• Äldre 15 Apr 11:20
    15409 visningar
    142 svar
    142
    15409

    Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?

    Idag kom vårbudgeten och en fråga som kan vara aktuell för alla barnfamiljer är att medicin kommer att bli gratis för barn upp till 18 år.
    Tidigare har föräldern behövt komma upp till summan 2200:-/år för att få övrig medicin till barnen gratis.
    Är detta en bra punkt i regeringens budget?
    Diskutera gärna i tråden smile1.gif

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?
  • Äldre 15 Apr 11:28
    #1

    Jag tycker det är bra om det blir så... Då det finns medicin som är väldigt dyr och är man dessutom ensamstående så blir det väldigt dyrt för en i längden. Speciellt om man själv också måste ta medicin för någon sjukdom man har.

  • Litet My
    Äldre 15 Apr 11:34
    #2

    Hade varit toppen, vi betalar drygt 200 kr/mån för en medicin som inte ingår i högkostandskyddet. Det blir en del på ett år så hade varit guld att få den gratis då det blir en del pengar som kunnat gå till roligare eller viktigare saker.

  • Lord Hans
    Äldre 15 Apr 11:43
    #3
    -1 +2

    Barnfamiljerna är redan de som arbetar och betalar den största delen av skatten, vad är det för poäng med det här? 

    Pengarna flyttas över till samhället för att sen betalas ut till samma personer som man tog dem av från början. Massor av pengar försvinner i administrationen ner i olika tjänstemäns fickor. Resursslöseri skulle jag kalla det, men rödvinsvänstern skor sig.

  • Anonym (sjuka vuxna)
    Äldre 15 Apr 11:46
    #4

    Jag tror att fler familjer har föräldrar som är kroniskt sjuka och långtidssjukskrivna och att detta ger mer barnfattigdom än vad sjka barn gör. 

    där är det ju dock svårare att ge undantag för vuxnas egenavgift så att det blir rättvist.

    det vettigaste vore ju att göra de 2000 behovsprövade eller inkomstrelaterade så att tex fattigpensionärer, som troligen är mest meicinätande av alla, kunde söka om att slippa, eller få nedsatt automatiskt om inkomsten är väldigt låg. 

  • Pescet­arian
    Äldre 15 Apr 11:54
    #5
    Lord Hans skrev 2015-04-15 11:43:08 följande:

    Barnfamiljerna är redan de som arbetar och betalar den största delen av skatten, vad är det för poäng med det här? 

    Pengarna flyttas över till samhället för att sen betalas ut till samma personer som man tog dem av från början. Massor av pengar försvinner i administrationen ner i olika tjänstemäns fickor. Resursslöseri skulle jag kalla det, men rödvinsvänstern skor sig.


  • Äldre 15 Apr 12:33
    #6

    Jag tycker det är helt meningslöst. Jag har råd att betala för mina barns medicin, ge pengarna till några som verkligen behöver dem istället.

  • Anonym (njae)
    Äldre 15 Apr 12:35
    #7

    Jag betalar gärna medicinen till mina barn. Men jag kan känna,att inga barn ska behöva gå utan medicin för att föräldrarna inte har råd..Men jag har ingen jättebra lösning hur man hjälper dessa barn.

  • Anonym (!)
    Äldre 15 Apr 12:55
    #8
    +1

    Av vad jag har hört så stämmer det inte att all medicin blir gratis. Det blir de billigare varianterna som man får. Det innebär att allvarligt behövande även i fortsättningen måste betala fullt pris på sin medecin,tex de med neurologiska sjukdomar,cancer mm ...Det berättade en väninna till mig som ör sjuksköterska. Du får "likvärdig medecin" men inte den du mår bäst av. Uruselt!!!! Vi ska inte bli lurade av att tro att gratis är bäst.

  • Anonym (Inte!­)
    Äldre 15 Apr 13:09
    #9
    +2

    Jag tycker inte att det låter bra! Det borde vara upp till föräldrarna att köpa medicin till sina barn. Redan idag får man ju pengarna från soc om man ligger på normen, det räcker med det. Det här är rent slöseri och det gör mig nästan arg. . .

  • Anonym (Sonen­)
    Äldre 15 Apr 13:11
    #10
    +2

    Det är bättre att pensionärer får gratis medicin.
    Min mamma är en sk fattigpensionär och har flera åkommor som hon behöver medicin för. Hon har det inte lätt med ekonomin, så jag har ibland varit tvungen att betala åt henne.

    Jag undrar ofta hur jag kommer få det som pensionär?

Svar på tråden Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?