Forum Bakning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Födelsedagstårta vs. mjölk- och äggallergi?

    Sön 22 mar 2015 17:46 Läst 552 gånger Totalt 3 svar
    Sön 22 mar 2015 17:46

    Har ni några bra tips på recept på tårta som passar en som är allergisk mot både mjölk och ägg?

  • Sön 22 mar 2015 19:07 #1

    Som min unge då. Det är egentligen inte svårt att byta ut mot mjölk och äggfritt, tricket är att få tårtan att hålla ihop. Lättast är att inte baka en hög kaka och sedan dela utan att baka önskat antal låga kakor istället. Så låt oss säga att du vill ha "vanlig" tårtbotten(typ sockerkaka). Då utesluter du helt enkelt ägget, tillsätter lite mer vätska, har i mer bakpulver och lite potatismjöl. Mjölk utesluter du lättast genom att köpa soja- eller havreprodukter.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Sön 22 mar 2015 19:18 #2

    När jag stöter på sånt så gör jag det lätt för mig och gör glasstårta eller - buffe istället. 


    The pursuit of truth and beauty is a sphere of activity in which we are permitted to remain children all our lives - A. Einstein
  • Sön 22 mar 2015 22:42 #3

    Jag bakar egen tårtbotten

    6 dl mjöl

    2dl socker

    4 tsk bakpulver

    4tsk vaniljsocker

    2 dl rapsolja el 200 g marg.

    Ca 2-3 dl vatten, tills smeten känns bra, inte rinnig men inte tjock, skall bilda lite mönster när man rör om.

    200 gr i ca 35 min

    Sedan delar jag botten i tre, ett lager med mosad banan och ett lager med chokladkräm. Köp sojagrädde till toppen eller gör ett glasyrtäcke med florsocker. Garnera!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll