Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Kommer Ryssland att anfalla Sverige?

    Martensite skrev 2015-04-26 21:46:48 följande:

    Det har varit en massa snack i media den senaste tiden om det politiska läget i Ryssland. Vi har ju t.ex. de ryska flygplanen som har kränkt det svenska luftrummet och den ryska "ubåten" i Stockholms skärgård. Finns det någon risk att Ryssland kommer att anfalla Sverige inom en snar framtid? Ryssland skulle ju tjäna på att invadera Gotland eftersom detta skulle ge dem en strategisk plats i Östersjön.

    Vad skulle du göra om Ryssland attackerade Sverige? Skulle du slåss för ditt land eller skulle du vara en liten fegis och fly? Jag skulle personligen slåss för mitt land. Det skulle vara en ära att få dö med svärd i hand.


    Handlar ju inte om Sverige. Handlar om Baltikum.

    Men där blir Sverige en del av spelplanen när det händer.

    Ett ryskt angrepp på Sverige kommer att bli geografiskt väldigt begränsat så de flesta av oss kommer inte ens att uppleva markstrider i vår närhet. Svårt att veta vad man ska göra då. Kasta sten åt Gotland till och hoppas träffa kanske?

    I den mån det behövs ställer man givetvis upp med service i "de bakre leden". Reparera nån sönderbombad bro eller nåt sånt. Kanske hjälpa till i det lokala sjövärnet.
Svar på tråden Kommer Ryssland att anfalla Sverige?