• Modesty

    Jag är 27 och är sjukskriven för depression och ångest. Sitter hemma hela dagarna och känner mig totalt värdelös.

  • Modesty
    Mican28 skrev 2015-04-20 14:36:47 följande:

    Ja, det är hemskt. Är också sjukskriven och mår så dåligt. Kan inte njuta av våren, orkar ingenting, vill bara vakna och vara frisk.


    Samma här, solen ger mig ännu mer ångest för jag borde vara ute och njuta av vädret men jag har ingen ork alls. Vaknar flera gånger varje natt av mardrömmar och dagen efter är jag helt förstörd. Borde gå ut med soporna men vill inte att grannarna ska se att jag är hemma helt ovårdad en måndag.

    Har du någon som stöttar dig?
  • Modesty
    Mican28 skrev 2015-04-20 16:00:58 följande:

    Jag sover också jättedåligt. Somnar oftast utan Imovane, men vaknar efter ett par timmar, helt klarvaken. Ligger o snurrar i sängen och får nästan panik. Känner mig som en zombie på dagen sen. Provar avslappning, musik, yoga inget verkar funka. Känner mig så eländig


    Nä jag har inget jobb, är värdelös, jag gick ut högskolan och sen blev jag sjukskriven, har massa ångest över att jag borde ha skaffat ett jobb och bara har en bråkdel i inkomst av vad min sambo har och att jag bara ligger och "latar mig" på dagarna. Och sen jag blev gravid orkar jag ännu mindre och är ständigt helt slut.

    Har du försökt att hitta på historier i huvudet när du ska sova? Jag är just nu inne i en historia där jag, min sambo och vår son blir fast på en öde ö och hur vårt liv där blir. Lite som blå lagunen 2.

    Jag gör typ ingenting, tittar på tv, film, pusslar, gosar med katten och tittar på bebissaker på internet. Försöker städa ibland så jag inte blir ännu mer miserabel och får panik över jag måste göra allt på en gång sen innan sambon kommer hem igen.
  • Modesty
    loverboy37 skrev 2015-04-20 16:19:55 följande:

    När man väl går ut och tar en promenad eller gör någon aktivitet så känns det bättre att komma hem och sen ta det lugnt för att sitta hemma hela dagarna är inte så bra.


    Ja men hur får man sparken i röven och orken att göra det? Vad hittar du på för aktiviteter?
  • Modesty
    loverboy37 skrev 2015-04-20 16:35:03 följande:

    Här kommer några tänkvärda ord som ni kan läsa när ni känner att allt känns jobbigt och att orken börjar ta slut. För man är starkare än man tror:)

    Att vara stark är inte att aldrig falla

    Att alltid veta

    Att alltid kunna

    Att vara stark är inte att alltid orka skratta

    Att hoppa högst eller vilja mest

    Att vara stark är inte att lyfta tyngst

    Att komma längst eller att alltid lyckas

    Att vara stark är att se livet som det är

    Att acceptera dess kraft och ta del av den

    Att falla till botten, slå sig hårt och

    Alltid komma igen

    Att vara stark är att våga hoppas

    När ens tro är som svagast

    Att vara stark är att se ljus i mörkret

    Och att alltid kämpa för att nå dit 


    Blä för klyschor! Att vara stark är att ha vart med om allt jag vart utan att ha tagit livet av mig. Jag ÄR asstark för annars hade jag vart död för längesen!
  • Modesty
    Abbe83 skrev 2015-04-20 18:14:36 följande:

    Jag fyller snart 32 år och har sökt sjukersättning på 50%. Har social fobi, ångest och även en npf diagnos. 


    Vad är npf?
  • Modesty

    Hej Mican. Det är bättre, har vart i stan idag och köpt lite bebiskläder och lite småsaker till mig själv. Men dagen började med att jag tog spårvagnen åt fel håll och kom försent till barnmorskan så jag tänkte att jag vänder den dåliga dagen med shopping och det hjälpte. Och sambon ringde idag. Han har vart borta i över två veckor nu men kommer äntligen hem på fredag igen.

    Skulle verkligen vilja börja på yoga men har fobi mot stora salar och har isolerat mig så länge nu att tanken bara ger mig ångest.

    Vad är det för ras på din hund?

  • Modesty

    Vilket annat jobb tror du skulle passa dig bra? Hur skulle det vara ifall du testade att söka lite andra jobb och se ifall du får något som är mindre stressigt. Du måste ju inte ta det sen i slutändan ifall du inte känner för att byta.

Svar på tråden Känner du dig ensam?