• Blomman701

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Jag hoppar på här med! :)

    Jag går på kontroll varannan vecka hos vanlig bm, de kollar mitt blodtryck för att ha koll så att jag inte får havandeskapsförgiftning.

    Mitt tips till de som får foglossningsproblem är gå till en kiropraktiker! Jag hade så ont att jag höll på att krypa ur mitt skinn, det har helt klart hjälpt att få rätt på belastningen som var helt fel på rygg och bäcken!

    Så kkart har jag fått något så trevligt som gravidklåda (tar foglossning tillbaka istället om det varit möjligt). Har fått tips om att intensivsolning på hudmottagning kan vara till hjälp, något de aldrig hört talas om på mödravården där jag går.

    V 32 är det dags för nästa tul och sista i v 36! Då ska det bestämmas om jag tvingas bli igångsatt som jag inte vill... Nog måste man kunna få ha ett ord med i det hela kan jag tycka! Har sagt till min bm att de får hämta mig med polisen om de tror jag vill bli i igångsatt redan v 37.

    Så den där kampen att bli gravid har övergått till kampen att få ha en bra graviditet.

  • Blomman701
    Redan47 skrev 2015-04-11 23:50:34 följande:

    Blomman stå på dig! Klart du inte kan tvingas. Är bebis ovanligt stor som måste ut v37? Vad är argument , nyfiken eftersom det skiljer sig så över landet.


    Äd anses som risk grav och jag är över 40 så i mitt landsting är det igångsättning eller planerat snitt v. 37 som gäller. Men jag har pratat med både min bm och läkaren som är knuten till den mödravård jag går hos, om att jag faktiskt inte alls är beredd på något av det. (Jag är mest rädd för en igångsättning som avslutas med ett akut kejsarsnitt, vilket verkar vara det vanligaste om kroppen inte själv påbörjat något). De påstår att kontrollen i v.36 ska avgöra och då ska det föras en diskussion om vad som gäller. Jag är fullt medveten att vad som helst kan hända under tiden och om jag utvecklar havandeskapsförgiftning eller något liknande så finns inget val. Men att sjukvården ska bestämma över min kropp när det dessutom ser så annorlunda ut var i landet man bor tycker jag är rätt jobbigt. Skojade som sagt med min bm om att vad gör ni om jag inte dyker upp på en igångsättning? De kan ju inte hämta en med polisen?

    Idag gick jag in i v 32 31+0? snar är bebis här, något att glädjas åt mitt i alla funderingar och krämpor. :)
  • Blomman701
    zaq1234 skrev 2015-04-12 14:21:28 följande:

    Blomman701

    Jag känner tvärtom kan man säga Just på grund av att ditt landsting rekommenderar vecka 37+0 så undrar jag om Sthlm har koll som säger 41+0 Det är ju en hel månad som skiljer dom åt, Frågade min bm, men hon visste inte varför utan sa bara vad som gäller här.

    Jag vill också om det går undvika att bli igångsatt...men är även rädd för att bebisen ska dö i magen den sista veckan om man väntar, en kompis kompis var med om det .  


    Mmmm förstår precis din rädsla och därför är det väl extra viktigt att vara lyhörd för fosterrörelser. Har ocskå bekanta vars barn dog i magen. Så det är väl som att välja pest eller kolera att landstingen ser på det hela så olika!
  • Blomman701

    Idag fick jag veta att min gravidklåda mest troligt är puppp. Drabbar 1 av 200 gravida så jag känner mig allt lite speciell (på ett negativt sätt). Är bara själa glad att  prover från lever och gallsyra var helt ok, blev ju rädd att det var hepatos på gång. Fick även se pyret som mest troligt ligger i för mycket fostervatten (inte bra) och som var  -15% i tillväxten. Jag orkar snart inte mer, flera sömnlösa nätter börjar ta ut sin rätt på mitt psyke och jag ska försöka få alla hjärnspöken att försvinna men det är fasiken inte lätt. Min kära mamma har berättat att hon hade en enorm mage och jag får hoppas det kan vara ärfligt eftersom jag misstänker att hon haft mycket fostervatten men det kunde inte mätas då. Blir ju rädd att det är gravid diabetes trotts att jag fick godkänt på det testet för några veckor sedan.

  • Blomman701
    Redan47 skrev 2015-04-17 21:30:09 följande:

    Full förståelse för din utmattnimgskänsla. Ang klådan vet hur det är, hemskt när det liksom kliar inifrån som Alien var i kroppen. Bad med bikarbonat och aloe Vera gel är det enda lindrande jag kan rekommendera. Och lite kortison kräm om du får ha det på kroppen o magen. Vilken vecka är du nu? Låter ändå gott de undersökt tillväxt nu så de han ha koll på det om bebis behöver komma ut tidigare. Vi finns här när helst du behöver få utlopp för oro, frustration osv! Kram


    Kortisonkräm is the shit! Gick det utskrivet flr inte hjälpte tavegyl och kylbalsam inte. Har väckt maken när jag gnytt på nätterna för att det kliat och bränt i huden. Tack och lov för läkare som fattar lite mer vad man behöver. :) synd att man måste slåss för det bara. Kram tebaks
  • Blomman701
    MillaQ2 skrev 2015-04-17 22:06:45 följande:

    Blomman, vill bara säga att innan tillväxtultraljudet i veckan läste jag bl a att "Majoriteten av de barn som är intrauterint tillväxthämmade gör en omedelbar postnatal tillväxtspurt (catch-up tillväxt) till sin genetiskt bestämda storlek." (Citat från Rikshandboken för barnhälsovård) Men jag förstår oron..


