Inlägg från: KanelTe |Visa alla inlägg
  • KanelTe

    "rastning av hundar förbjuden" Vad gäller?

    Hej! Jag vet att det är mycket som är diffust över vad som gäller angående skylten "rastning av hundar förbjuden" 


    Häromdagen gick jag ut utanför vårat hyreshus. Utanför ca 15 m ifrån porten stod jag och väntade på min sambo på en gräsmatta. Dock kissade en av hundarna då och en granne var snabb ut genom fönstret o skrek på mig med hänvisning till skylten som fanns på andra sidan samma gräsmatta. (30x30 m )  


    Eftersom det inte finns någon lag på att hundar inte får uträtta sina behov så orkade jag inte ta åt mig av detta.


    Jag låter ALDRIG mina hundar kissa vid portar eller rabatter eller vid lekplatser, sittbänkar, ja ni fattar.
    Men gör det verkligen så mycket med en kiss på gräsmattan? Jag plockar självklart upp bajset alltid.


    Jag är bara nyfiken på o höra vad ni tycker och hur ni tolkar skyltarna?

  • Svar på tråden "rastning av hundar förbjuden" Vad gäller?
  • KanelTe
    Inteutanproblem skrev 2015-04-30 00:54:02 följande:

    Din granne där låter lika hysterisk som vår ena granne.... Bor ute på landet så här finns inga skyltar, men resonerar likt dig att man plockar upp och inte låter dom kissa på vissa ställen. Grannkärringen flög ut förra veckan och tyckte jag var idiot som inte begrep det självklara i att man inte låter sin hund kissa (håll i dig nu) i DIKET som angränsar till någons tomt. Jo tjena. Jag ifrågasatte henne, lugnt och sansat att jag faktiskt inte tyckte det var en självklarhet. Inte så som det är en självklarhet att man inte låter sin hund pinka på folks staket/hus/rabatter.... Men det förstod inte hon, och sa sedan åt mig att låta hunden uträtta behov på andra sidan vägen... Orkade inte påpeka att där är det också ett dike som angränsar till någons tomt. Avslutade med att jag inte höll med henne men kan så klart respektera att hon vill ha diket ifred. lol.

    Så länge du inte kontinuerligt låter hunden kissa på gräsmattan (kan uppstå gula fläckar tex) så tycker jag inte du gjorde något tokigt. För vad skulle du gjort? Fyat hunden? Nää.. Den där grannen är nog jävligt missnöjd med sitt eget liv och tar varje chans som ges till att skapa lite "drama" i sitt liv. Resonerar så om min knäpp kärring till granne.


     


    Det roliga är att hon är precis som du beskriver. missnöjd och en sån ensam liten skvallertant! haha
    Men jag anser precis som du. Jag bor också på 'landet' men inne i själva 'byn'. Och jag går i skogen varje dag med hundarna men på vägen dit (ca 2km måste jag ju förbi sådana här skyltade plättar. 

  • KanelTe
    Donizetti skrev 2015-04-30 08:23:16 följande:

    Hur gör dessa surskaft med igelkottar och ekorrar som kissar på gräsmattor? Gräsmattor intill tomter och hyreshus är ju inte förstahandsvalet att rasta sin hund, men har man en hane som sprätter upp bakbenet och skickar iväg en stråle så vad göra? Vid första bästa regnskur försvinner det ju ner i marken så det är ingen big deal.


    HAha har tänkt det med. Funderar på att sätta upp egengjorda skyltar med "rastning av igelkott förbjudet" "rådjur får ej vistas här" etc  bara för skojs skull. (skulle ju aldrig av moraliska skäl för då blir ju tanterna i huset gaaalna) 


    Men det hade varit roligt. Eftersom det inte finns något juridiskt stöd för hundskyltarna så kan man lika gärna ha skyltat för alla djur.

  • KanelTe

    Jag har ju såklart kollat upp min kommuns stadgar och där står ingenting om dessa skyltar under fliken "hundar"
     Och skyltarna har inte en juridisk bindning. (man blir dvs ej straffad på något vis om hunden skulle råka göra ifrån sig)


    Men jag som sagt försöker undvika dessa ställen(!) 


    Men om en olycka händer så gör den.

  • KanelTe
    sportpappa skrev 2015-05-01 22:29:06 följande:

    Det juridiska stöd som finns är att om det är privat område så får ägaren bestämma vad som gäller på den marken. Det faller troligtvis under hemfridsbrott.

    Att bli åtalad och fälld för det är nog högst osannolikt, men att traska omkring på andras privata tomter och låta sin hund uträtta sina behov är ju ganska uppenbart fel oberoende av vilka skyltar som sitter uppsatta. Jämför med ett villaområde. Låter ni då era hundar gå in på tomterna och göra sina behov?


    Ja men det förstår jag med. Men ingen är väl så dum att låta sin hund kissa på någons privata tomt. Jag syftar på kommunal mark samt i större föreningar där dessa skyltar sitter. Och självklart finns det någon som äger/makthaver dessa platser med. Men känns som en mindre risk att bli åtalad för en sådan sak på en sån plats. (Bortsett från om man hade låtit hunden bajsat där varje dag o aldrig plockat upp)

    Men det jag personligen fnyser åt är att hunden råkade kissa en gång på en skyltad gräsmatta o tanterna är på direkt :)

    Men tror att fallet är avslutat. Kul o fått in lite åsikter av er alla. :)
  • KanelTe
    ica skrev 2015-05-02 15:58:50 följande:
    Så då vet du att det inte går att fostra en hund att inte pinka på olämpligt ställe?! Om du skrivit nån sant så vet du att det går även om man får slita och kämpa.

     


    Jag tycker det är ett onödigt påhopp er imellan. 
    Mina hundar är iallafall tidigare lärda med att göra ifrån sig tidigt på promenaderna för att sedan kunna fokusera mer på själva motionen. Det är inte jättelätt att lära bort nu när man flyttat.. 


    det är ju olika hundägare från hundägare och vart/hur man bor.

  • KanelTe
    tankfull skrev 2015-05-05 12:07:01 följande:
    Det brukar inte direkt vara någon rusningstrafik i bebyggda områden vad det gäller igelkottar, ekorrar och rådjur. Hundar finns det däremot hur många som helst. Om det finns en gräsplan som är avsedd för alla som bor runtomkring så skulle jag själv inte sätta mig och kissa där och heller inte låta min hund göra det. Om man håller sig till att rasta hundar där det är minst risk att barn kommer i kontakt med det är det trevligast för alla. Hade du ställt dig på asfalten och väntat med din hund så hade den troligtvis inte kissat alls utan fått hålla sig tills den kom till lämpligt ställe. Svårare än så är det inte att vara en bra hundägare.

    Katter däremot går ju inte att styra och jag möter kattkiss och skit hela tiden ute! 
    Och jo. Min hane bajsar på asfalt om han verkligen behöver gå, och tiken kissar om hon verkligen behöver.


    Att hålla på att låta djuren hålla sig "för länge" och för många gånger på följd kan leda till ganska allvarliga urinvägsproblem samt anala problem. (nu pratar jag om upprepade gånger !!!!) 


    och visst att det går ibland att slita i dom dessa 2 km som jag har till skogen men inte alltid? Väldigt fult att hoppa på någon om vad som är en "bra hundägare" .

Svar på tråden "rastning av hundar förbjuden" Vad gäller?