• Äldre 30 Apr 00:54
    15170 visningar
    40 svar
    40
    15170

    "rastning av hundar förbjuden" Vad gäller?

    Din granne där låter lika hysterisk som vår ena granne.... Bor ute på landet så här finns inga skyltar, men resonerar likt dig att man plockar upp och inte låter dom kissa på vissa ställen. Grannkärringen flög ut förra veckan och tyckte jag var idiot som inte begrep det självklara i att man inte låter sin hund kissa (håll i dig nu) i DIKET som angränsar till någons tomt. Jo tjena. Jag ifrågasatte henne, lugnt och sansat att jag faktiskt inte tyckte det var en självklarhet. Inte så som det är en självklarhet att man inte låter sin hund pinka på folks staket/hus/rabatter.... Men det förstod inte hon, och sa sedan åt mig att låta hunden uträtta behov på andra sidan vägen... Orkade inte påpeka att där är det också ett dike som angränsar till någons tomt. Avslutade med att jag inte höll med henne men kan så klart respektera att hon vill ha diket ifred. lol.

    Så länge du inte kontinuerligt låter hunden kissa på gräsmattan (kan uppstå gula fläckar tex) så tycker jag inte du gjorde något tokigt. För vad skulle du gjort? Fyat hunden? Nää.. Den där grannen är nog jävligt missnöjd med sitt eget liv och tar varje chans som ges till att skapa lite "drama" i sitt liv. Resonerar så om min knäpp kärring till granne.

  • Äldre 30 Apr 12:45
    #21
    Donizetti skrev 2015-04-30 12:27:13 följande:

    Jag har numera rasen chihuahua och deras spillning är inte stort större än en ekorres. Men jag har tänkt på en sak, när jag nån gång är inne i stan med dem och de rastar sig så plockar jag alltid upp. Däremot klafsar man omkring bland stora skithögar efter stora hundar, värdiga en elefant. Jag blir lika förbannad jag på hundägare som inte plockar upp. Och på folk som sätter sig och skiter i skogen utan att gräva ner så hundarna rullar sig i skiten.


    Ja fy fan... Det är så jävla vidrigt. Obegripligt rent ut sagt att lämna stora högar. Men jag kan också tycka att det är riktigt oförskämt och nasty att som vissa verkar göra här lämna hundskit efter sina hundar mitt på skogsstigarna! Eller precis intill kanterna. Fan, har man ingen påse med sig kan man väll i alla fall ta en pinne och skicka iväg skiten in i skogen?! Folk går ju på dessa stigar varje dag, och barn lär ju också vistas på en del av dom.

    Det där begriper jag inte heller, folk som bajsar utan att gräva ner det. Har lyckligtvis inte haft en hund som rullat sig i människobajs, men däremot ätit det.... Vilket är så sjukt vidrigt. Luktar värre än något annat, faktiskt.
  • Äldre 30 Apr 13:05
    #25
    KanelTe skrev 2015-04-30 12:13:58 följande:

     

    Det roliga är att hon är precis som du beskriver. missnöjd och en sån ensam liten skvallertant! haha

    Men jag anser precis som du. Jag bor också på 'landet' men inne i själva 'byn'. Och jag går i skogen varje dag med hundarna men på vägen dit (ca 2km måste jag ju förbi sådana här skyltade plättar. 


    Samma granne skällde ut sambon i vintras också, kallade honom för den värsta hundägare hon någonsin sett.. Vi har totalt 4:a hundar, mina 3 Siberians (2hanar 1tik) och hans mindre Norrbottenspets (hane). Sambon gick med sin nobs och en av mina sibbar, då vi bor norrut blir snövallarna uppemot flera meter här på vintern och utrymmet för att gå vid väggrenen krymper. Överlag tycker vi att det ser ofräsch ut med hundkiss på dessa vallar om dom är i anslutning till infarter tex. Så vi försöker hålla koll på grabbarna så dom inte pinkar på sådanna ställen. Men just denna dagen råkade sambons hund skicka iväg lite kiss åt en snövall mot grannens infart - vilket hon då såklart såg och blev vansinnig över. Och som resulterade i en utskällning om att han var den värsta hundägaren hon någonsin sett - detta i samma veva som han tog emot en leverans av en DHL grabb utanför vårt hus. Hehe. Vår granne alltså. Hon kommer dö i förtid av en hjärtinfarkt eller nått så som hon verkar hispa upp sig över skit saker.
  • Äldre 30 Apr 13:13
    #26
    Donizetti skrev 2015-04-30 12:50:16 följande:

    Precis. Jodå, jag har varit med om hundar som både rullat sig och ätit. Brukar gå en motionsslinga med dem och så fort man får ha dem lösa efter 20 augusti brukar jag låta dem gå lösa där. Joggare måste vara ett väldigt nödigt släkte utan toaletter hemma


    Haha, ja, allt joggande kickar igång tarmrörelserna lite väl effektivt kanske :-P
  • Äldre 1 May 13:07
    #28
    m0desty skrev 2015-05-01 12:55:41 följande:

    Hos oss är det en eller flera hundar som dagligen kissar på vår brevlåda som står vid trottoaren utanför vårt hus. Är det OK tycker ni?


    Skapa en egen tråd om det kanske? Om du läst alla svaren TS fått här inne tror jag du vet svaret på din egen fråga från alla de som hittills skrivit i denna tråd.
Svar på tråden "rastning av hundar förbjuden" Vad gäller?