bra betalt men det finns ingen egentlig anledning att den siffran ska vara så hög som nu och det finns definitivt ingen anledning att den siffran skall plussas på med ett antal tusenlappar varje år.

    I tider när det saknas pengar överallt annars i samhället och man ojar sig över "klyftorna som ökar" så är det direkt kontraproduktivt att själv gå i spetsen för ökade klyftor och högre högsta-löner.
  • Flash Gordon
    kenneth768768 skrev 2015-06-22 08:14:46 följande:
    Och vad tycker du själv om politikerlöner (du som dessutom själv är politiker)?

    Är din åsikt att så länge nån annan har mer är det rimligt? Det låter nämligen så på din argumentation.
    Presidenten i USA klarar sig på 400000 USD om året. I runda slängar 3,2 miljoner kronor.

    Med långt större ansvar än Löfven som tjänar nästan 2 miljoner.

    .
    Lön borde inte var en faktor när man överväger att tacka ja till en ministerpost. Det finns som sagt ingen konkurens och inte någon lönesättande marknad.

    De löner de har räcker dessutom redan för att leva upp till argumentet om att de skall vara "omutbara".

    De bara skadar sig själva och förtroendet för politikerkåren genom att ta ut den här typen av lönehöjningar.
  • themia
    kenneth768768 skrev 2015-06-22 08:14:46 följande:
    Och vad tycker du själv om politikerlöner (du som dessutom själv är politiker)?

    Är din åsikt att så länge nån annan har mer är det rimligt? Det låter nämligen så på din argumentation.
    Att vara toppolitiker (riksdag, regering, eller kommunalråd) är ett jobb med ett stort ansvar, liknande t.ex. VD eller styrelseledamot i medelstora eller stora företag.
    Det är viktigt att vi besätter dessa platser med kompetent folk, som följaktligen ska har en lön som motsvarar ansvaret.

    Själv är jag fritidspolitiker och har ingen inkomst av min politiska verksamhet.
    Som de flesta politiker i landet.
  • Flash Gordon
    Anders2015 skrev 2015-06-22 08:49:48 följande:

    Vice statsminister Romson slår till igen, är det inte konstiga uttalanden så är det försök att hitta kryphål, men inget kryphål för bottenfärg.

    www.expressen.se/nyheter/romsons-miss--inget-kryphal-for-bottenfarg/

    Förtroendet för denna regering blir inte starkare av alla dessa fel kliv.


    "Åsa Romson vill inte svara på fler frågor om den giftiga färgen. "

    Nä, jag kan tro det.

    Och trots att hon är utbildad miljöjurist så klarar hon alltså inte av att veta att färgen är, har varit och förblir förbjuden. Och att hennes båt faktiskt omfattas av förbudet.

    Fast det var ju visst hennes man som hade köpt färgen.

    *hål i huvudet*


  • nihka
    KillBill skrev 2015-06-18 22:06:48 följande:
    Men att Jimmie Åkesson är en av Sveriges högst betalda politiker säger du ingenting om (han tjänar ca 100 000 kr per månad eller 1,2 miljoner kr per år).

    När Jimmie var sjukskriven kvitterade han ut 71 500 Kr i månaden vilket är mer än 20 000 kr mer än andra sjukskriva riksdagsledamöter. 71 500 kr i månaden var emellertid inte tillräckligt för Jimmie som ansökte om sjukpenning från försäkringskassan (detta stoppades tack och lov av FK)

    Kan du berätta för mig hur många löntagare som har 71 500 kr i sjuklön? De flesta Sverigedemokrater lever nog på svältlön när de blir sjuka medan Jimmie Åkesson kan smörja kråset..
    Äsch, det är bara en SDare som gnäller på ALLT som inte handlar om att SD är ensamt regeringsparti med Jimmie Åkesson som cashar in en statsministerlön. Skulle inte heller tro att Åkesson skulle avsäga sig ett årligt påslag med 4000 vilket idag motsvarar en 2,5 procentig löneförhöjning när han försöker få dubbla ersättningar vid sjukdom. Reinfelt fick 4000 i löneförhöjning förra året och förrförra året, vilket också är exakt samma belopp som Göran Persson fick 2003.

    4000 på högre summor och i dagens penningvärde räknat innebär en försämring i löneutvecklingen för statsministrar över tid även om de absolut inte har orsak att klaga över sina löner.
  • Flash Gordon
    themia skrev 2015-06-22 10:08:12 följande:
    .
    Det är viktigt att vi besätter dessa platser med kompetent folk, som följaktligen ska har en lön som motsvarar ansvaret.
     
    .

    HAHAHAHAHA!

    Och HUR tycker du att det har gått med den saken?

    Skrattande

    Åsa Romson! Mehmet Kaplan! Alice Bah! Aida Hadzialic!

    Det ironiska är att i detta sällskap framstår till och med en sådan som Herr Fridolin som ett under av genialitet - sina peppande videosnuttar till landets lärare och lärarinnor till trots.

    ---

    Det finns ingen marknad för ministrar. Det finns ingen konkurrens från näringslivet om dessa personer. Det finns alltså ingenting att "bench-marka" emot när det kommer till deras löner och ersättningar.

    .
    En minister ska ha hög lön av fyra orsaker.

    - Han har ingen anställningstrygghet (vilket iofs normalt kompenseras med någon typ av "fallskärm").

    - Han är i tjänst dygnet runt.

    - Han har ansvar för ett departement med anställda.

    - Han ska vara "omutbar".

    .
    Efter detta kommer det till en avvägning av var man tycker gränsen går när lönen kompenserar för detta och 127000 har för länge sedan kompenserat för detta.
  • Flash Gordon

    Och i sammanhaget får vi givetvis inte glömma framtidsminsiter Kristina Persson.

    Hon som via meditation och andlighet kommit i kontakt med sina forna liv på 1300-talet och 1800-talet och som kommit i kontakt med Raoul Wallenbergs ande.

    Hon som genom denna förmåga till kontakt med andra världar hoppas att hennes beslut skall kunna bli "mindre andefattiga".

    Jag menar, här snackar vi om unik kompetens. Kunna komma i kontakt med döda. Kanske regeringen skall be om råd hos Palme over en omgång ouija-board på nästa regeringssammanträde?

    Vem skulle inte hysa det största förtroende för en regering som innehåller sådana nyckelpersoner med den typen av kontakter.

    .
    *hade hon varit miljöpartist hade man åtminstone kunna skylla på hasch-psykos, eller nåt - men nu är hon sosse*

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?