• Äldre 24 Apr 21:45
    2053 visningar
    14 svar
    -1
    14
    2053

    Gosigt genomgoda människor

    "Saliga äro de saktmodiga, ty de skola vara glada om de få behålla skiten under fingernaglarna"

    Nej, jag föredrar nog folk som det är lite mer riv i, även om de också har vita hattar rent generellt. Det hjälper inte mycket att börja lipa och fly sin väg om någon beter sig som ett äkta arsel, då är det bra att ha lite egna kanoner att ta till.


    Det är många det är synd om, men inte alltid p.g.a. det de själva tror. /Themis
  • Äldre 24 Apr 21:54
    #7
    Zerc skrev 2015-04-24 21:48:53 följande:

    Jag är tjej som inte är sådär genomgod, men min absolut bästa kompis är precis så och jag tycker att han är världens snällaste och trevligaste. Däremot så blir det ju lite jobbigt ibland just för att han inte kan säga nej... han ställer upp för alla (även när han inte bör), vilket för mig är ganska oförståeligt. Jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med en sådan människa som en pojkvän, men en vän går bra!


    Precis. Jag blir arg på idiotsnälla människor.

    Den som aldrig tillåter sig att sätta sina egna behov främst blir tyvärr ofta ett utnyttjat vrak som varken kan hjälpa sig själv eller andra. Den som sätter gränser kan i alla fall rädda sig själv, och därmed fortsätta hjälpa andra.

    Man kan vara ett skyddsnät ibland, men man kan inte vara allas studsmatta hela tiden.
    Det är många det är synd om, men inte alltid p.g.a. det de själva tror. /Themis
  • Äldre 27 Apr 18:48
    #10
    -1
    Gosig skrev 2015-04-27 11:01:17 följande:
    Vara genomgod är inte samma sak som du beskriver. En genomgod människa kan sätta gränser, det är bara att den inte kan känna hat utan blir ledsen men givetvis går vidare, betyder inte att den genomgoda människan är ett vrak av sorg. Din vän  är inte bara genomgod utan agerar korkat, om det verkligen är din bästa vän borde du ta tag i med hårdhandskarna och läxa upp honom rejält, börjar han ta till gråten eller valpblicken så säg att det du gör är inte för att såra honom utan han sårar sig själv och gör sig själv till åtlöje. Sen finns det människor som vill framstå som genomgoda men är falska och manipulativa.
    För mig är en genomgod person någon som verkligen inte kan sätta gränser utan blöder och blir nertrampad utan att göra motstånd, om de hamnar i en fientlig miljö.

    Vitsippa möter ångvält ungefär.

    Det är många det är synd om, men inte alltid p.g.a. det de själva tror. /Themis
Svar på tråden Gosigt genomgoda människor