• Anonym (Lugnt)

    spricka vid förlossning

    Jag sprack ganska mycket vad jag förstått. Sprack i mellangärde, inuti, på inre och yttre blygläppar. Blev sydd en bra stund efteråt. Tro mig, det är inga problem! Huden är så tunn så det läker på ett kick! Oroa dig inte. Tror dock inte att din tidigare svamp spelar så stor roll utan beror nog mer på förlossningens förlopp, hur snabbt det går. Ju snabbare förlossning, ju större risk... Med undantag såklart.

  • Anonym (Lugnt)
    Anonym (Kajja) skrev 2015-05-09 19:21:57 följande:

    Hej

    Man känner visst när man spricker. Jag och flera andra kan intyga detta.

    Det viktiga är att inte krysta för länge och att ha en barnmorska som KAN SY.

    Du ska ej krysta mer än 30 min, sen ökar riskerna för att få permanenta skador enormt.

    Är du rädd för att bli inkontinent, spricka hela vägen och fisa på dig hela livet eller bli analinkontinent så bör du propsa på ett snitt.

    Skulle aldrig råda någon att föda vaginalt, värsta jag varit med om i hela mitt liv och det var mitt livs största misstag.


    Men alltså det här hjälper väl knappast TS med sin rädsla?! Det är jättetråkigt att det gick som det gick för dig men det hör inte till vanligheterna att det går så illa. Jag sprack väldigt mycket och har inga problem idag. Jag personligen kan inte säga att jag kände av när jag sprack, alla upplever ju olika. Vi vet alla att det finns ytterligheter åt alla håll, från de som dog vid förlossningen till de som inte kände nåt typ... Hur det går för TS kan vi bara spekulera i men det känns ju onödigt att skrämma upp henne när majoriteten INTE spricker mycket.
Svar på tråden spricka vid förlossning