• Zerc
    Äldre 24 Apr 21:48
    2052 visningar
    14 svar
    -1
    14
    2052

    Gosigt genomgoda människor

    Jag är tjej som inte är sådär genomgod, men min absolut bästa kompis är precis så och jag tycker att han är världens snällaste och trevligaste. Däremot så blir det ju lite jobbigt ibland just för att han inte kan säga nej... han ställer upp för alla (även när han inte bör), vilket för mig är ganska oförståeligt. Jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med en sådan människa som en pojkvän, men en vän går bra!

  • Zerc
    Äldre 24 Apr 21:58
    #8
    Themis skrev 2015-04-24 21:54:27 följande:
    Precis. Jag blir arg på idiotsnälla människor.

    Den som aldrig tillåter sig att sätta sina egna behov främst blir tyvärr ofta ett utnyttjat vrak som varken kan hjälpa sig själv eller andra. Den som sätter gränser kan i alla fall rädda sig själv, och därmed fortsätta hjälpa andra.

    Man kan vara ett skyddsnät ibland, men man kan inte vara allas studsmatta hela tiden.

    Men precis, det är ju just det han också blir. Så fort hans kompisar frågar om de ska ut och käka på typ McDonalds eller MAX eller vart som helst så bjuder han.


    Sitter de hemma hos honom och hans kompis säger: "MAX hade varit gott nu, synd att jag inte har pengar..." så åker de till MAX och han bjuder. Hans kompisar utnyttjar ju honom just därför.


    Det är därför jag inte skulle kunna vara tillsammans med någon sådan. Vill ha en pojkvän som kan säga nej och kan visa vad han vill och tycker utan att vara rädd för att göra någon upprörd.

Svar på tråden Gosigt genomgoda människor