Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Varför allt detta vin?

    Penida skrev 2015-03-30 20:35:10 följande:
    Efter att ha bott utomlands i många år tycker jag att svenskars syn på alkoholhaltiga drycker och när man ska dricka dem generellt sett är ganska intressant  då det oftast är fokuserat till helgen för att inte tala om till storhelger här, att ta ett glas vin en vanlig tisdag anses tydligen helkonstigt. Där jag har bott var det inga konstigheter.
    Jag dricker vin när jag är sugen. Oftast då nåt glas. Jag kan skippa det på en fest men känna att det passar en tisdag i badet med en bra bok.
    Jag fungerar också så. Förrutom att jag såklart inte kör under alkoholpåverkan så dricker jag vin när jag är sugen och det passar till maten eller sysselsättningen så att säga, inte utifrån veckodag.
  • Jennie med ie

    Att försöka övertyga en som inte gillar vin att vin visst är gott om man dricker rätt sort är lika fruktlöst som att försöka övertyga mig om att whisky är gott. Visst finns det i teorin en chans att det nånstanns finns en sort jag skulle gilla men eftersom jag tyckt att all whisky jag smakat är blä (utom i Irish Coffee) så ser jag ingen anledning att smaka mig igenom alla tänkbara sorter som kan finnas i världen för att kanske kanske kanske kan det finnas någon som är okej. Det är ju inte livsviktigt med whisky direkt  Inte vin heller, så Lola m fl kan ju få ha sin dåliga smak hur mycket de vill  

    I alla fall, den svenska alkoholmentaliteten i stort är lite märklig. Från många håll anses det galet att dricka ett eller ett par glas mitt i veckan men helt OK med en flaska eller mer på en lördag t ex. Oavsett yttre omständigheter. Trots det upplever jag inte det alls, generellt sett, som "väldigt vanligt" att man super skallen i bitar. Inte över typ 25 i alla fall...

  • Jennie med ie

    Jag har fått lära mig att det rent generellt är så att ju dyrare vin desto större sannolikhet att det använts gelatin eller andra animaliska klarningsmedel från t ex fiskars simblåsa eller fiskrens. Är man inte vegetarian behöver det inte vara nåt som har större betydelse, även om det kan _låta_ äckligt

  • Jennie med ie

    Som sagt, det fanns ingen osanning i mitt inlägg.


    Förtryckt skrev 2015-04-07 11:15:19 följande:

    JO för fan! Man använder komponenter av gelatin och ibland äggviteämne istället för att klara viner och det har man gjort LÄNGE ÅRTIONDEN! INTE FISKBLÅSOR,

    END OF DISCUSSION!


Svar på tråden Varför allt detta vin?