    Tack för infon! Jag är ju tyvärr en googlare? inte ska man googla mycket fostervatten och negativ tillväxt. Där ligger mitt problem men jag ska fråga tusen frågor nästa gång fostervattnet ska kollas nästa vecka. :)
  • Blomman701

    Tips till alla och speciellt till dig MillaQ2  - skippa Niferex och ät järntabletter från Great Life kallat Iron Response, sen säger man till sin bm att man äter Niferex. :) Har inga problem med magen då kroppen lättare tar upp detta järn, tabletterna är dessutom helt ekologisk och naturliga. De har varit väldigt smarta och ha c-vitamin i tabletten dessutom så kroppen tar upp järnet lättare. Jag läste mig till för mycket krånglande magar på Niferex för att vilja ge mig in på den vägen, har haft tillräckligt med förstoppning under graviditetens gång ändå.


    www.greatlife.se/halsoprodukter/iron-response/
  • Blomman701

    Igår var det kontroll av fostervatten, som jag veckan innan fick veta låg på gränsen till förhöjt men igår var det bara 168 ml, puh! Läkaren sa även att flödet i navelsträngen var det bästa han sett på hela dagen. :) Två kvinnliga läkare på obstetrisk avdelning där jag går har varit hur usla som helst på att kommunicera och läsa ultraljuden rätt, medan de två manliga jag haft berättat och varit hur bra som helst. Lite lustigt tycker jag.

    Imorgon går jag in i v 34 33+0 och det känns hur skönt som helst. Ett tag var jag redo att slita ut ungen pga klådan men korstisonsalvan har hjälpt. Nu kliar det lite i vänster hand och jag är redo att det är hepatos, har ju provat lite allt möjligt denna graviditet så why not?

    Och torkade aprikoser såg jag på vardagsplus på tv4 var bättre att trycka i sig än spenat. Det krävdes väldigt mycket spenat och broccoli för att få i sig tillräckligt med järn. De visade något mer som var jämförbart med aprikoser men jag kommer inte ihåg vad det var. :)

    Vikten ligger på 13+, vilket känns i kroppen men jag motionscyklar 30 minuter varje dag och tar det med ro. Gäller ju att njuta av den första och ända graviditeten.

  • Blomman701
    HRE skrev 2015-04-27 10:25:12 följande:

    Vilken pärs, Redan47! Jag kan säga att jag fick gravidhjärna nästa direkt! Det kopplar liksom inte....
    Men nu är du snart hemma.

    Jag förstår din oro för IL. Men vad säger dina blodprover? Finns det någon annan du kan gå till? Å andra sidan, har du klarat dig så här långt behöver du nog inte. Det verkar ju finnas en hel del som klarar sig på IL innan ET och i samband med ET. Plus alla andra mediciner.

    Skönt att höra att det inte bara är jag som är "tjock" tidigt! Känns som att magen blir större varje dag nu... Shit, hur stor ska jag bli!

    Ibland kommer en sådan längtan över mig! Ett sånt lyckorus över att äntligen vara gravid och ha två (förhoppningsvis) bebisar om bara ett litet tag! Livet kommer ju bli helt annorlunda men det är ju detta jag kämpat för. Vi kommer vara en liten familj;.)


    Magen kommer bli större! :) Tror det är mest svullna tarmar i början, i varje fall var det så det kändes tills progesteronet kunde läggas på hyllan. 
  • Blomman701
    Snart lycklig skrev 2015-04-30 18:17:37 följande:

    Ego: Jag frågade i veckan om jag ska göra ngn sockerbelastning, men det verkar inte aktuellt. Bara om mina värden går upp, tror jag. Får inte alla gravida göra det?

    Vi var på UL i måndags. Tillväxt- och flödesmätning och notch. Bebisen vägde 761 gram och låg precis på medelkurvan i stl. Alla flöden/kärl som de kollade på bebisen var bra. Hjärtat slog fint. Sedan kollade de mina kärl ner mot ljumskarna. Tror det är det som kallas notch. De kollade eventuellt motstånd. Höger sida perfekt, men ett litet motstånd på vänster. Benämndes som 1/4. Om det skulle varit 3/4 el 4/4, är det sämre. Fattade inte exakt vad det kan göra i skada, men de sa att i mitt fall var det så litet, så inget att oroa mig för. Jag tar ju Trombyl/Baby Aspirin....... Ny koll i slutet av maj. Oroar mig ändå liiiite......

    Jag gick idag in i v26 (25+0). Så konstigt! Igår beställde vi en barnvagn. Tänk att jag till slut skulle få göra det. Många ledsamma stunder vågade jag aldrig tro det.


    Grattis till beställd barnvagn! :) Jag har fortfarande inte fattat att någon ska ligga i den väntande retro ligg- och sittvagnen som står i ett rum och väntar. 

    Varför ska de inte göra glucosbelastning? I mitt landsting tvingas alla i v 28 -29 om man inte har diabetes i släkten, då kollas man tidigare. Tycker det låter lite märkligt att det med ska skifta i vårt avlånga land.

    Går in i v. 35 34+0 på söndag, det är inte långt kvar... :)
Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus